Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Guddommelig eller realistisk tro.

Som mangeårig rimsmed dikter, har jeg alltid prøvd så godt jeg kan, og holde meg til språkets plikter. Jeg har vel ingen bakgrunn som tilsier at dette vil lykkes, selv om en og annen har sagt at noe av dette sikkert kan trykkes.

At det ble et tema om livssyn, så er grunnen enkel. Av et par tusen, så er dette det siste i rekken.

v/h peka.

Guddommelig eller realistisk tro.

Når du fødes her på denne kloden med livets kime fra dens jor hvorfor vil så mange ikke tro den forklares i sagn og hellig ord.

Alle blir jo født med stemmebånd og ganske fort vi ville prate så de døpte talen for en hellig ånd som satte navn på det å hate.

Som er artens spesielle egenskap som kan overgå det å elske og har i tider påført arten store tap blir i bønnen kalt vår frelse

Da bør vi dette fakta snart erkjenne som jordens intelligente art da kan vi ikke lenger det forblenne noe som ingen liv har spart.

Og når så mange denne sannhet ser at hellig spillet som foregår ikke er en realitet som faktisk skjer men noe de fra bønner får.

Men min egen tro den er nok slik om hjernen ikke vil forstå blir for etterslekten et dyrbart svik når slekten ikke vil bestå.

I en fremtid der vi fødes uten skyld, vil dette bli for selve slekten, et frigjort liv som binder oss til jorden, og langt fra helvete og himmelen.

Per Kaarud. 02.11.16

1
1 svar

1 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

peka

med livets kime fra dens jord (skal det være)

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...