Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Se på denne youtube videoen av en kar som sitter å utfører telekinese på gata med kort.

Er det fake? Hva er isåfall trikset?

Er det ekte? Hva er da trikset?

Noen her som kan utføre kinese?

1
64 svar

64 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Busus

Tro flytter fjell, men for flytte spillekort må man ha tynne svarte tråder.

1

frauen

Altfor få, kun et par og vi er ikke så veldig gode.

1

frauen

En annen ting vitenskapsmenn er styrt av i tillegg til hva den kan bekrefte og avkrefte er oppfattelsesevnen. Beklager om jeg virker litt blasfemisk til skole/vitenskap nå, men forskere er godt lært opp i hva de kan tro er mulig gjennom mange harde år på skole og konkurranse for å slippe igjennom nåløyet for sin karriere. En del forskere som tenker litt utenfor boksen blir fort sett på som pseudovitenskapsmenn dersom de fremlegger en teori om at f.eks planter kan kommunisere telepatisk med hverandre (rupert sheldrake).

1

jonas

Beklager om jeg virker litt blasfemisk til skole/vitenskap nå, men forskere er godt lært opp i hva de kan tro er mulig gjennom mange harde år på skole og konkurranse for å slippe igjennom nåløyet for sin karriere.

Men nå er det vel ikke sånn at man må gjennom mange harde år på skole og konkurranse for å finne ut at telekinese ikke fungerer? Det er nå bare å se seg rundt i verden. Telekinesen har hatt mange tusen år på seg på å vise seg fram. Uten at den noengang har gjort det.

Vitenskapsmenn og forskere er vel mer opptatt av å forstå og forklare fenomener som eksisterer.

1

frauen

Telekinesen har hatt mange tusen år på seg på å vise seg fram. Uten at den noengang har gjort det.

Hvordan vet du egentlig at den ikke har vist seg frem i løpet av flere tusen år eller at den ikke fortsatt viser seg frem i dag? Er dette en viten du har fått av deg selv eller er den tillært?

1

frauen

Nina Kulagina var en dame som lot seg teste av flere vitenskapsteam. Ingen av vitenskapsfolkene på den tiden klarte finne noen form for logisk forklaring, det ble også påvist høyere hjerneaktivitet ved utførsel av telekinesen. Fortsatt er vitenskapen selvsagt generellt skeptiske og er ikke (offisielt) overbeviste.

1

svankmajor

Nei, fordi det er mange som har gjort lignende ting, og ærlige illusjonister(altså de som innrømmer at de gjør triks), gjør også dette. Det er kjent triks man kan gjøre med magneter, f.eks i håndflatene.

Her er hva James Randi sa om henne. (2 min video)Merk deg at når hun beveger ting så trekkes de alltid mot henne, og ikke fra. Hun kan til og med flytte ting f.eks inne i glass til seg, men har ikke samme bevegelsesevner til siden. De kan heller ikke lette. Det er også som regel mindre lettere gjenstander, og så lenge hun kan sitte rett foran dem ved bordet, så langt inntil dem som mulig.

Dette tror jeg øker mistanken for at hun også bruker magneter.

Det originale med henne er at vitenskapsmennene faktisk sjekket hendene hennes, og det var ikke magneter der. Det var derimot et sted vitenskapsmennene antageligvis ikke sjekket for magneter, som Randi antyder…

1

frauen

Merk deg at når hun beveger ting så trekkes de alltid mot henne, og ikke fra. Hun kan til og med flytte ting f.eks inne i glass til seg, men har ikke samme bevegelsesevner til siden. De kan heller ikke lette. Det er også som regel mindre lettere gjenstander, og så lenge hun kan sitte rett foran dem ved bordet, så langt inntil dem som mulig. Dette tror jeg øker mistanken for at hun også bruker magneter. Det originale med henne er at vitenskapsmennene faktisk sjekket hendene hennes, og det var ikke magneter der. Det var derimot et sted vitenskapsmennene antageligvis ikke sjekket for magneter, som Randi antyder…

Randi har ikke studert henne særlig godt, han husket ikke engang navnet eller ansiktet hennes.

Kulagina påvirket ting som ikke var magnetiske også, som fyrstikker. Hun hadde mange eksperiment ved vitenskapsmenn, noen burde sett om hun flyttet gjenstander magnetisk med brystene. Mener jeg.

Å flytte større ting tar veldig mye energi, det er begrenset hvor mye kraft mennesker klarer å "produsere". At de beveger seg kun til henne er antagligvis fordi hun bare var god på å tiltrekke seg gjenstander og ikke frastøte seg dem. På en måte kan du si at denne metoden hun brukte fungerer som en type elektromagnetisme der du kobler krefter du sender ut av kroppen til gjenstandenes elektromagnetiske felt.

I mitt syn så tror jeg det er Randi som er svindleren her og at mye av hans virke er rene "set-ups".

1

svankmajor

Husker denne unge gutten på youtube, "MadV" for mange år siden, som gjorde en del triks, blant annet det. (Backup video, han slettet kanalen sin.)

Mange undret hvordan han gjorde det, men det er altså usynlige tråder som man ikke ser, festet enten i hendene eller andre steder.

Hvis du vil vite hvordan man gjør det så sjekk denne videoen.

1

frauen

Husker denne unge gutten på youtube, "MadV" for mange år siden, som gjorde en del triks, blant annet det. (Backup video, han slettet kanalen sin.)

Haha, morsom video:D

Det finnes helt klart mange som er gode på å trikse der ute. Om han påstod selv at det var ekte var han ett godt eksempel på en av de som bare svindler.

1

svankmajor

Hehe. Jeg tror ikke "MadV" mente han kunne telekinese, nei, men jeg husker kommentarfeltene den gang (rundt 2007/2008), og hvordan folk trodde han var en profet og det ene og det andre likevel.. Det var ganske bisarrt. Det var jo bare en gutt med en V For Vendetta maske som hadde lært seg noen triks på gutterommet.

Folk har kanskje en tendens til å ha lyst til å tro på slike evner? Så når de ser et triks de ikke skjønner, så er mange nesten overilt raske på å vurdere det som noe overnaturlig? Det er det jeg lurer på noen ganger..

Denne videoen er veldig morsom, om den psykiske James Hydrick, som visstnok kunne flytte på ting med sinnet sitt. Han "lærte" seg disse evnene mens han satt i fengsel, og brukte evnene sine til å konvertere fanger til Kristendommen. Så ble han avslørt på nasjonal TV, av James Randi da.

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...