Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Har lyst til å lære mer om drømmetydning (spesielt siden man av og til drømmer noe helt "sprøtt"), for å vite om det ligger et "budskap" (eller en mening) bak disse til tider "meningsløse" drømmene...

Har søkt på nettet, og ser at det finnes utallige nettsteder og bøker. Men det er ikke lett å vite hva man skal velge blant alt dette, og lurte på om det finnes noen anbefalte nettsteder og bøker om dette emnet...?

1
39 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

VareWoolf

Poke skrev: Har lyst til å lære mer om drømmetydning (spesielt siden man av og til drømmer noe helt "sprøtt"), for å vite om det ligger et "budskap" (eller en mening) bak disse til tider "meningsløse" drømmene... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Drømmer kan være rekreasjoner av tidliger hendelser, av ønskelige hendelser eller av ren fantasi.. I noen tilfeller kan våre ønsker poppe fram, enten åpenlyse eller litt "forkledd", men ikke så forkledd at de ikke er forståelige fra drømmeren selv..Vi husker svært få deler av drømmene våre, og vil sjeldent få vettuge svar utifra dette..Skal du finne svar på deg selv, drit i drømmene, våkn heller opp;) Gå til noen som har peiling på bevisstheten din..det er der du finner de fleste svarene:) ...Ellers kan du jo lese Freuds morsomme science fiction bøker, og tenke på at vann symboliserer overanstrengelse osv...:) Dette er jo rent tull! Er enig med kausal.. Drømmetydning har faktisk utspring i en av de største kokainmisbrukende og akademiske mennesket i vår historie!

--------------------They thought I was a regular man--------------------- --------------------------until the moon came up----------------------------- ..........................now, their children weep............................

1

Kausal

Poke skrev: Har lyst til å lære mer om drømmetydning (spesielt siden man av og til drømmer noe helt "sprøtt"), for å vite om det ligger et "budskap" (eller en mening) bak disse til tider "meningsløse" drømmene... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Det ligger ikke noen mening i våre drømmmer. Den meningen vi tror vi finner, er et konstrukt av våre egne ønsker om å finne en mening. Vi "planter" en mening der, vi er selvoppfyllende profeter. Det er ingen bøker å anbefale. Jeg vil kalle disse bøkene som en lønnsom bløff. Hvem som helst kan skrive en slik bok og tjene masse penger på mennesker som ønsker å søke "en dypere mening" med livet. Hvem har for eksempel bestemt at å drømme at man drukner betyr at man har liten til til å gjøre det man ønsker å gjøre i livet? Hvor har man dette fra? Det er ingenting som tilsier at dette er den korrekte tolkningen av denne drømmen. Drømmetydning er og blir et fenomen på linje med telepati, autokinese og clairovanse...ikke reelt.

--- No Choice --- --- No Control --- -- Determinism --

1

Astralico

forbanna ego

1

Persimone

Jeg har lest den teorien du snakker om, Kausal. Det er slett ikke alle (heller ikke seriøse forskere) som er enig i den. Jeg mener det var "Der Spiegel" som hadde en lengre artikkel om dette for en god stund siden. Skal se om jeg kan finne den.

Personlig mener jeg at drømmer virker som mentalhygiene. Står man for eksempel midt i en konflikt, kan drømmer gi utløp for følelser som kanskje ellers ikke får komme til uttrykk. Og hvem har vel ikke drømt seg frem til løsningen på et problem nå og da?

Det fins dessuten noen klassikere blant drømmene. Når man sliter og strever med noe, får det ofte uttrykk i form av f.eks. klatredrømmer. Men man når ikke toppen før problemet er løst. Eller den kjente varianten hvor man stadig prøver å reise eller flykte fra noe, men enten ikke kommer av flekken eller flyet stadig innstilles, for eksempel. En parallell til noe man ønsker å komme bort fra i det virkelige livet.

1

Kausal

Persimone skrev:

Personlig mener jeg at drømmer virker som mentalhygiene. Står man for eksempel midt i en konflikt, kan drømmer gi utløp for følelser som kanskje ellers ikke får komme til uttrykk. Og hvem har vel ikke drømt seg frem til løsningen på et problem nå og da? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jeg har ikke drømt meg frem til noen løsninger...har ikke blitt mange "aureka" på meg nei...finner løsninger om dagen jeg...

--- No Choice --- --- No Control --- -- Determinism --

1

Poke

Kausal skrev: Det ligger ikke noen mening i våre drømmmer. Den meningen vi tror vi finner, er et konstrukt av våre egne ønsker om å finne en mening. Vi "planter" en mening der, vi er selvoppfyllende profeter. Det er ingen bøker å anbefale. Jeg vil kalle disse bøkene som en lønnsom bløff. Hvem som helst kan skrive en slik bok og tjene masse penger på mennesker som ønsker å søke "en dypere mening" med livet. Hvem har for eksempel bestemt at å drømme at man drukner betyr at man har liten til til å gjøre det man ønsker å gjøre i livet? Hvor har man dette fra? Det er ingenting som tilsier at dette er den korrekte tolkningen av denne drømmen. Drømmetydning er og blir et fenomen på linje med telepati, autokinese og clairovanse...ikke reelt.

Hva hvis man er sanndrømt....?

1

Kausal

Poke skrev: Hva hvis man er sanndrømt....? ------------------------------------------- Du har lest for mye Harry Potter...!!!

--- No Choice --- --- No Control --- -- Determinism --

1

Astralico

Poke da skal du ignorere sånne debunkere, det ligger sikkert en latent redsel og ubevisst forsvarsmekanisme bak. Er man er uviten så er man ikke allviten. Disse folka sitter i en skyttergrav og skyter på spøkelser, dems egne.

1

VareWoolf

Poke skrev: Hva hvis man er sanndrømt....? -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hvis man er sanndrømt, er man nok bare forvirret over uvirkelige instanser i hverdagen!

--------------------They thought I was a regular man--------------------- --------------------------until the moon came up----------------------------- ..........................now, their children weep............................

1

Persimone

"Drømmenes hemmelige språk" av David Fontana er ikke så dum. (Gyldendal 1995) Ellers kan det være interessant å lese litt Jung generelt - som en allerede var inne på her.

Vil du ha en oppskriftsbok med tolkninger, kan du prøve "The secret world of your dreams" av Julia og Derek Parker (Perigee Books 1990)

1

Poke

Persimone skrev: "Drømmenes hemmelige språk" av David Fontana er ikke så dum. (Gyldendal 1995) Ellers kan det være interessant å lese litt Jung generelt - som en allerede var inne på her.

Vil du ha en oppskriftsbok med tolkninger, kan du prøve "The secret world of your dreams" av Julia og Derek Parker (Perigee Books 1990)

Får ta meg en tur på biblioteket for å høre om de har noen av titlene...:o)

1

Moyle

Jeg har hørt at årsaken for at drømmer er så kaotiske, og sprø, er for at det er på den måten underbevisstheten fungerer. Hjernen fungerer ikke som en logisk arkivert informasjons tank. Derimot tenker vi i bilder, og skaper assosiasjoner, med hjelp av nervene mellom de forskjellige hjernemodulene. Når en tenker på noe spesielt begynner hjernen med en gang å tenke på noe som kan forbindes med denne tanken og så videre. Sko – fot – sokk – kald – påsketur – kakao – sliten – søt dame – parfyme - bestemor osv. Ikke mye logikk i denne rekken…ser at det er litt.

Tror det er vanskelig å finne noen mening i drømmene dine. Derimot hvis du har ”samme typen” drømmer om og om igjen, og spesielt drømmer som vekker kraftige følelsesreaksjoner, burde du kanskje sjekke de opp litt.

1

Poke

Moyle skrev: Jeg har hørt at årsaken for at drømmer er så kaotiske, og sprø, er for at det er på den måten underbevisstheten fungerer. Hjernen fungerer ikke som en logisk arkivert informasjons tank. Derimot tenker vi i bilder, og skaper assosiasjoner, med hjelp av nervene mellom de forskjellige hjernemodulene. Når en tenker på noe spesielt begynner hjernen med en gang å tenke på noe som kan forbindes med denne tanken og så videre. Sko – fot – sokk – kald – påsketur – kakao – sliten – søt dame – parfyme - bestemor osv. Ikke mye logikk i denne rekken…ser at det er litt.

Tror det er vanskelig å finne noen mening i drømmene dine. Derimot hvis du har ”samme typen” drømmer om og om igjen, og spesielt drømmer som vekker kraftige følelsesreaksjoner, burde du kanskje sjekke de opp litt.

Har hatt en lignende drøm, men ikke samme drømmen om igjen. Ingen følelsesmessige reaksjoner, bortsett fra hjertebank når man bråvåkner fra et mareritt. Har også vært sanndrømt, men ikke om pengegevinster osv...

Det er forresten en interessant teori du har...

1

RattusNorvegicus

I følge de fleste psykologer er det noe som heter underbevisstheten eller det ubevisste som kommuniserer via bilder. Noen mener at bildene hovedsakelig er allmene (Jung), andre mener at hovedsakelig er personlige.

Hvis du tror mer på det første er denne boka bra: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0691018332/qid=1115640889/sr=8-1/ref=sr\_8\_xs\_ap\_i1\_xgl14/002-8384179-1421633?v=glance&s=books&n=507846 Jeg synes den var en grei introduksjon, men han tar helt av i del 2 som heter "Aion".

Andre anbefaler at du lærer deg Drømmekort eller Tarot.

1

Poke

Takk for tipset!

Boken virker ganske "tung" å komme seg igjennom, men er dog et bedre alternativ enn Drømmekort eller Tarot...

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...