En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Aktuelt

frode57

Sabotasje på norske rør

  1. Hvem vil det ramme?
  2. Hva skjer med fisken?

Biden er den eneste som tjener på sabotasje.
Russerne vender seg østover.

Hva skjer om det blir atomkrig?
Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1986.

Biden må få fredsprisen!

2
10 svar

Hvorfor skulle Russland inn på dansk territorium for å sprenge rørene når de bare kan stenge igjen krana hver gang de vil presse EU?
Russland tjente store penger på denne gassen.
Hvem kan det være som tjener på at Russland ikke lenger kan få solgt gassen til EU?

Det er noe som ikke helt stemmer her, og jeg skulle ønske jeg levde i et land der det var lov å stille kritiske spørsmål selv når den statskontrollerte pressen har bestemt seg for hva som er sant.

Ikke glem at de har løyet til oss mange ganger før.
De ville vi skulle tro at irakiske soldater drepte kuwaitiske spedbarn.
De ville vi skulle tro at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.
De ville vi skulle tro at Ghadaffi massakrerte sivilbefolkningen, for å støtte at NATO kunne angripe og ødelegge Nord-Afrikas mest avanserte stat.
De har i hemmelighet overvåket europeiske statsledere (som ikke ser noe problem i å overvåke oss)

Så slutt å vær så naiv. Ikke tro blindt på alt mediene sier.

"de høyre ekstreme konspirasjonsteoretikerne" sa til oss at dersom Demokratene kom til makta, så ville de starte en krig mot Russland.
Hvorfor Russland angrep får vi nok ikke vite. Det har sannsynligvis noe med hvordan ukraina behandlet sivile i østregionene, forbød opposisjons partier, forbød organisering av arbeidere, og sensurerte pressen.

3

Hvem vil det ramme?
-Norsk økonomi, alle gass og energikonsumenter i EU og miljøet.

Hva skjer med fisken?
-Samme som i dag. Den dør, eller svømmer videre. Fisk bryr seg ikke nevneverdig om hverken politikk eller krig.

Biden er den eneste som tjener på sabotasje.
-Jeg ser ikke helt hvordan du kommer til den konklusjonen, men det ser ut til at du bygger det på en annen falsk forutsetning: at USA faktisk ønsker en atomkrig.

Putin hadde jo absolutt alt å vinne på å sabotere rørledningene. Dersom han ikke står bak så burde han ha gjort det. Hvorfor?

  1. Økonomisk hadde jo allerede EU stanset kjøp av russisk gass så langt det var mulig, så Putin burde absolutt ta det siste steget for å presse EU mest mulig der det svir mest. Putin har jo ingen andre måter å straffe vesten direkte på.
  2. Det kan aldri bevises. Dette er gull for Putin, for da kan han fritt velge narrativ i alle retninger. Det er ikke slik at vesten aldri farer med løgn (weapons of mass destruction anyone?), men benektelser og løgn er en strategi som sovjet og Russland har perfeksjonert. Man kan mene mye om det, men det er ingen tvil om at det er effektivt.
  3. Det sender et kraftig signal til vesten om at Russland både kan og vil slå til dersom de blir presset. Det var et nødvendig signal å sende - godt illustrert ved alle de naive som lot seg overraske over denne sabotasjeaksjonen. Noen fikk seg en vekker, så 100% suksess for Putin.

Russerne vender seg østover.
-Det er de jo nødt til. Kina og India er realistisk sett de eneste landene som kan konsumere samme mengde gass som det EU gjorde, men det vil ta lang tid før det vil være gassrør med tilsvarende kapasitet i drift østover. Derfor brenner de nå bare opp gassen. Oljeeksporten fra Russland til EU er derimot omtrent blitt erstattet helt av eksport østover.

Hva skjer om det blir atomkrig?
Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1986.
-Kommer an på hva du mener med atomkrig. En enkelt atombombe i Ukraina vil trolig føre til at Ukraina må kapitulere fullstendig. Jeg tviler imidlertid sterkt på at Nato og vesten vil svare med noe annet enn ytterligere fordømmelse. Både Kina, India og andre land vil imidlertid kunne bli tilsvarende presset med sanksjoner fra vesten dersom de ikke kutter båndene til Russland i et slikt scenario. Det blir garantert en ytterligere geopolitisk polarisering, men utfallet av det er på ingen måte gitt. Kina kan sikkert gå begge veier, men de er faktisk avhengige av å selge varer til USA for å unngå en større smell i egen økonomi. Det kan godt være de da sier at nok er nok til Russland og vender dem ryggen. Nedfall etter en enkelt atombombe vil neppe føre til mer radioaktivitet enn Chernobyl, og det er kun vinden som avgjør om det vil merkes i Norge.

En fullskala atomkrig mellom Nato og Russland, og eventuelt Kina, vil utslette minst 50 prosent av sivilisasjonen vår. Milliarder av mennesker vil dø. Med mindre du har en egen bunker med brønn, bergvarmehull, vindmølle og hermetikk/tørrmat for 10 år så kommer det til å bli en kjip pensjonsalder. Radioaktivitet etter en fullskala atomkrig vil trolig være det minste problemet. Dyrelivet rundt Chernobyl har klart seg overraskende bra. Gjennomsnittlig levealder går sikkert ned noe pga hyppigere kreft, men det blekner i forhold til problemet med å få opp tilstrekkelig matproduksjon etter atomvinteren. Sult vil trolig være den vanligste dødsårsaken i verden i mange tiår etter en slik krig.

Biden må få fredsprisen!
-Er det fortsatt noen som tillegger fredsprisen noen som helst betydning i disse dager? Komiteen meldte seg ut på sidelinja i det øyeblikket de begynte å male beslutningene med politiske farger. Konserten er jo blitt viktigere enn prisen.

1

Biden har uttalt at rørene skal fjernes. USA er eneste landet som sikrer seg LNGsalg med varig fjernet kraft fra rør.
USA ligger langt unna og tror de kan vinne fullskala atomkrig.

1

"Biden har uttalt at rørene skal fjernes."
Feil, det er din tolkning.

Jeg antar at du viser til det etterhvert berømte klippet som florerer på nettet i diverse redigerte former, og stort sett uten kontekst? Så la meg ta det først. Olaf Scholz
hadde et møte med Biden den dagen. Scholz hadde fått mye kritikk fra flere hold, for å være uklar på hva Tyskland ville gjøre med Nord Stream 2 dersom Russland skulle komme til å angripe Ukraina. På det tidspunktet hadde Tyskland kun utsatt prosjektet.

Biden svarte da på det mye omtalte spørsmålet; om han hadde fått garantier fra Olaf Scholz om at prosjektet Nord Stream 2 ville skrinlegges hvis Russland gikk inn i Ukraina. Til det svarte Biden noe i gata "there will be no Nord stream 2 if they do that - we will bring an end to it." Biden snakket da om prosjektet - ikke den fysiske rørledningen. Men det var et typisk politikersvar som ikke sa noe om standpunktet til Scholz og Tyskland. Derfor kom det et oppfølgingsspørsmål fra journalisten i denne gata; "Hvordan vil USA gjøre det - siden det er et tysk prosjekt?" Det var åpenbart for å få en bekreftelse på hva standpunktet til Olaf Scholz og Tyskland var. Det hadde stor interesse fordi det var tvil om hvor samlet NATO var i spørsmålet.

Det er da Biden svarer noe i gata "trust me, we have the power to do that."

Ikke på noe tidspunkt sier Biden noe om ødeleggelse, eller fjerning av rørene slik du påstår. Til tross for litt diffust språk fra Biden så er det rimelig klart at det i denne konteksten kun var ment som en bekreftelse på at prosjektet ville bli avsluttet.

Dagen før Russland gikk inn i Ukraina, og samme dag som Russland anerkjente de to utbryterregionene, annonserte Olaf Scholz også at prosjektet ville bli lagt på is. På det tidspunktet var det krystallklart for de aller fleste at Russland ville invadere de kommende dagene.

"USA er eneste landet som sikrer seg LNGsalg med varig fjernet kraft fra rør."
Feil igjen. USA forventer vekst fremover, men Qatar og Australia er fortsatt de største produsentene av LNG. Og markedsbehovet vil fortsatt øke mest i Asia, til tross for et økt behov i EU. I den grad økonomiske motiver skulle være årsaken til sabotasjen av rørene så er det mer sannsynlig at et privat selskap står bak enn en stat.

"USA ligger langt unna og tror de kan vinne fullskala atomkrig."
Ingen tror de kan vinne en fullskala atomkrig. Ikke engang senile Biden.

1

Nå er nok realitetene gått inn hos politikerne. Mette er å besøk hos den britiske statsminister. Hun kan henge bjella på katten.
Det er meget skadelig for Norge det som skjer.
Sikker gass fra Norge er ikke sikker lenger.
Takk til Biden.
Så sier Danmark i dag de forlenger de tre kullkraftverkene de har.
For der er ikke nok gass fra Norge til EU.

Biden dummet seg ut. Det neste er vel at han sprenger et rør i Nordsjøen og sørger for atomkrig.

1

Nå er nok realitetene gått inn hos politikerne.
-Det spørs vel om du mener dine konspirasjonsrealiteter, eller realiteten om at norske installasjoner er sårbare.

Mette er å besøk hos den britiske statsminister. Hun kan henge bjella på katten.
-Jeg tror ikke du forstår uttrykket henge bjella på katten, så det kan du med fordel google og lære deg. Så slipper du å bruke det feil neste gang. Hvis du mot all formodning brukte det rett så må du gjerne forklare meg hva du mener Mette skulle hos britene.

Det er meget skadelig for Norge det som skjer.
-Ikke foreløpig. Snarere tvert imot.

Sikker gass fra Norge er ikke sikker lenger.
-Det har den aldri vært, men det har blitt ignorert.

Takk til Biden.
-Ok.

Så sier Danmark i dag de forlenger de tre kullkraftverkene de har.
For der er ikke nok gass fra Norge til EU.
-Det er korrekt. Selvsagt må EU erstatte gassen med noe, og per nå er det eneste alternativet kullkraft. Hva er problemet med det, ut over at EU får seg en smell i klimamålene sine? Mener du Danmark skulle gjort noe annet?

Biden dummet seg ut. Det neste er vel at han sprenger et rør i Nordsjøen og sørger for atomkrig.
-Du har fått frem klart og tydelig, gjennom utallige innlegg, at du mener Biden ikke bare har skylda for krigen i Ukraina, men også sabotasjen mot Nord Stream. Men du klarer ikke komme med noen form for bevis eller logiske argumenter på hvorfor du mener Biden står bak dette. Du virker svært skråsikker. Har du noe annet å bygge det på enn det berømmelige videoklippet og en syltynn påstand om økonomiske motiver?

1

Svaret for Europa nå er atomkraftverk.
Det er slutt med handel med Russland.
Og nå er selvskadingen permanent og vi må endre handelen.

Mette sa nok noen Pauli ord til den britiske statsminister.

1

Vi trenger å være selvforsynt.
Vi trenger nasjonalistiske ledere mer enn noen sinne.

1

Det er kloke politikere som skjønner å ta vare på egen befolkning.

1

Lignende innlegg

Aktuelt juppi Siste svar

Pinnekjøtt er oppskrytt.

I butikken ligger det nå hauger med Pinnekjøtt og de har startet reklamen alt i november. Hvem spiser det? Hvor mye kastes etter jul fra butikkene? Med de dyre prisene er det ikke rart folk ikke kjøpe...
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

1000 drept i brann siden år 2000

Det ikke det glupeste en kan gjøre å bygge hus i tre. Det er for brennbart til å være trygt byggematerialer. Det bør også bli forandring på brannmeldere som brukes. De bør ha både faststrøm 230 V og...
1
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Heia arabiske land

Man kan ikke noe annet enn å glede seg over arabiske lands fremgangen i fotball. Fotball er verdens største idrett. Det er morsomt når vi ser hva tribunejubel betyr. Og hvilken revansj for vestlige hy...
1
3 svar

En stolt regjering . . . . ?

Jeg må si at jeg aldri har hørt så mye pissprat fra en politiker, som fra Mjøs Persen når hun snakket seg bort hos Fredrik Solvang (eller Skavlan som Hansson fra MDG kalte ham). Men jeg regner med at...
Bilde

Matkøene eser ut i Norge: Vil presse Støre

Matkøene vokser over hele landet. – Ingen skal være i tvil om at det er det vi er mest opptatt av når vi forhandler budsjett, sier SV-lederen.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

Ekstrem Fredric Hauge

Det var en ekstrem Fredric Hauge og Bellona som aksjonerte mot bedrifter i Norge. Det husker de av oss som er gamle nok. Hva har skjedd? Kanskje kjøpt og betalt? Og aksjonene på Munch museet og Vigela...
1
3 svar
Aktuelt nostalgikern Siste svar

Lesestoff for Norges Bank..

Sentralbanksjefen har uttalt at også den siste renteøkningen er noe som egentlig er/blir uproblematisk for "folk flest"... Så nye økninger er varslet i desember. Det er visst et slags "press" der ute...
1
5 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

En upopulær regjering . . . . .

I linken står det bl.a,: "Det medfører høye energipriser, flyktningstrøm og det medfører høye matvarepriser. Dette rammer alle sammen. Men det rammer mest de som har minst fra før. Det er regjeringen...
Bilde

En upopulær regjering får nok en utfordring i fanget: — Dette rammer alle sammen

Møter 2023 med at flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes, samtidig som det ventes en stor flyktningstrøm.


Bilde www.msn.com
1
3 svar
Laster...