Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Handelskrig mellom Kina og USA?

Ifølge CNBC har Kina annonsert at de ilegger nye tollsatser på hele 106 nye produkter fra USA, inkludert soya, biler og kjemikalier. Sent tirsdag publiserte amerikanske myndigheter den fulle listen av produkter fra Kina som ilegges nye høye tollrater.

Ifølge Bloomberg har kinesiske myndigheter gjort det klart at de mener det siste tollutspillet fra Trump setter hele eksistensen til Verdens frihandelsorganisasjon (WTO) i fare

1
615 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

PRC_PDRA

Nye, oppdaterte tall. De største taperne av denne handelskrigen som Trumpisten har satt i gang er både USA og Kina.

Det estimeres at Kina vil tape 0,5 prosentpoeng, mens USA kommer til å tape 0,3 prosentpoeng.

https://www.dn.no/utenriks/kina/usa/handelskrig/sor-amerika-og-asia-vinner-pa-handelskrigen/2-1-616080

USA sin vekst er også blitt jekket nedover for neste år. Det estimeres at Kina vil gå opp +6,0 prosentpoeng for neste år, mot USA sine +2,3 prosentpoeng - eller kanskje enda lavere.

Med andre ord, vokser Kina fortsatt 2,5 til 3 ganger raskere enn USA til tross for Trump sine febrilske angrep.

Ellers er Vietnam blitt "kåret" blant vinnere av denne handelskrigen foreløpig.

Vi får håpe på at Kina fortsetter brutale økonomiske mottiltak mot Trumpisten og angriper målrettet de svingstatene som Trump er avhengig av å vinne til neste år.

Ser ut som Supreme People's Republic går spesifikt etter stater som Ohio, Indiana, Michigan, Iowa og Wisconsin da Trump vant alle disse i 2016.

https://finance.yahoo.com/news/swing-states-are-among-hardest-hit-by-chinas-tariffs-195431567.html

Det er viktig å fortsette med dette for full styrke for å gjøre det lettest mulig for en Demokratisk kandidat å vinne et par av disse statene til neste år.

4

Noreger

Kina holder stabil kurs til tross for Korona, Vestens patetiske kuppforsøk av Hong Kong og handelskrig ifra USA. Landet brer ut sine vinger og BRI (belt&Road initiative) er en kjempesuksess over store deler av verden. I tillegg har landet skaffet seg en stabil energipartner i Russland og begge disse landene er på god vei imot de-dollarisering.

Og landet har nå begynt å kraftig slå tilbake imot Vestlig innblanding i deres kjerneområder. Foten er nok nå satt ned for at Taiwan er neste land som blir tilbakeført til Kina. USA snakker og snakker, samt at de sender noen småskip til å seile rundt i Taiwan Stredet, men dette vil de ikke klare å opprettholde. Tiden jobber for Kina her også. I tillegg har Kina nå bestemt seg for å hjelpe Thailand med å unngå et annet Vestlig-backet kuppforsøk, mens de investerer massivt i landet. Forholdet til Filippinene er vel neste som vil bi flyttet nærmere Kina enn Vesten.

Og alt vesten kan komme med er mangel på "demokrati", samt at Kina er slemme imot muslimene i Nordvest. Kina vil fortsette å vokse, mens de gir blaffen i det dekadente Vestens hykleriske retorikk. Når EU er på historiens skraphaug har nok Kina-eventyret knapt begynt....

3

Lenta

samt at Kina er slemme imot muslimene i Nordvest

Land som Frankrike og England har alvorlige problemer med sine muslimske minoriteter hvor sikkerhetstjenestene må bruke store ressurser på å overvåke tusenvis islamister som utgjør en reell trussel mot samfunnet. Det er også store problemer i Frankrike, England, Tyskland og Sverige i forhold til dårlig integrasjon av muslimer som har ført til utenforskap, kriminalitet og antisosial adferd. Disse problemene har bare vokst og vokst, og myndighetene virker rådløse samtidig som sinne og frustrasjon vokser blant befolkningen.

Mon tro om europeerne en dag vil måtte bite i seg kritikken mot Kina?

Kineserne på sin side har ingen forhåpninger om at presidentvalget i USA vil forandre den anti-kinesiske konsensusen i Washington. De gjør de nok klokt i. De er forberedt på en lang og seig dragkamp med USA, både militært, økonomisk og teknologisk. Kinas viktigste målsetning nå er å bli teknologisk uavhengig av USA.

1

ondoro

Land som Frankrike og England har alvorlige problemer med sine muslimske minoriteter hvor sikkerhetstjenestene må bruke store ressurser på å overvåke tusenvis islamister som utgjør en reell trussel mot samfunnet. Det er også store problemer i Frankrike, England, Tyskland og Sverige i forhold til dårlig integrasjon av muslimer som har ført til utenforskap, kriminalitet og antisosial adferd. Disse problemene har bare vokst og vokst, og myndighetene virker rådløse samtidig som sinne og frustrasjon vokser blant befolkningen.

Mon tro om europeerne en dag vil måtte bite i seg kritikken mot Kina?

De bør vel lære av Kina. Kina har ikke problemer med sin muslimske befolkning, de hadde et stort problem med terror i Xinjiang. Det var et helvete av terror og bombeaksjoner. Det har Kina ryddet opp i. Ingen terror og stor framgang for regionen de siste 5 år. Noe flertallet av verdens nasjoner beundre Kina for, inklusive et stort flertall av muslimske land.

Vesten, inklusive Frankrike har massivt støttet terrorister og strupekutter i andre deler av verden, spesielt Syria, der har de fått en gloria som "demokratiforkjempere". Når de samme som har kuttet hodet av folk der kommer til Europa og gjør det samme er de terrorister. Det var akkurat det ærverdige president Assad i Syria fortalte kom til å skje for flere år tilbake.

Mens vi snakker om det. Kinas krig mot Huawei har virket, siste salgstall viser at de har havnet på 2. plass i salg etter Samsung.

Men sannelig har de gått like mye ut over I-phone. De har havnet på 4. plass etter at KINESISKE Xiaomi har inntatt 3. passen. Like bak I-phone kommer en annen kinesisk telefon jeg ikke husker navnet på nå. Men ved neste oppdatering om 3 måneder er nok I-phone henvist til 5. plass. ..

Slik går no dagan uavhengig av hvilken president USA velger.

2

Lenta

Amerikanerne investerer for lite i infrastrukturen sin, og dette er i ferd med å bli ett stort problem for USA. USA bruker mindre enn 2,5% av sin BNP på å bygge og vedlikeholde infrastruktur. Til sammenligning bruker europeiske land i gjennomsnitt 5%, mens Kina bruker 8%. Dårlig vedlikeholdte veier, toglinjer, vannveier, demninger, og rørsystem koster den amerikanske økonomien milliarder av dollar i tapt økonomisk produktivitet hvert år.

Mens den amerikanske infrastrukturen forfaller bygger kineserne veier, bror, og toglinjer for høyhastighetstog i ett forrykende tempo. 95% av alle millionbyene i Kina er nå tilknyttet landets linjenett for høyhastighetstog som er 38,000 km langt, og er verdens største.

USA derimot har ingen høyhastighetstog. Amerikanerne er i mye høyere grad enn europeerne, kineserne og japanerne avhengig av bil for å komme seg rundt. De amerikanske storbyene kveles av trafikk fordi den kollektive trafikken ofte er dårlig utbygd. Ta for eksempel storbyen Los Angeles som har over 15 millioner innbyggere. De har en metro som bare utgjør en tredjedel av T-banen i lille Oslo. Til sammenligning har Kina nå 39 metrosystemer i operasjon, inkludert de tre største og travleste i verden som er i Beijing, Shanghai og Guangzhou.

3

Lenta

Tilliten til Trumps USA blant 13 allierte land er på det laveste nivået siden Irak-krigen i 2003. Det viser en fersk meningsmåling foretatt av det anerkjente forskningssentret Pew Research Center.

Trumps ekstreme alene gang på en rekke viktige områder har skadet USAs omdømme blant landets nærmeste allierte. Av de tretten landene var det kun i Sør-Korea at flertallet av de spurte (59%) sa at de hadde positivt bilde av USA. Når det kom til spørsmålet om man stolte på Trump var det kun i Japan og Australia at mer enn 20% av de spurte svarte 'ja' på det spørsmålet (henholdsvis 25 og 23 prosent).

Trump har trukket USA ut av den avtalen etter den andre avtale, og han har revet i støkker mange viktige traktater. Dette har han gjort unilateralt uten å koordinere eller samarbeide med sine allierte, noe som åpenbart har vakt harme og misnøye i mange hovedsteder. En kan nesten få ett inntrykk av at Trumps 'USA først' betyr at alle andre kan dra dit pepper'n gror, for USA kunne tydeligvis ikke ha brydd seg mindre..

Min mening er at alle land er avhengige av enn viss grad av godvilje fra omverden for å kunne ivareta sine interesser på en god måte. Dette gjelder også for ett stort og mektig land som USA. Hvis man kjører for mye sitt eget løp uten å ta hensyn til andres interesser risikerer man i beste fall at andre bare vil samarbeide med en under tvang eller press, i verste fall vil andre stater vende en ryggen og man risikerer økende isolasjon. Arroganse lønner seg ikke i det lange løp.

3

Varulv2478

Google kan bli det store offeret for Trumps svartelisteringen av Huawei.

https://e24.no/kommentarer/kommentar-trump-har-kastet-google-til-ulvene/24627700

Ved å sabotere det globale markedet ved å svarteliste Huawei som er simpelt for stor for å unngå turbulente tilstander, kan Trump ha gjort den meget store feilen ved å sette selveste den hellige kuen i USAs høyteknologiske forspranget mot resten verden, i stor fare. Dette er en direkte trussel mot USAs interesser som teknologisk verdensmakt.

Google er verdens største søkemotor og ledende innenfor programvareutvikling som har nådde høye utviklingskostnader slik at man må deretter diversifisere seg på så mange kjøperne som mulig; den eneste faste inntektskilden er salg av reklame som ikke er lenge tilstrekkelig. Facebook, Amazon og andre har innhentet Google, og er i ferd med å gå forbi dem, slik at man må deretter tjene inn mer på sine programvarer - og for dette må man betale produsentene med trafikkostnader som er ikke snakk om lite penger. Dermed må man ha så mange fabrikanter av smarttelefoner og bærbare PC som mulig for å kunne holde ned trafikkostandene og ha en god forhandlingsposisjon. Samsung, Apple og Huawei delt opp markedet i flere andeler, noe som var fordelaktig for Google. Google bryr seg ikke om Kina, det er resten av verden med over 6 milliarder potensielle kunder.

Om det blir for få produsenter, vil trafikkostnadene stiger til nye høyder, og dermed vil det bli mye dyrere, først og fremst fordi Huawei holdt ned prisnivået på hardware og software som et resultat av den intense konkurransen på verdensbasis. Det kostet ekstraordinært mye for å fortsette en høy innovasjonstakt - datasentre og utvikling av digitale assistenter er snakk om milliardinvesteringer, ettersom bruksvennlighet, tjenestebredden og mye annet - som Google Maps for eksempel - har skjulte kostnader som holdes vekk fra google-brukerne gjennom kjernevirksomhetene som Trump har satt i meget stor fare. Dermed må Google sette på bremsene, og skifte om sine prioritetene for at konsernet kan overleve, noe som vil åpne opp for konkurrenter (Bing er pøh!). Dessuten om Google må følge amerikansk krav globalt sett, kan man risikere alvorlige ringvirkninger i EU og andre verdensdeler hvor man ikke kan akseptere krenkelse av sine konkurranselovene.

Markedet for smarttelefonene, bærbare PC og PC har blitt mettet, noe som skaper en farlig situasjon for de meste pengesterke globale firmaer ettersom man må fortsette med den meget høye finansieringen av sine virksomhetene i møte med sanne globale markedskrav - det er nå over 50 % av verdensbefolkningen som er tilknyttet Internett, hele tre til fire milliarder mennesker. Dette er simpelt for stor for bare 100,000 ansatte uten en stabilitet i de finansielle ressursene. Om dette utebli - vil man kollapse uten varsel under den voldsomme vekten av markedet.

Alle bruker Google; hva vil da skje om dette uteblir?

3

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...