Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Powell er hjelpeløs til å kontrollere økonomi.

Det er sanneligen ikke lett å lede USA sin økonomiske politikk. Siden 2008 har en jo sprøytet inn 38 TRILLIONER dollar inn i økonomien, noe som har gitt en avkastning på 1 dollar for hver 12 dollar som ble investert. Samtidig har jo renta blitt holdt på bun nivå hele tida.

Og nå kan en ikke sette opp renta uten å stoppe "veksten" som Powell spår vil skje. Dermed må bare USA fortsette å handle in egne obligasjoner for mer enn en TRILLION kroner i måneden, samtidig som 10-års obligasjonsrenta går imot 2%.

Media roser jo Powell opp og ned selvsagt for nå blir det jo snart en videre vekst. Og det vil det jo være nødt til å bli, når en kaster mer bensin på bålet. Og det må en jo bare fortsette med helt til det er tomt og en ikke kan mer.

Det eneste spennende blir vel når vi vil begynne å se denne ammunisjonen bli brukt og også. OM ikke USA snart lykkes med å tippe en ny regjering eller skremme Iran, så vil de snart overveldes av Kina, som fortsatt holder på sine USA obligasjoner og nok vil pumpe dem for alt de kan i de neste månedene før det er dumpetid.

OG Norske aviser vil sikkert snakke enda mer om hvor mye "verdistiging" det er i oljefondet, mens strømprisene stiger enda mer og våre fattige og trengende blir enda mer akterutseilt.

1
0 kommentarer

Bli den første til å kommentere.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...