Videoseven Dere som lever av pengene til andre, kunne sjekket litt opp i ting før dere poster. USA har ingen problemer med å kalle sykdommer opp etter steder i USA. Rocky Mountain Spotted Fev...

Dere som lever av pengene til andre, kunne sjekket litt opp i ting før dere poster.

Jeg ser du som den ufyselige mobberen du er stter her igjen og skal konstant håne og rakke ned på mennesker som trenger ekstra hjelp eller støtte fra andre i hverdagen, og hvorfor peker du på meg - jeg som er frisk og i min beste alder i tredevårene? De som trenger hjelp har ingen spesifik politisk tilhørighet og kommer fra alle grener, akser og denominasjoner om det så er sentrum, venstre eller høyresiden.

Men jeg kan fortelle deg en liten personlig historie. Min Far som for øvrig er en livsslang Høyreevelger og har vært i arbeid siden han var 18 år gammel skadet seg og fikk isjas og prolaps i 60-årene. Han ble sengeliggende og uten jobb i over et år og under den tiden måtte jeg ta meg av han, mens han samtidig fikk oppfølgning, rådføring, veiledning, hjelp og økonomisk støtte fra staten.

Når han heldigvis ble bedre igjen hjalp de han attpåtil å skifte jobb og lære seg et helt nytt yrke. Hele denne perioden var veldig hard, krevende, usikker og skamfull for han som hadde vært så uavhengig og aktiv i hele sitt voksene liv, men all støtten og sikkerhetsnettet bygd rundt han gjorde at han kunne beholde verdigheten og trygghetsfølelsen uten å tenke på å miste hus, bil eller eiendeler slik at han kunne rekonvalesens med fred i sinnet til han ble frisk nok til å komme i arbeid.

Det er lite som gjør meg stoltere når jeg kaller meg selv for Nordmann enn når jeg tenker på vårt flotte sosialdemokratiske samfunn med tung vekt på velferdsstaten. Dette i total kontrast fra deg som fantaserer om ditt gråe empatiløse og nærmest psykopat-sosialdarwinistiske skrekkveldet hvor man skal utkaste alle som faller utenfor samfunnet.

Ta vare på helsen din. Ulykker, sykdommer og skader kan skje hvem som helst av oss. Og om dagen skulle komme der du pltuselig blir så syk at du ikke engang klarer å reise deg opp for å gå på do, skal du være veldig glad og takknemmelig for at du også bor i et humanetisk samfunn som Norge som tar vare på deg med verdigheten i behold.

37

Ser ut til at siste skrik blant Trump-supporterne er at de har lært seg å utelate tall som ikke passer med terrenget. Nåværende playbook ser ut til å være:

1. Stemmer: Man kan utelate California og NY fra 2016-valget fordi det var de som gjorde at Hillary vant popular vote. OBS: Man kan ikke utelate Texas fra Trump sine tall.

2. COVID - USA vs EU 1: Man kan utelate land som Norge, Danmark, Tyskland (samt selvsagt alle asiatiske land). Land som Italia, Frankrike, Sverige og UK har for alle praktiske formål samme dødsrate som USA. Spania og Belgia er mye verre enn USA. OBS: Man kan ikke sammenligne hele EU med USA og man kan aldri utelate Spania og Belgia fra samletall

3. COVID - USA vs EU 2: Man kan utelate alle tall som er fra lenger tilbake enn 2 uker om man sammenligner USA og EU. Man bør helst bare inkludere enkelte EU-land og ikke alle. OBS: Se forrige punkt for videre rettledning

4. COVID - Innenriks USA: Man kan utelate NY, NJ og CA fra føderal statistikk siden de er styrt av demokrater. CA kan inkluderes om man snakker om per capita. OBS: Man må alltid inkludere NY og NJ om man snakker om per capita og styring i demokratiske stater.

5. Valg 2020: Man kan ignorere meningsmålinger man ikke liker. OBS: Rasmussen sine tall skal alltid inkluderes og viser et riktig bilde av situasjonen

6. Nyheter: Alle positive nyheter for Trump er korrekte, uavhengig av kilde. OBS: Fox er ikke inkludert i MSM, men om man diskuterer noe vedrørende Fox er det samtidig viktig å vise at de er størst og mye større enn de som er i MSM.

Man kan bli matt av mindre. Dessverre har visst tilhengermentaliteten også kommet til politikken. Man har en situasjon hvor folk er som fotballtilhengere: uavhengig av hvor mye bedre og mer underholdende fotball lag X spiller, så kommer aldri tilhengeren av lag Y til å holde med dem. Når folk begynner å stemme basert på samme følelsesmessige tankegang, og ikke basert på den politikk som føres av de enkelte partier, er det ingen tvil om at demokratiet har store problemer.

35
wise747 [sitat…] Men likevel har han fått til så mye, men det fikk du vel aldri med deg eller? Han har holdt det han har lovet sålangt. Men klart, alt blir nok bedre hvis Biden som ofte ik...

Men likevel har han fått til så mye, men det fikk du vel aldri med deg eller?

Det er sant. Han overtok et land som i praksis ledet verden gjennom svært gode internasjonale relasjoner, lederskap i sentrale internasjonale organisasjoner og tett økonomisk og forsvarspolitisk samarbeid med sentrale land. Fra dette utgangspunkt har han fått til en situasjon hvor USA er en isolert øy som ingen liker.

Han overtok et land hvor innbyggerne klarte å samarbeide og hadde stor grad av tillit til seg selv og myndighetene. Samfunnsøkonomisk er det kanskje den største verdien et land kan ha. Dette har han klart å erstatte med et samfunn med dyp mistillit - nærmest hat - mellom store deler av befolkningen og mellom befolkningen og myndighetene. Skaden er så stor at vi trolig nå ser slutten på USAs storhetstid. Selv ikke tidenes dyktigste president vil klare å løse dette på 8 år og tidens dyktigste president stiller uansett ikke til valg.

Han overtok et demokrati og en rettsstat med fri presse og andre mekanismer for maktfordeling (reelle politiske partier, føderal etterforsking, folk i statlig organer som er lojale til landet fremfor Trump, påtale ved lovbrudd, riksrett mm). Dette har han systematisk brutt ned og langt på vei knust. Det har gått så langt at jeg i dag våknet opp til nyheten om at forsvarssjefen i USA har blitt spurt av kongressen om forsvaret vil hjelpe Trump i tilfelle han taper valget.... Altså, vi har seriøst frykt for at USA skal bli et diktatur etter bare 4 år med Trump!

Du har helt rett. Han har fått til overraskende mye. Det burde ikke vært mulig! Men forskjellen på oss er at jeg - og de aller fleste andre - likestiller ikke det å "få til mye" med å gjøre noe bra. Det aller beste for USA og menneskeheten hadde vært om Trump gjorde ingenting. Han kunne spilt golf døgnet rundt og overlatt styringen til de mer kompetente medarbeiderne som han hadde. Da hadde dette gått mye bedre og du hadde neppe sett så mye "Trump-hat".

29

When fascism comes to America, it will be wrapped in the flag and carrying a cross.

Mandag kveld, med fire amerikanske flagg bak seg, truet Trump med å bruke militæret mot det amerikanske folket. Etterpå gikk han over gata for en fotosession utenfor en historisk kirke mens han holdt en bibel opp-ned. Væpnet politi måtte først rydde vei blant fredelige demonstranter og journalister med tåregass og gummikuler.

Han liker militære parader, han liker å sette navnet sitt på bygninger, han liker å ansette familiemedlemmer, han liker hyllingssamlinger, han liker å rakke ned på media, han liker å true med å fengsle politiske motstandere, han liker ikke internasjonalt samarbeid og han omgir seg med nikkedukker. Det er i det hele tatt lite som skiller Trump fra fascister og diktatorer.

27

Ja, hvorfor ikke juble over at det verste i oss vinner lissom......

Er ingen AP/Labour mann, men måten disse høyrefolkene oppfører seg på, måten de omtaler andre, mangel på substans, mangel historiske perspektiver, mangel på samfunnet som en helhet er bare sørgelig.

Vi er de facto på vei inn i en ny mørk tidsalder hvor isolasjonistene, de mørkredde, de historieløse, de uutdannede, de lettlurte, åpenlyst rasistiske hjernedødt følger etter sine nye evangelister i en tro på at de faktisk mener det de sier og tror på at de får det til. Og for å komme ditt så må man oppføre seg som et rævhøl.

Det er triste tider..-..

25
Romlingane [sitat…] Fornekting av den systematiske rasismen i USA kan sammenlignes med fornekting av den systematiske utryddelsen av jøder under andre verdenskrig.

Jeg tror at du egentlig vet bedre enn dette, Romlingane.

Situasjonen til de tyske jødene etter Hitlers overtakelse av makten i 1933 var annerledes. Jødene ble internert i konsentrasjonsleirer og knapt en uke gikk uten gatevold rettet mot det jødiske samfunnet. Jødiske butikker og virksomheter ble vandalisert; publikum ble oppfordret til å boikotte dem; og mange jødiske mennesker ble åpent myrdet på gaten. I årene som fulgte ble jødene forhindret fra å ta stillinger som advokater, leger og journalister. Jødene kunne ikke bruke offentlige sykehus; de fikk forbud mot å jobbe i offentlig sektor; og etter de fylte 14 år mistet de retten til offentlig utdanning. Offentlige parker, strender og hoteller ble stengt for jøder. Gatebenker og seter på tog og busser ble merket slik at jøder og tyskere skulle forbli atskilt. Nürnberg-lovene fra 1935 fratok jødene statsborgerskapsrettigheter; ekteskap mellom tyske statsborgere og jøder var forbudt, og det samme var utenomekteskapelig sex med jøder.

Mindre enn to år etter at nazistene tok makten, hadde rundt 50.000 jøder, som utgjorde ti prosent av den jødiske befolkningen, flyktet fra Tyskland. Da krigen brøt ut, var færre enn 100.000 igjen. Vold mot jødene gjennomsyret samfunnet fra topp til bunn, iscenesatt av myndighetene. Jødene var undermennesker. Alle disse tiltakene involverte ikke bare ord, men handlinger som diskriminerte og sanksjonerte forfølgelse av det jødiske samfunnet. Victor Klemperer, professor i litteratur og en fremtredende forsker i fransk opplysning, og som selv var jødisk, bemerket i sin dagbok allerede våren 1933: "Ingen puster fritt, intet ord er gratis, verken trykt eller muntlig".

Alt dette er nøye dokumentert, med et overflod av beviser. Det er ikke “systematisk rasisme”. Det at en folkegruppe innad i et land er mer vanskeligstilte enn majoriteten er ike bevis for systematisk rasisme. Man kan like godt si at det finnes systematisk favorisering av asiater, fordi de gjør det uproporsjonalt bra. Dessuten så er nigerianske innvandrere til USA en gruppe som klarer seg godt over gjennomsnittet. Burde ikke den “systematiske rasismen” ha hindret dem i å lykkes også?

Jeg synes det er forbløffende at selv intelligente mennesker kan få seg til å sammenligne dette, og det er, for å være ærlig, uredelig og respektløst mot historien og dets ofre. Slike uttalelser må skyldes ekstrem uvitenhet, irrasjonelt hat mot sin egen sivilisasjon eller et skyldkompleks som fyller luften med spøkelser.

Ingen sier at det ikke historisk har vært systematisk rasisme i USA, gjennom slaveri og Jim Crow. Den gangen kunne en peke på konkrete ting som beviste dets eksistens, som segregering. I dag finnes ingen slik systematisk rasisme, selv om det selvsagt finnes rasisme i samfunnet, slik som det alltid har gjort og alltid vil gjøre, overalt.

23
Behmann Jeg skjønner ikke hvordan noen som kaller seg for konservativ ikke jubler i taket over Trump. Han kriger direkte mot Deep State og deres rasering av det amerikanske samfunnet. Han...

Det er begrenset hvor mye én mann kan gjøre på egenhånd

Det er ikke Donald Trump sin oppfatning.

Deep State eksisterer ikke, det er et begrep laget av fascistene rundt Trump for å gi andre skylden for konsekvensene av hans valg.

Russland angrep det amerikanske valget for å få Trump til å vinne, det er bevist utover en hver rimelig tvil. Vi vet også at Trump-kampanjen ønsket russisk hjelp til å vinne, det vi ikke vet er hvor langt Trump-kampanjen gikk for å samarbeide med russerne og hvor mye Trump personlig var involvert.

Trump er ikke konservativ. Det betyr ikke at alt han gjør er galt, jeg syns han valgte en god høyesterettsdommer, selv om jeg er bekymret over at man endret regelverket for å få han innsatt. Jeg er ikke like fornøyd med andre han nominerer til det føderale rettssystemet, det er nesten uten unntak hvite menn og det undergraver troverdigheten til domstolen. Igjen skinner det igjennom at Trump mener at den hvite mannen er resten av befolkningen overlegen. Det ser vi også i hans regjering. Siden det skjer så mye annet så blir ikke dette problematisert. I et stort land som USA er det så mye talent å ta av at det er null problem å ha et rettsvesen som speiler samfunnet forøvrig.

USA har ikke dårlige handelsavtaler, frihandel er et viktig prinsipp og det er en avgjørende faktor for vekst og en sterk økonomi. Igjen virker det som du blander nasjonalisme/fascisme med konservatisme.

Jeg er mot høye skatter, men skattelette skal komme som konsekvens av kutt i offentlige kostnader. Trump øker kostnadene og sender regningen til de som skal arve landet. Det er dypt uansvarlig. I tillegg er det når man gir skattelette viktig å gjøre det der det er mest effektivt, nemlig middelklassen. Her går stort sett alt av skattelette til de aller aller rikeste, og det øker verken den private velstanden eller farten i økonomien. Om en vanlige familie får mer penger mellom hendene så fører det til at de kan bruke litt mer penger enten på ting eller opplevelser, om en milliarder får mer penger så gjør han allerede alt han ønsker og pengene har liten effekt for resten av samfunnet.

Jeg vet ikke hvorfor du tror konservative er for å stenge grensene for innvandring? Jeg er for en smart lovlig innvandring som er en ressurs for samfunnet de kommer til. Derfor er det idiotisk å stenge grensene for f.eks Iran, som all statistikk viser at er en av gruppene som virkelig bidrar i det amerikanske samfunnet. Jeg er for å ta ulovlig innvandring, men det må gjøres effektivt, både når det kommer til tid og økonomi. En mur er en idiotisk ide som er dyrt og lite effektivt.

En konservativ dyd er faktisk at man har endel etiske regler i samfunnet, som ikke er skrevet ned i lov. Det å behandle mennesker med respekt, ikke lyve, vise nestekjærlighet og stå opp for menneskerettigheter som ytrings og religionsfrihet. Trump bryter med alt dette og han forurenser det amerikanske samfunnet med sin oppførsel. Jeg er enig i at samfunnet var blitt for politisk korrekt og folk for lett krenket, men det forsvarer ikke Trumps oppførsel.

Hvor tar du fra at Trump er pro-grunnloven? Aldri har jo en president angrepet det første grunnlovstillegget mer enn Trump. I tillegg hans gjentatte angrep på rettsvesenet tyder på en person som mangler fullstendig respekt for lover og regler i det amerikanske samfunnet.

Jeg er motstander av abort, og selv om jeg ikke tror Trump har et ektefølt engasjement i saken så har jeg ikke så store problemer med det. Men jeg syns det er merkelig at det han har gjort på feltet først og fremst treffer Afrika som er et kontinent med overbefolkning, mens han ikke gjør noe for å få opp fødselstallet i eget land.

Trump bygger opp militæret og har sendt flere styrker til Afghanistan, og han har en aggressiv retorikk mot Nord-Korea og Iran. Så din virkelighetsbeskrivelse virker også der helt ute. Men tar vi bort i Iran så syns jeg den praktiske politikken er en videreføring av mye av det vi har sett fra tidligere administrasjoner og det er viktig at USA ikke trekker seg tilbake fra sin rolle i verden. Så er Trumps retorikk på utenriksfronten også problematisk, og at han er så lett å manipulere er også bekymringsfull.

Jeg har middelklasse bakgrunn, og er nordlending, så jeg ser definitivt ikke meg som en elitist. Og jeg ser jo ikke de politikerne du nevner som elitister, mens Donald Trump altså ble født av en milliarder og levd hele livet sitt som endel av 0,01% av den amerikanske befolkning. Igjen vil jeg kalle din virkelighetsforståelse fjern.

Din beskrivelse av Moore er intet mindre enn absurd, jeg håper virkelig ikke fremtiden er styrt av de som forgriper seg på barn og som nekter å følge rettskraftige dommer. Det vil være katastrofalt. Moore vil etter alle solemerker vil gjøre det dårligste valget en republikansk kandidat har gjort på flere tiår i Alabama, men jeg er ikke det minste i tvil om at dere alt.rightere vil fremstille det som en historisk seier. For en gjeng med gærninger dere er.

20
-Josik- [sitat…] Han er tross alt ganske populær. Poll: https://twitter.com/PpollingNumbers/status/1260590950289727490

Han er tross alt ganske populær.

Drumph er den mest lavpanna, egoistiske, ignorante, usympatiske, ubehøvlede, ufine, ufordragelige, kunnskapsløse, stupide, hevngjerrige og feige lederen verden har sett. Han er gatas verste bølle med en sosial IQ mindre enn en utgått innleggssåle, og vett som står i forhold. Han har med sin jeg-veit-alltid-best-uansett-hva-pokker-ekspertene-sier er kombinert med hans totale inkompetanse faktisk klart, med en lett omskrivning, å personifisere Benjamin Franklins ord: "We are all born ignorant, but he must have worked hard to remain that stupid."

Og måten han heltemodig rømte fra to kvinnelige journalisters spørsmål var jo en oppvisning i alfaoppførsel av Årets Mann, og går nok inn i historien som hans ypperste demonstrasjon av den ultimate feighet.

Det skal i det hele tatt bli svært spennende å se hva historiens dom over denne udugelige moronens presidentperiode vil bli.

Den som har lever får se.

20
F.R.O.G [sitat…] Igjen da det blir jo ekstremt subjektivt! Hvordan har han skadet USA? Går de dårligere økonomisk, er det krig noe sted på grunn av han? Eller bare humper og går dette vide...

Hvordan har han skadet USA? Går de dårligere økonomisk, er det krig noe sted på grunn av han? Eller bare humper og går dette videre som før? Du virker ganske ekstrem som er så endsidig som du faktisk er.

1. Forholdet mellom Russland og USA har ikke vært dårligere enn siden den kalde krigen.

2. Forholdet til Kina har knapt vært dårligere.

3. Forholdet til nabostaten og den viktige handelspartneren Mexico har aldri vært dårligere i moderne tid.

3. Forholdet til Europa er alvorlig svekket og Europa ser mer og mer bort fra USA. Noe som svekker maktbalansen og gjør f.eks diktaturet Kina langt mektigere.

4. USA sin rolle som klodens eneste supermakt er i ferd med å forvitre.

5. Aldri har splittelsen i amerikansk politikk vært større enn nå. Ikke bare mellom demokrater og republikanere, men også innen det republikanske parti danner det seg sterke fronter blant de som støtter Trump og de som ikke gjør det.

6. "Alternative fakta" synes nå å være like legitime ytringer som dokumentert fakta og vitenskap. Religiøse dogmer har blitt styrket.

Alt dette går direkte tilbake på Trump. Gjennom hans mange tankeløse og kyniske utspill, ansettelser, nedleggelser av vitenskaplige råd og handlinger.

Mye annet kunne vært nevnt. F.eks det faktum at han på egen hånd har bidratt til å gjøre presidentvervet og det hvite hus om til en dårlig realityserie, med daglige utskjellinger, sparkinger, lekkasjer, løgner etc. Sånt kan forhåpentligvis repereres hvis man får en oppegående president inn, men det er likefullt svært uheldig for USA.

(Summert: Det er ikke rart at USA-hatere som kommunisten og Pol Pot-lakeien Pål Steigan heier på Donald Trump. De er ikke så dumme at de ikke skjønner at Trump er et perfekt redskap for å rive ned USA fra innsiden. At folk som tilhører høyresiden og er påstått glade i USA heier på Trump, er desto mer vanskelig å skjønne. Men det er mye annet med ytrehøyre som er umulig å skjønne for meg også)

19
zetta Typisk ikkeargumentasjon fra de venstreliberale. For ordens skyld må jeg presisere hva jeg mener med venstreliberal: Det er bla 1. kraftig fiendtlighet mot kristendom 2. Generelt v...

For ordens skyld må jeg presisere hva jeg mener med venstreliberal:

Det er bla

1. kraftig fiendtlighet mot kristendom

2. Generelt vesthat, spesielt USA. Skepsis mot hvite mennesker

3. kosmopolittisk: fri folkevandring, innvandring. Veldig omfattende rasismebegrep. Streng sensur mot de som bryter reglene her.

4. Fiendtlighet mot Israel

5. Pro sex og utskeielser, lite familievennlig. Det skal være hemningsløst og vulgært i aviser på TV og på kino

6. Forbryteres rettigheter er sentrale. Lave straffer for dem, høye straffer for rettshåndhevere som er harde mot forbrytere. Generelt skal kriminalitet tones ned og oversees. Fokuset må rettes mot hva rettshåndhevere gjør feil.

7. med mer..

Så da må vi anta at det høyrekonservative bildet du digger, ser omtrent slik ut:

1. Kraftig prioritering av kristendom på bekostning av alle andre livssyn.

2. Generell dyrking av USA, Coca-Cola, sykehusregninger, gode helsetilbud kun for de rike, Hollywoodsk verdensbilde og Trump-moral. (Les: "moral")

3. Nasjonalistisk, stengte grenser, ingen "gode samaritaner"-handlinger overfor folk i nød. "Det finnes ikke rasisme". Skjer det likevel rasistiske handlinger, er det enkeltpersoner som har gjort en enkelt feil eller er psykotiske.

4. Ukritisk dyrking av Israels politikk uansett hva de foretar seg mot "disse mine minste", kolonialisme, forskjellsbehandling, okkupasjon og bosettinger på andre folks jord.

5. Seksualfiendtlig samfunn med null prevensjonsopplysning og kvinner i skytteltrafikk mellom kjøkkenbenken, ektesengen g fødebenken, uten rettigheter ifm med skilsmisse eller bestemmelsesrett over egen kropp.

6. Lovbrytere skal straffes på vann og brød, vekk med rehabilitering og tanke på at de noen gang skal ut i samfunnet igjen, for det skal de jo ikke. Fokuset må være vann og brød. Generelt skal ingen tilbys hjelp. (Hvilke "rettshåndhevere du påstår at de "ventreliberale" vil straffe, klarer jeg ikke å tolke ut, så her finer jeg ingen parallell.)

7a. Donald Trump skal dyrkes som en gud, for han tar aldri, aldri feil og mener bare godt.

7b. Dersom Donald Trump skulle si noe feil, trer pkt. 7a automatisk inn.

Dette skulle da sånn omtrent skildre det samfunnsbildet du dyrker.

Jeg må bare innrømme at jeg er sjeleglad at slike som deg ikke har noen særlig innflytelse på samfunnsmodellen heromkring.

19

Fokkeslasken... les nå hva du selv skriver. Du driver med upresis gjengivelse av fakta for at de skal passe din agenda.

for å ta to eksempler fra dine siste innlegg:

- Du skriver Obama nektet Fox intervjuet. Sannheten (i følge dine egne ubekreftede kilder) er at han først ønsket dette, men så ombestemte seg. Dette sammenlignet du med Trump som FAKTISK nektet en rekke medier adgang til en pressebriefing, ikke bare ønsket å gjøre det. Ser du virkelig ikke en så åpenbar forskjell eller vil du bare ikke se det?

- Du skriver Obama kalte Fox en fiende av det amerikanske folket. Sannheten i følge dine kilder er at han sa de var destruktive. Det er ikke det samme. Det å gjøre noen til "fiende" er en langt mer aggressiv konfrontasjon enn å hevde at noen er destruktive.

Når du stadig må pynte på hendelser og sitater for at det skal ble mest mulig "what about Obama" i dine sammenligninger med Trump så sier det en hel del om hvor tynn argumentasjonen din blir og følgelig hvor mye verre Trump er enn Obama på dette punktet.

og jeg bare minner - Trump har bare vært president i litt over en måned, Obama hadde åtte år. Likevel klarer du ikke å finne eksempler fra hans regjeringsperiode som er like ille.

Det burde si en hel del...

16
Komunista Og hvorfor ikke, hva er så forferdelig? Oppsummering fra hjernevskeriet: Trumps første 100 dager

Og hvorfor ikke, hva er så forferdelig?

Nei, si det...

Bortsett fra at han lyver konstant?

Bortsett fra at han og hans stab lanserer og holder fast ved konspirasjonsteorier om popular vote, avlytting, massakrer som ikke har funnet sted osv?

Bortsett fra at han overlater forvaltningen av hans forretningsimperium til familien og dermed får habilitetsproblemer?

Bortsett fra at han konsekvent bruker egne hoteller og fasiliteter når USA mottar statsbesøk og dermed beriker seg på amerikanske skattepenger?

Bortsett fra at han nekter å offentliggjøre sine tax returns og dermed trolig skjuler en del lik i skapet?

Bortsett fra at han stadig møter seg selv i døra for ting han selv gjør og kritisert andre for i fortiden (nevner golf som et ypperlig eksempel)?

Bortsett fra at han hetser og trakasserer folk som kritiserer ham?

Bortsett fra at han sparker folk som etterforsker mulighetene for at hans valgkampteam har samarbeidet med Russland?

Bortsett fra at han valgte en sikkerhetsrådgiver som beviselig har hatt ulovlige samtaler med Russland? ...og utnevnt ham på tross av flere advarsler?

Bortsett fra at han prøver å undergrave domstolenes autoritet?

Bortsett fra at han erklærer media som "en fiende av folket"?

Bortsett fra at han stempler alle negative oppslag som "fake news" uansett hvor godt fundert de måtte være i fakta?

Bortsett fra at han omtrent ikke har hatt et eneste varig politisk standpunkt?

Bortsett fra at hele hans politiske karriere begynte med en løgn?

Listen overfor er ikke noe man forventer av presidenten av USA. Dette er kjennetegn på en president i en bananrepublikk.

På sett og vis så forstår jeg at mange amerikanere stemte på ham ettersom forholdene i den amerikanske middelklassen hadde blitt markant verre over lang tid og de ønsket en endring.

Men når nordmenn støtter en slik sjarlatan så mener jeg de har en skrue løs. Iallefall hvis man ikke evner å se noe som er kritikkverdig ved måten Trump har "regjert" på til nå overhodet?

16

We catch the other side SPYING on my campaign, the biggest political crime and scandal in U.S. history, and NOTHING HAPPENS.

For noen år siden lå jeg i respirator noen uker, og når man ligger i respirator er de rause med de farmasøytiske godsakene. Dermed har respiratorpasienter en del rare opplevelser, og ditto oppfatning av virkeligheten. En dag så jeg at det kom en giraff gående på intensivavdelingen. Tenkte jeg at nå spiller hjernen frijazz? Nei, jeg ble sjokkert over at personalet slapp inn en giraff på intensivavdelingen og bare satt der mens den vandret forbi. For det var en giraff der, det kunne jeg jo se.

Så jeg kan relatere til Trumps virkelighetsoppfatning her, men er mindre komfortabel med at den innehas av noen som utøver et så ansvarstungt embete.

16

I private opptak sier søsteren til Trump at han er ond, ikke er til å stole på, og helt uten prinsipper.

Og det sjokkerer ingen, alle vet dette om Trump og likevel så holder han et parti i jerngrep. Det er trist og utrolig fascinerende på en og samme gang. Jeg har lest dusinvis av bøker om 2.verdenskrig og alltid har spørsmålet jeg har satt igjen med er hvordan dette ikke ble stoppet på et tidligere stadium, for smarte mennesker forsto jo både hvor galt og farlig det var.

Men ingen sto opp, enten for at de var for feig, for at de ikke trodde at de var viktige nok eller for at de hadde tjent på det og et brudd hadde vært en innrømmelse av skyld. Det er det samme i det republikanske partiet i dag, de som har gått ut mot Trump er borte - og de som er igjen vet at de er medskyldige i det som har skjedd, de vet selvsagt alt som er galt med Donald og faren i om han blir gjenvalgt. Ingen har noen illusjoner om at Trump er noe annet enn et monster. Endel ser han som deres billett til makt og rikdom, andre lurer seg inn i en fortelling om at verden blir ikke bedre om de taper valg, og derfor kysser de ringen til Trump i håp om at det skal få dem gjenvalgt.

Som på 30-tallet så vil en rekke mennesker stå opp denne morgenen for å gå i krigen for en despot som leder i et vestlig land, de vil vise og erklære høylytt sin lojalitet til partiet og dets leder. Men de vet innerst inne at det er det beste om han taper og at det vil bli en lettelse å kunne sette en strek for dette presidentskapet. Men historien har lært oss at fascismen ikke er lett å knekke og frykten er hva som skjer i et parti som har sklidd så langt ut i det ekstreme, fins det egentlig noen redning eller vil det som kommer etterpå bare være enda mer skrekkinngytende?

16
Framsynt Tenk om Tump var en sort mann eller enda bedre ei sort lesbisk kvinne.. Røde MSM og venstresiden ville kappes om å skryte presidenten i skyene. Slik er mobben. Hvit er heslig for d...

Spar oss for den "venstresiden"- retorikken. Jeg tilhører Høyre-siden og er "blåruss". For meg er kompetanse en av kjerneverdiene til høyresiden. Det er vi som har studert økonomi og som forstår hva som må på plass for at bedrifter, arbeidsplasser og et samfunn skal fungere.

Det er nettopp derfor jeg er så kritisk til at en totalt inkompetent president har blitt valgt inn av inkompetente velgere. Det har ingenting med "høyresiden" å gjøre. Det er "rednecks" og rasister som forener seg om fremmedfrykt og "oss mot dem" retorikk. På veien ødelegger de samfunnet og dermed det vi på høyresiden skal være gode på!

15
Jompa Vanskelig å tro på den ja. Artikkelen her Det skinner igjennom at han har en forakt for Trump. Goldberg er jo også demokrat. --- men, det er Trump dette her. Og Goldberg er en velr...

Vanskelig å tro på den ja. Artikkelen her

Ikke så vanskelig å tro på egentlig når vi ser tilbake på tidligere uttalelser og holdninger om militære og militære tjenestefolk:

called John McCain “a fucking loser” when asked to lower flags to half staff

called President George H.W. Bush a loser for being shot down during WWII

“That guy is smart. Why did he join the military?” Trump said of Chairman of the Joint Chiefs of Staff

asked his staff to not include wounded veterans because amputees make him uncomfortable

“I don’t get it. What was in it for them?” Trump said to Gen. John Kelly about dead veterans, while visiting Kelly’s son’s grave at Arlington

Trump knew since Mar 2020 that Russia paid bounties to kill American troops. On July 29, Trump defended Russia arming the Taliban against the US saying the US once did the same thing

In May '20, the White House ended National Guard deployments one day before they could claim benefits

The Trump admin seized 5mil masks intended for VA hospitals. Kushner distributes these masks to private entities for a fee, who then sells the masks to the government

Trump fired the captain of the USS Theodore Roosevelt after he warned superiors that COVID19 was spreading among his crew

After Iran's retaliatory strike, 109 US troops suffered brain injuries. Trump dismissed these as "headaches"

On July 20, 2017, in room 2E924 of the Pentagon, Trump told a room full of Generals, "You’re a bunch of dopes and babies"

Said 26,000 military sexual assaults were to be 'expected' bc America lets women serve

Invited the Taliban to Camp David on the anniversary of 9/11

Claimed that his military budget made up for his lack of military experience

Claimed if a Humvee was hit by an IED, soldiers "go for a little ride upward & they come down."

Pardoned multiple war criminals, which betrayed the men of the 1st Platoon who helped convict him for violating long standing military values, discipline, and command (May&Nov, 2019)

Trump mocked Lt. Col. Vindman for his rank and uniform. He threatened said purple heart officer resulting in the Army providing him protection. The Admin sent opposition research to the Pentagon to derail his promotion

Trump’s Chief of Staff worked—in secret—to deny comprehensive health coverage to Vietnam Vets who suffered from Agent Orange.

There is a facility in Tijuana for US veterans that Trump deported.

Russia took control of the main U.S. military facility in Syria abandoned on Trump’s orders. Russia now owns the airstrip we built

On 10/7/19, Trump abruptly withdrew from Syria after a phone call with Turkey's president (Erdogan). Turkey subsequently bombed US Special Forces.

sent thousands of American troops to defend the oil assets of the country that perpetrated 9/11

In Sept 2019, he made an Air Force cargo crew stop in Scotland (where there's no U.S. base) to refuel at a commercial airport (where it costs more), so they could stay overnight at a Trump property (which isn't close to the airport). Trump’s golf courses are losing money so he's forcing the military to pay for 5-star nights there.

In Sept, 2019, Pentagon pulled funds for military schools, military housing funds, and daycare to pay for Trump's border wall.

In Aug, 2019, emails revealed that 3 of Trump's Mar-a-Lago pals, running the VA, are rampant with meddling. None of them served in the military, have experience in the VA, nor underwent any approval process. Yet they directed operations without any oversight.

Vet graves will be "dug up" for the border wall, after Trump instructed aides to seize private property. Trump told officials he would pardon them if they illegally seizing property

Children of deployed US troops no longer guaranteed citizenship (August 28, 2019)

On 8/2/19 Trump requisitioned military retirement funds for the border wall

On 7/31/19 Trump ordered the Navy rescind medals to prosecutors who were prosecuted war criminals

denied a U.S. Marine of 6 years entry into the United States for his citizenship interview (Reported 7/17/19)

made the U.S. Navy Blue Angels violate ethics rules by having them fly at his July 4th political campaign event (July 4, 2019)

demanded US military chiefs stand next to him at 4th of July parade (reported July 2, 2019)

In June 2019, Trump sent troops to the border to paint the fence for a better "aesthetic appearance"

used his D-Day interview at a cemetery commemorating fallen US soldiers to attack a Vietnam veteran (6/6/19)

started his D-Day commemoration speech by attacking a private citizen (Bette Midlere) (2019)

made his 2nd wife, Marla Maples, sign a prenup that would have cut off all child support if Tiffany joined the military (reported June 4th, 2019)

On May 27, 2019, Trump turned away US military from his Memorial Day speech bc they were from the destroyer USS John S. McCain

ordered the USS John McCain out of sight during his visit to Japan (May 15, 2019). The ship's name was subsequently covered. (May 27, 2019)

purged 200,000 vets' healthcare applications (reported 5/13/19)

deported a spouse of fallen Army soldier killed in Afghanistan, leaving their daughter parentless (April 16, 2019)

On 3/20/19 Trump complained that a deceased war hero didn't thank him for his funeral

Between 12/22/2018, and 1/25/2019 Trump refused to sign his party's funding bill, which shut down the government, which made USCG service members rely on food pantries. However, his appointees got a $10k pay raise

banned troops from serving based on gender identity (1/22/2019)

denied female troops access to birth control to limit sexual activity (on-going. Published 1/18/19)

tried to deport a marine vet who is a U.S.-born citizen (Jan 16, 2019)

When a man was caught swindling veterans pensions for high-interest “cash advances," Trump's CFPB let him go for $1 (1/26/19)

called a retired general a 'dog' with a 'big, dumb mouth' (1/1/19)

increased privatization of the VA, leading to longer waits and higher taxpayer cost (2018)

finally visited troops 2 years after taking office, but only after 154 vacation days at his properties (10/26/18)

revealed a covert Seal Team 5 deployment, including names and faces, on Twitter during his visit to Iraq (Dec 26, 2018)

lied to deployed troops that he gave them a 10% raise (12/26/2018). Tried giving a raise that was lower than the standard living adjustment. Congress told him that wasn't going to work. After giving them the raise that Congress made him, he lied about it pretending that it was larger than Obama's. It wasn't

fired service members living with HIV just before the 2018 holidays

tried to slash disability and unemployment benefits for Veterans to $0 and eliminate the unemployability extrascheduler rating (Dec 17, 2018)

called troops on Thanksgiving and told them he's most thankful for himself (Thanksgiving, 2018)

urged Florida to not count deployed military votes (Nov 12, 2018)

canceled an Arlington Cemetery visit on Veterans Day due to light rain (Nov 12, 2018)

While in Europe commemorating the end of WWI, he didn't attend the ceremony at a US cemetery due to the rain. Other world leaders went anyway (Nov 10, 2018)

sent troops on a phantom mission to the border and made them miss Thanksgiving with their families (Oct-Dec, 2018). He stopped using troops as a political prop after the election, but the troops remained in muddy camps on the border (Nov 7, 2018)

changed the GI Bill through his Forever GI Act causing the VA to miss benefits, including housing allowances. This caused many vets to run out of food and rent. (reported 10/7/18)

doubled the rejection rate for veterans requesting family deportation protections (July 5, 2018)

deported active-duty spouses (11,800 military families face this problem as of April 2018)

forgot a fallen soldier's name (below) during a call to his pregnant widow, then attacked her the next day (Oct 23-24, 2017)

"They knew what they signed up for." re: dead troops (10/18/17)

sent commandos into an ambush w/ lack of intel, and sent contractors to pick them up, resulting in a commando being left behind, tortured, and executed. He approved the mission bc Bannon told him Obama didn't have the guts to do it. 10/4/17

Doesn't stand during retreat bugle, continues to talk. "What a nice sound that is. Are they playing that for you [Sean Hannity] or me?" 10/11/17

blocked a veteran group on Twitter (June 2017)

ordered the discharge of active-duty immigrant troops with good records (2017-present)

deported veterans (2017-present)

said he knows more about ISIS than American generals (Oct 2016)

On 10/4/16 Trump said vets get PTSD because they aren't strong

Trump accepted a Purple Heart from a fan at one of his rallies and said: “I always wanted to get the Purple Heart. This was much easier.” (Aug 2, 2016)

Trump attacks Gold Star families: Myeshia Johnson (gold star widow), Khan family (gold star parents) etc. (2016-present)

In Jan 2016, Trump sent funds raised from a veterans benefit to the Donald J Trump Foundation (the foundation was subsequently ordered shut down)

said he has "more training militarily than a lot of the guys that go into the military" because he went to a military-style academy (2015 biography)

said he doesn't consider POWs heroes because they were caught. He said he prefers people who weren't caught (July 18, 2015)

Trump said having unprotected sex was his own personal Vietnam (1998)

For a decade, Trump sought to kick veterans off of Fifth Avenue because he found them unsightly nuisances. 1991

Trump dodged the draft 5 times by having a doctor diagnose him with bone spurs.

No Trump in America has ever served in the military; this spans 5 generations and every branch of the family tree. In fact, the reason his grandfather immigrated to America was to avoid military service

15
JRza [sitat…] Jeg forstår hva du mener, men i et demokrati må man være forsiktig med å gå etter sine politiske motstandere, slik Trump gjør nå. Demokratene, og jeg tror faktisk også enk...

Jeg forstår hva du mener, men i et demokrati må man være forsiktig med å gå etter sine politiske motstandere, slik Trump gjør nå.

Mener du Hunter Bidens laptop?

FBI in possession of Hunter Biden's purported laptop.

Den som viser bilder av ham med en crackpipe og at skriver han viser seg naken foran en 14 år jentunge?

RudyGiuliani displays a "very, very sensitive" alleged text message from Hunter Biden.

Den som inneholder tusenvis av mailer mellom ham, Burisma og russiske oligarker og Kina?

Joe Biden's son emailed shop owner about hard drive to 'get it back'

Jeg skjønner at mange ikke vet dette, for sensuren er sterk hos venstresidens fake news. Twitter og Facebook sensurerte og blokkerte kontoen til en av USAs eldste aviser, New York Post.

Twitter refuses to unlock New York Post account unless Hunter Biden posts deleted.

For dere som ikke lever i et sensurert Nord-Korea kan lese om saken direkte fra New York Post.

Email reveals how Hunter Biden introduced Ukrainian businessman to VP dad.

Det er den andre siden som har gjort alt det de beskylder Trump for å gjøre. Venstresiden kontrollerer nesten all media, så folk får bare nyheter som gagner Joe Biden.

15
aIseboy Mon tro hvor lenge ansvarlige amerikanske politikere kan sitte i ro og se på dette? Jeg formoder at uendelig antall løgner ikke er nok til å starte riksrettsak alene? Hva kan de ta...

Trump er en farlig mann. Ikke så mye som følge av den faktiske politikken alene - men hvordan han opererer og kommuniserer.

Trump har nå satt seg i en situasjon hvor et terrorangrep i USA vil være en stor politisk seier. En seier som han har lagt til rette for kan brukes som et stormangrep på rettssystemet.

Trump er farlig fordi han aldri kan innrømme feil. Den vil bli møtt med løgner. Han bygger videre på et samfunnsystem hvor fakta og politikk smelter sammen - det kan være effektivt når de kontroversielle sakene står på. For at hans base skal kunne rikkes i sin tro på Trump, er han nå avhengig av å gjøre noe så gærent at Fox News-kommentariatet virkelig slår på stortrommen mot en republikansk president. Det skal litt til.

Trump kan ikke godta at verden ikke gir ham den ære han mener han fortjener. Fikk han færre stemmer enn Clinton - ja, da må det konstrueres en myte om at han ville vunnet om det ikke var for valgjuks og falske stemmer.

Er man uenig - da er man forrædere. Protokoll for å vise faglig uenighet settes til side. Tegn til motstemmer vil ikke bli tolerert. Det legger til rette for et skummelt nivå av gruppetenkning - et farlig fenomen når det skjer rundt verdens mektiste mann.

Trump er et eksempel på sterk æreskultur. Det er ikke noe hyggelig tanke.

Trumps politikk kan man mislike. Men det er måten han opererer på som er det skremmende.

14
CinemaMaestro Syntes du kunne ha vist til kilder på disse uttalelsene i sin fulle kontekst istedenfor din tolkning av dem. Det er få som benekter, innklusive mange Trump tilhengere, at Corona bl...

. Først 18 januar informerte Kina om at viruset spredde fra mennesker til mennesker. De har holdt tilbake deling av forskningsresultater, nektet eksperter fra WHO og USA å besøke i februar,

Og i de 6 ukene etter det og frem til 16.mars gjorde han alt for å gjøre folk dårligst mulig forberedt.

Ellers var muligens en av grunnene til at Obama blant annet kraftig utvidet CDCs fysiske nærvær i Kina, som, et av de mange ledd i pandemi-forebyggelse, nettopp det du nevner; man kan ikke forvente at skurkene i Beijing gir korrekt info.Trump kuttet dette med 2/3.

Han nedla som kjent også selve pandemi-krisekomiteen som en enhet, som var opprettet under NSC.

De fulgte ikke playbooken som var opprettet med tanke på dette og ignorerte den i stedet selvsagt fullstendig.

I september 2018 avbrøt de prosjektet startet av Obama i 2015, som ville konstruert maskiner som kunne trykke millioner av masker ila. kort tid.

(Skal sies at de par hundre mill dollar jo sikkert kunne betale for opp til flere avskrivninger av privatfly-kjøp mot skatteregning, noe som jo var inkludert i skattelettene i 2017 - vel anvendte penger)

I ukene mellom januar og midten av mars bekjempet han aktivt alle forsøk i adeministrasjon på å forberede seg på pandemien.

Jeg gidder ikke linke disse faktum for deg selvsagt, siden du bare troller videre og ignorerer disse faktum uansett, men eventuelle lesere bør ikke bli desinformert av whataboutismen.

At Kina er arnestedet og et skurkeregimet som de vestlige landene burde ha felles front mot - noe som nå nesten er umulig fordi Trump har gjort alt i sin makt for å underminere EU og vestlig samarbeid - har absolutt ingenting for den katastrofale, imbesille skandaløse og dødelige lederskapet Trump har gjort seg skyldig i 2020 og tidligere.

NBC News: “The composite sketch drawn from interviews NBC conducted in recent days with more than a dozen individuals involved in various aspects of the crisis reveals a fight for mortal and economic survival in which men and women, states and cities, and hospitals and businesses of all kinds have been left without sufficient support, even at a time when Congress and the Federal Reserve are pumping cash into the system and many businesses who want to provide assistance have found they can’t connect with federal agencies.”

“Many of those who spoke to NBC did so on the condition of anonymity to avoid angering the president… But taken together, their stories reveal that ill preparation for the pandemic has been compounded both by policies that have been implemented and by the Trump administration’s inability to coordinate the distribution of health care assets — from ventilators, masks and gloves to available doctors — and the effort to backstop an economy suddenly thrust into reverse.”

14
malhen The land of the free har valgt en person som mer og mer ønsker å være diktator. Trump viser klart og tydelig at han skal bestemme og diktere hva folk skal mene. Ytringsfrihet gjeld...

The land of the free har valgt en person som mer og mer ønsker å være diktator. Trump viser klart og tydelig at han skal bestemme og diktere hva folk skal mene. Ytringsfrihet gjelder kun for Trump. Og dette støtter folk.

Diktator? Trump?

Er du helt sikker på at du har fulgt med på hva som har skjedd de siste to dagene?

Det er riktig at debatten har gått på at noen har veldig lyst til å være diktator, og er i overkant lystne på å presse folk inn i sin egen trange ramme. Og at følgene av dette er at de etter beste evne har forsøkt å kneble alt og alle med meninger et lite stykke fra sine egne. Så langt kan ingen si deg i mot.

Men det er meningsløst å tillegge Trump dette, selv om det sikkert er fristende.

For ingen kan være uenig i at han har sine øyeblikk litt på siden av mainstream, for å i det forsiktig. Og at hans oppførsel i media ikke alltid fremstår som velbalansert og fylt av....ettertenksomhet. Alt det er greit, og jeg tror at de fleste er enige i dette.

Men uansett hva man ellers måtte mene om ham, og man har rett til å mene en del om Trump, så er det ingen som med grunnlag i faktiske forhold kan påstå at han har vært ute etter å innsnevre meningsspekteret i landet.

For dette er rett og slett ikke sant.

Ja, det er enkelt å finne noe og kritisere ham for. Men nei, ikke på dette punktet.

Jeg er klar over at det er populært i norsk media, men det er likevel ikke sant.

Sannheten er at det er venstresiden i USA - de som kaller seg for liberale, men som av en eller annen grunn har forlatt et hvert liberalt prinsipp som noensinne er blitt formulert, som de siste tre-fire årene har utviklet seg i en farlig og totalitær retning.

Og uansett hvilken side av det norske politiske spekteret man tilhører (selv står jeg i midten, uten at dette betyr så mye), burde vi se med betydelig uro på utviklingen mot det stadig mindre inkluderende meningsmiljøet man ser bl.a på universiteter der borte. Lite eller ingen ting av dette er bra. Tvert i mot: Det er mildt sagt ugreit.

Med krav om egne safe-spaces, og meningsterror mot alle som sier dem i mot..

Ingen ting av dette - absolutt null og nada - kommer fra Trump, eller fra den siden som han representerer. Alt synes å utvikle seg fra en kilde på venstresiden, uten at jeg helt får grep på hva. Selv om mistanken selvsagt er der: det som skjer i f.eks Minneapolis as we speak, har en del åpenbare Antifa-kjennetegn.

Og naboer rapporterer om demonstranter som transporteres inn utenfra..

Men Antifa finansierer ikke seg selv - det er alltid noen som betaler for dette gildet.

Og jada, man vet hvem. Det er en offentlig kjent hemmelighet. Elefanten i rommet, han som finansierer store deler av det andre partiet. Og hvorfor han fortsatt får gå fri, det er vel den egentlige gåten her. But money still talks loudest, I guess.

14
zetta [sitat…] Veldig spenstig merkelapp. Selv har jeg problemer med å se anarkistene og opprørerne akkurat som en god side. Og Trump blir fremstilt som en av historiens skurker. Men hva...

legger planer for å avvikle politiet, kjører propaganda mot politiet som fremstilles som skurker;

Du har ikke helt forstått hva defund the police dreier seg om ser jeg, ei heller hvor "demoniseringen" av politiet kommer fra.

Det er altså ikke snakk om å avvikle politet slik du hevder her, det er tross alt en vesensforskjell mellom "defund" og "abolish". Noen få venstreekstreme fronter idéen om abolishment, men det er absolutt ikke baktanken bak majoriteten som støtter budskapet defund the police. Det er altså snakk om å systematisk redusere antall politifolk og utstyr og heller bruke pengene på forebyggende tiltak for å bedre sosialøkonomiske forhold, som igjen vil føre til et dropp i kriminalstatistikken. Dette er forresten ikke et nytt budskap, det har faktisk røtter tilbake til 60-tallet og borgerrettighetenes spede fødsel, og ikke minst LBJs tøffe linje angående war on crime. Det er ellevilt at et land som USA gir politiet granatkastere og automatvåpen, mens lærere sliter med å skaffe nok kladdebøker og blyanter til sine elever.

Om du faktisk hadde fulgt med et øyeblikk på budskapet i BLM-bevegelsen, så hadde du forstått at dette handler om noe større enn drapet på Trayvon Martin, Michael Brown, Rayshard Brooks eller George Floyd for den saks skyld. Det handler om den hverdagsrasismen veldig mange ikke-hvite opplever på daglig basis, både i USA og ellers i verden. Selv er jeg etnisk hvit nordmann og har aldri blitt negativt affisert av rasisme rettet mot meg, med unntak av venner med minoritetsbakgrunn som spøker med meg, f.eks en bemerkning om at "du kan ikke like så sterk mat, du er jo hvit". Det er noe helt annet enn å bli uglesett når man går på bussen fordi man f.eks går i burka, eller at man får høre fra læreren sin på ungdomsskolen at "du klarte denne matteprøven overraskende bra til å være utlending". Dette stikker mye dypere enn noen få politidrap, det er en systematisk forskjellsbehandling i store deler av verdenssamfunnet. Defund the police er en bivirkning av denne forskjellsbehandlingen - sorte amerikanere ber ikke om mye når de roper om å kutte økonomiske bevilgninger til det amerikanske politiet, de ber rett og slett om a level playing-field der de får de samme mulighetene som de hvite. Er det for mye å be om å ha en ungdomsklubb åpen i et utsatt område?

Politiet i USA fremstilles som ikke som skurker. På lik linje med sorte er det noen få utskudd. Disse utskuddene er riktignok betydelig mer synlige da de er offentlige tjenestepersoner som er der for å beskytte og håndheve loven. En skal ikke lete særlig dypt for å finne politifolk som absolutt ikke gjør noe av dette. Jeg kan gjerne finne frem et par eksempler fra Reddit, Twitter eller andre steder med utfyllende videoer som mer en beskriver police brutality:

- Politifolk som arresterer en sort mann på sykkel fordi han ikke har ringeklokke på sykkelen sin. - Sorte menn som blir lagt i bakken der politiet er både tre og fire mann som holder "den mistenkte" nede mens de tvinger armen hans til å berøre en av politimennenes batong slik at de faktisk har en "legitim" grunn til å banke ham halvt ihjel. - Folk som filmer opptøyene fra sjette etasje i et bygg som blir beskutt med gummikuler av politiet nettopp fordi han dokumenterer politiets brutalitet (uten å demonstrere selv!). - Politi som sykler på en sort mann som går bortover gata og deretter arresterer han for overfall. - Politifolk som tar med en mann bak en vegg og sjekker om kysten er klar før de denger livskiten ut av han.

Vil du jeg skal fortsette? Jeg kan komme med eksempler resten av kvelden dersom du ønsker.

Politiet fremstilles ikke som skurker. En del politifolk ER skurker. Om du ikke forstår det, tror jeg rett og slett ikke vi har særlig mer å diskutere her.

14
Noreger Slim: Trump-haterne mener jo at om du ikke hater ham er du jo en elendig person og da er jo alt tillat for å sverte deg. Det var jo noe som het psykopat i gamle dager. Å kalle noen...

Trump-haterne mener jo at om du ikke hater ham er du jo en elendig person og da er jo alt tillat for å sverte deg.

Jeg kan ikke snakke på vegne av Trump-haterne - jeg kjenner ingen slike - men jeg kan snakke på vegne av fredselskende folk.

Vi er skeptisk til at en åpenbart psykisk syk person skal lede verdens største militærmakt. Vi husker hvordan Hitler fikk makten og vi registrerer at Trump nå bruker tilsvarende taktikker for å bryte ned demokratiet og rettsstaten i USA. Vi vet at mye av formålet med internasjonalt samarbeid og internasjonale organisasjoner som FN, NATO, EU, WHO mfl. er å unngå en ny verdenskrig. Nå bryter Trump disse organisasjonene målrettet ned. På toppen av dette kommer økonomisk krigføring med Kina, EU m.fl og brudd på nedrustingsavtaler, Iran-avtalen mm.

"Krigføringen" er ikke bare internasjonal, men også nasjonal når delstater settes opp mot hverandre. Folkegrupper settes opp mot hverandre og paramilitære brukes til å hisse opp ytterligere.

På vegne av disse vil jeg ikke si at du er en elendig person fordi du ikke hater Trump, men du fremstår som direkte uintelligent når du forsøker å fremstille Trump som "fredselskende". Han styrer stødig mot en krig og spørsmålet er kun om det blir en verdenskrig eller en borgerkrig i USA.

14
bjarsvei må si Trump har meningenes mot og handlingens kraft....men ikke ordet i sin makt ....han har gått mot internasjonalismen og globalismens grunnfundament og snakket nasjonalisme...de...

. verdden er blitt så paralysert av internasjonalismen og globalismens fotfeste at til og med det stolte folkeslaget , engelskmenna , tror ikke at landet sitt klarer seg utenfor EU..det er sørgelig...

Det er jo bare å se på de fantastiske resultatene internasjonalt samarbeid, frihandel og globaliseringen har hatt.

Velstandsveksten er helt enorm, over hele verden. Alle har vunnet på det. Når man hører nasjonalister snakke om 50-tallet som en fantastisk tid så er de bare kunnskapsløse.

Folk måtte jobbe mye mer for langt mindre inntekt.

Folk hadde betydelig dårligere helse og levde kortere. Utviklingen innen medisin og helse har vært revolusjonerende.

Det å reise på ferie var noe som kun var få forunt, nå er verden åpen for langt flere på en måte som aldri før.

Kvinners frihet var bare en brøkdel av i dag, det har vært en utvikling både i teknologi som har gjort livet hjemmet mye enklere og intellektuell forståelse av likeverd mellom kjønnene.

Teknologi utviklingen har gjort at vi har helt andre muligheter til å tilegne oss informasjon, og muligheten til å ta seg en utdannelse er betydelig mye større.

Kriminaliteten har som følge av dette falt markant, og verden har aldri vært tryggere enn i dag. Ikke minst for at krigene blir færre, og mer humane. Tanken om at nasjoner som handler med hverandre ikke kriger mot hverandre har vist seg å stemme veldig bra.

Alt dette og mye mye mer har globaliseringen og internasjonalt samarbeid hatt stor betydning for. Vi snakker mye om det økonomiske samarbeidet, men det intellektuelle samarbeidet har vært vel så viktig (og det henger sammen).

Så betyr det ikke at ting er perfekt, det er mange problemer. Men svaret er ikke å kaste suksessformelen i søpla og tenne på slik nasjonalister ønsker, det handler om å sammen finne nye svar på de problemene. Jeg har vært skeptisk til endel av det EU har blitt til de siste 20 årene, det er viktig at ikke for mange avgjørelser blit flyttet fra det lokale og nasjonale nivået - folk skal ha en mulighet til å påvirke sitt eget samfunn og det har ikke EU vært bevisst nok på og det har ført til en god del av nasjonalismen som vi ser i dag. Så har vi selvsagt innvandringen som har vært dårlig håndtert og der vi har gått fra våre grunnleggende prinsipper om at man ikke skal motta samfunnets goder uten å først bidra, samt at man har lukket øynene for de kulturelle problemene som har kommet som følge av innvandringen fra Afrika, Asia og Midtøsten.

Jeg vet ikke hva fremtiden vil bringe, men jeg håper virkelig at det blir bygget på det som har gitt suksess til nå. Jeg som konservativ var før mest opptatt av skillene mellom mitt samfunnssyn og sosialdemokratiet, men slik det er nå så handler det mer om å finne sammen for å beskytte det liberale demokratiet som er under stadig mer press. Jeg syns på ingen måte at alle politikere har tatt innover seg dette, det betyr ikke at vi trenger store regjeringprosjekter på tvers av blokker, men at man tar ansvar for et godt samarbeid fra sak til sak. For det er en gang slik at fortsatt så er de moderatene kreftene i flertall og det må også vise seg i praksis politikk og retorikk.

13
Monomachos Jeg er ikke så ofte her inne, men jeg er overrasket over at så mange ser ut til å tro at Trump blir avsatt. Bevisene er særdeles svake, dvs de er fullstendig avhengig av hvordan de...

Jeg er ikke så ofte her inne, men jeg er overrasket over at så mange ser ut til å tro at Trump blir avsatt. Bevisene er særdeles svake, dvs de er fullstendig avhengig av hvordan de tolkes. Det at statsledere forsøker å påvirke andre statsledere er heller ikke ulovlig (eller uvanlig - tvert i mot en særdeles sentral oppgave for stasoverhoder og diplomater), spørsmålet er om det har blitt gjort på ulovlig vis ift innenrikspolitiske forhold. Det er heller ikke straffbart for Trump å be om at Ukraina etterforsker Biden. Man må være en autorisert idiot om man tror at Burisma ansatte H Biden grunnet hans gode resyme. Han ble ansatt fordi han er sønn av sin far. Dette lukter korrupsjon i lang vei (om ikke annet moralsk). Dersom man er mot korrupsjon, hvorfor ikke undersøke? Jeg tror denne etterforskningen fort blir mer skadelig for Biden enn for Trump.

Jeg har ikke tatt noen opptelling, men har ikke inntrykk av at det er mange som tror at Mike Pence overtar som president. Det er imidlertid ganske mange som mener at Trump burde bli avsatt, altså med president Pence som ubehagelig konsekvens, fordi at å ikke gjøre det vil forvandle USA til et enevelde hvor presidenten kan pusse statsapparatet på politiske motstandere etter eget forgodtbefinnende.

Hvorvidt det Trump har gjort er straffbart er usikkert. Antakeligvis er det ikke det, selv om det ligner veldig på utpressing. At det er en handling som kvalifiserer til riksrett er derimot udiskutabelt.

Det er en vesensforskjell mellom den normale typen press som utøves hele tiden og det Trump har gjort. Et godt eksempel på den vanlige, helt legitime, typen press er hva visepresident Biden gjorde på vegne av Obama-administrasjonen, med bifall fra IMF, EU og lokale anti-korrupsjonsaktivister.

Der ble det pushet for en større innsats mot korrupsjon generelt. Det ble utøvd press for å endre systemet, for å intensivere kampen mot korrupsjon ved å fjerne en korrupt fysakk som satt i en nøkkelposisjon uten å være annet enn en bremsekloss.

Trump ba spesifikt om en etterforskning som ville skade hans politiske hovedmotstander, og ingen som har såpass IQ at de klarer å knytte skolissene sine selv kan tro at han gjorde det på grunn av et brennende ønske om å bekjempe korrupsjon.

Og hvorfor ikke etterforske? Ganske enkelt fordi det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke. At Hunters etternavn var en faktor da han ble hyret til å sitte i styret er det liten grunn til å tvile på, et godt kontaktnett har alltid vært et pluss for å den type gigs. "Det er visepresidentens sønn som ringer" vil alltid gi større sjanse for å komme forbi sekretæren enn "Det er en ordinær velger totalt uten noen tenkelig innflytelse som ringer". På samme måte som det neppe var helt tilfeldig at Ivanka Trump fikk godkjent en rekke varemerker i Kina mens faren var i handelskrangel med landet.

Det er en uting at det er slik, men det er dessverre slik verden fungerer. For at det skal være grunn til å etterforske må det være i det minste tegn til at det faktisk har vært noen motytelse. Om det var tegn til noe slikt kunne FBI startet en korrupsjonsetterforskning, gått til en dommer og fått godkjent etterforskningsskritt av typen dokumentbeslag i Ukraina. På grunnlag av at det var rimelig å tro at noe straffbart hadde skjedd.

Det er slik en rettsstat fungerer. Den fungerer ikke slik at presidenten bruker statsapparatet til å få på plass de etterforskningene han ønsker, selv ikke om han gjør det fordi han virkelig mener at saken lukter vondt. Når årsaken er ønske om å sverte en politisk motstander er det bare bananrepublikk. Dét ønsker jeg ikke at USA skal være, og derfor er det så avgjørende at riksrettssaken gjennomføres og presidenten avsettes for sitt maktmisbruk.

13
Karten67 Ja eller Løfven redder Sverige, han er jo lederen flere på venstresiden ser opp til, med 110 døde med en befolkning på 10 mil. Strålende jobbet ikkesant?

Jeg kan ikke huske å ha sett noen i tråden rose jobben Löfven har gjort ifm. utbruddet, ei heller rose ham på generelt grunnlag tidligere. Her tror jeg du regelrett bommer på den berømte skiva.

For øvrig har du gjentatt det samme innlegget ditt en del ganger i dag, "USA er ikke på topp 10 ift. befolkningstall". Det er helt korrekt, men samtidig er det en del nyanser du ikke tar i betraktning, som f.eks hvilke grep Trump gjorde mellom første registrerte tilfelle i USA til man så den massive boomen i blant annet New York, informasjon som har blitt utgitt underveis og ikke minst hvilke grep han har gjort i ettertid.

USA har i skrivende stund 7 døde per 1,000,000 innbyggere, og er dermed på 18. plass. Trekker man ifra småstater som Andorra, San Marino og Monaco, som ligger kunstig høyt grunnet en særdeles liten populasjon, er man på 15. plass. Siden vi snakker om tallet 15 - 15. mars hadde USA ca 3,000 bekreftet smittede, mens vi nå nærmer oss 140,000 smittede og tallet stiger i rekordfart. All empiri tilsier at kurven for antall døde vil følge etter. Dette er informasjon som du ikke virker å ta inn over deg, da du stort sett har unnlatt å svare på debattanter som konfronterer deg med det, spesielt de siste dagene. Da går det, som flere ganger tidligere, på repeat med et innlegg som du har skrevet flere ganger tidligere.

Siden 20. januar til i dags dato har Trump kommet med en del uttalelser som jeg ikke gidder å gjenta, da det allerede har vært skrevet side opp og side ned om dette.

Jeg er så drita glad jeg bor i et land der politikere faktisk klarer å mane frem en nasjonal dugnadsånd for å slå et slag for folkehelsa, og der de som blir smittet får den behandlingen de er avhengige av for å overleve, uten å måtte bekymre seg over å være gjeldsslave livet ut fordi naboen tilfeldigvis harket meg i ansiktet fra andre siden av gjerdet. Sverige valgte ikke den strategien, og det virker som særdeles få her til lands ser ut til å støtte den svenske modellen.

13
Laster...