Nye VGD er lansert! Mer informasjon

NFLs Offseason står for døren. For 20 lag vil nyttårsaften være sesongens siste kamp. 17 lag vet allerede at det ikke blir Lombardi-jakt i år, mens tre til vil starte offseasonen sin snart. Chargers er at av lagene som ligger i fare for å ikke nå sluttspillet sammen med Bills, Ravens, Titans, Falcons og Seahawks. Ellers har Broncos og Raiders fått en tidlig offseason, i tillegg til Jets, Dolphins, Colts, Texans, Browns, Bengals, Giants, Redskins, Cowboys, Packers, Lions, Bears, Buccaneers, Cardinals og 49ers.

Offseason betyr gjerne forandringer, og som alltid er det spesielt tre plasser som får veldig mye oppmerksomhet - head coach, general manager og quarterback.

På head coach-posisjonen har allerede Giants gjort endringer. Ben McAdoo forsvant tidlig i desember. Steve Spagnuolo har vært midlertidig trener der ut sesongen, men er ikke forventet å beholde rollen permanent. Med en ny GM, Dave Gettleman, på plass, har Giants dog posisjonert seg sånn at de kan begynne HC-jakten allerede på mandag og har dermed et lite forsprang på eventuelle andre lag som skal sparke GMen sin.

Andre lag der HC-jobben henger i en tynn tråd er:

- Colts. Chuck Pagano er forventet å forsvinne ut i år, men han har strengt tatt vært en kandidat tidligere år også. Uansett, etter å ha fått en "stay of execution" to ganger vil det nok fort vise seg at alle gode ting nødvendigvis ikke er tre. Pagano bør være ferdig nå, selv om han kanskje kan peke på mangelen på Andrew Luck som en unnskyldning for årets problemer.

- Bengals. Tidligere i måneden ble det rapportert at Marvin Lewis og Bengals ville gå hver sine veier etter 15 sesonger, 4 divisjonstitler, 7 sluttspillopptredener og 0 seire i sluttspillet. Etter det har Lewis brukt veldig mye tid på å forklare at den rapporten var falsk, men det ser uansett ut som at Lewis' dager i Bengals er talte. Lewis blir uansett en het kandidat rundt om i ligaen både som defensiv koordinator og som general manager skulle han forlate Cincy.

- Bears. John Fox har ikke klart å gå over 6 seire på en sesong etter tre sesonger i Chicago. Sånt beholder man ikke jobben av. I år vant han riktignok North-divisjonen, men beklageligvis feil North-divisjon. Fox ledet Bears til fire seire mot AFC North, men bare én enslig seier i sin egen conference. Uansett, med en ung QB, to gode RBs og et spennende forsvar er det en veldig spennende situasjon i Chicago akkurat nå, og hvis Fox får fyken kan Bears fort være det mest ettertraktede stedet å søke ny jobb.

Lag som veldig fort kan bytte HC er:

- Buccaneers. Dirk Koetter har ikke klart å bygge på den lovende førstesesongen, og posisjonen hans forverres av at gode gamle Chucky, Jon Gruden, etter sigende har lyst til å returnere til Tampa Bay. Det er nok til at Koetters posisjon ser truet ut, men kommer de til å velge å la ham gå etter bare to sesonger?

- Lions. Jim Caldwell klarte ikke å ta Lions til sluttspillet i år. Dermed er det blitt fire sesonger med to wild card-opptredener som begge har endt i tap, og tre sesonger på rad nå der Lions har ligget og vaket rundt 8-8. Caldwells Lions er omtrent like spennende som hans ansiktsuttrykk. De er ikke dårlige, de er ikke gode, de er bare meh. Mange trenere har levd lenge på å være meh, men det kan kanskje begynne å se stygt ut for Caldwell.

- Browns. Det høres kanskje rart ut at Browns ikke er i "tynn tråd"-kategorien etter at Hue Jackson står i fare for å bygge på en 1-15-sesong med en 0-16-sesong, men Browns-eier Jimmy Haslam insisterer på at Jacksons posisjon er trygg. Uansett, det bør være en diskusjon rundt Jackson denne offseasonen, for det han har levert til nå holder ikke.

Andre kandidater:

- Titans. Mike Mularkeys "exotic smashmouth" har gått ut på dato, og selv om han har overgått forventningene i sine to og et halvt år i Nashville begynner det å murre i rekkene. Tre tap på rad gjør at sluttspillplassen til Tennessee er utsatt, og hvis den ryker ryker fort Mularkey.

- Broncos. Denver er ikke vant med tapssesonger, og Vance Joseph er ikke en populær mann blant fansen på Mile High. Men å sparke noen etter bare ett år er alltid drastisk, og Joseph har ikke akkurat blitt plassert i en perfekt situasjon QB-messig.

- Raiders. Jack Del Rios menn var en av de store Super Bowl-favorittene i år, men laget tok istedet et kraftig steg tilbake. Del Rio kan nok leve på fjorårssesongen og det at det er den offensive koordinatoren som får mesteparten av skylden i Oakland, men jobben hans er ikke helt trygg.

- Jets. Tre sesonger uten sluttspill for Todd Bowles er ikke en lovende start, men han har ikke hatt all verden å jobbe med og laget har overgått forventningene som var til dem i år. Bowles er ikke trygg, men ville vært et overraskende trenerskifte i år.

- Texans. GM Ricky Smith og HC Bill O'Brien er etter sigende ikke særlig glade i hverandre. Smith skal ha forsøkt å skyve O'Brien ut før. Vil årets skuffende dårlige sesong gi Smith nok skyts til at han klarer å vinne maktkampen mot O'Brien? Neste sesong er forøvrig den siste av O'Briens kontrakt, kanskje ender han opp med å være HC på lånt tid.

- Ravens. Hvis Ravens ikke tar seg til sluttspillet har de gått tre sesonger uten sluttspill på rad. Da kan det være slutt for John Harbaugh. Det er en long-shot, men ikke umulig.

Lag som kan bli tvunget til å finne en ny trener:

- Cardinals. Bruce Arians vurderer å legge opp. Han er 65 år gammel og han er trener for et lag som ser mer og mer ut som at de er på vei inn i rebuild-modus i en divisjon som ser mer og mer ut som at den er på vei til å bli vanskelig å konkurrere i for Cardinals de kommende årene. Har han virkelig ork og lyst til å ta et år til?

- Seahawks. Pete Carroll er 66 år og den eldste treneren i ligaen. Noen mediefolk spekulerer i om han vurderer å legge opp. Det er nok mest sannsynlig bare tomme spekulasjoner, men de er verdt å nevne.

- Redskins. Jay Gruden er en av favorittene til å ta jobben i Bengals, der han var offensiv koordinator tidligere. Kanskje frister det mer for Gruden å dra tilbake til Andy Dalton enn å være i en ustabil Redskins-situasjon der han ikke en gang vet hvem QBen er til neste år. Ellers er det også en aldri så liten mulighet for at Redskins gjør det enkelt for seg selv og sparker Gruden, men det ville vært overilt.

Men når noen skal ut må også noen inn. Blant årets heteste kandidater finner vi et vell av koordinatorer, college-trenere og tidligere NFL-trenere. Det er intet poeng i å liste alle her nå, men etterhvert som lag intervjuer kandidater vil de nok nevnes i tråden.

Årets QB-karusell kan se ut til å bli riktig så interessant. Det er mange rimelig ålreite QBs som fort kan befinne seg i en ny by til neste år:

- Kirk Cousins er juvelen alle vil ha akkurat nå. Etter to franchise tags på rad må Redskins ut med $34,5 millioner for å tagge Cousins en tredje gang. Det kommer ikke til å skje. Cousins vil teste free agent-markedet, og mange quarterback-sultne lag vil nok være villige til å betale mye for å få tak i ham.

- Tyrod Taylor er ikke en populær mann i Buffalo, selv om han kanskje tar laget til sin første sluttspillopptreden på denne siden av tusenårsskiftet. Taylor er en trygg og risikofri QB, men kanskje uten X-faktoren som lar ham vinne kamper. I et lag med et allerede godt bygget opp aparat rundt QBen kan Taylor være en veldig god løsning.

- Alex Smith er på mange måter identisk med Taylor, bare litt eldre og litt bedre. Smiths kontrakt kombinert med Chiefs' nye QB Patrick Mahomes gjør at han nok ikke vil være i KC i 2018, til tross for hans særdeles gode sesong i år. Chiefs vil forsøke å trade bort Smith denne offseasonen, men vil noen være villig til å kjøpe?

- Sam Bradford, Teddy Bridgewater og Case Keenum har alle vist nok til at de er interessante QBs for flere lag. Vikings kan ikke beholde alle tre, spesielt siden samtlige er på utgående kontrakter i år, så noen må bort. Mest sannsynlig vil Vikings beholde Bridgewater, mens Bradford og Keenum vil ut som free agents, men man kan aldri vite hvilken vei det går.

- Eli Manning er meget mulig ferdig i New York etter den enorme fadesen der han ble benket tidligere i sesongen og fikk start-streaken sin ødelagt. Etter det har det nærmest vært et krav at han skal bli gjenforen med Tom Coughlin i Jacksonville. Får vi se Manning i en kledelig gull/svart hjelm neste år?

- Josh McCown fyller 39 før neste sesong og mistet slutten på årets sesong på grunn av skade, men han spilte godt nok for Jets til at noen vil ta en sjanse på McCown neste år. Det er ikke utenkelig at han blir værende i New York, men det er også fullt mulig at McCown snart vil befinne seg i sitt ellevte NFL-lag i karrieren.

Drew Brees og Jimmy Garoppolo er til slutt to store navn som begge er free agents i årets offseason, men de kommer ikke til å forlate lagene sine. Fans som drømmer om Brees eller Garoppolo må nok se andre steder.

På GM-plassen har allerede Browns og Giants gjort sine bytter. Giants har som nevnt fått inn Gettleman, mens Browns har John Dorsey som sin nye GM. Også her vil det kunne komme endringer i de kommende dagene.

Ellers er de viktigste datoene i årets offseason som følger:

Januar

20. januar: East-West Shrine Game.

20. januar: NFLPA Collegiate Bowl

27. januar: Senior Bowl

College-håpefulle får vist seg frem for NFL-speidere i oppvisningskamper mot slutten av januar. NFL-stjerner som Steve Atwater, Steve Smith Sr. og Jimmy Garoppolo kan takke East-West Shrine Game for at de dukket opp på radaren til mange etter college, mens Dan Marino, Derrick Brooks, Philip Rivers og Matt Forte er et utvalg av spillere som storspilte i Senior Bowl.

Februar

20. februar: Lag kan begynne å gi ut franchise tags.

27. februar: Scouting Combine begynner.

Etter Super Bowl begynner free agent-perioden så smått, samtidig som det fortsatt er draften man ser mest frem mot, da spesielt med Scouting Combine som den store hendelsen der draft-håpefulle får vist seg frem for speidere.

Mars

5. mars: Scouting Combine avsluttes.

6. mars: Kl. 22 norsk tid går fristen for å gi ut franchise tag til spillere.

12. mars: "Legal tampering" - Lag kan lovlig snakke med agenten til spillere som vil bli unrestricted free agents om to dager. Ingen kontrakter kan gis ut eller kommes til enighet om.

14. mars: Kl. 22 norsk tid er NFLs nyttår. Da går kontraktene til spillere ut. Spillere som ikke har fått ny kontrakt eller er blitt franchise taget er nå free agents. Spillere som kun har tre sesonger i ligaen og som har fått et minstetilbud fra laget sitt vil være restricted free agents, andre er unrestricted. Alle lag må nå også være under salary capen for 2018. Lag kan nå fritt kontakte free agents. Lag kan nå trade spillere.

25. mars: Ligamøtet begynner.

28. mars: Ligamøtet slutter.

I mars begynner det nye ligaåret, og også free agency-perioden. De første free agentene vil bli signert allerede i midten av mars. Vi får også ligamøtet. En ting som nok media vil at skal diskuteres i år er touchback-regelen. Ellers, hvordan er forholdet mellom Jerry Jones og de andre eierne?

April

2. april: Lag med ny head coach kan starte offseason workout.

16. april: Lag med gammel head coach kan starte offseason workout.

26. april: NFL-draften begynner.

28. april: NFL-daften slutter.

Draften! Verdens største idrettsbegivenhet der det ikke utføres noen form for idrett går i år av stabelen i Dallas, Texas! Alle hjerter gleder seg. Det vil nok fort komme en egen draft-tråd fra en av forumets draft-guruer.

Mai

4. mai: Rookie minicamps.

11. mai: Rookie minicamps.

21. mai: Vårmøtet begynner.

23. mai: Vårmøtet sluter.

I mai kan lagene ha en tredagers minicamp med rookiene, enten 4. til 7. mai eller 11. til 14. mai. Det er også et nytt eiermøte med flere regelendringer og andre ting å diskutere. Mai er generelt ikke kjempespennende i NFL-verdenen.

Juni

Juni er en eneste lang grind. Det er noen viktige frister for å få kontraktene til ulike typer free agents på plass, samt noen kontraktsfrister som er vesentlige for salary cap, men det skjer sjelden noe særlig spennende i juni.

Juli

16. juli: Kl. 22 norsk tid: Franchise tag-spillere må ha fått en ny langtidskontrakt, eller spille 2018-sesongen med franchise tag.

Midten av juli: Training camp!

Ah, juli! Det er varmt ute, folk har ferie, Norge slapper av og i NFL begynner training camp. Dette er tiden du kan sitte inne hele dagen med noe kaldt å drikke og bare se spillere kaste ball i en evighet, mens NFL Network loser deg fra training camp til training camp og Twitter tar av med videoer av rookie-spillere som gjør syke catches og som definitivt er på vei til å bli den neste store. Juli er tiden for sommerflørter, og i NFL-sammenheng betyr det at du kommer til å lese mye om forskjellige udraftede rookies som en eller annen tvilsom journalist mener virkelig kommer til å ta ligaen med storm. To måneder senere kommer fyren til å være bort og du vil ha glemt navnet hans. Uansett, training camp er bra saker.

August

2. august: Hall of Fame Game i Canton i Ohio.

2. august: Hall of Fame-innlemmelsene.

Starten av august: Preseason begynner.

Fotball på TV! Et halvt år er over, du kom deg gjennom det i år igjen! Det er fotball på TV, og det er mulighet til å få et første blikk på årets lag. Det er fortsatt en måned til meningsfylt fotball, men pytt, hvem bryr seg om det i august?

September

1. september: Kl. 22 norsk tid: Lagene må være på 53 spillere. Skadede spillere må på IR eller PUP.

6. september: Avspark for 2018-sesongen. Offseason er over. Du kom deg gjennom det i år igjen.

14
1,6k svar

1648 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

SalSomer

I natt begynner preseason sånn for real, etter tjuvstarten med Hall of Fame Game forrige uke. Tenkte jeg skulle legge ved oversikt over kampene med norske tider.

Uke 1 Fredag 10. august Kl. 01.00 Tampa Bay @ Miami Carolina @ Buffalo Chicago @ Cincinnati Pittsburgh @ Philadelphia Cleveland @ NY Giants New Orleans @ Jacksonville

Kl. 01.30 LA Rams @ Baltimore Washington @ New England

kl. 02.00 Tennessee @ Green Bay

kl. 02.30 Houston @ Kansas City

kl. 04.00 Dallas @ San Francisco Indianapolis @ Seattle

Lørdag 11. august kl. 01.30 Atlanta @ NY Jets

kl. 04.30 Detroit @ Oakland

Søndag 12. august kl. 03.00 Minnesota @ Denver

kl. 04.00 LA Chargers @ Arizona

Uke 2 Fredag 17. august kl. 01.30 Philadelphia @ New England

kl. 02.00 NY Jets @ Washington Pittsburgh @ Green Bay

Lørdag 18. august kl. 01.00 Kansas City @ Atlanta NY Giants @ Detroit

kl. 01.30 Buffalo @ Cleveland Miami @ Carolina

kl. 02.00 Arizona @ New Orleans

kl. 19.00 Jacksonville @ Minnesota

kl. 22.00 Oakland @ LA Rams

Søndag 19. august kl. 01.00 Cincinnati @ Dallas

kl. 02.00 San Francisco @ Houston Tampa Bay @ Tennessee

kl. 03.05 Chicago @ Denver

kl. 04.00 Seattle @ LA Chargers

Tirsdag 21. august kl. 02.00 Baltimore @ Indianapolis

Uke 3 Fredag 24. august kl. 02.00 Philadelphia @ Cleveland

Lørdag 25. august kl. 01.30 NY @ NY Denver @ Washington New England @ Carolina

kl. 02.00 Seattle @ Minnesota Detroit @ Tampa Bay

kl. 04.30 Green Bay @ Oakland

kl. 19.00 Kansas City @ Chicago

kl. 22.00 Houston @ LA Rams Tennessee @ Pittsburgh

kl. 22.30 San Francisco @ Indianapolis

Søndag 26. august kl. 01.00 Baltimore @ Miami Atlanta @ Jacksonville

kl. 02.00 New Orleans @ LA Chargers

kl. 22.00 Cincinnati @ Buffalo

Mandag 27. august kl. 02.00 Arizona @ Dallas

Uke 4 Fredag 31. august kl. 01.00 Miami @ Atlanta NY Jets @ Philadelphia New England @ NY Giants Indianapolis @ Cincinnati Cleveland @ Detroit

kl. 01.30 Carolina @ Pittsburgh Jacksonville @ Tampa Bay Washington @ Baltimore

kl. 02.00 Dallas @ Houston LA Rams @ New Orleans Buffalo @ Chicago Minnesota @ Tennessee

kl. 02.30 Green Bay @ Kansas City

kl. 04.00 Oakland @ Seattle LA Chargers @ San Francisco Denver @ Arizona

11

Izcilas

Flott, Sal.

Blir nok å se litt av kampen i kveld. Det var mot nettopp Browns i preseason i fjor at Odell ødela hele sesongen sin. Så er det bare å håpe at han ikke spiller noe som helst i denne preseason.

Angående Hard Knocks klarer jeg ikke å finne noe..

1

sankaa

Angående Hard Knocks klarer jeg ikke å finne noe..

HBO har visstnok lagt ut hele episoden på youtube. Fant den, men den er ikke gjort tilgjengelig i Norge.

1

Mc_lovin

Jeg ble nettopp godkjent for utveksling på USC neste høst-semester. Det blir utrolig kult å oppleve College-Fotball fra øverste nivå med den campus-stemningen som USC er kjent for. Når det gjelder NFL i LA har jeg pekt meg ut Rams vs. Packers. Bare dumt at Colts valgte å besøke LA denne sesongen.

5

Izcilas

Da var billetter til Giants-Eagles i boks! Deilig.

4

SalSomer

I dag er vi på halvpunktet i NFLs offseason. Det er 107 dager siden 4. februar og Super Bowl LII, og det er 107 dager til 6. september og avspark for neste sesong. Bare nedoverbakke herfra, altså!

(Både Super Bowl og Sesongstart er teknisk sett dagen etterpå etter norsk tid, men vi går for lokaltid nå.)

4

SalSomer

Darnold vil ha offset language, Jets vil ikke det. Basically, om tre år når Darnold blir released fra Jets og drar til Bucs eller noe sånt for å være en backup så kam Jets dersom de har offset language i kontrakten trekke fra den nye lønna hans i Bucs på det de skylder ham for de siste året. Uten offset language vil Darnold få penger fra begge lag.

Det er samme situasjon som holdt Joey Bosa ute av Chargers i rookie-sesongen hans.

4

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...