En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Uansett hvem som har skylden. Europa kommer til å fryse i vinter.
Selv om det ble fred i Ukraina, og de kan fortsette å handle med Europas verste diktator så vil de få problemer med å få dekket sitt energi behov.

Dette burde være en lærepenge for alle som vil overlate energi politikken til skole skulkende tenåringsjenter.

2

Gassrør? Hva med sikkerheten på egne strømnett fra kraftstasjonene? meget enkelt å "sprenge av" en del forsyningsmaster ,så er storbyer etc uten strøm i dagevis. Har vi overvåkning av linjene i disse tider? Hva med alle de "moderne" sentral flisvarmeanlegg til offentlige og private bygg. Ingen kan bruke vedfyring, og alle disse anleggene er drevet av pumper som er avhengige av strøm? Har de montert diesel nødaggregater? Leiligheter ser ut som de ikke har vedfyringsmuligheter engang? Håper for all del at hver eneste russer som slipper inn blir grundig sjekket så langt som mulig. Det er ikke "bare" flyktninger som krysser grensene. Under krigen kallte vi dem "sabotører". GSM nettet , er det sikret...Nei. Kablene er lett å komme til . Nødnettet kan slåes ut på få timer. Det gamle nettet var adskillig mer tidkrevende...er det beholdt for sikkerhet? Nei. Velbekomme og god frokost.Hva med almen mobilisering, og bruke mannskaper til sikkerthetsovervåking?

2

Da må vi være 200% sikre på at det faktisk er Russland.
Ikke glem hvem som advarte oss om at hvis Demokratene vant valget ville de starte en krig mot Russland.

Miljøaktivister har tidligere sabotert rørledninger, men de kan ikke ha teknologi til å gjøre det vi har sett nå.

Ukraina har alt å vinne på å gjøre Russland til hovedmistenkt, men jeg tviler veldig på om de har teknologi, og vilje til å gjøre noe sånt.

Russland har hevdet at det er norske eller britiske ubåter som har gjort dette, noe som er latterlig morsomt om det var sant. Tenk dere Støre som en James Bond skurk.

Ellers kan vi jo tro på de som prøvde å lure oss med desinformasjon da en del av en norsk undersjøisk kabel forsvant, at det var blekkspruter som hadde gjort det.

1

Nato er klar for krig. USA vil ha den krigen. Uansett så vil det bli atomkrig.

1

Om det blir klart at denne sabotasjen er utført av den russiske staten (noe jeg tror det er), så er det opp til Danmark og de alene om artikkel 5 i NATO-traktaten skal utløses. Det er ingen automatikk i dette. Det er ene og alene opp til danske myndigheter å vurdere om de anser dette angrepet så alvorlig at de vil be sine NATO-allierte om hjelp til å forsvare landet og dets interesser mot eventuelle nye angrep.

Men selv om Danmark skulle utløse artikkel 5 er det ingen automatikk i at det vil bety krig mot Russland. NATO-traktaten har vide fullmakter til hvilke virkemidler NATO skal sette inn for å sikre medlemslandenes fred (sikre mot nye angrep).

Jeg tror at, om det kommer så langt at artikkel 5 utløses, at den første responsen til NATO blir å sende en betydelig militær kapasitet til området for å overvåke og beskytte dansk infrastruktur og territorium og for å sende et krystallklart signal til Putin om at nå er det nok. Heretter vil du få svar på tiltale.

1

Det var sinte tyske kommentarer på tysk TV i går.
Nato seirer på alle fronter.

1
Laster...