Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nå vil ikke jeg være den som absolutt skal ødelegge alle illusjoner, men etter å ha lest flere innlegg om bl.a. Lier Mentalsykehus og sett diverse bilder herfra så slår det meg hvor mange som elentlig lar seg være frivillige "offere" for suggesjon... Det være seg selv- eller massesuggesjon. Er det ikke litt påfallende at vi "ser" gjenferd i hytt og pine, men først etter at vi er blitt fortalt hvor vi skal se dem??? Selvfølgelig er det skummelt å gå inn i gamle "hjemsøkte" hus. Hele stemningen er trollsk, og vi har hørt mange historier om at det går igjen her... Alle har jo sett "den lille piken som går igjen i det store huset i skogen", men kan det ikke være det at vi faktisk ønsker å se henne? At hjernen spiller oss et lite puss??? Er det ikke slik at mennesket alltid har villet la seg lure??? Liker tanken på gjenferd selv og synes det er spennende, men jeg foretrekker å skjelne fantasi fra virkelighet.

Bare en tanke.

1
4 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

glenno

Willyfornia skrev: Alle har jo sett "den lille piken som går igjen i det store huset i skogen", men kan det ikke være det at vi faktisk ønsker å se henne? At hjernen spiller oss et lite puss??? Er det ikke slik at mennesket alltid har villet la seg lure???

Slik er det med religion også, etter min oppfattning! Hver gang jeg diskuterer dette med kristne, klarer de bare å svare;

"Jammen, jeg kjenner Gud og Jesus, og jeg føler at de er her..."

Dermed blir hele diskusjonen håpløs. Jeg spør da; "Hva med de som ikke føler det slik?"

"Ja, da får de begynne å lete, kanskje de ikke har lett godt nok?"...

Tynt tynt tynt...

If there were no God, it would be necessary to invent Him -Voltaire

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...