Nye VGD er lansert! Mer informasjon

For å få et glimt av den svarte nasjonalistbevegelsen, anbefaler jeg å se Louie Thoreaux Weird Weekend episoden om temaet "Black Nationalism".

Organisasjoner som Nation of Islam, løse grupper som NGE. Osv. osv.

Mange personer som har deltatt i BLM bevegelsen har bakgrunn fra disse miljøene.

Det er uklart hvor mye disse organisasjonene har å gjøre med BLM. Men BLM sier hva svarte nasjonalister sa for 20 år siden.

2
8 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Bantor

Min mistanke til at BLM er knyttet til svart nasjonalisme har flere årsaker.

Her er en lenke til en av utgavene av en sentral tekst for NGE.

https://www.amazon.com/Supreme-120-Lessons-Department-Wisdom/dp/1304593657/ref=mp\_s\_a\_1\_1?dchild=1&keywords=supreme+120+lessons&qid=1619637271&sprefix=supreme+12&sr=8-1

Synes det er påfallende med den svart/gule fargebruken til BLM. Minner om fargene til NGE.

Enkelte talspersoner for BLM har sagt at de tidligere har vært svarte nasjonalister. Om de er det ennå er høyst uklart. Om man i voksen alder innrømmer at man er svart nasjonalist er det ikke noe karriere valg.....

Om de er svarte nasjonalister er de ekstremt radikale. Og kan gjerne lyve om å være borgerrettsbevegelse eller marxister, for å virke mindre truende.

2

Bantor

Svart nasjonalisme er vel en tradisjon som går tilbake til Marcus Garvey bla.

Wikipedia har en egen oppføring om Black Nationalism.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Black\_nationalism#:~:text=Black%20nationalism%20is%20a%20type,black%20racial%20and%20national%20identity.

Nation of Islam et vel en av de største gruppene i denne kategorien.

SPLC følger med på mange svarte nasjonalister:

https://www.splcenter.org/fighting-hate/intelligence-report/2015/active-black-separatist-groups

1

Homo_Erectus

Kan ikke personer tilknyttet BLM være hva som helst fra svarte nasjonalister til hvite kommunister eller konservative kristne?

BLM er jo ikke en organisasjon med en sentral ledelse og en bestemt ideologi. BLM er en bevegelse som omfatter mange vidt forskjellige grupper og organisasjoner som ikke har annet til felles enn at de mener Black Lives Matter.

Om Patrisse Cullors definerer seg selv som marxist og venstreradikal, gjelder den definisjonen bare henne selv. Andre som er med i BLM kan definere seg selv som noe helt annet.

1

jakoline

Det sies at enhver revolusjon startet av folket vil raskt bli kuppet av mye mer ekstreme krefter som rir på ryggen til de som opprinnelig startet bevegelse. For så å skape ennå verre forhold enn det som var opprinnelig. For så tilslutt å spise sine egne...

1

Bantor

Det som har fått meg til å tvile litt på om BLM er svarte nasjonalister, er å lese om Patrisse Cullors på nettet. Hun virker som en venstre radikal person.

Hun er for LGBTQ- rettigheter. Noe som venstre radikal person pleier å være. Svarte nasjonalister pleier å være kritisk til slikt.

1

Videoseven

nasjonalister

Kunne du kanskje definere hva en nasjonalist er før vi går videre?

Det virker som vi alle har en forskjellig definisjon på dette.

Hva står egentlig en svart nasjonalist for i føderasjonen USA?

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...