Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Livet etter Døden Myte eller Virkelighet?

Jeg anser meg selv som en helt vanelig fyr og de fleste av oss er vel en blanding av Godt og ondt. Jeg vanker ikke i noe kristen miljø men tror allikevel på Gud. Så er vel spørsmålet " Hvem gud er?" Kan man tro på et liv etter dette livet eller er det bare en myte?

Tror du på overnaturlige fenomener som spøkelser og en mulighet for at sjelen lever videre etter vårt jordiske liv?

Eller kan det bare være tullpreik og svada ettersom vi dagelig kan skimte slike Tv programmer Som Åndenes Makt, eller Jakten på den 6 sans?.

Jeg har aldri opplevd noe overnaturlig og spør meg selv om dette bare er Svada og Humbug som Ebeneser Scrooge pleide å si i Charles Dickens ” En Julefortelling”

Etter å ha pløyet igjennom bøker om overnaturlige fenomener spør jeg meg selv om folk er for lett troende til å tro på all alskens svada når det gjelder overnaturlige fenomener.

Harry Houdini prøvde i mange år å kontakte sin avdøde Mor som døde i 1913 ,og i flere seanser prøvde han å komme i kontakt med sin avdøde mor. Utbryterkongen Harry Houdini stemplet de fleste som Juksemakere.

Spørsmålet jeg stiller er ” Er det bare juks for å gi noen av oss håp, eller er det en snev av sannhet i dette?

Eksisterer det et liv kun her å nå eller fins det et liv etter døden?

1
26 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

OOTSP

Du kan få høre mine meninger rundt alt slikt, for jeg tror absolutt på et liv etter døden.

Jeg er heller ikke kristen, men tror på en Gud, men ikke slik de kristne tror. Jeg ser heller på Gud som livsenergien som vi alle har, at alle vi mennesker er Gud. Syk tanke tenker sikkert mange nå, hehe... Derfor mener jeg at ingen skal dømmes, for uten det onde, så kan heller ikke det gode finnes. Og som jeg alltid sier, det er alltid noe positivt bak det negative ;)

Og grunnen for at jeg selv er 100% sikker på at det er et liv etter døden er grunnet at jeg har vært død en liten stund, mener ihvertfall jeg og noen leger. Jeg fikk da spørsmålet om jeg skulle komme tilbake hit eller være igjen, og det er vel en av mine sterkeste opplevelser, for det er som sagt umulig å forklare hvor sterkt det var og hvor sterke følelsene er når jeg var der.

Og med tanke på alle disse spåkonene, joda, det er utrolig mange som er falske. Og dette med at de kan spå din fremtid er ikke helt riktig. Det er som sagt umulig å spå vår fremtid, for hvis det skulle være mulig, da kan vi som sagt ikke ha den frie viljen. Så den er ganske logisk synes jeg. Og husk, de som tar høy betaling er selvsagt de som jukser, for det strider imot den åndelige loven. Man skal kunne bruke sine evner for å hjelpe andre, ikke for å tjene grovt selv, for det er jo som sagt ren egoisme og de skal ikke ha muligheten for å ha den evnen hvis de er slik. Da mister de evnen hvis de skulle ha hatt den...

Dette er litt av mine meninger rundt dette :)

4

EdEd

Jeg er heller ikke kristen, men tror på en Gud, men ikke slik de kristne tror. Jeg ser heller på Gud som livsenergien som vi alle har, at alle vi mennesker er Gud. Syk tanke tenker sikkert mange nå, hehe... Derfor mener jeg at ingen skal dømmes, for uten det onde, så kan heller ikke det gode finnes. Og som jeg alltid sier, det er alltid noe positivt bak det negative ;)

Skulle tro du har fulgt litt med på Neale Donald Walsch muligens?

1

OOTSP

Nei, vet ikke hvem det er engang, hehe

1

Antonxx

Og husk, de som tar høy betaling er selvsagt de som jukser, for det strider imot den åndelige loven. Man skal kunne bruke sine evner for å hjelpe andre, ikke for å tjene grovt selv, for det er jo som sagt ren egoisme og de skal ikke ha muligheten for å ha den evnen hvis de er slik. Da mister de evnen hvis de skulle ha hatt den...

Det tror jeg er bare en myte. Det finnes veldig, veldig mange som hjelper andre og som tar seg betalt for det. De mister ikke sine evner av den grunn. Hvis man selger noe usundt er det greir å tjene store beløp, men å tjente penger på å hjelpe andre er ikke bra? Det henger ikke på greip. Alle må leve på noe, sånn er det bare. En healer jeg gikk til tidligere ville ikke kreve noe penger (frivillig). Hun måtte slutte å hjelpe andre fordi hun måtte studere til en bedre betalt jobb. Er det bedre? Det er ikke noe ikke-åndelig over penger som noen later til å tro, akkurat som man ikke blir noe mer åndelig av å gå rundt og smile og bare være snill.

1

RogLogg

Jeg vet ikke om det fins noe liv etter døden, ikke at det har noen betydning. Folk trenger vel en form for trøst eller håp.

På det personlige plan så har jeg aldri opplevd noe overnaturlig.

Men jeg jobber på en arbeidsplass hvor det hevdes at det angivelig spøker.

Jeg har lite tiltro til medium og personer som angivelig har evner.

Synske personer og lignende.

Jeg har sett utdrag fra Sylvia Brown et anerkjent Medium fra USA via Youtube hvor hun totalt avslører seg som bløff.

Så jeg vet med sikkerhet ikke hva jeg skal tro utenfor vår fatteevne. Det eneste jeg er sikker på er at noen av oss har evner slik som ”Snåsamannen” og folk som angivelig kan stoppe ”BLOD” dvs. blodstemming.

Jeg mener det fins mange ”Juksemakere” der ute som benytter seg av triks for å lure publikum samt utnytte folk. Allikevel så fins det personer (kjendiser) som står frem med historier som får man til å stusse over om det faktisk kan være en tilværelse etter livet.

Skjønt jeg vet ikke.

En healer som ønsker å tjene penger eller ta seg betalt for å gjøre noen friske har jeg lite tiltro til. Jeg tror vel litt på "Snåsamannen"

1

OOTSP

Du har vel kanskje litt rett i at det er en form for en myte. Du har nok helt rett i at mange kan gjøre det så lenge de ikke har en jobb også, eller er i studeringstiden sin. Men de som også har en jobb som man kan leve av og tar seg godt betalt er slike som utnytter andre (Den vil jeg alltid stå på). Jeg var kanskje ikke helt god da jeg skrev det, husker ikke, hehe... Men får beklage så mye for det.

Takker for at du retter meg opp :)

Den eneste personen jeg har vært hos som ikke tok betalt var vel Snåsamannen, en meget snill person som jeg ser meget opp til.

"Tror ikke det er lurt å rote med krefter for å finne ut av det i form av spiritisme og spådom. Da kan man bli gal."

Og ja, det er bare en myte. Spiritisme har jeg holdt på mye med :)

1

BeatrixVonLifer

Eksisterer det et liv kun her å nå eller fins det et liv etter døden?

Vel, sannheten får man kanskje vite ETTER at man er død:-) Hjernen er komplisert, og vi er lettmanipulerte til mye rart. Det kan nok være mye mellom himmel og jord, men om det finnes liv etter døden, får man vel aldri vite før man er død selv, tror jeg. Tror ikke det er lurt å rote med krefter for å finne ut av det i form av spiritisme og spådom. Da kan man bli gal. Men mange trenger noe å tro på pga tryggheten som de tror de får, og det er jo greit nok.

2

Antonxx

Tror ikke det er lurt å rote med krefter for å finne ut av det i form av spiritisme og spådom. Da kan man bli gal.

Nok en myte.

1

oarneer2

Eksisterer det et liv kun her å nå eller fins det et liv etter døden?

Fysikken leter nå etter et såkalt "spøkelse partikkel", dvs. en partikkel vi ikke kan måle, men kun detektere ut i fra den effekten den har på omgivelsene -eller noe sånt. Bakgrunnen til dette var visstnok at hvis en kunne benytte seg av dette til f eks kommunikasjon så ville en hatt rene kommunikasjonslinjer uavhengig av omgivelsene.

Klart at hvis et slikt partikkel skulle vise seg å "eksistere" så følger vel andre grunnlag for eksistens også tett bak, tenker jeg.

Men til livet etter døden spm.: hvis hjernen er en harddisk og bevisstheten/sjelen vår er software, så skulle det vel være mulig for at software/sjelen overføres trådløst til en "server" eller noe når man dør.

Selv har jeg mer tro på karma og at i det vi blir til stjernestøv resirkuleres vi tilbake til omgivelsene :) Om jeg er bevisst dette når så skjer, har jeg liten tro på. Heller ikke så viktig, det viktigste er å gjøre livet her og nå til det beste en kan og glede seg over det.

Bare ikke glem at ingenting er statisk. Slik at en statisk tilværelse av "himmelen" ikke kan vedvare. Alt er i bevegelse, også våre følelser, så en tilstand av statisk lykke eksisterer ikke. Vi kan kun oppnå lykke ved å ha en preferanse vi kan måle våre lykke mot.

2

TheBracket

Eksisterer det et liv kun her å nå eller fins det et liv etter døden?

Du lever her og nå. Når du er død så er du død.

2

OOTSP

Joda, det kan jo alltid være en form for kjærlighet ved å gi penger for å hjelpe eller vise sin takknemelighet. Dessuten så kan jeg jo bare nevne at jeg selv er litt imot slik samfunnet blir styrt nå til dags, også for de som har lite penger, blir litt vel urettferdig for å si det pent.

Mange av de som kalles for terapauter og psykologer er jeg også litt imot på en måte, selv om jeg prøver å ordne med en psykolog bare for å få kunne snakke ut, men de er jo mer for den vitenskaplige delen vi kjenner nå til dags eller hva jeg skal kalle det.

Derimot en regresjonsterapaut som igjen er mer over på den åndelige siden som tar like mye penger som de som igjen er på det vitenskapelige planet er ikke så enkelt. Så lenge det er den eneste jobben de har og den eneste måten de kan få nok penger for å overleve så er det nok riktig på en måte, og på grunn av at de også har studert i like lang tid så er det jo litt mer rettferdig det også. Som sagt så er dette et tema som kan være veldig vanskelig å svare på siden jeg er imot hele det systemet vi lever i. Jeg er imot det pengesystemet vi har i dag, men kan nok ikke gjøre noe med det uansett og bare må leve i det urettferdige systemet. Jeg selv har et helt annet syn på hele livet. Og kan godt forstå dine meninger rundt hele dette og kan godt skjønne at du kan gå imot litt av det jeg mener. For som sagt, ingen mennesker er perfekte.

Selv jeg som er ganske fattig og ufør vil snart komme meg ut i arbeid. Men jeg vil arbeide gratis hos bymisjonen bare for å kunne hjelpe andre personer gratis, det er det som gir meg mest lykke og glede. Selv også hvis jeg skulle heale personer så gjør jeg det selvsagt gratis. Jeg klarer aldri å kreve penger fra andre, alt dette er grunnet at jeg har fått et helt annet syn på livet.

Jeg håper at en dag vil pengesystemet falle, og at det heller handler om å jobbe å få systemet til å gå sin gang bare grunnet sin egen glede og lykke ved å hjelpe andre. Jeg har sverget mitt liv på å gjøre dette, det er ofte at det blir slik for de personene som har hatt en nær døden opplevelse eller selvsagt de andre gode menneskene som er født her på jorden :)

Selv snåsamannen bør alle respektere, men dessverre så er det alt for mange som ikke tror på han, og det er jo litt trist. Men sånn vil det nok alltid være, og det er jo veldig trist.

2

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...