Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Texas m.fl. sliter med det vi i Norge kaller normal vinter: https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/JJBwgb/minusgradene-som-veltet-texas

Og selvfølgelig politiseres de bakenforliggende årsakene. Republikanere og demokrater skylder på hverandre. I mellomtiden fryser folk i hjel pga hanekyllingenes evige krangel.

USAs rolle og posisjon som «mulighetenes land» synker fortsatt.....

1
143 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

aicat

Hvorfor driver du stadig vekk og lager flere innlegg av samme innlegg???? Det holder med ett! - ikke 4 som her.

2

Noreger

Jeg vet ikke hvorfor det skjer. Det skjer noen ganger ja, men jeg gjør ikke noe annet.

1

fargerik

Nå er plottet avslørt. Det er Bill Gates som står bak denne snøen og kulda, og snøen er en kjemisk plastsubstans. Ikke nok med det. Hadde de ikke stjålet valget fra Trump, ville det vært full vår i Texas forlengst. Så vet vi det.

2

Folkflesk

"For oss i Norge er det uvirkelig å lese om "snøstormen" som stenger ned en hel delstat. Dette er jo som et u-land!"

Det er ikke så langt fra sannheten. Mye av infrastrukturen i USA er gammeldags og utdatert. Stor privat rikdom blant noen, men offentlige tjenester og infrastruktur som man underfinansierer over flere tiår og lar råtne på rot. Anders Magnus har skrevet en del om dette tidligere.

https://www.nrk.no/urix/er-usa-egentlig-veldig-gammeldags_-1.14506087

2

inspector

Anders Magnus har skrevet en del om dette tidligere.

En god beskrivelse som stemmer overens med mine erfaringer på diverse turer «over dammen».

Men når løsninger på reelle utfordringer for folk flest stopper opp i unyansert valgflesk, ender det på denne måten.

Dette etterslepet vil det ta flere tiår rydde opp i. Vel og merke kun hvis amerikanske politikere klarer å komme opp fra sandkassen...

1

VivaLV

Kan jo forstå det i Texas og man ikke er dimensjonert for "snøstormer", men virker også som enkelte stater på østkysten blir lammet hvis det kommer litt snø. F.eks. New York og området ned mot Washington.

England er jo ikke u-land og de blir jo også ganske lammet hvis det kommer 10 cm. med snø.

Forøvrig så er vel infrastrukturen i USA som nevnt delvis elending. Pga. 48 sammenhengende stater så tviler jeg på om de klarer å få gjort så mye heller.

Kostnadene vil jo også være ENORME. Vanskelig og se for seg at de skal klare å finansiere det samtidig med en økende statsgjeld.

1

Noreger

Nå er det visst oljerørledninger som har blitt stengt ned i USA.

FBI "etterforsker" allerede så det blir nok Russland (eller kanskje Kina) som får skylda.

Flere sanksjoner venter nok. Dette er forutsigbart.

1

aIseboy

Dette er SÅ forutsigbart.

Like forutsigbart som din kroniske behov for aldri linke til det du omtaler.

1

Noreger

Huffda, sliter du så mye med å analysere ting du leser og argumentere selv?

1

Noreger

En burde likedan studert atmosfæriske forhold på Venus Mars, som har noen like trekk med Jorda og sett hvordan temperaturendringene er der.

Ellers enig i at CO2 ikke er en giftgass. Oxygen, derimot er skadelig for mennesket hvis det gis i for mye konsentrasjon og i feil situasjon. CO2, på den andre side, påvirker pustesenteret til å øke i frekvens jo høyere konsentrasjonen er.

Likedan, det var jo veldig fruktbart på Grønland under Leiv Erikkson, som alle sikkert vet. Allikevel er det ikke rapportert om at det var store deler av Europa som var oversvømmet i samme tidsrom. Så hva skjedde da med all polisen som smelter? Eller?

1

Mrsa2

Ellers enig i at CO2 ikke er en giftgass. Oxygen, derimot er skadelig for mennesket hvis det gis i for mye konsentrasjon og i feil situasjon. CO2, på den andre side, påvirker pustesenteret til å øke i frekvens jo høyere konsentrasjonen er.

Ein vil dø viss ein pustar inn for høg konsentrasjon av CO2.

1

Noreger

Ikke så lenge det er tilstrekkelig mengde Oksygen.

En normal mengde CO2 er vel rundt regnet 0.04% av lufta og en skal vel komme opp i iallfall en hundredobbel konsentrasjon før det er livstruende. Slike verdier er det jo ingen som snakker om vil oppstå på jorden så lenge det er mennesker der.

Ellers er høyere konsentrasjoner av CO2 i blodet ofte FORDELAKTIG for folk med pusteproblemer, mens lav konsentrasjon er dødelig for grupper som KOLS-pasienter og asthmatikere. Dette er jo forskellig fra hyperventilering som noen gjør når de fridykker, selv om dette også ikke er bra for friske folk. Hvis CO2 konsentrasjonen i blodet er for lavt kan det i seg selv lede til pusteproblemer.

Poenget er at det er helt utelukket at vi vil nå et nivå med CO2 som er dødelig for mennesker på jord. Selvsagt kan det skje i et lukket rom om en CO2 kontainer eksploderer, men ellers er dette uvesentlig.

1

Videoseven

Dette var en merkelig melding.

Du vet vel at innholdet av CO2 i atmosfæren måles i deler per million. Det er 21% oksygen i atmosfæren, men bare 0,04% Co2.

Normalt CO2-nivå i uteluft er omtrent 400 ppm på volumbasis. Alle planter vokser godt på dette nivået, men øker vi CO2-nivåene til 1000 ppm øker fotosyntese betraktelig og resulterer i mer sukker og karbohydrater tilgjengelig for plantevekst.

Vi vet at den menneskeskapte Co2 kun står for 4% av disse milliontedelene som slippes ut, resten er fra naturen. Den økte Co2 er kanskje det som skal til for at vi kan brødfø de 4 milliarder ekstra menneskene som blir født i de neste 80 årene.

Følg pengene og makta i klimahysteriet, og ikke lytt så mye til dem som tjener på dette.

1

aicat

Så hva skjedde da med all polisen som smelter?

Enig i at CO2 både er drivkraften i fotosyntesen og at verdens lunger som produserer O2 skjer i havet - særlig i polhavene sommerstid hvor plante-plankton produserer O2 24/7 kontinuerlig. Mye av den CO2 som i millioner av år er dannet i havet i form av kalkavleiringer har siden flyttet på seg pga. kontinental drift - og befinner seg i dag i store fjellkjeder rundt om i verden. Tom. toppen av Mont Everest var en gang havbunn- slik som Svalbard en gang var en del av et tropisk hav. Men i følge Arkimedes lov vil ikke havnivået stige selv om all isen rundt Nordpolen smelter. Det er først når innlandsisen på Grønland - for ikke å snakke om isdekket i Antarktis smelter at havnivået vil stige.

1

Noreger

Det er først når innlandsisen på Grønland - for ikke å snakke om isdekket i Antarktis smelter at havnivået vil stige.

Så du mener altså at det var like mye Innlandsis på Grønland under Eirik Raudes tid som i dag?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...