Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Visdom om schizofreni og psykoser

Gamle fortellinger sier at mennesker med schizofreni og de som kom i psykotiske tilstander ikke ble sett på som syke. Dette var tilstander som var et godt utgangspunkt for personlig utvikling og en heldig mulighet for å komme til en utvidet bevissthet. De som ble psykotiske ble tatt inn i lære hos de vise i stammen. De fleste av de vise hadde opplevd psykoser selv og hadde derfor et godt fundament for å hjelpe de psykotiske elevene til å balansere seg i den utvidede tilstanden. Når de schizofrene og psykotiske kom igjennom sine utfordrende smerter og kaos ble de resurspersonene i stammen. Det kunne være høvding, sjaman, vismann, medisinkvinne, klarsynt osv.

Ser nå at denne visdommen er på vei tilbake til det moderne samfunnet. Det vil bli slik at de som har håndtert sine psykotiske utfordringer, senere kan hjelpe og veilede de som rammes av dette. Da vil disse kunne leve uten medisiner og på få lov til å være resurspersonene i samfunnet i stedet. Det er nå virkelig på tide at disse utfordringene blir forstått som hva dette virkelig er.

Når man overbevises om at en psykose er en sykdom og i verste fall en kronisk tilstan vil det bli nettopp det. Når en forstår en psykose som en ”helbredende prosess” og en ”utviklings mulighet” vil det bli det. Forenkelt forklart blir en psykose det vi tror den er. Det er viktig å vite at mennesket er kropp, sinn og sjel. Det er også viktig å merke seg at den åndelige læren bibelen, kristendommen og kirken serverer ofte virker mot sin hensikt. Personlig mener jeg det også er meget viktig å forstå forskjellen på frykt og kjærlighet.

Selv har jeg kommet gjennom flere psykoser og har blitt et helere menneske av det. Jeg har fått utvidet bevissthet og har hentet mange tapte sjelebiter fra tidligere inkarnasjoner. Jeg er et levende vitne på at det jeg skriver her er sant. Jeg kjenner flere mennesker som har erfart tilsvarende.

Dette er bruddstykker av visdommen som vil forvandle psykiatrien og samfunnet radikalt.

Les også: http://www.f-b.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051004/NYHET/401620564 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Videre et tankekors.

I 1994 publiserte felix post i the brithish Journal of Psychiatry i en kertlegning av personligheten til 291 menn som i løpet av disse 150 årene hadde nådd verdensberømmelse. De omfattet statsmenn, intelektuelle, vitenskapsmen, billedkunstnere, forfattere og komponister, og de fleste av dem var kjente størrelser: Einstein, Faraday, darvin; Lenin, Roosevelt, Hitler, ben-gurion, Woodrow Wilson; Ravel, Dvorak, Gershwin, Wagner; Klee, Monet, Matisse, van Gogh; Freud, Jung, Emerson, Bulder, Heidegger; Tjekov, Dickens, Faulkner, Dostojevskij, tolstoj; osv. Poenget med kartleggingen var å se hvilken sammenheng som fantes mellom kreativ storhet og mental ustabilitet. Post resultater var påfalende. Ved hjelp av pålitelige kilder som omfattet medisinske journaler og første- og andrehåndopplysninger, satte Post opp følgendee statistikk:

Yrke og prosentdel som led av mental ustabilitet. Vitenskapsmann 42,2 % Komponist 61,6 % Statsmenn 63 % Intellektuell 74 % Kunstner 75 % Forfatter 90 %

Graden av ustabilitet varierte fra tilfeldige, isolerte episoder til større vedvarende problemer som kunne forstyrre arbeidet, samt alvorlige tilfeller som krevde profesjonell behandling på sykehus. Problemene omfattet alkoholisme, deprisjon, manisk deprisjon, psykoseksuelle problemer, tvangsatferd, antisosial eller teatrisk opptreden og tilstander grensende til schizofreni.

Ha en hyggelig dag :-) Hjertelig hilsen Åndssterk

1
25 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

PBell

Hehehehe, ja du burde jo ha greie på dette du............... ;-)

1

trollbrt

gud er scizofren sies det

1

PBell

Hehehe, har jeg ingen betenkeligheter med å tro........ ;-)

1

heyoh

Jeg tror grunnen til at mange schizofreni blir gale, er at de selv nekter å innse sannheten - at det foregår en reel kommunikasjon mellom to ulike parter. Den ene parten tilhører mennesket selv og den andre parten er tilkoblet.. ja, det finnes mange navn på samme sak - fantasien, myteverdenen, åndeverdenen, Gud, underbevisstheten osv. Den generelle oppfattningen av sykdommen forteller dem at de er splittet og gale. I den vestlige verden blir derfor ikke schizofrene tilegnet en rolle som forfyller og betydeliggjør sykdommen. Derimot finnes det et hav av schizofrene som nedlegger genierklærte arbeider.

Andre steder i verden, hovedsakelig blant urinnvånere, blir schizofrene regnet som gudebenådede mennesker. De får ofte tildelt rollen som stammens sjaman, ettersom de har en medfødt evne til å kommunisere med åndeverdenen.

Selv har jeg tendenser til sykdommen, men fungerer fint som et menneske for det - jeg har mange venner, fester i ny og ne, har kjæreste osv. Grunnen er vel at jeg snarere ser på schizofreni som en medfødt evne enn en sykdom. Mange schizofrene har den muligheten - enten de vil innrømme det eller ei - at de kan se tvers gjennom mennesker.. he he, det høres rimelig absurd ut!

Til tider er denne evnen til å se gjennom mennesker tung å bære på - jeg ser hvor psykisk ødelagte enkelte mennesker er.. på en annen side kan jeg også bruke evnen til å hjelpe folk. Ofte kan jeg si ting som: "Jeg ser du bærer på dårlig samvittighet..". Da blir jeg naturligvis møtt med et svært overrasket ansikt, men samtidig blir jeg fortalt det akutelle problemet.. og på den måten gir mange slipp på sine tunge følelser. Da kan jeg gi dem oppløftende ord og oppmuntre dem videre til riktige valg osv.

1

Åndssterk

Skal vi forstå scizofreni må vi regne med det sjelelige aspektet av mennesket. Her kan du høre et intervju av meg i programmet "PÅ LIVET LAUS" Nrk P2 på nettradio. Trykk på på det 12.02.. http://www.nrk.no/programmer/sider/paa_livet_laus/ Hjertelig hilsen Åndssterk

Keep Your Thoughts Positive Thoughts Become Your Words Keep Your Words Positive Words Become Your Behaviors Keep Your Behaviors Positive Behaviors Become Your Habits Keep Your Habits Positive Habits Become Your Values Keep Your Values Positive Values Become Your Destiny

* Mahatma Gandhi *

1

ThomasMV

Når du sier at en psykose kan være en "helbredende prosess" og slikt så ser du vel bort fra at de aller fleste som gjennomgår psykose får en nedsatt psykisk og fysisk helse etterpå. Man får symtomer som kronisk tretthet/energimangel, motivasjonsmangel, depresjon og manglende evne til å føle glede og andre følelser. Dessuten er det endel schizofrene som fortsetter å ha psykotiske symptomer selv om de får medisin. For mange av disse fortoner livet seg forvirrende, skremmende, ubehagelig og smertefullt. Noen sliter med stemmer og bråk i hodet. Schizofreni og psykoser er således ingenting å glorifisere, det er en sykelig tilstand som riktignok kan avhjelpes med medisiner, men som i de fleste tilfeller varer livet ut. Jeg sier ikke at schizofreni/psykoser absolutt ikke kan være en utviklingsmulighet, det kan det kanskje i visse henseender, men på de fleste områder fører det til nedsatt funksjonsdyktighet og en generelt lavere livskvalitet.

1

Lignende temaer

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Laster...