Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lucid dreaming/Feberberfantasi

Her ein kveld gjennopplevde eg ufrivillig lucid dreaming.. Har hatt positive opplevelser med dette tidligere.. men denne gangen var det feberfantasi aktig stemning i opplevelsen. Litt nifst men uansett svært spennandes...

Først gjekk eg inn i ein slags hypnotisk søvn, der jeg var bevisst samtidig som jeg var i drømmeland, og søvn. Ein spennande tilstand, men so kom den "feberfantasi aktige" stemninga.. som er ubeskrivelig. Kaos er det einaste ordet som passar.

Deretter prøvde eg alt eg kunne for å vakne.. men klarte det ikkje, eg prøvde sterkare å vakne fra denne søvnen, og "klarte det". Eg gjekk på badet, vaska meg i anletet, såg meg i speilet, og gjekk tilbake til senga, for å falle i søvn igjen..

Igjenn går eg inn i denne hypnotiske søvnen/lucid dreaming, med samme feberfantasi stemning.. Eg gjer alt eg klarer for å vakne, men slit like mykje.. etterkvart røyser eg meg fort opp i senga.. eg er vaken, men stemninga er der enda.. Eg snur meg rundt og ser meg sjølv ligge med hodet på puta. Dette var ganske skremmende..

Eg seier noke, og vaknar brått, denne gangen på ordentlig. eg var ikkje våt i ansiktet, og er usikker på om turen på badet i det heile var virkelig (fysisk)

Skummelt å skal legge seg igjen etter en slik opplevelse.. Men eg sov godt resten av natta, til tross for eventyrlige draumar..

Nokon som har opplevd liknandes ?

1
12 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

fiskene

jeg og opplevde nesten det samme for ei stund sia. jeg hadde ikken en "ut av kroppen"-opplevelse da, men det andre stemmer ganske bra. jeg syns det var utrolig gøy og spennende. håper å oppleve det flere ganger.

1

MacrosB

Det du har opplevd kalles søvn-paralyse og er en svært sjelden lidelse - så sjelden fakisk at de fleste leger ikke har hørt om det. Jeg har det selv og har opplevd de samme symptomene flere ganger. Kort sagt kan man si at det du opplever er at hjernen er våken mens kroppen sover. Mange opplever også hallusinasjoner under slike tilstander. Man kan få en følelse av at det er noen i rommet med deg, og mange opplever ofte følelsen av å sveve. Mange mener at folk som tror dee er bortført av romvesener eller fått besøk av demoner har hatt søvn-paralyse. Angrepene varer maks 10 minutter hvis du ikke klarer å våkne av deg selv. Men de er helt ufarlige - det er kun snakk om en liten skrekk-opplevelse en gang i blant. Men en ting bør man være obs på, og det er at søvn-paralyse kan man ha i forbindelse med narkolepsi / søvnproblemer. Personlig har jeg narkolepsi, men det er så lite at det som oftest ikke plager meg (bortsett fra i mørketida).

1

bodom

Jeg tror ikke søvn-paralyse er noen form for lidelse, og jeg tror ikke at de er så sjeldne heller.

Greia er å ta kontrollen, det er sjeldent!

1

SKVE

Søvn-paralyse er vel ikke en lidelse? ALLE er paralysert når man drømmer, for å unngå at man rører på seg i senga når man rører en arm i en drøm f.eks. Hjernen sender signaler og i drømmene oppleves bevegelsen helt ekte, men i virkeligheten er man altså paralysert.

Av og til kan man våkne opp uten at paralysen "slår seg av" og det kan som du sier være skremmende. (Hallusinasjoner osv)

En ting som er verdt å nevne er at selv om man uheldigvis skulle våkne og fortsatt være paralysert, vil denne tilstanden, selv om den maksimalt varer ti minutter, som oftest bare vare noen sekunder.

Ang lucid dreaming er det mange som tror det bare oppleves ved flaks en gang av og til, men det finnes mange effektive teknikker for å lære seg å oppleve disse drømmene mer eller mindre viljestyrt, også når man ikke har feber :)

1

LudwigW

MacrosB...

Det han opplevde var absolutt ikke en soevnparalyse. Jeg har hatt mange soevnparalyser og mange lucid dreams og noen ut av kroppen opplevelser, og det som ble beskrevet var uten tvil en ut av kroppen opplevelse, om enn en kort en.

1

helgagrim

Jeg har hatt sånne ting noen ganger og det er utrolig digg. Ligger i senga, halvt våken, halvt i søvne og greier ikke å våkne ordentlig. Du styrer drømmen din akkuratt slik du vil. Har klart og fortsette drømmen en gang etter jeg våkna og la meg for å "sove" igjen.

1

vadefugl

Opplevd det samme en del ganger for lenge siden. Scary, men spennende. Før så levde jeg i min egen verden, kanskje det var årsaken til at jeg lett greide å komme i rette stemninga.

1

Mikenasty

Du hadde en Out of body experience. Disse kan forekomme etter Lucid dreams. Det skjer som regel ikke med vilje, de føles ut som en lucid dream. Jeg har hatt en del lucid dreams, men OBE's har jeg ikke hatt enda. Har hørt at om du ser deg selv i øynene så ser du en del rare greier : p

1

MysticEye

Ojsann! Takk for mange gode svar. For ca 3 - 4 år sidan las eg nokon bøker om temaet av Dr. Raymond Moody. Hadde hatt nokon mindre opplevelsar, då meir lignandes feberfantasi da eg var yngre. Eg høyrer nokon seier at dei har hatt positive opplevelsar/tilstandar, det har eg også. Men denne tilstanden da eg vil vakne men ikkje får det til, synest eg var skremmande. Kanskje ikkje opplevelsen i seg sjølv, alså ut av kroppen opplevelsen, men stemninga, som sitter igjen i kroppen i lang tid etterpå. Denne minner meg om den kaotiske stemninga eg hadde i ein feberfantasi da eg var yngre. Men spennende er det absolutt.. av og til prøver eg å lokke den fram, til tross for at den er rimelig ubehagelig, men det er ikkje enkelt..

En sjelden gang vaknar eg av at kjipper meg i søvne.. og slår en hand i veggen, men det trur eg er rimelig vanelig..

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...