Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nå vil ikke jeg være den som absolutt skal ødelegge alle illusjoner, men etter å ha lest flere innlegg om bl.a. Lier Mentalsykehus og sett diverse bilder herfra så slår det meg hvor mange som elentlig lar seg være frivillige "offere" for suggesjon... Det være seg selv- eller massesuggesjon. Er det ikke litt påfallende at vi "ser" gjenferd i hytt og pine, men først etter at vi er blitt fortalt hvor vi skal se dem??? Selvfølgelig er det skummelt å gå inn i gamle "hjemsøkte" hus. Hele stemningen er trollsk, og vi har hørt mange historier om at det går igjen her... Alle har jo sett "den lille piken som går igjen i det store huset i skogen", men kan det ikke være det at vi faktisk ønsker å se henne? At hjernen spiller oss et lite puss??? Er det ikke slik at mennesket alltid har villet la seg lure??? Liker tanken på gjenferd selv og synes det er spennende, men jeg foretrekker å skjelne fantasi fra virkelighet.

Bare en tanke.

1
4 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

egoster

En svært godt poeng. Suggesjon er vel det som står for det meste av påståtte observasjoner av gjenferd. Spesielt avgjørende er det når man ber om å se ansikter i bilder osv, selv om det selvfølgelig også skylles at vi er innstilt til å gjenkjenne former som ansikter. Men artig å høre såkalte lydopptak av gjenferd. Er jo mye lettere å høre hva som blir sagt når du vet hva du skal høre etter.

Skeptic magazine redaktør Michael Shermer illustrerer et godt eksempel under foredraget "Why people believe strange things", som finnes på Youtube hvor han spiller av en tekst baklengst, og hvor dette kun høres ut som noe når en foreslått tekst vises.

"Methink it is like a weasel"

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...