"For oss i Norge er det uvirkelig å lese om "snøstormen" som stenger ned en hel delstat. Dette er jo som et u-land!"

Det er ikke så langt fra sannheten. Mye av infrastrukturen i USA er gammeldags og utdatert. Stor privat rikdom blant noen, men offentlige tjenester og infrastruktur som man underfinansierer over flere tiår og lar råtne på rot. Anders Magnus har skrevet en del om dette tidligere.

https://www.nrk.no/urix/er-usa-egentlig-veldig-gammeldags_-1.14506087

2
Noreger Sånn går det når en gjør strømnettet avhengig av vindkraft. Byråkrater og globalister underminerer alle deler av frie samfunn og det trengs bare et par på feil sted så går det til...

Vind utgjør ikke så voldsomt mye av Texas' strømmiks, så å skylde på vindkraften er et blindspor. Forøvrig har man vindanlegg som fungerer godt i adskillig kaldere strøk - det er i grunnen snakk om å bygge dem til å tåle uvanlig vær.

Å skylde på byråkrater og globalister for et problem der deregulering og alenegang er en del av årsaksbildet er jo også litt søtt...

2
maxus4 [sitat…] Godt Beijing-Biden har prioritert åpne grenser når USA har 10 % arbeidsledighet og massive problemer med og rundt Corona. Texas bruker en formue på den illagale innvandrin...

Beijing-Biden

Men Beijing-Donalds mange lån og forretninger med Kina er helt greie? Han henta vel ut 25 millioner dollar i utbytte for ikke så lenge siden. Penger som plutselig - helt ut fra ittno' - sto på den ene av de mange kinesiske kontoene han har.

Og Beijing-Ivankas 12-14 forskjellige forretninger med de samme er heller ikke noe å kritisere?

Hvor mange forskjellige moraler synes du det er greit å operere med?

2
Homo_Erectus Det forklares her. “Metric is definitely Communist,” he solemnly said. “One monetary system, one language, one weight and measurement system, one world — all Communist.” Bob Greene...

Det forklares her.

Nasjonalistisk stupiditet med andre ord; alle målingssystemer i USA har ikke-amerikansk opprinnelse ved å være basert på britisk standard fra 1700-tallet og fotsystemet i dag er egentlig internasjonalt basert fra juli 1959, så "foot" eller "ft" i USA er så uamerikansk som mulig.

Dessuten har denne Marciano tatt feil; metersystemet er basert på vitenskapelig beregning ved å ta utgangspunktet i en ti-milliondel av avstanden mellom Nordpolen og Ekvator. For det andre har målingssystemene av eldre dato eksistert fram til 1960-tallet fordi simpel målingsskala som lengde på kroppsdeler og annet på menneskelig aktivitet var en naturlig del av et førindustrielt samfunn. Adoptering av metersystemet var egentlig ment som oppgradering for et moderne industrielt samfunn - og det er dette som gjorde internasjonal aksept av metersystemet meget utbredt. De ganger USA var nært med på å adoptere metersystemet, var som del av en internasjonal tendens - Norge sluttet seg til meteren i 1875. Det blir helt feil å mene at metersystemets utspredning skyldes kapitalisme; i virkeligheten skyldes dette verdensmarkedet som hadde blitt fremskapt i 1860-tallet, sammen med industriell produksjon av ferdigvarer, komponenter og transportsystem som jernbane - tettheten mellom de handlende nasjonene tvunget fram felles standard, og ettersom meteren forbindes med et moderne samfunn ved å ha et klart brutt med den førindustrielle fortiden - var mange land meget raskt med å adoptere metersystemet. Russland var et av de få landene som tviholdt på det gammelt, som måtte går galt fordi dette forsinket industrialiseringen - fram til de verste tenkelige omstendigheter under en krig.

Metersystemet fremmet internasjonalisering av delvareproduksjon, ettersom forskjellige land ikke lenge trengte å produsere egenvarer når man kan importere disse eller bare komponenter for egne produksjon. For USA har dette fulgt til dobbelstandard ettersom de måtte ha separate produksjonsfremstilling, og det har vært en veldig viktig årsak bak utkontrakteringen. Hvorfor? Jo, andre land med rette verktøyutstyr kan produsere billigvarer mens det blir vanskelig å eksportere dyre ferdigvarer til industriland - dermed utkonkurrere amerikanske firmaer som enten måtte gi opp eller omstille seg for delvareproduksjon, det blir for mye innenlandsk vareproduksjon som ikke kunne videreselges eller eksportere - og andre land som Kina tok sterk fordel av dette. USA kan ikke konkurrere med Kina når de har hver sitt målingssystem - og Kina er bedre integrert med resten av verden enn USA.

Som sagt; USA er blitt gammeldaglig. Strømbruddet i Texas har avslørt dette på mange steder, ikke minst strømnettets karakter som er som hentet fra en meget dunkel fortid for så lenge siden, at en observatør kalt dette "kommunismens kuldegrysning" ved å minne om Sovjetsamfunnets egne infrastrukturorganisering. Det er også åpenbart at amerikanerne nektet å ta viktige lekser fra annetsteds omkring energitilgjengelighet og gassdrift, i noe som minner om malplasserte overlegenhetskomplekser der man vil være annerledes fra resten av verden.

2
Noreger Når det gjelder "global oppvarming" eller "drivhuseffekt" så finnes det ikke rasjonell og repetitive argumenter for hvordan dette fungerer. Regn er drivhuseffekt, snø er det, kulde...

Når det gjelder "global oppvarming" eller "drivhuseffekt" så finnes det ikke rasjonell og repetitive argumenter for hvordan dette fungerer.

Det at det fortsatt finnes folk som nekter å se de dramatiske klimaendringene kan man jo lure på. For det burde være nok fakta som lett kan observeres som burde vekke opp de som fortsatt benekter klimaendringene. - Isen smelter mer og mer for hvert år som går i Nordområdene - Isen på Grønnland smelter - Tundraen i Sibir tiner og etterlater store krater etter metaneksplosjoner - Økt havtemperatur i verdenshavene som medfører flere og kraftigere orkaner og store korallrev som langsomt dør.... Dette er bare litt av det enhver av oss selv kan konstatere.

2
Viracocha [sitat…] Mon dét da? de ble advart i 2011, ga bengen i det og resultatet ser vi. Fra Bloomberg: The blackouts in Texas are primarily because of frozen instruments at gas, coal and...

Mon dét da? de ble advart i 2011, ga bengen i det og resultatet ser vi. Fra Bloomberg: The blackouts in Texas are primarily because of frozen instruments at gas, coal and nuclear plants -- as well limited supplies of gas, according to Ercot. GOPs evne til å lære av erfaring er erfaringsmessig bortimot null.

Så det har hendt før; og det var nært på flere ganger enn hva man ville likt å tro. Omfattende strømbrudd i 1989, 2011 og 2012, og flere år hvor man var farlig nær bristepunktet.

Texas grid fails to weatherize, repeats mistake feds cited 10 years ago (houstonchronicle.com)

Frozen Wind Farms Just a Small Piece of Texas’s Power Woes - Bloomberg

Aktuelt ser det ut at vind og sol klarte seg mye bedre enn andre strømkilder og dermed var mye mindre rammet enn resten av kildene for strømnettet. Men det som er hovedårsaken, er rett og slett dovenskap der man simpelt ikke ville lære - gang på gang. Nå hadde man strømbrudd i kuldevær hele tre ganger i over tretti år i den samme delstaten.

2

Nå er plottet avslørt. Det er Bill Gates som står bak denne snøen og kulda, og snøen er en kjemisk plastsubstans. Ikke nok med det. Hadde de ikke stjålet valget fra Trump, ville det vært full vår i Texas forlengst. Så vet vi det.

2
Noreger Drivhuspusherne er avhengig av at folk ikke vet forskjellen på årsak og virkning, eller evner å stille spørsmål ved dette. Hvorvidt "satelittbilder" er vitenskapelig brukbart som k...

Hvorvidt "satelittbilder" er vitenskapelig brukbart som konklusivt bevis på en årsak er det vel ikke så viktig å finne ut av.

At is smelter ved høyere temperatur er det ingen som kan benekte - siden det er et fysisk faktum. Men den til grunnleggende årsaken til at temperaturen i havet i Arktis øker kan selvsagt være mange - som varmere havstømmer, atmosfæriske endringer..mm. Problemet for klimafornekterne er å greie å forklare at samtidig med issmelting i Arktis - foregår der også en nedsmelting av verdens breer i alle verdens hjørner og avbleking (død) av korallrev i tropiske støk. Da må det være snakk om en global endring av temperatur i både atmosfære og hav. Jeg skulle gjerne sett at jeg tok feil - med tanke på mine barn og barnebarn, men med alle de varslene om en global oppvarming vi ser i form av varmere hav (som genererer kraftigere tropiske stormer både i vest og i øst)...og issmeling på både land og i hav i alle verdensdeler - ville det kanskje være en god idé å spørre seg om dette er en trend - og om menneskelig aktivitet kan forklare dette - i stedet for å trekke lua ned og putte bomull i ørene - og avfeie det hele med "naturlige variasjoner"? At dette skyldes global oppvarming er jeg overbevist om - men hva som ligger bak denne oppvarmingen er jeg ikke sikker på - og der er det mange ubesvarte spørsmål selv om vi har fått mange hint om hva som kan ligge bak.

2
aicat [sitat…] Hva er det i så fall som har ført til en dramatisk reduksjon av havisen i Arktis og den økende nedsmelting av isbreer verden over - ikke minst på Grønland? Hva er årsakene...

Er det en annen grunn for at et så lett oberverbart fenomen som at tregensen her i landet flytter oppover i høyere strøk?

Det er greit at klimamenigheten har overtalt enkle mennesker om at gassen Co2 = Zyklon B.

For oss andre er Co2 den viktigste gassen på jorda, og grunnlaget for alt liv. Det kalles fotosyntese, og er energi fra sola + Co2 = planter + oksygen.

Co2 er maten til plantene. Når det blir mer tilgjengelig mat, klarer plantene seg i mer hardføre områder som fjell og ørken.

Hvis den globale oppvarmingen fører til mer varme og ulykke, hvorfor blir da de varmeste områdene på jorda grønnere?

From a quarter to half of Earth’s vegetated lands has shown significant greening over the last 35 years largely due to rising levels of atmospheric carbon dioxide.

25%-50% av områdene får mer vegetasjon, dette er jo fantastisk. Det er ikke bare på landjorda dette skjer, for verdens lunger er ikke regnskogene, men havet.

På samme måte som på land, er livet i havet basert på fotosyntese i planter, alger og plankton. De bruker energien i lys til å omdanne vann, karbondioksid og næringssalter til energi og oksygen.

Co2 gir mer mat og næring til alt liv på jorda, for Co2 er livets gass.

2

Hvorfor driver du stadig vekk og lager flere innlegg av samme innlegg???? Det holder med ett! - ikke 4 som her.

2

Republikanere og demokrater skylder på hverandre.

Selvsagt, men med tanke på at Republikanerne har styrt staten i ørten år, og har gjort tiltak som er direkte skyld i at krisen blir så ille, i tillegg til å tøffe seg over at de skal ut av USA bare noen uker før de må ha føderal hjelp, så tror jeg ikke det er noen tvil om hvor skylden ligger hvis man ser utenfra.

Republikanerne i Texas er veldig tøffe på å deregulere, og har vært det lenge. Nå ser man et resultat av det.

1

Løsningsorientering og tverrpolitisk enighet er blitt fy-ord og dette er en vesentlig del av Trumps grunnmur.

Det polariserte USA har sunket så dypt at alle løsninger på reelle utfordringer, blokkeres av billige politiske poenger.

1

Sånn går det når en gjør strømnettet avhengig av vindkraft. Byråkrater og globalister underminerer alle deler av frie samfunn og det trengs bare et par på feil sted så går det til H...

1

Sånn går det når en gjør strømnettet avhengig av vindkraft. Byråkrater og globalister underminerer alle deler av frie samfunn og det trengs bare et par på feil sted så går det til H...

1

Hjelper lite å klage på vindkraften her da det er gassrørene som har frosset.... Det her er klassisk eksempel av lokal nedbyggelse av nødvendig infrastrukturs rammeverk for kortsiktig profitt.

1
Nexuscrawler Hjelper lite å klage på vindkraften her da det er gassrørene som har frosset.... Det her er klassisk eksempel av lokal nedbyggelse av nødvendig infrastrukturs rammeverk for kortsik...

Vindmøllene blir sprayet med avisningvæske laget av PETROKJEMISKE PRODUKTER fra helikoptre som drives av PETROKJEMISKE PRODUKTER for å få vindmøller som er produsert med energi fra PETROKJEMISKE PRODUKTER til å skaffe energi etter at globalister og grønnkapitalister har jobbet overtid for å gjøre strømnettet avhengig av PETROKJEMISKE PRODUKTER.

1
Nexuscrawler Hjelper lite å klage på vindkraften her da det er gassrørene som har frosset.... Det her er klassisk eksempel av lokal nedbyggelse av nødvendig infrastrukturs rammeverk for kortsik...

Vindmøllene blir sprayet med avisningvæske laget av PETROKJEMISKE PRODUKTER fra helikoptre som drives av PETROKJEMISKE PRODUKTER for å få vindmøller som er produsert med energi fra PETROKJEMISKE PRODUKTER til å skaffe energi etter at globalister og grønnkapitalister har jobbet overtid for å gjøre strømnettet avhengig av PETROKJEMISKE PRODUKTER.

1
dengelgen [sitat…] For oss i Norge er det uvirkelig å lese om "snøstormen" som stenger ned en hel delstat. Dette er jo som et u-land!

Nei, i Norge skrur vi bare opp prisene på strømmen når det blir kaldt, siden vi har gitt bort vår egen kraft-uavhengighet til EU slik at de får billigere kraft.

Og vindmøller bygger vi jo her og. Men det er klart. Minstepensjonister og andre grupperinger som ikke er frelst av det "grønne skiftet" kan jo bare fryse litt de...

1
Laster...