Aktuelt

Putins Russland har koloniambisjoner.

Putin har holdt en tale, 9.juni 2022:

Det er ingen mellomvei mellom å være et uavhengig land og en koloni i dagens verden, sa Russlands president Vladimir Putin på et møte med unge gründere torsdag.

"Verden er i endring, og den endrer seg raskt. For å kunne kreve en slags lederskap, spesielt globalt lederskap, må ethvert land, enhver nasjon, enhver etnisk gruppe sikre sin suverenitet," påpekte statsoverhodet.

Grunnen er at det ikke er noen mellomvei mellom å være et suverent land og en koloni, uansett hva du kaller en koloni, understreket Putin.

"Hvis et land eller en gruppe land ikke er i stand til å ta suverene beslutninger, betyr det at det allerede er en koloni til en viss grad og kolonier historisk sett ikke har noen fremtid og har ingen sjanse til å overleve en tøff geopolitisk kamp," sier statsoverhodet. bemerket.

Putin nevnte ingen spesifikke land, men understreket at den geopolitiske kampen hadde pågått i evigheter.

Hitler kunne ikke sagt det bedre. "Den geopolitiske kampen" kan bare ha vinnere og tapere. Et folk som ikke kan stå opp for seg selv er dømt til undergang. Apropos "folkemord". Arven fra de mongolske erobrerne.

1
45 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Og tsarambisjoner.

Putin: "During the war with Sweden, Peter the Great didn't conquer anything, he took back what had always been ours, even though no one in Europe recognized it as Russia. Now this our fate too, to take back what’s ours."

1

Nato / USA gjør andre land til vasalstater.Kolonier. EU har det samme over seg .

1

Det er Russland sin styrke i dag. Dette er en fedrelandskrig i deres øyne mens vesten driver sitt gamle spill som de har holdt på.med i flere 100 år. Krig er normalen i Europa.

1

Og grenseløse ambisjoner.

Russia’s flagship IT company Yandex will stop showing national borders on its online maps.

Speaking on Thursday, the company said that their updated digital maps would “focus on natural features rather than on state boundaries.”

1

Jeg vil være forsiktig med å si hva som er propaganda.

Jeg har fulgt med en del på andre, mer nøytrale kanaler, og sett en del grove videoer der ukrainere bevisst dreper sårede russiske soldater, inkludert sanitetssoldater som kommer for å hjelpe dem. Noe jeg trodde var forbudt.

Noen eksempler:
Deler av denne videoen har til og med blitt publisert i VG, som da betyr at den er klarert for befolkningen: Den er filmet fra en drone som slipper en liten hjemmelaget bombe i en bil. Før bomben slippes så setter 2 sårede soldater seg i bilen, og en sjåfør. Bilen er en sivil bil, og det er ikke tegn til våpen, hverken på bilen, eller noen av soldatene. Bilen rygger, og får derfor bomben rett ned i takluka så den detonerer på innsiden.

VG klippet videoen der, og det med god grunn, for det som skjer etterpå er at bilen rygger ukontrollert og svinger til venstre, en av soldatene på høyre side åpner døra og faller ut. Så zoomer drone kameraet inn på denne soldaten og man kan se han har nå mistet en arm, og prøver å puste febrilsk. Så klippes filmen, og neste sekvens ser man en annen soldat som har kommet seg ut av bilen, ligger i foster stilling, og prøver å kravle, men kommer bare noen centimeter før han gir opp.
I samme bilde ser man gjennom takluka, det som var sjåføren som lener seg over setet og det kommer noen rare rykninger jeg ikke kan forklare.

I en annen video jeg så dropper de en drone på to soldater som ligger på bakken.
Bomben treffer bare noen centimeter fra hodet på en av dem, som har på seg en hjelm som sannsynligvis redder livet hans, men så ser vi han prøver å komme seg opp, men han har mistet halvparten av høyre armen og ser ikke ut til å skjønne det.
Klippet hopper til en annen sekvens der de bomber en soldat, men bommer og han løper unna.
Så filmer de han sårede soldaten jeg nevnte tidligere. Han har rullet rundt, og ligger nå på ryggen. Så ser vi fra drone kameraet at de slipper en ny bombe mot den nå hardt sårede soldaten som aldri kan holde noen ting igjen. Kanskje han ser denne bomben komme mot seg, for han prøver å komme seg opp, bomben treffer kanskje en meter bak hodet hans, så ser vi han faller bakover. Sannsynligvis død av splinter. Så kommer en beskjed på skjermen "You died".

En tredje video jeg så slipper de en bombe som treffer nesten direkte på en soldat. Så i neste klipp ser du to andre soldater som prøver å hjelpe han, da slipper de en ny bombe fra dronen, og den treffer rett bak en av de som skal hjelpe den sårede soldaten.

Så dette er en hensynsløs krig, fra begge sider. Og ikke som vi får beskrevet av norske medier. De viser bare en side av en sak, det lærte dere under Trump, under Covid, og om vaksinen.

1

Det er på tide å demonisere flere av Russlands naboland. Det er et viktig propagandaknep når koloniambisjonene skal fremmes.

I september 1991 vedtok Sovjetunionen en resolusjon om å anerkjenne Litauen som et uavhengig land. Nå mener den russiske politikeren Jevgenij Fjodorov at resolusjonen var ulovlig. Fjodorov har nå levert et utkast til lovforslag til den Dumaen.

Fedorov er medlem av Putins parti Forent Russland.

1

Jeg undrer meg over både Norge og andre såkalte demokratiske land når "gjøgleren" slipper ut de kriminelle fra fengslene for å bevæpne de i krigen, - velkommner de verste banditter fra hele verden til å delta,- nekter egen befolkning, menn i alder 16-65 år å reise ut tilsammen med familie, men tvinges mot sin vilje til å delta med våpen i hånd.
Alt dette skulle få fredsnasjonen Norge til å ane ugler i mosen og stille seg undrende,...men nei skuespilleren i Kiev har forført kvinnene og feministene i det meste av Europa til knefall,..enorme pengesummer er jo heller ikke å forakte- han har tydeligvis store bankkonto i utlandet og eiendom i Florida å trekke seg tilbake til...når det meste av Ukraina er ødelagt og ligger i ruiner.

1

Brutalitet, overgrep og og drap på fienden kan nok forekomme, også i denne krigen. De skyldige bør stilles for retten.

Et viktig spørsmål er om det er systematisk. Det er mange rapporter om tortur, drap og voldtekter mot sivile, utført av russere i okkuperte deler av Ukraina, og at dette har vært en planmessig terrorisering. Fra ukrainske myndigheter har det til og med vært meldt om bestialske seksuelle overgrep mot barn. Det virker som noen få grupperinger blant russiske soldater står for de største grusomhetene. Russiske myndigheter nekter selvsagt for dette, men de har forlengst mistet all troverdighet.

Dersom overgrep og drap er ledd i en systematisk undertrykking, kan det kanskje komme av at militære sjefer vil at soldatene skal være skyldig i krigsforbrytelser, slik at terskelen for å desertere blir høyere.

Det bør være en oppgave for FN å gjennomføre krigsforbrytersaker etter denne krigen, slik at mest mulig av det som har skjedd blir avdekket.

1

I sin sammenligning med Peter den store kommer Putins megalomani klart tilsyne. Det er stilt spørsmål med om han har hjerneforandringer som har bidratt til hans storhetsvanvidd. Som andre diktatorer som holder seg lenge ved makten er han i tillegg utpreget paranoid. Og en manipulator av de helt store, som har klart å rydde av veien enhver motstand.

Det store idolet, Peter den store, la grunnlag for hele det russiske riket. Han drepte for fote der han for fram. Særlig kjent i Norden er "den store ufreden" i Finland 1714 til 1721: "Etter sigeren i Isokyrö vart Mikhail Golitsyn guvernør i Finland. Finnane starta geriljakrig mot russarane. Som hemn måtte dei finske bøndene betale store skattar til russarane (som var vanleg på den tida). Plyndringa var omfattande, særleg i Österbotten og i samfunna nær hovudfartsårene. Kyrkjene vart plyndra og Isokyrö brende ned til grunnen. Russarane nytta brente jords taktikk i eit fleire hundre kilometer breitt belte for å hindre svenske motåtak. Om lag 5 000 finnar mista livet og kring 10 000 vart tekne som slavar, og berre nokre få tusen av desse kom nokon gong attende.[1] Tusenvis, særleg funksjonærar, flykta òg til det (relativt) trygge Sverige. Dei fattigare bøndene gøymde seg i skogane for å unngå herjinga til okkupasjonsmakta og tvangsutskrivinga." (Wikipedia)

En historie som gjentar seg 300 år senere?

1

Og i likhet med Peter den store er Putin besatt av forræderi. Sønnen til Peter den store fikk virkelig smake det.

Den 3. februar 1718 ble Alexei brakt for Peter hvor han falt på kne og ba om tilgivelse. Opprinnelig lovet faren ham barmhjertighet hvis han gikk med på å gi opp navnene på de som støttet kampanjen hans mot Peter. Alexei oppga navnene og de fleste på listen endte opp med å få langsomme dødsfall i full offentlighet, noe som var Peters måte å lage et eksempel på forrædere. Men Peter var ikke fornøyd og beordret sin egen sønn å bli ført til hans personlige torturkammer i kjelleren på Peter og Paul-festningen i St. Petersburg, Russland. Han døde der den 26. juni 1718 under en tortursesjon.

Samtidig med at det finske folk ble utsatt for tortur, voldtekter og drap. Litt av et idol.

1

Dagens bløffavis er Dagbladet. Det våset de kommer med virker mot sin hensikt. Vi kan lese flere medier.

1

Putins liste over forrædere blir stadig lengre. De kalles utenlandske agenter.

"En frivillig russisk organisasjon som bekjemper tortur, er klassifisert av myndighetene som utenlandske agenter."

Kanskje vil de se det som en ære, at de kommer i samme kategori som tidligere verdensmester i sjakk, Gari Kasparov. Som hans forbilde Peter den store gjorde, ville vel også Putin gjerne gitt disse forræderne en langsom og smertefull død. Men det er vel ennå visse grenser for hans enevelde.

1

Det er merkelig å se hvordan hatet mot USA og NATO spiller seg ut i kommentarfeltene, og farger synet på hva som utspiler seg i Ukraina. Enkelte klarer til og med å svelge den dummeste propagandaen fra Kreml, rått. De får seg med letthet til å rettferdiggjøre overfallet på en fri nasjon, med påfølgende krigsforbrytelser.

USA og NATO har sine svin på skogen, og ukrainske myndigheter har sikkert ikke holdt den høyeste moralske standard alltid, men å bruke det til å rettferdiggjøre krig er å snu alt på hodet. Fredelig sameksistens har vært mulig i Europa, helt til Russland eskalerte konflikten og gikk til angrep.

1

Tsaren vil «leve så lenge hans sak er i live», sa Putin til den britiske avisen Financial Times i et intervju fra 2019.

1

Jeg vil advare mot å si at de som sier mot vesten hater USA. Det er bare for dumt. USA ivaretar sine interesser. Det må de få lov til. USA er Norge sin viktigste allierte. EU er bare dumheten selv. USA er i et sjakkspill med Russland med atomtrusselen på spill. Det er kanskje på sin plass å spørre hvor lurt det er med boikott når det rammer USA og Europa mest. 120 mill. Russere har det meste selv. Feriene ved svartehavet er fantastiske. Norge er på mange måte et iskaldt helvete å bo I.
Det finnes ingen måte å vinne krigen mot Russland på.
Hvem i helvete trodde de kunne frata Russland svartehavsbasen sinpå Krim? Hvilken idiot? Obama holdt et 2 timers Nobelforedrag om nødvendigheten av krig. Han koste seg med å drepe bin Laden.
Norge er innenfor den vestlige dominans. Det har vi alltid vært. Med sine utfordringer og fordeler. Vi har leveret tømmer til den danske flåten og mange Europeiske byer.. Vi gjorde Danmark til en mellemstor stat i Europa. Mange utvandre4 til Amerika. 1 millioner mellom 1860 til 1970. Vi har familier i USA. Jeg har personlig venn i USA.

1

Kolonisme kan være bra, som dannelsen av USA, verdens fremste beskytter av demokratier, sammen med Storbritannia.
Tenk deg du bor i et brutalt stammesamfunn med perverse ritualer, og dødelige sykdommer som ingen i stammen kan kurere, og så kommer det hvite mennesker med teknologi og vitenskap som skaper et land der gjennomsnittlig levealder triples, og antall mennesker som kan leve der øker med x100.

Men Russland ønsker bare å plyndre andre stater, de er ikke kolonister, de er som en gresshoppesverm som bare vil ta de lokales ressurser og etterlate seg en ødemark.
Russland er ikke et land som kan kolonisere, investere og skape gode samfunn, det er et gangster-velde.

2

Må le litt av deg sapient-x for USA har tross alt egosentriske hensyn å ta når de driver utenrikspolitikk. Deres allierte bør ikke være så naive som de er.
USA sine interesser harmonerer ikke med sine allierte hele tiden.
SE HVOR SERVIL USA PAPAGØYEN STOLTENBERG ER.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...