Nye VGD er lansert! Mer informasjon

OK Cupid er en stor amerikansk nettdatingside. Siden er litt mer fiffig enn de fleste andre slike sider, fordi den har en mer avansert match-making-ordning enn den jevne datingsiden. I stedet for å sette opp noen kjappe spørsmål som skal besvares, baseres den på bruker-lagde spørsmål. Kort sagt kan hvem som helst lage spørsmål om temaer som strekker seg fra sex og sport til spiritualisme og rettskrivning. Når spørsmålene besvares bes du komme med ditt eget svar, samt et ønske om partners svar og en bemerkning om hvor mye du vektlegger spørsmålet/svaret. Spørsmålene er altså utelukkende brukergenerert, nettsiden tar seg bare av algoritmene og tallknusingen. Fordi det finnes haugevise spørsmål og algoritmene er ganske gode, får du pekepinner en del mer troverdig enn "Liker du turer på stranda? Det gjør Pia (19) også!"

Den gjennomsnittlige brukeren deres har besvart 230 spørsmål. En gjennomsnittlig kampatibilitet mellom to brukere er 60,2 prosent.

Hvorfor forteller jeg dere alt dette? Vel, siden er ganske populær, og fordi en har tilgang til så mye informasjon om så mange brukere, kan en bruke tallmaterialet til å finne noen interessante sammenhenger.

F.eks. denne tabellen. Tallene er funnet ved å sammenligne 500 000 brukere.

Kompatibiliteten mellom ulike stjernetegn er +- 0,5 av det forventede snittet på 60,2 ...

1
1 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

ulyanov

Kan også tyde på at dataprogrammet som foretar matchen legger for mye vekt på stjernetegnene?

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...