Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva skjedde ved siste presidentvalg?

Hele Trump sin presidentperiode var vel egentlig en gigantisk valgkamp; når det ikke dreide seg om å avvise beskyldinger om at Russland hadde samarbeidet med førstnevnte. Det er vel liten tvil om at etter 3 år med etterforsking, ble ikke noe som helst funnet ut eller bevist og bare papirmengden i denne saken er vel nok til gjøre det mulig for et vanlig land å tørke seg bak i flere år.

Og valget endte jo med likt etterspill da. Det blå laget klarte å sikre en veldig god forsvarstaktikk samtidig som et veldig intens samarbeid med blå valgdistrikter og stater med blå dommere gjorde dette til noe det Rød laget aldri kunne vinne. Noe av det mest geniale de blå gjorde var å tidlig lokalisere Anti-Trump politikere som var villige til å gå over til deres side. Det folk her glemmer er at det ikke handler så mye om at de gikk over til blå side som at de ville foretrekke "business as usual" eller, om en vil, være en framtidig del av DeepState. Dette valgutfallet er mest en seier for DeepState, WallStreet og bankerne enn en seier for de som støttet det blå laget.

I dag er situasjonen ikke nevneverdig endret ifra tiden like etter valget. Det er fint få som har skiftet mening på begge sider. Selvsagt er det noen som er "nøytrale", selv om dette i seg selv er en underlig beskrivelse og kanskje handler mer at de er konfliktsky eller sitter på gjerdet siden de ikke er sikker på hva som vil skje.

For noen som sitter i Norge er det vel egentlig lite viktig "hvem" som vant her. Det er MER viktig hva som vil skje videre. Det er helt klart utfallet vil forme hvordan USA's økonomiske og militære føringer vil skje over de neste årene.

Det er tydelig at dette er en ren informasjonskrig hvor det virker usannsynlig at en finner et historisk "kompromiss". Uansett, hva skjedde ved siste valget sett ifra Norge (og ikke bare med VG, TV2 eller NRK som kilde), er muligens mindre av en het debatt enn om en sitter i USA.

Så hva skjedde ved siste valg? Gikk alt regelrett for seg? Gikk mesteparten regelrett for seg? Eller gikk "NOK" regelmessig" for seg til at valgresultatet ikke kan rokkes ved? OG hva er "NOK"?

2
64 svar
Trådvisning
Hele diskusjonen

Noreger

Dette var jo som ventet og bare nok en "etterforskning" som ikke omhander det sakene handler om. Slik det blå teamet og deres apparat har lansert omtellinger, som ikke betyr noe, siden problemet er noe helt annet.

Maricopa county ble tidligere bedt om å ikke nullstille stemmemaskinene og det ble en "subpoena" her som ble rett og slett ignorert. Dermed kan alle bevis være slettet eller tuklet med. Det er ingen offentlig tilgang til disse maskinene i det mellomrommet imellom valgresultatene og opp til disse "undersøkelsene".

Dommer Randall Warner (en Demokrat) avslo Desember 25 kravet om beordre en subpoena. Han sa derimot at det kunne sendes inn et nytt søksmål med annen formulering. Problemet er igjen at det gikk en viss tid hvor disser serverne var utenfor det offentlige bildet.

Det blå teamet hadde en bedre kampstrategi basert på TO prinsipper. Det ene er at det er den ANDRE part som har en bevisbyrde noe som er korrekt nok. Det andre prinsipp som det blå temaet har brukt hele tiden og som har skapt mye av grobunnen for skepsis hos de rød er at alle tekniske og antagonistiske juridiske sprell har blitt brukt for å trenere en prosess som simpelthen spurte etter åpenhet og ettersyn.

For eksempel, vet IKKE veldig mange at det har aldri dreid seg om at en skulle telle om stemmer. Alikevel har det blå teamet (også deres forsvarere på denne siden) konstant kommet med dette som et argument for at prosessen gikk riktig for seg. Likedan er det veldig mange som ikke ser forksjellen i at retten ikke hører en sak, vurderer at saken ikke har relevans i deres distrikt, kontra at saken gikk for retten og bevis ble lagt fram.

Det er DERFOR dette forblir en informasjonskrig hvor det viktigste er å få fram sannheten og ikke trenere et behov for svar. Så lenge det siste vektlegges av det blå laget og det første vektlegges av det rød, vil dette ikke bli lagt dødt som evne og sannsynligvis prege det blå teamet sin presidentperiode inntil de klarer å kvele opposisjon over tid. Samtidig kan det se ut som om det blå teamet nå jobber for å endre senatsreglene slik at de kun trenger en majoritet for å lage store reformer, som f. eksempel å gi Puerto Rico to senatsstemmer og samme med Washington DC. Dette vil sannsynligvis lede til at det rød teamet aldri igjen vil kunne ha sentatsmajoritet.

Herifra og til et senatsflertall hvor det blå teamet stemmer for å beslaglegge alle skytevåpen er den mest kritiske fasen de nærmeste tre årene. Det er DA en vil se om Amerika har blitt en fullstendign enpartistat, selv om mange nok vil hevde at de rød og blå stort sett alltid har vært et og samme parti. Hva som skjer når det blå teamet fjerner første og andre grunnlovstillegg er et åpent spørsmål, men jeg tror nok den økonomiske realiteten (kanskje) vil overskygge dette når dollaren begynner å miste kjøpekraft og obligasjonsrentene begynner å løpe løpsk.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...