Amerikansk politikk

Harelabbjournalistikkens tid!

Nei, jeg valgte ikke den tittelen, bare som blikkfang. Det er nemlig et reelt fenomen vi står overfor i dag. Det samlede, norske journalistkorpset har i altfor lang tid, akkumulert en anseelig mengde unnlatelssynder, på kontoen for dekningen av det som skjer i amerikansk politikk og samfunnsliv.
Vi kan se litt på den glovarme poteten - Trump, og hvordan norske media omtaler ham. Helt fra nominasjonen for republikanerne - og hele veien frem til i dag, har han blitt fremstilt som noe av en klovn - men samtidig, som den sterke mann på konservativ side. Og at han liksom er den som sitter og drar i spakene, og styrer det republikanske maskineriet. Dette er feil!
Trump er bare et verktøy. En leiesoldat, for kapitalkrefter og for religiøse ekstremiteter på ytre høyre. En håndgranat, trykket mot demokratiets navle, der splinten forlengst er kastet, av konspiranoiaen og "oathkeepers". Dvs, en salig miks av skattelette til den rike og Moses steintavler i hodet på den syndefulle representanten for "folk flest" - innhyllet i løgner om far og sønn Biden, om pedofile demokrater i pizzakjellere, og en hel rekke andre politiske og kulturelle størrelser til venstre side for trumpismen.
Likevel har Trump gjort en "god" jobb, for oppdragsgiverne. Og grunnen til det, er at mannen ikke eier skrupler, hva angår lov og rett som privatperson. Han utviser en total mangel på respekt for politisk kutyme, tradisjoner og den føderale konstitusjonen, som ble gitt ham i arv, som president for Amerikas stater. Han har brutt med alle konvensjoner - skrevne, som uskrevne. Det eneste, lille streif av empati hos den mannen - i løpet av hans tid i valgkamp og regjeringstid, må ha vært da han kastet tørkepapir til ofrene for naturkatastrofen - orkanen i Puerto Rico!
Så, hva er det norsk presse gjør feil her? Er det ikke skrevet side opp og side ned om alle skandalene rundt ham, kanskje? Om 6.januar, om "good guys on both sides" og om love storyene med Putin og Kim?
Joda! Men hva gjør så norske medier med all denne informasjonen? Ja, rent bortsett fra å fortsette med melkingen av denne gullkalven, altså? For det er her, at harelabben begynner å visualisere seg. Norske medier skal jo være vakthunden overfor maktmenneskene. Politikerne. Byråkratiet og korrupsjonen. Sover de? Eller er det bare så gjennomført ansvarsløst, det vi har vært vitne til, i disse fem, seks, syv siste årene?
Hvorfor har ingen stilt krav om at Norges fremste, utenrikspolitiske tjenere, kommer med ett og annet krav til Biden, f.eks? Hvordan kan f.eks Anniken Huitfeldt reise til New York for samtaler med myndighetene og næringsliv i USA, uten å engang nevne alle de gjennomgripende problemene landet står overfor i dag? Vi stiller jo krav til alle andre nasjoner, når vi enten skal investere der, eller gi bort noen "avlatsmilliarder" til verdige trengende.
Jeg mener - vi ser jo alle, at demokratiet er i ferd med å rives i stykker, "over there". I dag er majoriteten i amerikansk høyesterett, nesten å betrakte som trumpister og Qanon-folk, om en ser på de avgjørelser de har vært i gjennom i det siste - og ikke minst, den store dolken i demokratiets buk, som kommer i juni, når en høyesterett utgått fra mindretallet i de to siste valgene med republikansk seier, får boltre seg som de vil, og kaste flertallets vilje i abortsaken, til side. Det er lite som minner om demokrati, i nasjonen som gjerne omtales som "verdens eldste demokrati".
Norske medier regnes for å være blant de beste i verden. Der fakta og god presseskikk, står høyt i kurs. Sies det! Jeg vet faktisk ikke jeg, om det er så mye å skryte av, egentlig. Medienes bruk av alskens eksperter, som kommer med "copy/paste"-kommentarer fra verdens nyhetsleverandører, vitner ikke særlig mye om noen inngående kunnskap, i saker de uttaler seg om. Det hjelper nemlig ikke om man slenger rundt seg med diplomer og vitnemål fra all verdens utdanningsinstitusjoner, og uttaler seg om amerikansk politikk, når man ikke har fått med seg at høyesterettsdommerne, utnevnt av de to siste republikanske presidentene, er et resultat av et korrupt og udemokratisk valgsystem, og ikke som en konsekvens av hvordan folket har stemt i de to valgene, det her er snakk om. Bush Jr. vant det Hvite Hus med 537 flere stemmer i Florida, og fikk dermed valgmennene derfra. Ikke en eneste "USA-ekspert" nevner noengang, at det var Gore som fikk flest stemmer av folket!
Spørsmålet er, hva norske medier akter å gjøre med denne "harelabbjournalistikken"? Sitte helt stille i båten - eller holde seg på en stø kurs av rene tall og tørre fakta? Kanskje, for en gangs skyld, presentere flere enn bare den tabloide siden av en sak?
For den som virkelig har lyst på mer - og mer inngående kunnskap om emnet, kan en episode med Lawrence O'Donnell hos MSNBC, varmt anbefales. På Youtube ligger en episode fra 10.mai! De knappe 20 minuttene, er en Purlitzer-pris, verdig i mine øyne!
Man kunne virkelig ønske, at det fantes journalister og redaktører av dette kaliberet, her hjemme også!

1
0 svar

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
1
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...