Infrastrukturen for å levere til Kina er ikke særlig godt utbygget. (enda?)

1

Hvordan blir kriger vunnet da , slik du ser det ? Vestlige medier renner over av antirussisk og anti kinesisk propaganda , demoniseringer av putin og presidenten i "brutale" diktatorer kommer som perler på ei snor. Du bekrefter allerede at NATO har tapt denne krigen , som de startet. Når du skal argumentere for hvordan denne krigen mellom nato og russland som utkjempes i ukraine startet og årsaken til den , ikke en gang forsøk tanken med at det er russland som startet og er den "stygge" ulven fordi jeg vet det ikke er sant.

2

Kriger vinnes ved slå fienden. Presse den ut. Gerilja. Høye omkostninger. Og ved total vunnet. Det siste skjedde i 2.verdenskrig og Vietnamkrigen. I Irak så ble det total seier som betød anarki.
I Mali står også utenlandske styrker. Dette fremstilles som religionskrig. Svaret er trolig mer komplisert.
Men propaganda er ganske farlig. For det kan forlenge kriger.
Demokrati er ikke noen god styreform når valgene er for ofte. Vietnam og Afghanistan viser hvor svak demokratiske stater klarer slike kriger. Vi Norge har også slitt oss ut i såkalte fredsbevarende styrker i Libanon. Mange menn med psykiske lidelser etter den operasjonen som strakk seg over 10 år.
Det er også viktig å vite at militæret higer, lengter etter små kriger for å få trent sine styrker. Litt makabert . Det er sunt med folk som balanserer opp litt hva militæret lirer ut av seg. Russland skulle ikke stått der de er om propagandaen hadde vært riktig. Og Himars er ikke noe saliggjørende våpen. Den gjør krigen hardere. Men Russland må trolig bli hardere i klype.
Det er aljazeera som er dyktigste i nyhetsformidling foran CNN.

1

Kriger vinnes når du tror du kan vinne, og har midler til det.
Andre verdenskrig har blitt nevnt her.

Frem til ca 1941 tapte de allierte så det sang.
Polen.
Danmark og Norge.
Frankrike - et sjokkerende tap for de allierte.
Afrika.
Invasjonen av Sovjet Unionen.

Under hele denne perioden var krigen om Atlanterhavet og konvoiene i en kritisk fase for de allierte, som ikke hadde nok eskorteskip.

Battle of Britain var ikke avgjort.

Britene ga ikke opp.

1

Tyskerne tapte fordi de hadde for lite ressurser og for store områder å forsvare.

1
Laster...