Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Å sende en tanke

I mangel av et bedre sted poster jeg denne her. Fra tid til annen fokuserer jeg bevisst tankene om en person jeg tidligere har møtt og satt pris på, men ikke lenger har kontakt med. Mest av alt prøver jeg å gi denne personen en følelse av fred og i ettertid har jeg en veldig sterk følelse av at det faktisk virker. Synes også jeg har opplevd slike øyeblikk hvor noen prøver å nå meg.

Kun en tanke og før noen begynner å kreve bevis og strenge tester iler jeg til med å opplyse at jeg er ateist og vet at det ikke finnes noen kjent mekanisme for slik tanketransport. Velger likevel å holde sinnet åpent for at det kan være mulig.

1
3 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

newpublicmanagement

Jeg savner Olding. Hvor ble han av?

1

Astralico

vel, mye av disse bøkene i new age section/occulte eller spirituelle om du vill, tilsier at tanker spiller stor rolle, der alt begynte med tanke som det heter. så hvis et uendelig antall tanker fra uendelige håld tilsier at en stein er en stein, og en annen dedikerer livet til at en stein er et jagerfly, har det lite å si. som ringvirkninger i et tjern. det kalles for fokus og "intent" for sånne handlinger, men så er det noe som heter fjernhealing, osv, osv mange wannabe indisier, alt jeg sier etter en rundtur i påstander og meninger om dette. så begynner man faktisk og vokter sine tanker og ikke produserer pest når man spaserer ute i det offentlige.

1

egoster

Det er, som forsåvidt nevnt, ingen beviser overhode for tankeoverføringer. Tvert imot har vel det når dette har blitt testet under kontrolerte vitenskaplige forhold blitt motbevist. Jeg vet ikke hva du legger i "faktisk virker" når du tenker på folk, men generelt sett med slike tankeoverføringer er at en kun husker når man kan trekke en viss sammenheng mellom det man har tenkt og hendelser senere.

Om f.eks. føler at en er i en ulykke eller får en rar følelse, og får senere beskjed om at en bekjent nettopp har vært i en ulykke, blir dette ofte nevnt å være tankeoverføringer osv. Men hva med alle gangene en får merkelige følelser, drømmer, tanker om andre osv. og hvor ingen verdens ting skjer. Vel de tilfellene går ofte i glemmeboka.

Et virkemiddel som brukes av såkalte synske, og ved tankeoverføringer etc. er at man kun teller de gangene en treffer. Dette er ikke god vitenskap, og tar man med feilene ser en at det ikke ser ut til å være noe spesielt som skjer.

"Methink it is like a weasel"

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...