Amerikansk politikk

Noreger

Imperiet sliter på alle fronter.

USA sin imperialistiske politikk holder på å rakne overalt de er lokalisert. De truer og bjeffer imot alt og alle, men når en ikke makter å nedkjempe et fjellfolk med kun noen håndvåpen etter 20 år, er det vel ingen som trenger å ta dem alvorlig. De fortsetter å true Kina, Russland og herse med Syria (hvor de stjeler, olje, korn og vannforsyninger) selv om de har gått på en skikkelig smell i Afghanistan. Ved slutten av dette året er de nok også ute av Syria og Irak.

Samtidig har de totalt feilet i sin energipolitikk ovenfor verden. Nordstream fra Russland til Tyskland er snart et faktum og ifra Iran venter nedlegging av oljeledninger til Kina og den Syriske kysten. Iran vil få enda mer olje ut på verdensmarkedet og Kina er strategisk sikret sin oljeforsyning uten å være så avhengig av skipstrafikken igjennom Malakka-stredet.

Økonomisk sliter USA med at dollaren sin status som reservevaluta og transaksjonsvaluta verden over mister stadig en del av sin betydning. Land som Kina, Russland, Iran og mange arabiske land har en visjon om de-dollarisering, samtidig som USA truer med å utelukke Russland fra SWIFT.-systemet. Det interessante er at det er stort sett Euroen som har snappet til seg en større del av dollaren, noe som etter hvert vil forsure forholdet til USA om de ikke godtar dette. Kina selger seg nå ned i deres beholdning av Amerikanske obligasjoner for tredje måned på rad.

Internt er jo USA fastlåst i en håpløs "kald" borgerkrig, hvor nesten halvparten av befolkningen har sagt at de er villige til å støtte opprør med våpenmakt (i en meningsmåling); begge store partiene har en velgermasse som i større og større grad ikke en gang vil snakke med motparten og et samfunn hvor kulturell dekadanse og nihilisme hersker.

  Det skal bli interessant å se hvor mye en Støree-regjering begynner å se litt påbegynne arbeidet med å trekke ut våree investeringer fra USA førr deres økonomiske fall skjer. Likedan måbasepolitikk og komme tilbake til et Norden som atomvåpenfrii sone. Ideelt sett hadde det værtt perfekt om vi kom oss ut av NATO og EU med en felles Nordisk samarbeid i stedet. Det vil nok fortsatt væree en del folk som automatisk vil forsvare alt USA gjørr uansett om det er å bombe et annet fattig land eller importere enda mer søppell-kultur som "MeToo" eller "BlackFriday". Vårtt folk måbegynne å sette mer pris påbare gjørr internasjonale banker rikere og rikere og struper vårr egen selvråderett. 
3
4 svar

Og da ble Taliban kvitt USA. Tenk at imperiet er ute av sentral-Asia. Helt utrolig og noe jeg ikke forestilte meg for en liten stund siden.

Neste steg er å få USA ut av Irak og Syria. Det vil nok skje og kanskje til og med innen slutten av dette året. Da blir de bare å klamre seg til en skarve diktatorland i Gulfen (pussig nok er det ikke noe snakk om å "spre demokrati" der) og briske seg ovenfor Kina i Sør-KINA havet, samt Taiwan. Nor det gjelder Stillehavet er nok snart tiden ute for dem der også. Kina trenger bare å opprettholde defensivt press og tvinge USA til å fortsette med kostbare flåteprosjekter med lange forsyningslinjer. Taiwan vil vende tilbake til Kina og ikke på grunn av krig, men heller etter vedvarende økonomisk og politisk press. I det hele tatt er USA helt på vei ut av Asia og godt er det.

Hva med Afrika? Selvsagt vil CIA og de råtne folka i Washington DC fortsette å støtte diktatorer her og der, mens de styrter andre regjeringer, men samtidig holder Kina på å vinne over stadig mer område på kontinentet gjennom sin Bel6&Road utbygging. USA har ikke kapasitet til å bedrive bygging av infrastruktur. Se på dere eget land, der holder alt på å forfalle. Det er neppe mange år til en undersjøisk oljeledning fra Syria til Libya vil gjøre underverker for Afrika sin energiforsyning.

 EU vil nok i økende grad komme i klammeri med USA. Dollar-markedet taper innflytelse i verden og det er nåblir flere handelskonflikter lik Nordstream. For Norge er dette selvsagt en gyllen mulighet til å stake ut egen kurs i sammen med resten av de Nordiske landene. En kan bare håpee at vi blir kvitt Erna og Søreidee snarest mulig slik at vi ikke bare har spyttslikkere som statsledere. Støree er vel ikke mye bedre, men han vil iallfall bli presset av venstreside som er stadig mer EØSS skeptikere.  I summa sumaram vil USA tape innflytelse i Europa ogsåblir kvitt Amerikanske tropper i Tyskland og Italia. Så

Når det gjelder Australia vil vel etter hvert de bli nødt til å finne ut av et bedre forhold til Kina. De kan neppe klamre seg fast til USA og regne med dem i en konflikt. Med tiden vil de nok heller integrere seg mer imot Asia også.

USA vil nok bli sittende igjen med Nord-Amerika og noen vasaller i Karibien. Venezuela er nok tapt for godt og med Russland og Kina sin hjelp vil landet bli en økonomisk stormakt i Sør-Amerika.

Det er et STORT skifte som foregårr i verden nå"rules-based-order" er døendee.

Når vil dollaren miste sin spesielle status som reservekapital? Den har nok tapt mye den siste tiden og når Iran for i gang ubegrenset oljehandel med resten av verden og Kina har bedret seg i Asia vil nok fallet til dollaren bli enda raskere.

USA er påbakken blir hardt. Det er en vidunderlig og vakker ting å bivåne. 
2
frode57 Hvor blir neste krig USA skal utkjempe?

USA vil nok prøve seg på et eller annet alliansefritt og forsvarsløst land. Jeg tror egentlig ikke de vil angripe Iran. Landet har et formidabelt forsvar og luftvern i dybden, samt god forsyningslinje til Russland og Kina. Venezuela er vel en annen kandidat, men det vil nok heller ikke bli lett. Kuba kan vel også være en mulighet, men impereit er nå stort sett avkledd og vil slite uansett hvor de kommer.

1
Laster...