Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stimulere til klarsyn

Jeg er av den overbevisning at folk flest er født med synske evner, så som i særdeleshet sanndrømthet og syner om fremtiden. De fleste undertrykker synske evner gjennom oppvekst, tro og lære, fremfor å bli oppmerksom på evnene og utvikle dem. Det tror jeg. Ingen ønsker å være annerledes eller å bli sett på som overtroiske og dumme, derfor kan selv folk som er sine evner bevisst undertrykke dem for å passe inn i samfunnet. La oss si at jeg har rett. Hva må i så fall til for å stimulere hjernen, slik at klarsyn kan oppnås? Det forutsettes at viljen er tilstede, uten den kommer man ingen vei. Vil meditasjon stimulere til klarsyn? Er det andre metoder?

1
20 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Georgh42

hei,

jeg har vært på kurs i Silvaultramind, som drives av Deborah Borgen,nå Deborah Borchgrevink. Disse evnene er noe alle har og er en måte vi alle har potensiale i oss til å bruke, og faktisk bruker vi dette mer enn vi tror. Evnen sitter i høyre hjernehalvdel og kalles effektiv sensorisk projeksjon.

Kurset går ut på meditasjonsteknikk og projesering, healing, psykometri m.m.

Bakgrunnen er Josè Silvas 50 årige forsking på parapsykologiske fenomener.

I vanlig bevissthet ligger hjernens svingingsnivå på omlag 20-30hz som kalles beta. Ved lett søvn om morgenen og avslappet tilstand i meditasjon ligger denne frekvensen lavere. Denne tilstanden kalles alfa. omkring området 7-14hz. Desto lavere frekvens desto nærmere søvn. Via Theta 3-7hz til Delta som er dyp søvn.

Når hjernen fungerer i alfa "modus" jobber begge hjernehalvdeler sammen og man oppnår stimulering og kontakt med ESP evnene våre.

Disse evnene jobber under vår daglige tankevirksomhet, hvilket betyr at vi må stilne våre egne tanker og være åpne for inntrykk. Intuisjon er det som kommer til oss før vi selv begynner å tenke /ressonere /analysere omkring det. Begynner vi å tenke for mye om et inntrykk ("nei, men slik kan det da ikke være..." osv) så forstyrrer vi intuisjonen.

Jeg har selv hatt opplevelser med dette, en gang hatt kontakt med en avdød og koblet meg på andre mennesker i øvelser.

Alt henger sammen med oss selv. Men hvis vi i utgangspunktet ikke er åpen for slike ting vil vi også blokkere dem i oss selv.

Majoriteten av oss kjenner ikke til at vi har denne evnen. Det blir som å reise på treningshallen, prøve et apparat og kjenne at man har brukt en bestemt muskel som ikke har blitt brukt på lenge.

Etterhvert som denne evnen blir mer og mer kjent vil den også bli mer og mer avmystifisert og sett på som en naturlig måte å fungere på.

1

2bitmarck

Georgh42, takk for et veldig interessant innlegg. Jeg har lyst til å melde meg på et slikt kurs, for sånn å teste teorien på meg selv. Men kursavgiften skremmer meg. :)

1

Georgh42

For min del betalte jeg 3800 kr for kurset, og det koster kr 400 å repetere. Likevel føler jeg at dette gav meg så mye at det var verdt det. Og viktigst av alt: Det gav meg bevis for meg selv. Kurset varte en helg, fra kl 17 på fredag til kl 20 på søndag (mener å huske ca 25 timer), både med teorien bak det og gruppearbeid.

I næringslivet holdes det mange kurs som koster mye mer enn dette for kun èn dag.

Men du må heller ikke gå på noe kurs, for du har allerede alt du trenger i deg selv. Selve kurset går ikke på å gi deg noe nytt, men en metode for å stimulere det du allerede har.

geo-h42@hotmail.com

1

susilu

Tror meditasjon kan bidra til å stimulere til klarsyn, ja.

Men det er kanskje ikke en egenskap du egentlig vil ha, og det kan være at ditt klokere ubevisste beskytter deg mot det.

Jeg fikk kjeft av en synsk lege en gang, da jeg sa at det måtte være fint å være synsk. Han truet meg med pekefingeren og sa at jeg burde aldri ønske meg en slik evne, "for du kan ikke velge hva du vil se!!" Det var da jeg skjønte at han var synsk og jeg måtte love aldri å fortelle det til noen.

What you see, you are.

1

2bitmarck

Susilu, du har trolig rett i at jeg innerst inne ikke ønsker meg synske evner, med mindre jeg kan kontrollere hva jeg skal se. Jeg er imidlertid redd for at jeg kan være sanndrømt, det skremmer meg litt, for jeg har overhodet ingen kontroll på hva jeg ser når jeg sover.

1

emigranten

2bitmarck skrev: Jeg er av den overbevisning at folk flest er født med synske evner, så som i særdeleshet sanndrømthet og syner om fremtiden ----------------------------------------------------------------------- Sålangt er intet bevis fremlagt, som underbygger slike spekulasjoner. Dersom du mener å være i stand til det, ville det vekke oppmerksomhet, for å si det mildt. I mellomtiden får interesserte holde seg til litt spåing i kaffegruten.

1

2bitmarck

Dine overbevisninger om det motsatte er irrelevante i denne sammenhengen. Med dette emnet har jeg ikke som mål å bekrefte eller avkrefte synske evner, derimot ønsker jeg å få synspunkter på hvordan man eventuellt kan stimulere synske evner.

1

egoster

Det er vel ikke irrelevant at det ikke eksisterer noe som synkske eller klarsynte. Altså blir det vel vanskelig å stimulere til det.

"Methink it is like a weasel"

1

emigranten

2bitmarck skrev: Dine overbevisninger om det motsatte er irrelevante i denne sammenhengen. Med dette emnet har jeg ikke som mål å bekrefte eller avkrefte synske evner, derimot ønsker jeg å få synspunkter på hvordan man eventuellt kan stimulere synske evner. ------------------- Synspunkter får du. Det er debatt det dreier seg om og når du så karakteriserer innlegg som irrelevante på bakgrunn min påstand om at bevis ikke eksisterer, blir det noe dumt. Å stimulere synske evner, må forutsette at synskhet eksisterer. Det gjør det ikke. Er det så vanskelig å leve med? Det må videre være klart, at det er slike som deg som bærer bevisbyrden, for slike fantastiske påstander. Kikk litt på www. skepsis. no. Der finnes en del stoff om såkalte synske.

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...