Nye VGD er lansert! Mer informasjon

"Penn & Teller" på Tv2

Vil minne om dette programmet, kanskje ikke det mest vitenskaplige, men kommer dog med gode argumenter og beviser mot overnaturlige fenomener. I dag var det såkalte mediumer som fikk gjennomgå, og personlig kan jeg ikke se hvordan folk fortsatt kan tro på det når det ser slike, og andre beviser mot dem som legges frem. Tipper man en 40 navn så kjenner man nok et av dem..

Går på tv2 hverdager ser det ut som kl. 19.

"Methink it is like a weasel"

1
6 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

PRINCEOFDARKNESS

Likte spesielt programmet om bibelen. Elvis lever!

--------------------------------------------------- "I am a Bright" www.the-brights.net "Lucid dreamer" http://lucidity.com/ http://s1.gladiatus.no/game/c.php?uid=52681

1

Pelle_Parafin

Kult program har lastet ned nesten alle episodene. Liten respons på det her da.

1

spooner_1

vet ikke helt hva jeg skal tro om disse mediumene, men synes det er interessant når en ser f.eks. Allison Dubois når hun driver å "prater" med ånder osv. Det som er litt snedig med alle disse som skal motbevise dette er jo at de er jo ikke i nærheten med "lesingene" sine. De sitter å ramser opp masse tilfeldige navn og situasjoner foran en haug med mennesker, så skal de bevise at noen kjenner seg igjen osv. Det er jo ikke slik f.eks. Allison Dubois driver på. Hun har jo kun en person foran seg, og legger deretter ut fulle navn, hendelser osv som hun visstnok ikke har mulighet til å vite noe som helst om (såfrem til at det ikke er juks og bedrag, og hun har fått info på forhånd da, noe jeg selvfølgelig ikke kan vite). Men så henne på Oprah show og en blir jo ganske forbauset når hun forklarer hvordan bilder familier har på stua si osv...Alt hun sa der var iallefall "spot on" !!

1

egoster

Vel hva gjelder navn er det vel mediumene som ramser opp navn. Redigering er vel en mediums beste venn. Det er jo noe som går igjen hos alle medium. Enten de snakker med en eller flere. De bruker fraser som "Jeg ser en Mari.. Marie.. Marianne.. noe på Ma..""Hvem er John..Johnny...osv? Jeg hadde en onkel som het John (altså lar den pårørende la seg lure ved å fylle inn hvilken forbindelse en har med et navn, og tror at det var mediumet som traff på det". Teknikkene de bruker er "cold reading", altså man leser personen og ser hva de kan reagere på. Om de kjenner seg igjen når de beskriver noen adjektiv om personen.

Noen snakker og med dem de skal lese før sendinger, eller har andre som snakker med dem. Slik John Edwards bl.a. opererer.

De bruker og å trekke frem saker som er vanlig oppførsel hos pårørende når noen har dødd. Enten det er bilder som henger på veggene, altere til ære for vedkommende, at man markerer bursdager osv. En vil nok ofte treffe på noe om en trekker frem det. De bruker og å nevne mye om smykker, gaver etc som de kan ha fått av den avdøde, og som selvfølgelig den pårørende vil ha et spesielt forhold til.

Men det viktigste er vel at man ofte kun ser på når de treffer noe, enten der er noe skremmende korrekt eller noe i nærheten. Man glemmer ofte når de tar feil. Det er forskjellen på tro og vitenskap. Vitenskaplig forskning ser på både treff og bom før en kan avgjøre om noe eksisterer, de som tror på mediumene har en tendens til kun å bli forbløffet av treffene.

"Methink it is like a weasel"

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...