Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Uke 1 - Ventetiden er over!

Nå er det endelig tilbake igjen, høstens vakreste eventyr. Over 17 søndager (+torsdager, mandager og noen lørdager) skal 32 lag ut på jakt etter Vince Lombardi-trofeet. Etter 17 grusomt raske uker vil vi stå igjen med 8 divisjonsmestere og 4 wild card-lag som skal ut i sluttspill. Det er den definitivt vakreste tiden på året, den tiden da absolutt alle, fra den mest selvsikre bostonitten til den mest kyniske clevelenderen, tør i en liten stund å tenke at dersom brikkene faller riktig på plass så kan dette være deres år. Om to uker - når laget ditt er 0-2, quarterbacken har en completion-prosent under 50, middle linebacker er tatt for fyllekjøring og left tackle er ute for sesongen med ankelskade - da er det for sent å være optimistisk, men akkurat nå kan du glede deg så mye du bare vil.

Sesongen starter natt til fredag med et gjensyn med deltakerne i Super Bowl 50, Denver Broncos og Carolina Panthers. Det har riktignok vært, som alltid, noen utskiftninger siden sist gang. Det kanskje mest merkbare tapet vil for begge lag være på forsvaret, der Denver har mistet Malik Jackson og Carolina Josh Norman. Allikevel kan man nok slå fast at det som vil bli snakket mest om er det at Peyton Manning er borte. Inn for Peyton kommer Trevor Siemian til sin første start i NFL-karrieren.

På søndagen har man mange interessante oppgjør å se frem til kl. 19: - Det er to rene divisjonsoppgjør der Falcons tar imot Bucs og Chiefs tar imot Chargers. En seier her vil være meget viktig for å få sesongen på rett vei for de involverte lagene. - Vi har også muligheten til å se Jaguars bryne seg på Packers. Jaguars har vært et populært valg som årets "dark horse" og starter altså med en formidabel oppgave. - Jets møter Bengals, og siden Jets nesten tok seg til fjorårets sluttspill mens Bengals nesten klarte å vinne en sluttspillkamp, vil nok begge føle at de har noe å bevise i år. - Saints er et lag som mange mener er på vei nedover, mens Raiders i følge så å si alle er på vei oppover, de møtes til kamp i Uke 1. - Tyrod Taylor reiser hjem til Chesapeake Bay og til laget der han var en backup i fire år da Bills gjester Ravens. I fjor viste Taylor at han kanskje burde blitt satset mer på i Baltimore, samtidig som Joe Flacco ikke er en lett mann å stjele plassen til. Det bør bli en artig duell mellom de to. - I 2012 måtte Washington gi fra seg en stor mengde draftvalg for å komme seg til nr. 2 og ta RG3. I år gjorde Philadelphia det samme for å ta Carson Wentz. Nå kan RG3 og Wentz møtes i Uke 1, riktignok med RG3 i en Cleveland-drakt. Det skal dog sies at det er usikkert i skrivende stund om Wentz starter. - Houston tok seg til sluttspillet i fjor takket være forsvaret, nå håper de at Lamar Miller, Brock Osweiler og Will Fuller kan hjelpe angrepet å ta steget opp også. De møter uansett overkommelig motstand i Uke 1, Jay Cutler og hans Bears har vel ikke akkurat vært vaksinert mot dårlig spill de siste årene. - Er Sam Bradford klar til å lede Minnesota fra dag 1, eller får vi se Shaun Hill mot Titans? Har egentlig quarterbackene noe å si når vi får se AD på Minnesota mot Tennessees exotic smashmouth offense med DeMarco Murray og Derrick Henry?

Når klokken har rundet 22 har vi tre oppgjør å velge mellom på kvelden: - Seahawks starter sesongen hjemme mot Dolphins, som har den lengste borteturen i hele NFL når de reiser til Seattle (hvis man ser bort fra internasjonale kamper). Miami sørget for at Ryan Tannehill ble den tredje quarterbacken til å gå i den rimelig habile 2012-draften, men i ettertid er det nok en del Dolphins-fans som heller skulle sett at de tok Russell Wilson. Da de møttes for fire år siden trakk riktignok Tannehill det lengste strået i en kamp som ble avgjort i siste sekund, men det har skjedd mye mellom da og nå. - Cowboys møter Giants til oppgjør i NFC East. Cowboys er uten Romo, men de er med rookiene Dak Prescott og Ezekiel Elliott i tillegg til en grym offensiv linje og to nøkkel-receivere i Dez Bryant og Jason Witten. Giants har alles favoritt-sleeper i fantasy, Sterling Shepard, og selvsagt Odell Beckham Jr. Det kan fort bli en artig kamp for de som liker høytscorende angrepsspill. - Siste kamp i kl. 22-gruppen går i Indianapolis der Colts skal spille mot Lions. Lions har erstattet Megatron med Marvin Jones og Anquan Boldin. De er begge habile spillere, men de er ingen Megatron. Colts på sin side setter sin lit til Andrew Luck og et etterhvert meget aldrende supporting cast. Nå bør Luck alene være nok til at de kan slå Lions, så får vi se hvordan resten av sesongen går.

I Sunday Night Football får vi en "bronsefinale" fra i fjor. De tapende conference-lagene Patriots og Cardinals møtes i ørkenen i Arizona. Det er nok av store navn å snakke om i kampenpå begge lag, men jeg tør gjette på at det meste av mediedekningen vil handle om han som ikke er til stede, Tom Brady. Kan New England fortsatt vinne uten Brady på banen? Ja, men akkurat denne kampen i Arizona blir nok den tøffeste av de fire de skal ut i.

I Monday Night Football spiller Washington mot Steelers. Det mest spennende å følge med på her blir vel Antonio Brown mot Josh Norman? Hvis Norman er ute etter å bevise hvorfor han er verdt $75 millioner får han egentlig årets beste sjanse til det allerede i Uke 1. Det bør bli et godt oppgjør.

Sent på natten på vei inn i tirsdagen avsluttes uken i Santa Clara da 49ers er vertskap for deres californiske naboer Rams. Rams er en outsider til sluttspillet i år, men da må de slå 49ers, som ikke akkurat ser overveldende farlige ut i år. Uansett hvordan kampen ender vil nok allikevel overskriftene handle om hvilke spillere som satte seg ned sammen med Colin Kaepernick for nasjonalsangen, for det er litt den medie-verdenen vi lever i nå.

Tabeller | Stats | KampoppsettGame Pass | Viaplay | NFL på Facebook NFL for nybegynnere | Lagene i NFL

Nyheter: FOX | ESPN | NFL | CBSESPNs divisjonsblogger: AFC: West | East | North | SouthNFC: West | East | North | South

Fantasy: NFL | ESPN | YahooPower rankings: FOX | ESPN Podcasts: Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast | Around The NFL | Rich Eisen | Grantland NFL PodcastTwitter: Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | NotJayCutler | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig kampoppsett for den første NFL-uken:

Fredag kl. 02.30 norsk tid: Carolina @ Denver

Søndag kl. 19.00 norsk tid: Minnesota @ Tennessee Chicago @ Houston Cleveland @ Philadelphia Buffalo @ Baltimore San Diego @ Kansas City Oakland @ New Orleans Tampa Bay @ Atlanta Cincinnati @ NY Jets Green Bay @ Jacksonville

Søndag kl. 22.05 norsk tid: Miami @ Seattle

Søndag kl. 22.25 norsk tid: NY Giants @ Dallas Detroit @ Indianapolis

Mandag kl. 02.30 norsk tid: New England @ Arizona

Tirsdag kl. 01.10 norsk tid: Pittsburgh @ Washington

Tirsdag kl. 04.20 norsk tid: Los Angeles @ San Francisco

32
1k svar

951 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

SalSomer

Jeg vet forresten ikke om det var fordi det var en ekstra hendelsesrik åpningsuke eller hva det er, men vi nådde nesten 1000 innlegg i tråden, en dobling fra uke 1 i fjor. Ikke dårlig når alle snakker om at VGD har nedgang.

3

Hedly2

Ingen hemmelighet at sporten blir mer og mer populær i Norge. Mer og mer tilgjengelig også.

Og vgd er en fin plass "henge" når man er fersk i NFL-konseptet. Selv lærte jeg, og lærer fortsatt, enormt mye bare av å lese hva flere av dere mer rutinerte karer skriver i dette forumet.

1

DimitarBerbatov9

Kevin Harlan kommenterer når en fan løper ut på banen

Denne ble postet i NBA-tråden, så tenkte jeg måtte dele den hit også. Helt fantastisk kommentering.

3

Izcila

Hahah, nydelig kommentering!

1

SalSomer

Skandaløst at folk ønsker Jeff Fisher sparket. Han mangler 8 tap på å tangere rekordholder Dan Reeves på listen over mesttapende trenere i NFL-historien. Vil dere virkelig sende ham av gårde når vi er så nær målet? :-/

(Tapet i dag sendte forøvrig Fisher forbi Don Shula og opp på tredjeplass på listen over de mesttapende. Kun Reeves og Tom Landry er foran ham)

3

SuperChargers

Sykt digg å ha NFL tilbake ass. Detta har jeg virkelig savna. Sjelen min har hatt et enormt savn etter denne fantastiske følelsen jeg har i kroppen nå. Fy flate som jeg elsker NFL. Fy flate pannekake. Å få se Chargers igjen er virkelig det som har mangla for å få meg mentalt på topp altså. Tusen takk Chargers. Tusen, tusen takk.

3

osloblade

HaHaHaHa, ironien og sarkasmen kan ingen ta fra deg. Du fortjener flere latter- og sympatitomler for den! Men seriøst, føler med deg ass...

2

svenna99

Tusen takk Chargers. Tusen, tusen takk.

Du skal få en trøstetommel, i det minste

1

daoooo

Surrer jeg eller er du spesielt høyt oppe etter overtime tap? Den følelsen du virker å være i kjente jeg på rett før vi choket 1andGoal på 7-0.

Eller er det jeg som ikke ser ironien?

1

svenna99

Eller er det jeg som ikke ser ironien?

Bingo!

2

daoooo

Har mest lyst å tre knyttneven min inn i rasshølet til Folk akkurat nå. Hvis det er noen andre å skylde på for de tabbene der bruker jeg venstrehånda mi på dem.

3

unitedkid1902

Var en jevn og bra kamp da. Trøste deg med at dere fortsatt er det beste laget i New York.

2

Mirage

Hver sin smak, hah.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...