Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Åtte lag står igjen, og samtlige åtte er divisjonsmestere faktisk. Det er crunch time, og vi håper for Guds skyld at vi kan få litt jevnere kamper enn det vi så i wild card-runden.

Interessant nok er samtlige fire kamper rematches fra tidligere i sesongen. For Pats, Cowboys og Steelers ble det storseire, mens Seahawks vant sitt oppgjør knepent.

Lørdag 22.35 norsk tid: #3 Seattle Seahawks @ #2 Atlanta Falcons

Kun to quarterbacks har vunnet en sluttspillkamp i hver av sine fem første sesonger, Seattles Russell Wilson og mannen Atlanta ikke tok med tredjevalget i 2008-draften, Joe Flacco. I stedet for Flacco tok Falcons Matt Ryan, som til tross for at han har vært habil i regular season har slitt med å få til ting i postseason. I år har han tatt spillet sitt til et helt annet nivå dog og er nå den ledende MVP-kandidaten og sjef for et Falcons-angrep som har Super Bowl-ambisjoner. Skal Falcons spille Super Bowl må de dog altså slå Seahawks, noe de ikke klarte da disse lagene møttes tidligere i sesongen. Den kampen endte, som de gjør i blant, med en kontroverser etter en dommeravgjørelse. Vi kan forvente at pass interference-situasjonen med Julio Jones og Richard Sherman kommer til å bli gjenspilt mange ganger før og under denne kampen.

Søndag 02.15 norsk tid: #4 Houston Texans @ #1 New England Patriots

Texans tok seg enkelt forbi et skadeplaget Raiders-lag i wild card-runden, og endelig så $72 millioners-mannen Brock Osweiler habil ut i Houston. Hvis Texans skal klare å holde liv i drømmen om å spille Super Bowl på hjemmebane er Osweiler nødt til å fortsette å holde spillet sitt på et høyt nivå, for selv om Texans har et godt forsvar er det en vesensforskjell på det å stoppe Connor Cook hos Raiders og det å stoppe Tom Brady hos Patriots. I utgangspunktet bør Patriots være kjempefavoritter her. De er det bedre laget, de er knallsterke på hjemmebane i sluttspillet, og da de møttes tidligere i sesongen vant Patriots 27-0, uten Tom Brady på quarterback! Men, man skal aldri si aldri og alt det der.

Søndag 19.05 norsk tid: #3 Pittsburgh Steelers @ #2 Kansas City Chiefs

Steelers hadde ikke videre problemer med å løpe ihjel Dolphins i wild card-runden med en LeVeon Bell i storform. De hadde heller ikke store problemer med å slå Chiefs da de to lagene møttes tidligere i sesongen. Den gang rotet Chiefs det til for seg på veldig ukarakteristisk vis med flere turnovers og 22 poeng imot i første kvarter. Chiefs vil allikevel håpe at de har gjort endringer som kan gi dem fordelen over Steelers denne gangen. Utviklingen til fenomenet Tyreek Hill har vært over all forventning, Travis Kelce har etablert seg som kanskje ligaens beste tight end og de siste ukene har Chiefs-angrepet endelig sett potent ut. På den defensive siden har Terrence Mitchell fylt opp et stort hull på cornerback-posisjonen. Det er med andre ord grunnlag for håp for at det skal bli jevnere denne gangen enn det ble sist disse to møttes. Samtidig, hvis Steelers' tre Ber er i form er det vanskelig å se forbi dem som favoritter.

Søndag kl. 22.40 norsk tid: #4 Green Bay Packers @ #1 Dallas Cowboys

Så er tiden endelig kommet da Dak og Zeke skal lede America's Team til det forgjettede land. Etter mange år med et Tony Romo-ledet angrep stemplet som chokers er det mye spenning knyttet til hvordan ungguttene vil gjøre det. Den første testen deres har potensiale til å bli virkelig episk. Packers kommer til Dallas etter å ha slaktet Cowboys' overmenn, Giants-forsvaret, og alt er lagt til rette for en klassisk shootout. Aaron Rodgers er i storform for tiden og har nå ledet Packers til 7 seiere på rad. Det er et helt annet lag dette enn det laget Cowboys slo 30-16 i Uke 6, men det er fortsatt ingen spøk å skulle slå Cowboys. Hvem får best arbeidsvilkår bak linja si, Aaron Rodgers og hvem-nå-enn som stiller seg opp på RB, eller Dak og Zeke? Merk forøvrig, dersom kampen skulle ende med en Packers-seier etter en avgjørelse som skaper forvirring rundt hva man kan regne som et vellykket mottak eller ikke så kan vi forvente at staten Texas trekker seg ut av unionen på mandag.

7
0,9k svar

916 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

BennyKanin

Søkandsskjema som midlertidig Cowboys fan her!

Fans av Yankees og Lakers antas å få innvilget søkanden raskt.

3

osloblade

Søkandsskjema som midlertidig Cowboys fan her!

Haha, funny!

Jeg har sendt inn mitt. ;-)

1

BlackenedJustice

Stolt av gutta. Ingen skam å tape mot ligaens beste QB, som i tillegg er red hot. Forhåpentligvis får vi mye glede av Dak og Zeke i årene som kommer. Nå håper jeg Falcons og Matty Ice tar det.

2

StianKarlsen89

Deilig å våkne opp til seier mot Cowboys. Kampen blir som vanlig gjort usaklig jevn av at vi har en av ligaens mest porøse forsvar når vi er opp to scores. Den evige heksejakten mot Dom Capers blir nok ikke akkurat roet ned nå.

Mike McCarthy som har opplevd å ryke ut av PO 5 ganger på kampens siste play syntes nok det var greit å være på den vinnende siden av en slik situasjon til en forandring.

2

unitedkid1902

Fischer med sin beste Flowers-etterligning?

2

SalSomer

Visste dere at Le'Veon Bell er den første RB noensinne som har tenkt på noe så fantastisk som å løpe bak en god offensiv linje og være tålmodig mens han finner hull å angripe?

Han er også den første som kom frem til at det var lurt å bruke mugg som antibiotika, han var den første som tenkte at det kunne være en god idé at nybyggerne i Amerika skulle ha representering i parlamentet hvis de skulle skattlegges og han var den første som begynte å spikre opp teser mot den katolske kirken på kirkedøren i Wittenberg. Det er ikke grenser for hva Bell har funnet på, og hvis dere vil høre mer om ham er det bare å høre på Chris Collinsworth og Al Michaels.

2

Rockets_AA

er det bare å høre på Chris Collinsworth og Al Michaels.

Så så. Snart får vi høre litt mer om Alex Smith og hans gode prestasjoner i playoffs og at Kelce spiller TE som en WR. Eller kanskje at Kansas er gode i red zone.

1

Izcila

Snart får vi høre litt mer om Alex Smith og hans gode prestasjoner i playoffs og at Kelce spiller TE som en WR.

Ja, og vi har vel allerede fått en forståelse for hvor sabla god Alex Smith er? Mener på vi fikk en leksjon i første quarter, siden han ikke kasta til den første readen sin. Er han første QB som ikke har gjort det? :-)

1

Izcila

Men man ikke komme bort i fra at Bell har en veldig annerledes stil enn de aller fleste RBs. Og selvsagt får en spiller som står med 100+ rush yards mer oppmerksomhet enn Spencer Ware for eksempel som står med 13 yards.

1

SalSomer

Og selvsagt får en spiller som står med 100+ rush yards mer oppmerksomhet enn Spencer Ware for eksempel som står med 13 yards.

Jo, for all del, og jeg forventer ikke at de skal si noe om Ware.

Jeg bare mener at måten media har snakket om Bell på de siste ukene blir alt for ekstremt. Han er fryktelig god og han er veldig tålmodig i løpet sitt, men han er ikke unik.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...