Trivelige bilder fra en garderobe med trivelige mennesker! Ble litt rørt. Og emo som jeg er blitt på mine eldre dager vil jeg gjerne takke mine meddebattanter her inne for det gamle og ønske dere et godt nytt år! Dette er et trivelig sted på verdensveven som gir meg mye positive opplevelser. Spesielt takk til alle dere kunnskapsrike debattanter her inne. Jeg er ikke i nærheten av å ha lignende innsikt og oversikt i NFL og amerikansk fotball som dere, så at dere deler denne visdommen med oss vanlig dødlige settes veldig stor pris på!

4
toonarmy [sitat…] Spesielt når du ikke klarer å holde rent i eget hus. LINK .

Dæven døtte juletrebøtte, sønnen hans snakker mer om å være "gay" enn jeg snakker om Chargers.

Er forresten helt sjukt å lese halvparten av kommentarene under dissa artiklene. Uten å dra alle under en kam, men det amerikanske samfunnet har seriøse problemer. Syntes så utrolig synd på alle de unge menneskene som vokser opp med alt detta hatet rundt seg og ender opp akkurat like fucka i huet som foreldrene. Greit nok, vi har en haug horrible Unitedfans som er totalt evneveike og folk som sprer drit under artikler i Norge og. Men USA er virkelig noe for seg selv.

Forøvrig, setter en pose Läkerol på at Mike Priefer har sex med menn.

red: søkte på "godhates" på google for moro, etter de første opplagte treffene som "fags" og selvfølgelig "shrimp" "astronauts" og "brick stone" ser jeg god hates "Norway".

Pokker :-(

Hvis gud først hater noen må det være Vikings eller Bills som begge har vært i 4 Super Bowls uten å vinne.

4
Hansaguden NFL betyr vel National Football League? Tenkte da at det må være lov å spørre om hvorfor spillerne mesteparten av tiden løper rundt med ballen i armkroken?

Supert med slike nye og originale spørsmål. Virkelig en mind-blowing observasjon du kommer med.

Det heter National Football League fordi på det språket som snakkes i USA, landet der NFL hører hjemme, betyr uttrykket football den sporten vi kaller for amerikansk fotball. Det viser seg nemlig at forskjellige land snakker forskjellige språk/språklige varianter og at ord dermed kan ha forskjellig mening avhengig av hvor man er i verden.

Fotball er nemlig ikke navnet på en gitt sport, men en samlebetegnelse for en haug forskjellige beslektede sporter, som har det til felles at det stammer fra en felles stamfar, en slags ur-fotball, der spillet handlet om to lag som kjempet om å få et objekt inn i det andre lagets mål. Hvorfor denne sporten ble kalt fotball er litt usikkert. Det var ingen kodifiserte regler for sporten og måten man spilte på varierte fra by til by, men nesten overalt var det lov å både sparke og bære ballen. Noen tror ordet fotball kan ha betydd at det var en sport som ble spilt til fots (til motsetning fra til hest), men det er en ubekreftet teori.

Uansett, fra denne ur-fotballen har vi fått mange moderne varianter av fotball med forskjellige regler, men som alle har det grunnelementet til felles at det handler om å få en ball inn i et mål. Man har europeisk fotball (eller association-fotball, om du vil), man har gælisk fotball, man har amerikansk fotball, kanadisk fotball, australsk fotball og to forskjellige typer rugby-fotball som de største og mest kjente formene for fotball. Og generelt vil folk kalle den typen fotball som er mest populært i deres lokalområde for bare fotball. Vi kan sikkert bruke mye tid og energi på å dra til amerikanerne og si at de ikke skal kalle amerikansk fotball for football, eller til australierne og si at de ikke skal kalle australsk fotball for football, eller til maoriene og si at de ikke skal kalle rugby for whutuporo (hvilket er ordet football sagt med maorisk fonetikk), men det er rimelig teit å gjøre det fordi de kommer ikke til å høre på oss og de bør jo egentlig få lov til å bestemme selv hva de kaller aktivitetene sine.

Forøvrig er den europeiske typen fotball den eneste formen for fotball hvor spillere i de fleste faser av spillet er begrenset til å sparke ballen. I rugby, gælisk, australsk, amerikansk og kanadisk fotball er det legitimt å løpe med ballen i hendene. Så dette med at det er så inderlig viktig for ballen å sparkes med føttene i fotball er regelrett vås.

4

Tom Brady, after living a full life, died. When he got to heaven, God was showing him around. They came to a modest little house with a faded Patriots flag in the window. "This house is yours for eternity, Tom," said God. "This is very special; not everyone gets a house up here." Tom felt special, indeed, and walked up to his house.

On his way up the porch, he noticed another house just around the corner. It was a 3-story mansion with a BLACK & GOLD sidewalk, a 50-foot tall flagpole with an enormous STEELERS logo flag, and in every window, a TERRIBLE towel. Tom looked at God and said "God, I'm not trying to be ungrateful, but I have a question. I was an all-pro QB, I hold many NFL records, and I even won a few Super Bowls." God said; "So what's your point, Tom?" "Well, why does Roethlisberger get a better house than me?" God chuckled, and said: "Tom, that's not Roethlisberger's house, it's Mine."

3

Artikler skrevet av Bob Davie hos ESPN om forskjellige temaer. Hva kan egentlig folk her om det som skjer på banen? Vi diskuterer jo ikke akkurat mye på dypt faglig nivå.

The box & the 8 man front - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1427720.html

The zone Blitz - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1430750.html

The screen Package - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1433797.html

The Cover 2 defense - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1437187.html

Running out of the spread (shotgun) offense - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1443120.html

Option football (running offense) - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1447132.html

I-Formation football (running offense) - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1450473.html

Special Teams (punting) - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1453702.html

Special teams (kicking) - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1457486.html

Defensive substitution packages - http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1460709.html

Spring football (college football player development) & staff development - http://sports.espn.go.com/ncf/columns/story?id=1522879 & http://a.espncdn.com/ncf/columns/davie/1530733.html

3
BennyKanin NFL avd Se og Hør; Sladderspørsmål; Er noen av gutta bak facebooksiden "Amerikansk fotball" og nå denne nye nettsiden her på forumet?

Sladderspørsmål; Er noen av gutta bak facebooksiden "Amerikansk fotball" og nå denne nye nettsiden her på forumet?

Så vidt meg bekjent er det ingen av dem som skriver her, men jeg vet at de iblant leser det som skrives her. De følger jo med på alt som rører seg innenfor fotballkultur i Norge, og da er jo også dette forumet på radaren deres.

Jeg er for øvrig ikke en av bakmennene, men jeg er blitt spurt om å bidra med artikler til nettsidene deres, sånn nå og da. Sitter og jobber med en som skal ut i morgen akkurat nå, faktisk. :)

3

Var på en sosial greie igår, og kom iprat med et nytt bekjentskap midt under minglingen. Fikk her vite at han så Super Bowl. Javel tenkte jeg, det er jo mange nordmenn som kun ser denne kampen. Så spurte jeg om hvilket lag han heier på, og svaret kom raskt: Seattle Seahawks. Jøss! Selv om det er endel Seahawks-fans her innpå VGD, har jeg enda tilgode å prate med en erke-Seahawksfan. Vi var begge enige om at nattens SB-tap var tung å svelge.

Så spurte jeg om hvor lenge han hadde vært supporter. "Jeg begynte å lese meg opp på NFL for èn uke siden, og fant ut at Seahawks var det laget jeg likte best". Der og da hadde jeg lyst til å skjelle han ut. Her står jeg som har vært Seahawks-fan i mange år, og snakker med en som har vært fan i 7 (!) dager, og han prøver å si at tapet var tungt å svelge. Jeg ble så provosert. Han jekket seg litt ned når jeg sa at jeg hadde sett alle kampene iår, også de som hadde gått midt på natten. Uff..

3
HuiBuorre Seahawks har i år spilt tre kamper på naturgress. Resultat: 0-2-1, med en gjennomsnittlig score på 4! På kunstgress er vi 7-1, med en gjennomsnittlig score på 26.5. Dette er utroli...

Noen som har stats på andre lag når det gjelder kunstgress/naturgress?

Noe spesielt kanskje, men et så svakt lag som Browns er nemlig like gode på naturgress som de er på kunstgress. I år sitter de på en seiersprosent på 0. Det gjelder for begge underlagene.

3
daoooo Som sikkert hos flere andre har denne sporten fanget min interesse den siste tiden. Dog er det mye info som skal inn på en gang. Noen som vet om noen sider der det forklares hvorda...

Kan prøve å fortelle kort hvordan sesongen fungerer.

Det er 32 lag, som er delt inn i 2 conferences (AFC, NFC), som igjen er delt opp i 8 divisions (NFC east, AFC west, osv.)

Hvert lag spiller 16 kamper i en regular season. Hvem de spiller mot endres for hver sesong, det eneste som er sikkert er at alle spiller 6 kamper mot lagene i sin division (2 mot hver, hjemme/borte). Det er et system som bestemmer hvem som spiller mot hvem, hvor meningen er at alle skal spille like maknge kamper mot alle (unntatt innad i division) eller noe slikt, dette systemet er jeg sikker på at du kan finne på wikipedia f.eks.

Etter regular season blir de 4 divisjonsvinnerne fra hver conference, i tillegg til de to neste lagene rangert etter seire i forhold til tap (wild cards) satt opp mot hverandre i et cupsystem der laget med den beste recorden i regular season til enhver tid har hjemmebanefordel og møter det lavest rangerte laget. Til slutt møtes vinneren av AFC og NFC i finalen, SuperBowl.

Drafting er et system der lagene etter tur velger nye spillere, hovedsaklig folk fra college, foran hver sesong. Med visse unntak er det så enkelt som at det dårligste laget fra forrige sesong (færrest seire) velger først, det nest dårligste velger nest først, osv. SuperBowl-vinneren velger naturlig nok sist.

Du har rett i at man ikke kan kjøpe/selge spillere, men man kan bytte. Man kan også bytte bort spillere mot fremtidige draft picks. For eksempel, om et lag får en alvorlig skade på en viktig spiller, kan de gi bort et draft pick for å styrke laget med en spiller fra et annet lag. Er en trade deadline mot slutten av sesongen, som virker på meg ihvertfall er der mest for at lag som ikke lenger har mulighet til å rekke playoffs skal trade bort spillere til lag som fortsatt kan klare det.

Ang. Jets hadde de jo et bra run ifjor, pluss at Patriots ikke er hva de engang var. Du har rett i at de har et fantastisk defense, men de har slitt med skader så langt iår. De har også en veldig ung QB og en rookie RB (pluss LT), så de har nok mye å gå på men ser utvilsomt lyst ut for årene fremover.

2
Mmathisen Kom helt tilfeldig å lese litt om Merriman på Wikipedia. Sto bl.a at han følte Chargers ikke lenger ville ha han, og at han nå er skadet og vil bli "released" når skaden er leget....

Hovedgrunnen er vel ganske enkelt at Merriman ikke lenger leverer varene på banen i sacks og tacklinger. Han har de siste par årene ikke vært i nærheten av nivået han var de første sesongene. I tillegg har han de siste par sesongene slitt med en drøss med skader som ikke akkurat hjelper han til å nå gamle høyder heller. Merriman har også hatt et par utenomsportslige hendelser som Chargers-organisasjonen ikke har likt. Blant annet ble han arrestert etter en hendelse med Tila Tequila (uten at jeg helt husker hva dette gikk ut på), og han har også hatt en suspensjon for bruk av steroider.

2
Jazzeron Heihei, Relativt ny fan jeg og, har "valgt" meg Eagles som lag, uten at jeg egentlig har noe peiling på hvorfor det. Sannsynligvis fordi jeg syns Michael Vick var helt rå første ga...

Etter syv spilte kamper er jeg veldig usikker på hva jeg man kan forvente av dette laget. Det svinger mellom det geniale og det tragiske, med noen dagers mellomrom. Hva som er grunnen til dette kan jo være mye, men jeg ser ingen klar fordel med å bytte qb's annenhver uke, selv om det er skader som tvinger det frem. Selv om Kolb og Vick sier at de er bestekompiser med sunn konkurranse har jeg vanskelig for å tro det. Kolb har ventet 4 år på denne sjansen, mens Vick har alle mulige sjanser til å kunne spille seg til en ny gullkantet avtale, om ikke i Philadelphia, så i et annet lag.

Skader har som alltid påvirket laget. Kolb, Vick, Jackson, McCoy, store deler av o-line + flere andre har vært av og på skadelisten, og jeg blr ikke overrasket om det er dette som drar laget ned i søla i divisjonen bak NYG og Washington. Det er veldig viktig å få tilbake Jackson, fyren gir angrepet en helt ny måte å angripe på, samme går for Vick, som er en QB ut av det vanlig. Han kan straffe motstanderen på flere måter og det gjør noe med mentaliteten til forsvaret som skal stoppe han.

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med sesongen hittil, 4-3 er ikke dårlig, selv om seiere har kommet mot lag som neppe går til playoff, og tap har kommet mot de antatt sterkere lagene.

Det er ikke usannsynlig med play-off, Eagles har hatt en tendens til å komme seg med de siste 10 årene. Med tanke på schedulen resten av sesongen tipper jeg Philly kan sikte seg inn på rundt 8-9 seiere og muligens krige til seg en Wild-Card plass bak NYG, som kommer til å vinne divisjonen.

2

Litt random spørsmål, men hva benytter dere andre tiden til i pausene?

2
Jerome_Bettis

Vet ikke om det har blitt postet før, men dette er nok tidenes intervju.

2

Det er i alle fall vanskelig å ta lønnssystemet seriøst så lenge det ikke finnes noen entry level-system slik de har i baseball eller NHL. Altså at spillerne må spille minst ett eller to år før de kan signe kontrakter med ubegrenset størrelse. Det er så mange som brenner seg kraftig på tåpelige rookiekontrakter nå, og det er ikke bare eiernes skyld. I NHL kan man tjene max 600-800,000 dollar de fire første sesongene, eller noe slikt. Jeg skjønner at dette ikke går i NFL hvor snittkarrierene er mye kortere, men det er latterlig at spillere som JaMarcus Russell og Alex Smith skal tjene 20-30 mill uten å ha vist noe som helst.

2

For å begynne med det siste spørsmålet: Jeg tror definitivt Manning ville blitt værende hos Colts, selv om han kunne tjent langt mer penger andre plasser. Han har vært der hele sin karriere, og har sannsynligvis så sterke røtter at han ikke ønsker å flytte seg.

Han tjener sannsynligvis mindre penger som tagget Colts-spiller enn han hadde gjort dersom han hadde kommet ut på markedet. Dan Snyder i Redskins og Al Davis hadde betalt betydelig mer enn de rundt $16 millionene han får i Colts den sesongen her.

Med Vick er jeg ikke helt sikker på om han ville blitt eller ikke. Han kunne muligens også tjent bedre andre plasser. Og han har neppe samme tilhørigheten til Eagles som Manning har til Colts. Vanskelig å si.

Generelt sett er vel spillerne litt misfornøyde med dette systemet. De beste spillerne (som Manning) kunne trolig tjent mer penger dersom de ble free agents i stedet.

Veldig vanskelig å vite om den blir værende i den neste CBA'en, men jeg tror den blir det. Betingelsene blir sannsynligvis noe bedre for spilleren som blir tagget.

Jeg kan vel ikke skryte på meg å ha fulgt NFL i spesielt mange år, men jeg har ingenting spesielt i mot regelen. Tror vel egentlig ikke den er noe stort problem for fansen. Å fjerne den kunne kanskje åpnet opp ligaen enda mer.

Akkurat når den ble introdusert har jeg null peiling på.

2

Morsomt å se oppsettet. Basert på fjorårssesongen, har Chargers ligaens niende hardeste oppsett.

Det er selvfølgelig ekstra spesielt å gjette utfall av kampene så tidlig i år, men jeg prøver allikevel.

For San Diego, spår jeg (optimistisk) følgende sesong:

Uke 1: vs. Vikings - Her regner jeg med at sesongen åpnes med en seier. Leslie Frazier rodde Vikings inn til 3-3 i de seks siste kampene, etter at Childress startet 3-7. Vikings har vel for øyeblikket ingen ordentlig QB heller.

Uke 2: @ Patriots - Trenger vel ikke si at det her er vanskelig. Patriots kommer trolig til å være blant de beste lagene i år også, så jeg forventer vel ikke akkurat så mye fra den kampen her. 1-1 etter de to første kampene.

Uke 3: vs. Chiefs - Hjemmekamp mot Chiefs. Selv om Chiefs vant AFC West i fjor, så herjet Chargers med dem i San Diego. Chiefs har også mistet Charlie Weis, som visstnok har vært mye av grunnen bak QB Cassels gode spill. Forventer seier her.

Uke 4: vs. Dolphins - Her tror jeg Chargers tar sin tredje seier, og sin tredje strake hjemmeseier. Miami var faktisk på et punkt 7-6 i fjor, men endte 7-9. Dolphins kommer fra en bortekamp (mot Browns), mens Chargers har enda en hjemmeuke.

Uke 5: @ Broncos - Her vant Chargers bare såvidt i forrige sesongs siste kamp, etter at Tebow nesten ledet Broncos tilbake. Broncos kommer fra en bortekamp mot Packers. Vinner Chargers her, er det forskjellen på en god (4-1) og en helt standard (3-2) sesongstart. Denver kan fort vekk ha draftet en QB, men jeg tror San Diego vinner.

Uke 6: Bye - Forhåpentligvis 4-1, og et godt grep om divisjonen allerede her. Broncos og Chiefs har også bye denne uka. Chiefs kan finne på å være 3-2, mens jeg tror Broncos er 1-3. Jeg antar Raiders er 2-3.

Uke 7: @ Jets - Spesielt nok satt opp som tidligkamp (19.00 norsk tid). Det vil si at den starter 10 AM pacific time, som ikke akkurat er noen fordel for Chargers. Allikevel kan det være en fordel at den kommer etter friuka. Jets er blant de beste lagene i ligaen, og jeg frykter at Chargers taper borte mot nok et AFC East-lag. 4-2 etter seks kamper.

Uke 8: @ Chiefs - Tredje bortekampen på rad, selv om det kanskje bare oppleves som den andre på rad. Det er Monday Night Football. Chiefs kommer fra en bortekamp mot Oakland. Jeg tror Chargers vinner, og er 5-2 etter de sju første kampene.

Uke 9: vs. Packers - Sesongens vanskeligste hjemmekamp. Skal man være best, må man slå de beste, men jeg tror Packers har det beste laget for øyeblikket. Når det er sagt, så har ikke SB-vinnere gjort det skarpt sesongen etter. Packers kommer fra en bye-week, og jeg tror dessverre at Chargers ryker på sitt første hjemmetap for sesongen. 5-3.

Uke 10: vs. Raiders - Ny divisjonskamp, og den første mot Raiders. Dette er forøvrig årets første Thursday Night Football-kamp. Raiders slo San Diego i begge kampene i forrige sesong, og dominerte faktisk på Qualcomm også. Det skal riktignok nevnes at Raiders var det laget som var best til å utnytte Chargers' forferdelig special teams-spill, og den sjansen får de nok ikke i år. Chargers vinner, og er 6-3.

Uke 11: @ Bears - Bortekamp mot et godt lag. Chargers har fått en lang pause som følge av å ha spilt TNF i uke 10. Allikevel tror jeg ikke det holder. Bears er ett av lagene med de fleste brikkene på plass, og klarer å holde San Diego unna. Chargers taper, og er 6-4 etter de ti første kampene.

Uke 12: vs. Broncos - Hjemmekamp mot Broncos. Denver vant her i 2009-sesongen, men tapte klart i fjor. Broncos kommer fra en TNF-kamp hjemme mot Jets, men det holder ikke. Chargers vinner, og tar sesongens sjuende seier.

Uke 13: @ Jaguars - Her tror jeg Chargers igjen vinner en bortekamp, denne kampen en MNF-kamp. Et potensielt problem er at Jaguars kanskje kan være i den situasjonen at de MÅ vinne, selv om det er et forholdsvis tidlig punkt. Pocket Hercules (fantastisk kallenavn) holder ikke for Jaguars, og San Diego er 8-4.

Uke 14: vs. Bills - Hjemmekamp mot det som fort vekk kan være Gabbert eller Newtons nye lag. Uansett hvem som er quarterback for Buffalo skal San Diego kunne vinne det her, i alle fall hvis man skal komme seg til sluttspillet. Jeg tror de vinner, og er 9-4 etter tretten kamper.

Uke 15: vs. Ravens - Vanskelig hjemmekamp, og den fjerde Chargers-kampen som blir sendt i primetime. Ravens har i følge tabellene årets nest letteste oppsett. De kommer fra en vanskelig kamp mot Colts, men uansett taper de her. Chargers vinner sin fjerde strake, og er 10-4.

Uke 16: @ Lions - Juleaften går med til en bortekamp mot et lag som er på vei til å bli ganske så gode. Lions kan muligens være utenfor mulighet til å nå sluttspillet på det punktet her, og klarer ikke matche Chargers. San Diego er 11-4 før sesongens siste kamp.

Uke 17: @ Raiders - Sesongavslutning borte mot Raiders. Hvis min optimistiske tipping har gått inn helt hit, har Chargers nok sikret divisjonen. Det kan allikevel være seeding å spille for, men Raiders slår San Diego. San Diego ender på 11-5, men vinner AFC West.

11-5 betyr divisjonsseier, men det er nok ikke godt nok til å få noen hvileuke i sluttspillet. Jeg gjetter på at San Diego ender som tredjeseed, og møter et av lagene fra AFC North på hjemmebane.

2

La oss bare håpe lockouten avsluttes før 1. august ellers blir London-kampen avlyst/flyttet til Tampa.

Vet ikke helt hva jeg håper på når det gjelder utfallet av saken som holder på nå. Jeg har null sympati for både eiere og spillere sånn som de har holdt på, og gir veldig blanke f i om en av sidene blir seriøst screwed. På den annen side er ikke et veldig ensidig utfall heldig, da det virker som advokatene har lyst til å holde på i rettssalen framfor å få til en avtale. De Smith er en mann jeg har blitt særdeles lite imponert av de siste månedene. For en vattnisse med kork mellom øra!! Han har ikke et gram innabords som er interessert i å komme til en avtale. Han er bare ute etter å holde poteten varm helt til spillerne har vunnet en knusende seier i rettsapparatet...eehhh, kanskje ikke helt veien å gå eller?

Selv om jeg stort sett har sympatisert mest med spillerne så langt begynner egentlig det begeret å bli ganske tomt etterhvert nå. Hvis de ikke går inn i seriøse meklingsforhandlinger hvis(når) eierne vinner ankesaken i St Louis kommer de til å miste det lille jeg har av respekt for dem.

Ikke at eierne er så mye mer likandes heller, men hvis de vinner frem i rettsapparatet (som tross alt er en sak startet av spillerne) har spillerne seg rett og slett kun å innfinne seg ved forhandlingsbordet fort som svint for å fikse en avtale på rekordtid.

2

Synes også at Ochocinco er konge. Selv om han gjør mye rart, er det ikke tvil om at han behersker sosiale medier godt.

En annen ting: hvis noen har interesse (og tid) til å lese om de forskjellige forsvarskonseptene som brukes i NFL, så anbefaler jeg denne artikkelen.

2
Laster...