Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stimulere til klarsyn

Jeg er av den overbevisning at folk flest er født med synske evner, så som i særdeleshet sanndrømthet og syner om fremtiden. De fleste undertrykker synske evner gjennom oppvekst, tro og lære, fremfor å bli oppmerksom på evnene og utvikle dem. Det tror jeg. Ingen ønsker å være annerledes eller å bli sett på som overtroiske og dumme, derfor kan selv folk som er sine evner bevisst undertrykke dem for å passe inn i samfunnet. La oss si at jeg har rett. Hva må i så fall til for å stimulere hjernen, slik at klarsyn kan oppnås? Det forutsettes at viljen er tilstede, uten den kommer man ingen vei. Vil meditasjon stimulere til klarsyn? Er det andre metoder?

1
20 kommentarer

emigranten

2bitmarck skrev: Dine overbevisninger om det motsatte er irrelevante i denne sammenhengen. Med dette emnet har jeg ikke som mål å bekrefte eller avkrefte synske evner, derimot ønsker jeg å få synspunkter på hvordan man eventuellt kan stimulere synske evner. ------------------- Synspunkter får du. Det er debatt det dreier seg om og når du så karakteriserer innlegg som irrelevante på bakgrunn min påstand om at bevis ikke eksisterer, blir det noe dumt. Å stimulere synske evner, må forutsette at synskhet eksisterer. Det gjør det ikke. Er det så vanskelig å leve med? Det må videre være klart, at det er slike som deg som bærer bevisbyrden, for slike fantastiske påstander. Kikk litt på www. skepsis. no. Der finnes en del stoff om såkalte synske.

1

2bitmarck

Spørsmålet er vel heller om leseforståelse eksisterer eller ikke. Jeg så for meg en uhøytidelig, men saklig diskusjon, om hvordan man EVENTUELT kan stimulere til EVENTUELLE synske evner, ikke om hvorvidt synske evner finnes. I klartekst betyr det at jeg tar høyde for at synskhet ikke finnes, det er derfor helt unødvendig å kalle meg fanatisk. At jeg avviser deg betyr helt enkelt at du prøver å bestemme hva andre skal tro og skrive. Er det så vanskelig å leve med at andre ikke gjør akkurat som du sier? Bevisbyrden er din ene og alene sålenge du prøver å skrinlegge temaet med bakgrunn i dine egne overbevisninger. Samtalen er herved avsluttet.

1

emigranten

2bitmarck, Jeg avslutter gjerne en tøvete samtale. Forumet er for saklig debatt, det er noe annet. Dessuten har jeg ikke karakterisert deg som fanatisk. Du sa noe om leseferdighet :-) Den høyde du tar personlig, for at synskhet ikke eksisterer, synes ikke så troverdig. Dog står det deg selvsagt fritt å tro hva du vil. Har jeg sagt noe annet? Bevisbyrde er noe du åpenbart har lite rede på. Når man har fantastiske forestillinger, skal altså andre ha bevisbyrden? Åpenhet er greit nok, men det går grenser for vissvass, man skal pålegges å gjøre rede for eller føre bevis for. Randi kan nok sitte rolig på sin pengepremie fortsatt. Jeg innledet med noe om spåing i kaffegrut, men det er neppe tilstrekkelig stimulans i dette faget, vil jeg tro. Uhøytidelig er det i hvert fall.

1

Idahusa

Jeg blir nesten SINT når jeg ser at folk kan skrive at synske å overnaturlige ting ikke finnes. Det veit dere fader meg INGENTING om. Har dere BEVIS for at det IKKE finnes kanskje? Kanskje dere skal skaffe det før dere åpner den sinnsyke kjeften deres? Ville vært smart det!! Jeg dømmer ikke dem som er ateister, kjæresten min er, å heller ikke dem som er kristne eller hvem tro folk enn måtte ha. Dette fordi jeg vil være fri til å tro på det overnaturlige UTEN å bli ledd av å trakasert med basse pisspreik om at det ikke finnes. Har dere ikke sett noe, eller opplevd noe så har dere søren meg INGEN bevis for det ikke finnes heller!!! Patetisk er det å krenke folk som tror på noe. Støtt dem heller i dems tro å la dem få tro hva dem vil, er ikke opp til dere å fortelle oss hva som finnes eller er riktig og galt. Neivel, kanskje DERE mener det ikke er noe der, men dere kan ikke bevise det. Hold de meningene for dere selv til noen ber om deres syn!

1

Columbus_3

Jeg kan heller ikke bevise at troll, nøkken, gud, spøkelser, julenissen eller bigfoot eksisterer. Tror du på disse også? Hvis ikke, hvorfor tror du at synske eksisterer, men ikke disse andre fantasifigurene?

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...