Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Krigene til Bidens forvaltere..

Da kom det første angrepet på Syria igjen. Riktignok bare 30 drepte, men en sørget iallfall for at omkring halvparten var sivilister, så det er jo ikke så verst. Vi vet jo at droneangrepene typisk not dreper 5-6 uskyldige for hver "terrorist" de tar.

Biden begynner mer og mer å likne på noen med Picks dementia (ufin, glemsk, aggressiv, arrogant og full av sinne), mens de som forvalter hele showet fortsatt evner å presse opp Wall Street noen dollar til, før de med regelmessige mellomrom shorter noen aksjer og selvsagt kan ikke almuen ta del i denne rikdommen. Derfor det var sånn panikk med hele GameStop affæren. Nå er det flere og flere av de uavhengige økonomiske libertarianerne (og flere) som oppfordrer folk til å selge aksjer og kjøpe FYSISK sølv istedet. Til tross for massiv hype rundt papirsølvet, er det mer og mer etterspørsel etter FYSISK sølv. Hvorfor det? Fordi papirsølvet sannsynligvis er solgt 20-30 ganger over en del FYSISK. Dette blir stygt når det klapper sammen. Ellers skal jo nå Yellen bedrive "YIeld curve Control" hvor sentralbanken rett og slett vil kjøpe opp egne statsobligasjoner fo rå unngå at rentene stiger. Hvor lenge kan de gjøre dette da?

Som tar oss til ANDRE siden av Midt-Østen med Iran/Irak og Saudi-Arabia/Quatar.. USA vet veldig godt at deres tilstedeværelse her MÅ fortsette om de skal unngå at Syria blir transittland for Iransk olje til Middelhavskysten. Dette kan senere lede til rørledninger under Østlige Middelhav og til Libya, nok et mareritt for USA. Ikke noe rart at det er lobby-virksomhet for å sende USA tropper til Etiopia nå. Skal bli interessant å se om de klarer å ødelegge like mange byer og drepe like mange mennesker som Mussolini klarte. Jeg tror svaret på det blir et krystall klart ja...

I tillegg fortsetter USA å hisse seg opp i Sør-KINA havet samt piske opp Taiwan til konflikt? Hva er deres planer egentlig? Både Hitler og Napoleon hadde vel færre ambisjoner enn dagens USA. Alexander den Stores feltog som stoppet Vest for Beas i Himmalaya likner også mer og mer på en speidertur i forhold.

Vi ser et imperium som er langt ifra død enda. Langt ifra tom for krutt. Men de store reservene er nok brukt opp og dollarens evne til å selges som gjeld til hele verden virker stadig mindre realiserbar.

Hvor vil Bidens forvaltere slå til neste gang? Jeg tror det står imellom Iran og Etiopia, men ser ikke bort ifra at de vil bare bygge seg opp mer i Asia først heller.

2
37 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Noreger

Her er det visst noen som føler seg truffet ja. Hva med å holde dere til tråden da? Dette handler jo om Warlorden Biden og ikke "drivhuseffekt" eller flat jord. Disse favorittemnene deres har jo egen tråd.

Det er vel en av reglene i VGD at en ikke skal avspore en tråd, så jeg håper dette gjelder for alle.

I bunn og grunn handler dette mer om HVORDAN Biden sine forvaltere skal kunne hevde dollar-veldet for å fortsatt holde USA i gang. De klarer jo alltid på et eller annet vis å komme seg ut av ting, men det er vel ting som tyder på at denne gangen må det kraftigere lut til.

*Den desperate pågående hetsen imot Syria og behovet for å styrte regjeringen har selvsagt ikke noe med prinsipiell bekymring for menneskerettigheter. Her er det behovet for å hindre en Iran-Syria oljeledning til Middelhavet som teller mest. Diplomatiet jobber sakte men sikkert her. Når Irak får orden på eget hus er det nok ikke lenge før avtaler vil bli satt i gang med både Kina og Russland for å utvide både veinett og oljestruktur i regionen. Når dette lykkes vil jo hele situasjonen i den Persiske gulfen endre seg totalt og USA miste enda mer prestisje hos gulf-landene. Om Saudi-Arabia til slutt går med på å handle med andre land (f. eks Kkina) utenom Dollar vil jo dette være en katastrofe for USA.

*Statsgjelden kan ikke finansieres mye mer ved fortsatt gjeldsutstedelse. En ser jo allerede at my av den utstedte gjelden blir tilbakekjøpt via AMerikanske stråmenn for å holde renta nede. Dette vil nok bli nødt til å skje enda mer om flere land slutter å kjøpe USA's obligasjoner.

*Kina er nå en større handelspartner med EU enn noen gang tidligere og dette antas å styrkes enda mer, når den Trans-Eurasiatiske motorveien igjennom Russland til Europa blir satt i gang. USA har ikke noe mottrekk imot dette. Deres bruk av flåte herredømme for å kontrollere handel blir kraftig svekket.

*Posisjoneringen om Taiwan er noe USA er dømt til å tape på lengre sikt. De har ikke forsyningslinjer som er realistiske til å understøtte militær kraft og med Hong Kong nå fullstengig under Kinas kontrol og Singapore knyttet sterkere til Kina vie sistnevntes jernbanebygging i Thailand styrkes KInas kontroll over Malakka-stredet og, hvor 40% av verdens skipstrafikk går og en vital del for å knytte isammen Kina og Afrika.

I det hele tatt er Biden-forvalternes valg på løsninger veldig begrensede. Napoleon hadde jo kun en løsning på de fleste politiske problemer og det gikk jo bra ei stund da. Men så var hans hær mer dominerende enn USA sitt militærvesen samtidig som USA hverken har soldater eller generaler som er i nærheten av Napolen sin arme.

2

Noreger

1

richardoslagulf

Soldatene er der bare for å føre imperialistisk krig!

1

Noreger

Det har du nok rett i, men det er mye som taler for at det slett ikke blir så enkelt den her gangen.

Iran har tilnærmet ubegrenset DIPLOMATISK støtte ifra Kina (og for det meste Russland) i sikkerhetsrådet og det er slett ikke sikkert at det til og med vil bli et vedtaksflertall for resolusjoner mot Iran, slik at ingen av de to trenger å legge ned veto.

Hvis USA og Israel ikke får den nødvendige diplomatiske støtten, så vil de sitte igjen som to løsgjengere og rene bøller om de går til kamp imot Iran.

Det er INGENTING som tyder på at USA har kapasitet til å nedkjempe et land med 80 millioner innbyggere som har luftforsvar i dybden og kan paralysere 80% av verdens oljetraffikk om de vil. Likedan kan det vel ende opp med at de 10000 styrkene USA har sendt trengs mer i Sørlige Saudi-Arabia nå som Houthiene er på vinnerstien. Disse folkene er rett og slett RASENDE over hva disse gale bestevennene til Vesten og USA har gjort de siste årene. Skulle Yemen begynne å inflitrere Sydlige Saudi-Arabia har nok USA&Saudi-koalisjonen et kjempe problem. Samtidig har Irak og Syria sterkt motsatt seg at USA forblir på deres jord og det er helt utenkelig at disse to vil tone ned denne retorikken.

Så i denne saken er jeg (for en gangs skyld) optimist i forhold til å stoppe imperialismen og muligens dele ut et banesår til USA i prosessen (hvis de prøver seg på Iran).

Russland eller Kina vil NEPPE bidra med noe militært, men det er nok temmelig sannsynlig at de vil bidra med både infrastruktur bygging og militær våpenhjelp til Iran om USA skulle våge seg.

Jeg tror rett og slett USA bløffer her. VI får se, men om jeg skulle ha veddet nå, hadde jeg satt pengene på at USA ikke vil gjøre noe som helst og det inkluderer forsåvidt også Israel.

1

Noreger

Biden ser ut til å klare å avslutte EN krig. Og om Pakistan ikke tillater overflyving etter August er Kabul fortapt (hvis det ikke blir tatt før det da).

 Mye mer vitalt enn Biden er at USA nok en gang har latt allierte i stikken. Og vi tror USA er til å stole påNorge væree påbedre tjent med et felles Nordisk forsvar og ikke medlem av NATO. 

USA er snart ute av hele Asia og definitivt Central-Asia og til Midt-Østen.

Imperiet står for fall.

1

Noreger

Pentagon sender 6 ekstra B-52 bombefly og bakkestyrker til Midt-Østen for å hjelpe til med "tilbaketrekningen": Det er sikkert endel som husker hvordan Trump-administrasjonen også "trakk ut" styrker ifra Syria siste år, for så å flytte dem 100 kilometer lenger sør. I netto ble det vel ikke trukket tilbake styrker her.

"We are keeping the oil fields, I like oil"..

Og Biden virker å være enig her.

Men Syria hadde ikke Taliban. Visa kan fort bli en annen i Afghanistan. Vi får håpe de Norske styrkene blir trukket ut raskt, men Søreide vil sikkert vente til USA sier det er greit...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...