Amerikanske Idretter

SalSomer

NFL Uke 1

Uke 1 - Ventetiden er over!

Nå er det endelig tilbake igjen, høstens vakreste eventyr. Over 17 søndager (+torsdager, mandager og noen lørdager) skal 32 lag ut på jakt etter Vince Lombardi-trofeet. Etter 17 grusomt raske uker vil vi stå igjen med 8 divisjonsmestere og 4 wild card-lag som skal ut i sluttspill. Det er den definitivt vakreste tiden på året, den tiden da absolutt alle, fra den mest selvsikre bostonitten til den mest kyniske clevelenderen, tør i en liten stund å tenke at dersom brikkene faller riktig på plass så kan dette være deres år. Om to uker - når laget ditt er 0-2, quarterbacken har en completion-prosent under 50, middle linebacker er tatt for fyllekjøring og left tackle er ute for sesongen med ankelskade - da er det for sent å være optimistisk, men akkurat nå kan du glede deg så mye du bare vil.

Sesongen starter natt til fredag med et gjensyn med deltakerne i Super Bowl 50, Denver Broncos og Carolina Panthers. Det har riktignok vært, som alltid, noen utskiftninger siden sist gang. Det kanskje mest merkbare tapet vil for begge lag være på forsvaret, der Denver har mistet Malik Jackson og Carolina Josh Norman. Allikevel kan man nok slå fast at det som vil bli snakket mest om er det at Peyton Manning er borte. Inn for Peyton kommer Trevor Siemian til sin første start i NFL-karrieren.

På søndagen har man mange interessante oppgjør å se frem til kl. 19: - Det er to rene divisjonsoppgjør der Falcons tar imot Bucs og Chiefs tar imot Chargers. En seier her vil være meget viktig for å få sesongen på rett vei for de involverte lagene. - Vi har også muligheten til å se Jaguars bryne seg på Packers. Jaguars har vært et populært valg som årets "dark horse" og starter altså med en formidabel oppgave. - Jets møter Bengals, og siden Jets nesten tok seg til fjorårets sluttspill mens Bengals nesten klarte å vinne en sluttspillkamp, vil nok begge føle at de har noe å bevise i år. - Saints er et lag som mange mener er på vei nedover, mens Raiders i følge så å si alle er på vei oppover, de møtes til kamp i Uke 1. - Tyrod Taylor reiser hjem til Chesapeake Bay og til laget der han var en backup i fire år da Bills gjester Ravens. I fjor viste Taylor at han kanskje burde blitt satset mer på i Baltimore, samtidig som Joe Flacco ikke er en lett mann å stjele plassen til. Det bør bli en artig duell mellom de to. - I 2012 måtte Washington gi fra seg en stor mengde draftvalg for å komme seg til nr. 2 og ta RG3. I år gjorde Philadelphia det samme for å ta Carson Wentz. Nå kan RG3 og Wentz møtes i Uke 1, riktignok med RG3 i en Cleveland-drakt. Det skal dog sies at det er usikkert i skrivende stund om Wentz starter. - Houston tok seg til sluttspillet i fjor takket være forsvaret, nå håper de at Lamar Miller, Brock Osweiler og Will Fuller kan hjelpe angrepet å ta steget opp også. De møter uansett overkommelig motstand i Uke 1, Jay Cutler og hans Bears har vel ikke akkurat vært vaksinert mot dårlig spill de siste årene. - Er Sam Bradford klar til å lede Minnesota fra dag 1, eller får vi se Shaun Hill mot Titans? Har egentlig quarterbackene noe å si når vi får se AD på Minnesota mot Tennessees exotic smashmouth offense med DeMarco Murray og Derrick Henry?

Når klokken har rundet 22 har vi tre oppgjør å velge mellom på kvelden: - Seahawks starter sesongen hjemme mot Dolphins, som har den lengste borteturen i hele NFL når de reiser til Seattle (hvis man ser bort fra internasjonale kamper). Miami sørget for at Ryan Tannehill ble den tredje quarterbacken til å gå i den rimelig habile 2012-draften, men i ettertid er det nok en del Dolphins-fans som heller skulle sett at de tok Russell Wilson. Da de møttes for fire år siden trakk riktignok Tannehill det lengste strået i en kamp som ble avgjort i siste sekund, men det har skjedd mye mellom da og nå. - Cowboys møter Giants til oppgjør i NFC East. Cowboys er uten Romo, men de er med rookiene Dak Prescott og Ezekiel Elliott i tillegg til en grym offensiv linje og to nøkkel-receivere i Dez Bryant og Jason Witten. Giants har alles favoritt-sleeper i fantasy, Sterling Shepard, og selvsagt Odell Beckham Jr. Det kan fort bli en artig kamp for de som liker høytscorende angrepsspill. - Siste kamp i kl. 22-gruppen går i Indianapolis der Colts skal spille mot Lions. Lions har erstattet Megatron med Marvin Jones og Anquan Boldin. De er begge habile spillere, men de er ingen Megatron. Colts på sin side setter sin lit til Andrew Luck og et etterhvert meget aldrende supporting cast. Nå bør Luck alene være nok til at de kan slå Lions, så får vi se hvordan resten av sesongen går.

I Sunday Night Football får vi en "bronsefinale" fra i fjor. De tapende conference-lagene Patriots og Cardinals møtes i ørkenen i Arizona. Det er nok av store navn å snakke om i kampenpå begge lag, men jeg tør gjette på at det meste av mediedekningen vil handle om han som ikke er til stede, Tom Brady. Kan New England fortsatt vinne uten Brady på banen? Ja, men akkurat denne kampen i Arizona blir nok den tøffeste av de fire de skal ut i.

I Monday Night Football spiller Washington mot Steelers. Det mest spennende å følge med på her blir vel Antonio Brown mot Josh Norman? Hvis Norman er ute etter å bevise hvorfor han er verdt $75 millioner får han egentlig årets beste sjanse til det allerede i Uke 1. Det bør bli et godt oppgjør.

Sent på natten på vei inn i tirsdagen avsluttes uken i Santa Clara da 49ers er vertskap for deres californiske naboer Rams. Rams er en outsider til sluttspillet i år, men da må de slå 49ers, som ikke akkurat ser overveldende farlige ut i år. Uansett hvordan kampen ender vil nok allikevel overskriftene handle om hvilke spillere som satte seg ned sammen med Colin Kaepernick for nasjonalsangen, for det er litt den medie-verdenen vi lever i nå.

Tabeller | Stats | KampoppsettGame Pass | Viaplay | NFL på Facebook NFL for nybegynnere | Lagene i NFL

Nyheter: FOX | ESPN | NFL | CBSESPNs divisjonsblogger: AFC: West | East | North | SouthNFC: West | East | North | South

Fantasy: NFL | ESPN | YahooPower rankings: FOX | ESPN Podcasts: Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast | Around The NFL | Rich Eisen | Grantland NFL PodcastTwitter: Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | NotJayCutler | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig kampoppsett for den første NFL-uken:

Fredag kl. 02.30 norsk tid: Carolina @ Denver

Søndag kl. 19.00 norsk tid: Minnesota @ Tennessee Chicago @ Houston Cleveland @ Philadelphia Buffalo @ Baltimore San Diego @ Kansas City Oakland @ New Orleans Tampa Bay @ Atlanta Cincinnati @ NY Jets Green Bay @ Jacksonville

Søndag kl. 22.05 norsk tid: Miami @ Seattle

Søndag kl. 22.25 norsk tid: NY Giants @ Dallas Detroit @ Indianapolis

Mandag kl. 02.30 norsk tid: New England @ Arizona

Tirsdag kl. 01.10 norsk tid: Pittsburgh @ Washington

Tirsdag kl. 04.20 norsk tid: Los Angeles @ San Francisco

32
1k svar
Barbosa NFL tilbake igjen, og søndager blir plutselig ikke så uinteressant alikevel. Hvilke kamper skal man følge med på utover kvelden? Har ikke noe sikkelig favorittlag, så her stiller m...

Har ikke noe sikkelig favorittlag, så her stiller man med åpent sinn.

Bare se mest mulig NFL uten å tenke på hvilket favorittlag du skal ha for det kommer av seg selv uansett. Ingen vits å velge seg et lag, bare for å velge, for så å finne ut når man har sett litt at man egentlig liker et annet lag mye bedre.

PS! Man kan ikke like Cowboys, det er ikke lov!

3
jofl Ah, opening day, dagen da alt av håp og forventninger er knust kl 19.30. Blant favorittene, Josh Freeman tok to timeouts på sesongens første drive fordi han var totalt uforberedt p...

Blant favorittene, Josh Freeman tok to timeouts på sesongens første drive fordi han var totalt uforberedt på at han skulle spille kamp. Tapte kampen på field goal i siste sekund etter at de kom i fg-range fordi Lavonte David dro på seg ett 'late hit out of bonds'-flagg.

Ah gir gode minner den der! ;-)

Faen ass, nå er dagen endelig kommet. Er ferdig med (sviger)familiebursdag og har slått meg ned i sofaen med Revis-drakta på. Fantasylagene er tatt ut. Dattera mi har fått en iPad så hun holder kjeft frem til leggetid. Fruen står på kjøkkenet og lager middag. Far ser på GameDay Morning og føler at livet er herlig. Har savnet den trivelige gjengen der.

Fra Jets-land er det vel ikke mye å rapportere når det gjelder skader, eller hva daoooo og StarvinMarvin? Blir spennende å se om Fitzpatrick fortsetter å prestere som i fjor. Og hvor bra er egentlig Matt Forte?

Dagens longshot for dere gamblere, jeg spår en return-td fra debutanten Jalin Marshall, en free agent fra Ohio State, som har imponert i preseason.

Let's go Jets!

Og så klart, SKÅL FOR FAEN! Den gode tiden er tilbake!

3

Bare en drøy time igjen nå. Bridgewaterdrakta skal bæres i solidaritet. Shaun Hill til Diggs for TD, AD rusher for 300 yards, Barr og smith med to picks hver, rolig 48-3 seier. Gleder meg.

OH BABY!

3
osloblade [sitat…] Ah gir gode minner den der! ;-) Faen ass, nå er dagen endelig kommet. Er ferdig med (sviger)familiebursdag og har slått meg ned i sofaen med Revis-drakta på. Fantasylagene...

Fra Jets-land er det vel ikke mye å rapportere når det gjelder skader, eller hva daoooo og StarvinMarvin?

Dagens inactives her. Av størst betydning så er Jordan Jenkins (såvidt jeg har fått med meg har han spilt seg til startplass på OLB) ute men David Harris er heldigvis klar.

Skal bli deilig å endelig komme igang, håpet eksisterer men som vanlig er jeg ikke mer enn forsiktig optimist. Bengals blir tøffe.

Ser for øvrig litt frem til 15 års markeringen av 9/11 terroren. Hvis den blir i nærheten av 10 års markeringen så blir det et fint øyeblikk.

Henter frem ølen nå straks, så skål!

3
osloblade [sitat…] Ah gir gode minner den der! ;-) Faen ass, nå er dagen endelig kommet. Er ferdig med (sviger)familiebursdag og har slått meg ned i sofaen med Revis-drakta på. Fantasylagene...

Fra Jets-land er det vel ikke mye å rapportere når det gjelder skader, eller hva daoooo og StarvinMarvin?

Ikke så mange skader, nei, men er spent på hvordan o-linja holder i år. Ryan Clady inn for bautaen vår D'Brickashaw på LT - og Qvale vs Ijalana på RT.. Defensivt er vel Sheldon suspendert denne matchen, men der har vi jo både Leo og Wilkerson, så lukter noen sacks i kveld likevel :-D

Revistrøya er på, ølen kald - skål gutta; JETS JETS JETS!

3

Har mest lyst å tre knyttneven min inn i rasshølet til Folk akkurat nå. Hvis det er noen andre å skylde på for de tabbene der bruker jeg venstrehånda mi på dem.

3

Sykt digg å ha NFL tilbake ass. Detta har jeg virkelig savna. Sjelen min har hatt et enormt savn etter denne fantastiske følelsen jeg har i kroppen nå. Fy flate som jeg elsker NFL. Fy flate pannekake. Å få se Chargers igjen er virkelig det som har mangla for å få meg mentalt på topp altså. Tusen takk Chargers. Tusen, tusen takk.

3

Skandaløst at folk ønsker Jeff Fisher sparket. Han mangler 8 tap på å tangere rekordholder Dan Reeves på listen over mesttapende trenere i NFL-historien. Vil dere virkelig sende ham av gårde når vi er så nær målet? :-/

(Tapet i dag sendte forøvrig Fisher forbi Don Shula og opp på tredjeplass på listen over de mesttapende. Kun Reeves og Tom Landry er foran ham)

3

Jeg vet forresten ikke om det var fordi det var en ekstra hendelsesrik åpningsuke eller hva det er, men vi nådde nesten 1000 innlegg i tråden, en dobling fra uke 1 i fjor. Ikke dårlig når alle snakker om at VGD har nedgang.

3
svenna99 Carson Wentz named Eagles' starting quarterback Kanskje ikke noen overraskelse lenger, men da tyder jo alt på at han også er skadefri og klar til w1 mot Browns.

Kommer nok til å dra nytte av sin enorme erfaring med totalt 38 pre-season snaps ;O Lurer på om det finnes noen starting rookies med mindre erfaring enn det noen gang?!

Er vel typisk at vi taper denne med Wentz mot Browns når det var de vi dealet med for å få tatt ham. Itillegg var vi 4-0 pre-season champs mot deres 0-4. Begge deler gir meg en uggen følelse før kampen.

2

Kvalitetsinnlegg. Etter å ha ørkenvandret i månedsvis og der sommeren ble tilbragt på jobb så er det i overkant deilig å endelig komme i gang. Ønsker "alle" lykke til med sesongen.

2

Supert åpningsinnlegg Sal, og supert at du startet en tippetråd, Osloblade! Hvis du vil ta over tippinga på permanent basis er det bare å gjøre det :) Jeg brukte rett og slett såpass mye tid på NFL og VGD at det gikk utover studiene, så nå har jeg skrudd det ned noen hakk. Men har da tenkt å være litt aktiv, nå som sesongen endelig er i gang :)

Gleder meg sånn. Blir sjukt spennende å se om Bradford skal spille på søndag, og om hvordan det evt går. Og i natt, om hvordan Broncos ser ut med Siemian (?) som starter. Let the games begin!

2

Og apropos å være godt i gang. HERLIG med NFL tilbake! Skål gutta! Vi kommer til å skrives mye det neste halvåret. :-)

2
HuiBuorre [sitat…] Kan ikke huske at Carroll gjorde det i playoffkampen mot Vikings i vinter, men der var det minst tredve effektive kuldegrader, så kickeren var iced uansett. Blair Walsh vi...

Kan ikke huske at Carroll gjorde det i playoffkampen mot Vikings i vinter, men der var det minst tredve effektive kuldegrader,

Har vel fortsatt kalde føtter (høhøhø) etter Falcons div.matchen, hvor han misset på det med TO, og så traff for å vinne 28-30.

Greit med Panthers-tap mtp en mulig kamp om 1st (eller 2nd) seed, samt at de egentlig var mer 12-4 lag ifjor, men svingte det til 15-1 ved å vinne hver jevne kamp, så slik sett utjevning.

2

Det lille av statistiske nedtegninger jeg har sett om det har vel vist at det ikke funker å ice kicker, og at det også kan faktisk øke sjansene for at FG treffer. Allikevel fortsetter coaches å gjøre det, fordi de ikke ønsker å fremstå som handlignslammet. Etter en vellykket icing i primetime vil det vel også bli mer av det igjen.

2

Våkna tilfeldigvis ~5 min igjen av 3rd, og da var det jo ikke aktuelt å sove igjen på litt. Altfor spennende avslutning på matchen, om de skal fortsette å vinne kamper såpass på håret akkurat som i fjor kommer jeg til å bli syk er jeg redd.

"Ligaens styggeste lag", "Headhunting" blablabla. Når Cam er som en RB å regne med en gang han tar av må det nesten gå an å tåle kontakt mot hodet på lik linje med alle andre. Treffen til Stewart som noen mener han bør utestenges for over her er jo langt fra noe verre enn ting man ser i hver eneste match.

2
Danserud Våkna tilfeldigvis ~5 min igjen av 3rd, og da var det jo ikke aktuelt å sove igjen på litt. Altfor spennende avslutning på matchen, om de skal fortsette å vinne kamper såpass på hå...

"Ligaens styggeste lag", "Headhunting" blablabla. Når Cam er som en RB å regne med en gang han tar av må det nesten gå an å tåle kontakt mot hodet på lik linje med alle andre. Treffen til Stewart som noen mener han bør utestenges for over her er jo langt fra noe verre enn ting man ser i hver eneste match.

Det er noe alvorlig galt med NFL om man "må tåle kontakt mot hodet" som det Cam måtte i natt. Og det gjelder samtlige andre spillere som blir utsatt for slikt også. Det er en ting som må gjøres og det er å fjerne slike headshots gjennom å bli kastet ut av kampen ved første anledning. Få det bort.

2

Lignende innlegg

Laster...