Aktuelt

Hvorfor aldri utseende-beskrivelser lenger?

En rekke voldshendelser der og der i de seinere måneder i Oslo, knivstikkinger, blind vold og ran etc.
Ofte etterlyser politiet eventuelle vitner til hendelsene, kanskje innen en time etter hendelsene. Har noen f.eks. sett 3 personer løpe i samlet tropp i området i det aktuelle tidsrom, og hadde andre kanskje tilfeldigvis sett 3 personer ha det travelt med å ta seg inn i et inngangsparti i et boligkompleks f.eks. Hva med en beskrivelse av gjerningspersonene, påkledning og ikke minst sånn ca. alder og utseende, hårfarge f.eks., kanskje opplyst av offeret selv. Det er så rart med det, tilfeldighetene kan føre til nyttig informasjon for politiet, skulle man tro.
Slike beskrivelser var det mye av "før i tida". Hvorfor ikke lenger i nevneverdig grad? Eksempelvis det som omtales i linken, knapt noen vits i en slik lite informativ "etterlysning", skulle man tro.

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=59372

1
12 svar

Det nærmeste du kommer en slik beskrivelse er når politiet sier at det er en norsk statsborger. Da forstår de fleste at vedkommende ikke er etnisk norsk

2

Hver gang jeg leser om en kriminell handling, og de ikke beskriver gjerningsmannen, så tenker jeg at det må være en kultur beriker fra et fremmed land med mye sol og varme.

2

svar til predatorgnu: Ditt svar viser nok en gang at useriøsitet er lett å ty til, når man ikke har noe fornuftig å komme med, altså at vettet ikke strekker til. Det er en fordel for forumet at temaer blir forsøkt behandlet mest mulig seriøst, skulle man tro. (Er forresten slike ensembler kjent for å bedrive kriminalitet? Ikke som jeg vet :).

1

Seriøst:
Jeg vet jo ikke, men jeg antar det ville ha begrensa verdi for politiet i de fleste tilfeller

  • " Ung mann, 18 - 28 år, mørk hettegenser og dongeribukse, gule eller beige sneekers. Muligens av nordafrikansk opprinnelse."
    -"Kvinne, 30 - 45 år, ustelt lyst hår, slitt dongeri og grå strikkegenser, muligens trønder eller nordmøring."

Dessuten måtte man sette av resurser til å ta i mot og behandle tips og observasjoner som kom inn. Lite hensiktsmessig, antar jeg, når det gjelder hverdagskriminalitet.

1

Les den linken i ts en gang til da mann, noe så Kardemommeby-aktig. Politiet oppfordrer gjerningspersonene til å melde seg :) At det går an, noe så søtt, ville vel kanskje en kvinne uttalt, lenge leve den norske naivismen sier nå jeg. Men før de kom med denne foreslåtte utgangen på hendelsen, så ble det jo tross alt oppfordret til å melde fra om noen hadde sett noe da :) Hadde noen vitner kanskje sett én eller to menn den kvelden i det området? Det fikk holde som beskrivelse liksom.. Politi-resepsjonen ble nok ikke nedrent av vitner om en noe nærmere beskrivelse hadde blitt publisert serru, hadde nok ikke måttet leid inn ekstra med betjenter for å behandle tipsene, slik du "frykter" ville skjedd.. Tviler jeg sterkt på, for å si det forsiktig.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...