Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Uke 15 - Desemberfotball er crunch time! Hvem hever spillet sitt?

Uken starter i TNF, der Rams og Seahawks møtes i Seattle. Seattle trenger bare å vinne én kamp for å sikre seieren i NFC West, mens Rams allerede er slått ut av sluttspillkampen. Begge lag ble ganske ettertrykkelig og grundig slått i forrige uke. Hvem kan klare å slå tilbake? Seahawks er selvsagt favoritter, men Rams har faktisk vunnet de siste tre oppgjørene disse to imellom. Kan Jeff Fisher diske opp med enda en will-to-win-kamp mot Seahawks? Et tap vil forøvrig gjøre Jeff Fisher historisk. Da har han tapsrekorden i NFL alene.

Nå som college-sesongen er over (med unntak av bowl-kamper og slikt) får vi også et gjensyn med en kamp som NFL-fans alltid vil ha mer av hvert år, nemlig Saturday Night Football. Eventuelt Thursday Night Football Saturday Edition, som kampen sånn rent offisielt heter (navnet Saturay Night Football er eid av ESPNs). Lagene som møtes natt til søndag er Dolphins og Jets i New York. Jets er orientert utelukkende mot draften, mens Dolphins fortsatt er veldig aktiv i sluttspillkampen. Men kan Matt Moore ordne sluttspill for Dolphins etter at Tannehill er ute for sesongen?

På søndag kl. 19 ser vi følgende:

Browns mot Bills i Buffalo. Tre kamper igjen for Browns å redde en seier for sesongen. Kan de klare det mot et Bills-lag som sliter i motbør?

Lions mot Giants i New York. En kamp med stor betydning for sluttspillet. I fjor var den store storylinen for Giants hvordan de klarte å rote bort fryktelig mange seire på slutten av kampene. Kan vi få et flashback til 2015 mot comeback-kongene i Lions, eller vil det etter hvert så sterke Giants-forsvaret stå imot?

Eagles mot Ravens i Baltimore. En bird bowl på Amerikas østkyst. Ravens har press på seg etter at Steelers vant i forrige uke og har ikke råd til å rote bort noe mot et Eagles-lag som nok mistet det siste som var igjen av håp i forrige uke og som synker i kvalitet både offensivt og defensivt for hver uke som går.

Steelers mot Bengals i Cincinnati. Steelers og Bengals vender tilbake til åstedet for den stygge sluttspillkampen i fjor, og mye har forandret seg. Bengals er så godt som ute av kampen og må ha en seier her for å holde det teoretiske håpet i live. Marvin Lewis er en av de hetere kandidatene til å miste jobben etter årets sesong. Kan et tap her forsegle skjebnen hans?

Colts mot Vikings i Minnesota. Begge disse lagene har en lang og vanskelig vei til sluttspillet etter at de har gitt opp tiebreak-fordelen til deres respektive divisjonsledere. Nå får begge et last stand i et møte mellom et godt angrep og et sterkt forsvar.

Packers mot Bears i Chicago. NFLs eldste divisjonsrivaloppgjør har sett bedre tider. Bears er langt, langt nede, mens Packers endelig ser ut som at de er på vei oppover igjen. Dette bør bli en grei seier for sluttspilljagende ostehoder, men aldri si aldri!

Titans mot Chiefs i Kansas City. Titans holdt sluttspillhåpet i live ved å slå de regjerende mesterne Broncos i forrige uke. Nå møter de et annet godt AFC West-lag. Kan Titans’ smashmouth-angrep straffe et shaky løpsforsvar (som også ble hardt skadet av skade i forrige uke) hos Chiefs?

Jaguars mot Texans i Houston. Texans tok et sjumilssteg mot sluttspillet i forrige uke. Nå har de enkel motstand i form av Jaguars og bør dermed sikre sin femte sesong på .500+ de siste seks årene.

I 22-slotten ser vi fire kamper:

Saints mot Cardinals i Arizona. Saints’ gode angrep har ikke vært nok til å hjelpe dem særlig i år. Cardinals’ gode forsvar på sin side har heller ikke vært nok til å hjelpe Cardinals. Hadde de slått seg sammen kunne de nok sikkert vunnet en Super Bowl, men sånn er det nå en gang ikke.

49ers mot Falcons i Atlanta. Kampen om NFC South fortsetter for fullt mellom Bucs og Falcons. Denne uken må sies å være til fordel for Falcons. De skal klare å slå 49ers enkelt. Bucs kamp borte mot Cowboys blir nok ikke like enkel.

Patriots mot Broncos i Denver. Mile High er en av de banene Patriots liker seg dårligst på og Broncos er det eneste laget Tom Brady ikke har en winning record mot (ved siden av Patriots, så klart). Broncos har historisk hatt mange gode kamper mot Patriots på hjemmebane. Nå er de i en ganske desperat situasjon hvor et tap vil potensielt sende dem ut av sluttspillet. Kan Broncos ordne en ny god hjemmekamp mot Patriots?

Raiders mot Chargers i San Diego. Etter seks seire på rad kom det et tap for Raiders i forrige uke. Kan de rette opp skuta igjen mot Chargers? Vi får forøvrig her se et lag som virkelig ikke har hatt det lett når det kommer til skader, og da tenker vi selvsagt på Raiders og Derek Carr som sliter med en problematisk lillefinger.

På SNF møtes Bucs og Cowboys. Cowboys jakter Home Field Advantage i NFC. Bucs jakter sluttspill. Bucs er på en smått imponerende streak på 5 seire på rad der de har slått en rekke med gode lag, mye takket være et etter hvert overraskende godt forsvar. Hva kan Bucs gjøre mot et Cowboys-lag som så langt i år har pløyd over så å si alt og alle som ikke heter Giants? Cowboys er kanskje allerede sikret sluttspill, men skulle de få en ny laber opptreden mot Bucs her vil de nok plutselig befinne seg i den situasjonen at de går inn i sluttspillet med en aldri så liten QB-kontrovers gående. Romo har sagt at det er Dak som er sjefen, men vi så at etter tapet mot Giants begynte de kritiske røstene å heve seg. Det kan bli en spennende sak å følge.

I MNF møtes Panthers og Redskins i Washington. Josh Norman jakter på sluttspill sammen med Redskins, Panthers er ikke i nærheten av noe sluttspill. Det er vel storylinen som kommer til å gjentas litt for mange ganger i løpet av denne kampen.

Tabeller | Stats | KampoppsettGame Pass | Viaplay | NFL på Facebook NFL for nybegynnere | Lagene i NFL

Nyheter: FOX | ESPN | NFL | CBSESPNs divisjonsblogger: AFC: West | East | North | SouthNFC: West | East | North | South

Fantasy: NFL | ESPN | YahooPower rankings: FOX | ESPN Podcasts: Viasat NFL Podcast | Ross Tucker Football Podcast | Around The NFL | Rich Eisen | Grantland NFL PodcastTwitter: Adam Schefter | Bill Barnwell | Jason La Canfora | Adam Caplan | NorNFL | NotJayCutler | Peter King | Chris Mortensen | Mike Pereira

Fullstendig oppsett for den femtende NFL-uken:

Fredag kl. 02.25 norsk tid: Los Angeles @ Seattle

Søndag kl. 02.25 norsk tid: Miami @ NY Jets

Søndag kl. 19.00 norsk tid: Cleveland @ Buffalo Detroit @ NY Giants Philadelphia @ Baltimore Pittsburgh @ Cincinnati Indianapolis @ Minnesota Green Bay @ Chicago Tennessee @ Kansas City Jacksonville @ Houston

Søndag kl. 22.05 norsk tid: New Orleans @ Arizona San Francisco @ Atlanta

Søndag kl. 22.25 norsk tid: New England @ Denver Oakland @ San Diego

Mandag kl. 02.30 norsk tid: Tampa Bay @ Dallas

Tirsdag kl. 02.30 norsk tid: Carolina @ Washington

6
490 svar

490 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Hedly2

Det ER SÅ DEILIG! Etter en så rævva dag i Kansas City, og nå straight to the top igjen! For en dag! Vi skal til Play-off! Det er sykt! Etter så mange år ute av det. Kan nesten ikke vente!

Eksamen i morgen henger i en tynn tråd da. Men, men.

3

daoooo

Jets gutta er våkne seff. Må innrømme jeg hadde glemt det var lørdag natt kamp. Vært på byen og lå å duppa da jets appen varslet corona red zone blabla.

3

SalSomer

Altså, jeg skal ikke si noe på hva folk vil føle om laget sitt, men jeg vet at hvis Chiefs hadde mistet Colquitt på et unødvendig spill som på alle mulige måter fremstod som et usportslig forsøk på å få hevn for tidligere tap, samtidig som et godt trick play ble brukt opp på vås tre uker før sluttspillet, så hadde jeg vært ganske sint på Andy Reid (og også ganske sjokkert over hans veldig ukarakteristiske handling), og ikke forsøkt å forklare det bort.

Men for all del, do what you want.

3

DimitarBerbatov9

Å avslutte søndagskvelden med å heie på Chargers i fourth quarter er egentlig ganske deprimerende. Det hjelper ikke hvor mange øl man har helt ned, her trengs det sterkere saker.

2

Stracqualursi

Syk kamp, men enda deiligere seier :)

2

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...