Nye VGD er lansert! Mer informasjon

God kveld! Spiritisme. Hva er det egentlig? Alt jeg vet er at man kommuniserer med døde ved hjelp av et ouijabrett (Brett med bokstaver A-Å, 0-9, Ja, nei og kanksje osv.), stearinlys og et glass.

Hva er det som egentlig skjer under et slikt "rituale"? Noen som kan forklare litt konkret?

1
20 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Martinus

Jeg har aldri prøvd spiritisme, men har erfaring med "kontakt".

Det første du skal vite er at du vet *aldri* hvem/hva du får kontakt MED! Det kan være en forvillet sjel som vil at du skal tro at det f.eks er en avdød slektning, eller kanskje han/hun vil gi seg ut for å være selveste GUD, og gi deg gode "svar" på spørsmål som du stiller (f.eks via ouijabrett).

Men for all del, hvis du prøver deg på dette , og du opplever noe "rart", så fortell oss om det.

1

Zodux

Hadde vært interessant å prøve det ut, men vet ikke helt hvor idiotisk det ville være av meg å gjøre det. Men så klart, hvis jeg skulle til å prøve det og det skjer noe merksnodig, så skal jeg fortelle om det.

Noen her som har noen erffaringer?

1

windfish

Jeg ville ikke prøvd dette om jeg var deg, for det er ingen uskyldig selskapslek. Som en annen debattant her inne sa, kan vesnene du får kontakt med gi seg ut for å være avdøde slektninger, eller Gud, og de kan etterligne stemmen til personen de gir seg ut for å være. De kan si ting ingen andre enn dere visste for å virke overbevisende. En film som gikk for noen dager siden - Eksorsisten - er visstnok basert på en virkelig hendelse. Den besatte jenta kunne snakke med prestens mors stemme og fortelle ting jenta selv ikke hadde kunnskap om for å spre forvirring og usikkerhet. Jeg har lest noen bøker om dette temaet fra et kristent synspunkt, og synes det er utrolig spennende. Nicky Cruz er nå en kristen, men var tidligere voldelig rasshøl og leder for en kriminell gjeng i USA. Foreldrene hans drev med alt som tenkes kan innen spiritisme, så hans erfaring og kjennskap gjør at det han skriver ikke blir flatt og kjedelig. Han beskriver mange tilfeller hvor uskyldig lek med ouijabrett ender opp med å ikke være fullt så uskyldig etter en stund. At demoner gir seg ut for å være Gud eller Jesus er visst ikke så uvanlig. Jeg leste en annen bok om en kvinne som nesten havnet på galehus etter å kommunisert vha automatskrift med det hun trodde var romvesener. Også disse sa de var Gud, Jesus, Messias og jeg vet ikke hva. Dette viste seg også å være demoner.

1

OOTSP

Prøvde spiritisme mye før i tiden, se linken nedenfor:

http://vg.transact.no/Item.asp?GroupID=181&Group=UFO&ThreadID=432853&Thread=Spiritisme&Page=-1#4739655

Mitt første innlegg her på VGD :-)

1

Uglami

trur det kan være litt farlig hvis man ikke er dreven med da, har hørt at man kan bli besatt av andre ånder.

1

Zodux

Ikke vet jeg. Men man må jo drive med det for å bli dreven? Det er jo helt sikkert noen forholdsregler man må ta. ^^

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...