Aktuelt

Enorm brødsløsing.

Mon tro, hvorfor er det ikke ordninger som nærmest pålegger dagligvarebutikkene å selge dagens overskuddsbrød påfølgende dag til f.eks. halv pris? I stedet hentes fullgodt brød i retur av bakerbedriften og blir visstnok til grisemat!! Det er vel knapt noen kunder som vil være så fine på det at de ikke f.eks. kan spise til frokost et brød fra "i går"? Eller? Man hører om kornåkre som svis av i skogbranner i Europa, russiske soldater som tidlig i krigen helte diesel i kornbinger i Ukraina, og i det hele tatt knapphet med korn pga. krigen og mangelfull utskiping og bombing av havneområder. Og hva om ukrainsk korn denne sensommeren får radioaktivt utslipp over seg?

Dagsgamle brød bør ikke bli svinefôr "i disse tider" i Norge. Politikerne ønsker også gjerne flere butikker i nærheten av hverandre for å øke konkurransen, som det heter seg. Men har de tenkt over den uheldige virkningen av at nå som butikkene skal ha nærmest fullt opp av varer, brød og frukt ikke minst, til den sene kvelden, så blir det fort mye matsvinn nødvendigvis, hvis det lokale kundegrunnlaget er noenlunde stabilt og for mye mat i hyllene. Da ender det gjerne opp med mye kasting av mat.

En godt voksen medarbeider svarte på spørsmål omkring dette at butikken faktisk ikke hadde lov til å selge gårdagens brød. Kan det være mulig at dagens byråkrater har pønsket ut så vanvittige matsløse-fremmende regler? Det tviler jeg faktisk litt på. Noen som vet noe mer inngående om denne problematikken? (Skulle ikke forundre meg i tilfelle..)

1
13 svar

....en dag vil de selge en ukes gammelt brød til overpris. Du har fullstendig rett. Men...vi er bortskjemte, etter 77 år med fred i europa, samt "gullrose" ungdommen fra 1980 tallet som forventer å få allt mellom henda........

1

Dei gangane eg har handlar nær stengetid, så er det knapt brød igjen, så eg er ikkje så sikker på at dett er eit stort problem.

1

Dette er tull. Men hold på. Butikker skal ta inn varer etter etterspørsel og de må ikke tvinges til å selge noe for da struper de bare tilgangen. Det er jo fint noen selger varer billigere men de lager jo egentlig ris til egen bak for behovet blir jo da mindre for friske og nyere varer.
Ellers så er nok fattighuset og gratis matvareutlevering mer en utfordring som viser hvor herlig Norge er.

1

til Innocent: Dette varierer nok. Det du opplever personlig trenger ikke være gjengs for alle butikker vel?... Ok, skulle det være igjen bare 10 brød ved stengetid da, så er du vel enig i at det er bedre å få solgt det som mennekseføde neste dag, (og til redusert pris) enn at det er automatikk i at personellet pakker det ned som returvarer ved stengetid, klare til å bli tatt med som retur neste dag? Og så går også disse 10 brødene heller til svinefôr, synes du det er å foretrekke?

1

I gamle dager bakte man brød selv, og da ble det spist.
Slutt å kjøp brød.

Bak selv.

Det er ikke vanskelig.
Selv en urban millennial kan klare det med litt hjelp fra google.

1

Sapient,. Ja, fryses og etterpå i brødrister. Slett ikke verst. Men dette med å etterlyse at overskuddsbrød heller kan selges til f.eks. halv pris (minst), har det ikke vært noe særlig med synspunkter på her. Halv-pris-brød fra i går hadde nok forsvunnet fra boksen tidlig på morgenen... Til menneskeføde for noen som kanskje har litt dårlig råd for tida. 40 kr. for et brød i dag er ingen sjeldenhet.

1

Jeg tror hovedgrunnen til at de ikke kan selge til halv pris er fordi de ikke kan, takket være våre uendelig vise politikere, spesielt deg; Ola Borten Moen, og grådige strøm selskaps direktører.

De vil gå konkurs.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
1
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...