Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kommer :)

1
1k kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Melo15

Sliter litt med å se hva Nuggets holder på med. Aaron Gordon er selvsagt veldig mye bedre enn hva som var der fra før av, men nå har vi vel omtrent 13 power forwards på lønningslista. Spent på hvordan det funker i praksis, og om Gordon kan guarde små vinger over en lang periode for et skikkelig lag.

Gary Harris var ikke til å stole på. Verken når det kommer til helsen eller skytingen, men jeg er likevel overrasket over at de ikke gikk all in for å få tak i en guard når de først var klare for å kvitte seg med han. Sannsynligvis var det ingen som var tilgjengelige for det Nuggets kunne tilby. Lonzo Ball var vel eneste som var nevnt, men han er ikke verdt prisen. Nå blir det plutselig veldig mye ansvar på Campazzo og Dozier som begge har sine utfordringer.

Gary Harris fortjener en shout out. Han ble aldri den spilleren han så ut til å bli, men han har uansett vært en viktig del av denne rebuilden. Jeg kommer til å savne fyren.

5

LaLuzdelNorte

Mitchell ble nettopp en av mine favorittspillere, og ikke fordi han minner om Wade, men for måten han håndterte Shaq på i natt. I love it. Shaq er forøvrig en cringe cactus av dimensjoner for måten han håndterer dette og Gobert opplegget på, let it go already, herrefred.

For alle som ikke har sett det allerede: Hør på "All The Smoke" podcasten på spotify! Ekstremt mye bra greier. Likte veldig godt Kobe (dog tungt å høre han snakke om datteren og fremtiden), Wade, Bosh, Rondo, Pierce (denne overrasket meg, fremdeles uenig i hans overdrevne selvtillit angående Wade, "I'm more skilled and can do everything he does offensively and defensively", men han var en bra gjest). En del gjester går de ikke i dybden med, som Chris Paul, fordi de vil ha dem i studio, så de episodene mangler litt spicy materiale, men er gode listens anyways.

En annen ting for alle basketball fans er "Thinking Basketball" på youtube, og siden hans med ekstremt mye spicy stats https://backpicks.com/. Ikke mange som kan overbevise meg som denne karen, selv om jeg til tider er uenig i hans til tider overdrevne fokus på advanced stats over the eye test. Mange variabler i en kamp, spillerne snakker f. eks om Jordans "aura" og hvordan han var fryktet på 90-tallet. Det blir litt vanskelig å legge stats på akkurat den delen, men LeBron har litt av det samme, men er jo en mer hyggelig fyr generelt som ikke gir han like god effekt.

Jeg begynner forøvrig å helle mot LeBron som GOAT, når jeg hører på thinking basketball og tenker på hans topp 1 floor raiser effekt. Har noen vært bedre på å ta uansett lag og gjøre det til contenders i NBA historien? Når han da våknet som en killer mot Boston i game 6 i 2012, så er det lite å si mot den mest dominerende all around spilleren i NBA historien. Hans totalimpact på en kamp overgår nok Jordans, selv om MJ var en bedre og tøffere, mer mentalt/naturlig scorer. Just my five cents, det er fremdeles ekstremt vanskelig å skille dem, og Kareem fortjener også en shoutout.

Wilt Chamberlain får jeg litt empty stats wibe av, når Thinking Basketball går igjennom hans lave impact på offense og winning generelt, selv med gode stats. Det virker ikke som han helt greier å overføre de ekstreme ferdighetene sine over til effektiv lagbasketball på både offense og defense, for å dermed vinne kamper. Kanskje ikke tilfeldig at både MJ, Kobe og LeBron ikke vant rings når de ledet ligaen i scoring, men når de spilte bedre all around basketball og forbedret seg som ledere? Dette er ting jeg føler Thinking Basketball kanskje ikke går nok inn på i sine evalueringer, "the intangibles". Jeg setter dog stor pris på hans enorme bidrag med matte og advanced stats, det gjør jobben med å skille klinten fra hveten lettere.

En veldig spennende ting han går inn på i en video, er hvor "gode" assists folk hadde. Rondo hadde i store deler av sin Celtics karriere mindre verdifulle assists, hvor "The Big 3" gjorde større deler av grovjobben for å sette poengene. Mens Steve Nash hadde mer verdifulle og skapende assists, som ledet til mer åpne skudd og lettere baskets for lagkameratene. Dette fører meg til Wilt sin "leading the league in assists" sesong, jeg har en sterk mistanke om at den sesongen var mer tidlig Rondoesque enn Nashesque i sin assistverdi, mtp Wilt sin historie med å ikke bidra til gode nok offenses.

Spillere jeg har undervurdert/delvis glemt av over årene, som Thinking Basketball har gjort jobben for meg og gått i dybden på, er Steve Nash, David Robinson (han var katalysten for defensen når Duncan kom, ekstreme defensive impact tall), Kobe Bryant, Bill Russell, Paul Pierce, Reggie Miller, Artis Gilmore og det er sikkert flere! Shoutout til disse gutta, sorry for min unge ignoranse.

5

LBJ91

Mitchell ble nettopp en av mine favorittspillere, og ikke fordi han minner om Wade, men for måten han håndterte Shaq på i natt. I love it. Shaq er forøvrig en cringe cactus av dimensjoner for måten han håndterer dette og Gobert opplegget på, let it go already, herrefred.

Shaq er en skikkelig løk, andre uken på rad hvor han går viralt for ett horribelt intervju.

Som noen på twitter skrev igår: Om spilleren Shaq hadde satt like harde krav til seg selv som det analysten Shaq krever av dagens spillere, så hadde han vært den ubestridte GOAT..

2

Draciger

Shaq er en skikkelig løk, andre uken på rad hvor han går viralt for ett horribelt intervju.

Har mistet helt sansen for han den siste tiden. Så en YT video hvordan hele opplegget mellom han og Howard har vært. Istedenfor å heve seg så har han opptrådt til tider barnslig i mine øyne.

Noen som fikk med seg Draymond Green sin Tech? Han drev å kjefta på Wiseman og dommeren antok det gjaldt han. Så da bestemte dommeren seg for å utvise Draymond. Ødela egentlig hele kampen for GSW og det er så sjukt.

2

Bagley-Towns

Jeg begynner forøvrig å helle mot LeBron som GOAT, når jeg hører på thinking basketball og tenker på hans topp 1 floor raiser effekt. Har noen vært bedre på å ta uansett lag og gjøre det til contenders i NBA historien? Når han da våknet som en killer mot Boston i game 6 i 2012, så er det lite å si mot den mest dominerende all around spilleren i NBA historien. Hans totalimpact på en kamp overgår nok Jordans, selv om MJ var en bedre og tøffere, mer mentalt/naturlig scorer. Just my five cents, det er fremdeles ekstremt vanskelig å skille dem, og Kareem fortjener også en shoutout.

Tror det er vanskelig å komme unna at din analyse er spot-on. Karrieremessig er det umulig å komme unna at LeBron har prestert på så skyhøyt nivå gjennom så mange år. Samtidig som MJs beste år er de mest imponerende i NBA-historien.

Men selv etter karrierene så er ikke ting statiske i GOAT-debatten, man må jo nesten ha opplevd en utøver for å få den reelle følelsen av hvor gode/dominerende de var. Etter hvert vil det bli flere som husker og opplevde LeBron enn Jordan, og da vil nok de her debattene endre seg en del. Men enn så lenge vil Jordan være den klart mest populæreste basketspiller i historien, noe mange forveksler med å være best.

I tillegg har man jo det politiske/ideologiske aspektene ved slike debatter. Spesielt Kareem har ikke helt fått den plass han fortjener. Og det er helt sikkert mange som liker mer den politiske nøytrale Jordan, foran en så tydelig politisk profil som LeBron. Igjen en ting som ikke har noe med hvem som er best, men mange som blander kortene.

2

Draciger

For alle som ikke har sett det allerede: Hør på "All The Smoke" podcasten på spotify!

Der røyk helgen visst! Takk for anbefalingen.

Starter såklart med my all time fav. KG.

1

LaLuzdelNorte

KG

Bra episode, men skulle helst hatt den i studio/zoom. Føler at det ikke blir like god stemning/spicy stories med publikum. African Rondo storyen er gull da, hahaha.

1

Bagley-Towns

NBA 2020/21 sesongen nærmer seg. Som forrige sesong, kommer også denne sesongen til å bli preget av Korona-viruset; sesongen starter uten publikum, og det kommer til å bli kamper som vil bli utsatt fordi det er spillere eller andre tilknyttet lagene som er smittet eller i karantene. Dette er det mørke bakteppet for sesongen, men det er slik det er.

Men foruten om det, så er det enormt mye å glede seg til..

Først og fremst er det som burde være verdens beste basketspiller nå, Kevin Durant tilbake. Med seg i Brooklyn har han den klart beste dribleren og ballhandleren i NBA, Kyrie Irving. Så ble det slik at Golden State Warriors comeback etter hvileåret i fjor er preget av Klay er ute for sesongen, men for ligaen er det tross alt bra med Steph tilbake og en Dray som har noe å spille for, ja, det er noe helt annet enn det vi så sist sesong. Så har vi de regjerende mestrene Lakers, byrival Clippers og en mengde lag fra Øst som er utfordrere kommende sesong. Nevnte Brooklyn, men også Philadelphia, Miami og Milwaukee er tenkbare mestere!

For egen del så har det aldri vært så deilig å gå inn i en ny sesong. Etter alt for mange år hvor hvert sluttspill har vært en lidelse, fordi jeg har investert alt for mye følelser i LeBrons karriere, så har det aldri vært så avslappende å gå inn i ny sesong med å vinne trofeet for noen uker siden, så har LeBron vunnet med alle sine tre lag i karrieren, og midt i 30-årene, så er han på nytt på tronen. Så nå er alt som skjer fra nå av bare en bonus. For ta for eksempel career-statsene fra playoffs, LeBron er så langt foran alle andre, at diskusjonen er over. Som om det ikke er nok så har Anthony Davis vært en av mine andre favorittspillere i mange år, og når han har skaffet seg sin første ring, så er det oppriktig slik at jeg for første gang kan nyte sesongen som kommer. Jeg synes det er fett at Brooklyn er så sterke (på papiret), og jeg gleder meg over at Øst har langt flere realistiske kandidater til å vinne hele greien enn Vest. Selvfølgelig vil jeg at Lakers skal vinne igjen, men det er ikke et must for sesongen at LeBron skal ta enda en ring, det er mye å glede seg til uansett!

Nå kan enda en del skje fram mot vi er i gang, men kommer med følgende rangering av lagene i NBA, rangerer denne gang ikke ut fra hvordan jeg tror grunnserien ender eller utfra Øst og Vest, men hvem jeg tror er sterkest i sluttspillet:

1.Philadelphia 76’ers – når man snakker om Embiid og Simmons ikke går i hop, så er det lett å glemme at Sixers i 2019 var et sykt, sykt, sykt skudd fra Kawhi av å slå det laget som vant det året i game 7. Sixers hadde en del klare svakheter i fjor, men Seth Curry og Danny Green inn er helt riktig, og med Dwight har de den klart beste back-up centeren i ligaen. Så er jeg ingen fan av Doc, men synes han er en headcoach på det jevne. Vet at mange synes han er fryktelig dårlig, og at spillerne i ligaen liker han veldig godt, jeg befinner med en eller annen plass i mellom der.

2.Miami Heat – måten de tok av seg rivalene i East i sist sluttspill var meget imponerende. Crowder er borte, men Harkless og Bradley inn, og det faktum at Bam, Herro og Robinson fortsatt er i utvikling skal totalt sett gjøre de bedre. Så har de så klart Jimmy, som passer så kollosalt perfekt til dette laget. I tillegg er det noe fjellstøtt over hele denne organisasjonen. Riley og Spoelstra....

3.Los Angeles Lakers – de regjerende mesterne! Vant mesterskapet gjennom å ha det høyeste makspotensiale i ligaen defensivt, samt at de var merkbart større, sterkere og bøllet seg gjennom sluttspillet. I tillegg hadde Lakers veldig mange spillere som presterer bedre jo mer som står på spill

Pelinka har tatt en viss sjanse med å bytte ut spillere som var prototyper på Lakers identitet (Dwight, AB, Rondo), med spillere med høyere offensivt potensiale (Harrell, Schroeder). Med de utskiftingene går Lakers klart mer i retning av et lag med rollespillere som gjør de bedre i grunnserien og dårligere i sluttspillet. Men med nye kontrakter på KCP og Markieff så reddet Pelinka mye av identiteten fra seierslaget sist sesong, og også MGasol styrker at man fortsatt kan spille slik Vogel ønsker. I tillegg fortsetter Jkidd og Handy i Vogels stab. Spesielt sistnevnte virker viktig for spillergruppen. Det viktigste er selvfølgelig at man har LeBron og AD, man er jo allerede en kandidat til å vinne igjen med de to i seg selv, men med utskiftinger av rollespillere så utfordrer man ikke bare dette lagets sterke sider, men også kjemien i garderoben. Hos Lakers dro alle i samme retning sist sesong, det skal man ikke undervurdere.

4.Milwaukee Bucks – Suverene i grunnserien, og med klare mangler når det virkelig gjelder som mest, det har vært felles for Giannis, Budenholzer og Bucks generelt over flere sesonger nå. Jrue inn for Bledsoe er et klokkeklart svar fra Bucks, man hever potensialet i sluttspillet, og man går all in. Hvis man i tillegg får lært Giannis at lag som Toronto og Miami er fysisk, taktisk og mentalt forberedt på at han kommer (ensidig) hardt inn mot kurven, og at Giannis dermed må ha et bredere register, så er man et godt stykke på vei. I tillegg må Coach Bud forstå noe så enkelt som at i sluttspillet så skal dine beste spillere spille hele tiden om de må. Mindre skader og antall PFs spiller ingen rolle, om du taper, så skal du ha prøvd alt.

5.Los Angeles Clippers – Det er både artig, fornøyelig og lett å latterliggjøre PG13% / wayoff-P og resten av Clippers siden de var vel høye på seg selv før og under sist sesong. Men potensialet er der fortsatt og revansjelysten er nok stor. Tipper de har mange spillere som har jobbet hardt siden de var i Orlando. Ibaka inn for Harrell er dessuten en stor oppgradering, særlig i forhold til sluttspill-basket. Likevel, det er fortsatt to åpenbare spørsmål: Mangelen på en ren PG og om man har den kjemien man må ha for å gjøre hverandre bedre?

6.Brooklyn Nets – Latterlige talentfulle og hundre spørsmålstegn. Uten skader, så skulle KD vært den beste spilleren i NBA nå. Kyrie er den beste dribbleren og ballhandleren i NBA. Og spillere som Allen, Harris (selv om det er vanskelig å fatte for en som fulgte han i Cavs), Dinwiddie og LeVert er en meget solid gruppe spillere til å backe opp sine stjerner. Ideen om hva Nash kan tilføre er også spinnvill. Likevel; KD har en fragile personlighet der han sitter og diskuterer seg selv på nettet. Kyrie er enten skummelt rar på ordentlig, eller har et behov av å være motsatt av alle andre. Nash er rookie som headcoach. DeAndre er ferdig som toppspiller. Og vi vet null om hvordan kjemien og sammensetningen av dette laget vil fungere.

7.Boston Celtics – Brad Stevens virker på meg å være på sitt beste når han er i en utfordrerposisjon, og hvor han slipper å ta for mange hensyn til spillere med store navn, men som ikke passer inn i det han holder på med. Boston ble ikke dårligere med Kyrie og Horford borte, og jeg tror ikke de blir dårligere med Hayward vekk heller. Så nå mangler det bare at Ainge får napp på at noen vil ha Kemba (som selvfølgelig ikke kan fungere utover i et sluttspill), og deretter tror jeg Boston er mye bedre med at Stevens får brukt Tatum, Brown og Smart i hovedrollene.

8.Denver Nuggets – Grant ut, Green inn er en liten nedgradering. Men at resten av laget er så unge, gjør at de totalt sett bør utvikle seg ganske mye. Det er vanskelig å se lag som skal kunne stoppe Jokic i neste sluttspill i WC. Lakers hadde Dwight, og AD kan ta jobben. Ellers ser jeg ingen lag i West som kan stoppe han.

9.Houston Rockets – Klart vanskeligste lag å vurdere. Det er mange rykter om dårlig kjemi, man har mistet Morey og D’Antoni og Harden og Westbrook ønsker seg vekk. Samtig er status at man har de nevnte spillerne, og har hatt en bra offseason i forhold til trades og signeringer. Egentlig er de noe sterkere på papiret, samt at de har fått inn spillere som gjør de noe mer fleksible. Alt fra siste mulighet med Harden (WCSF) til total kollaps er mulig for Houston denne sesongen.

10.Toronto Raptors – Var meget gode selv uten Kawhi, nå er det litt for mange viktige ut til at de vil være helt der oppe. Men Nurse er for tiden ligaens beste headcoach. En spillergruppe med Lowry, Siakam og FvV i spissen er ganske solid tross alt.

11.Portland Trailblazers – Inn med Covington og Nurkic skadefri skal gjøre Portland bedre. Hvor mye bedre er mer usikkert.

12.Utah Jazz – Jeg er ganske enkelt ikke med på tanken at Mitchell/Gobert er en duo som kan matche de beste duoene i ligaen. Solid coach og organisasjon og en bra supporting cast til tross, Utah er gode og solide, men ikke en utfordrer. Det kan bli vel mye Mitchell i blandt, og det er kanskje ikke hans feil, men det føles ikke naturlig når han har sykt mange poeng i en del kamper. Og Gobert er virkelig fantastisk å forsvare egen kurv, men er langt fra en god perimeter-forsvarsspiller som for eksempel AD er. Gobert er et grensefall om han i det hele tatt er spillbar i en del settinger hvor motstanderne tvinger han vekk fra kurven.

13.Indiana Pacers – mye rykter om både trade og oppførselen til Oladipo, men han har i alle fall fått noen måneder å trene seg opp på. Jeg synes likvel McMillan fikk mye ut av denne gjengen, og forventer vel at de er på omtrent samme nivå også denne sesongen.

14.Phoenix Suns – Chris Paul inn er i utgangspunktet gull. Hjelper Suns voldsomt defensivt, og måten han spiller fremover var sykt imponerende sist sesong. Han forcer ingen ting, bryr seg ikke om statsene, gjør alltid det beste for laget. En av de aller siste ‘pure’ PG. Samtidig henger det alltid en skadetrussel over CP3.

15.Dallas Mavericks – Det er kanskje hardt å si skuffende offseason, men Mavs er fortsatt en brikke eller to fra å gi Doncic et lag som kan utfordre hele veien.

16.Golden State Warriors – Denne kan jeg treffe virkelig dårlig på. GSW med Klay ville vært helt der oppe av favorittene, da blir det kanskje helt bom å si at uten, så er de grensefall for om de kommer til playoffs. Mye mulig at de er veldig mye bedre enn jeg tror. Jeg liker til og med Oubre inn, han spiller hardt, og bør passe inn. Min skepsis starter med Wiggins, som jeg ikke greier å se noen seiersvilje i. Skepsisen fortsetter med om Draymond kan være på DPOY nivå lengre, fyren har spilt hardt og ofret kroppen i mange sesonger, ikke overraskende om kroppen ikke tåler å spille slik mer. Med Steph vil det egentlig alltids være en over middels sjanse for skader. Igjen, jeg bommer kanskje helt her, men tror ikke det bare er å trykke på en startknapp og så er Warriors tilbake.

17.New Orleans Pelicans – Mye spennende, og mye å like. OK, mistet en kvalitetsspiller i Jrue, men Lonzo og Bledsoe tilsammen kan vel tilføre noe i nærheten. Litt mye med maks til Ingram, men de beholdt han jo, noe som var det viktigste. SVG og Adams inn er også lett å like. Men det som avgjør er om Zion kan roe seg litt ned på matfronten, for uansett hvor villt talentfull han er, så er det tungt for kroppen med de kiloene han har.

18.Memphis Grizzlies

19.Sacramento Kings

20.San Antonio Spurs

21.Minnesota Timberwolves

22.Oklahoma City Thunder

23.Orlando Magic – Øst ser enormt god ut 1-5, og 6 og 7 ser også sterke ut, men siste sluttspills-lag i Øst kommer til å være elendige. Så i mangelen på noen andre lag ender jeg opp med Orlando. De er kanskje det minst interessante laget å se i ligaen, men skal ha for at de jevnt over fighter bra og de faller ikke sammen. Det hadde selvsagt vært mye artigere med Wizzards eller Hawks på siste sluttspillsplass, men Orlando er nok hakket bedre.

24.Washington Wizzards

25.Atlanta Hawks

26.Detroit Pistons

27.Charlotte Hornets

28.Chicago Bulls

29.Cleveland Cavaliers

30.New York Knicks

4

Bone8

14.Phoenix Suns – Chris Paul inn er i utgangspunktet gull. Hjelper Suns voldsomt defensivt, og måten han spiller fremover var sykt imponerende sist sesong. Han forcer ingen ting, bryr seg ikke om statsene, gjør alltid det beste for laget. En av de aller siste ‘pure’ PG. Samtidig henger det alltid en skadetrussel over CP3.

Jeg er ganske enig i rangeringene dine (med unntak av at jeg har mindre troen på lagene i toppen av East enn deg), og også enig i plasseringen av Suns.

Men det er mer enn Paul som har styrket dem.

Rubio og Oubre var viktige i fjor, men laget fallt helt sammen når Booker gikk av banen. Rubio var ingen poengplukker, og det var heller ingen andre på benken. Inn har man fått skarpskyttere som Moore og Galloway. De erstatter Okobo og Ty Jerome, som ikke fikk det helt til.

At man erstatter Oubre med Crowder gjør også laget mer solid defensivt, men kanskje mer forutsigbare offensivt.

2

1ChiBull1

3

LeBron

Han når nok ikke Hall of Fame, men første halvdel av karrieren så det nesten ut som det kunne bli aktuelt. Og under optimal omstendigheter tror jeg kanskje det ville skjedd. Kudos for en fin fin karriere.

1

Draciger

Husker hvor irr han var, all that hustle. En god sidekick for DRose under "storhetsperioden" til Bulls den tiden. Ellers morsomt å høre hans første møte med KG, så skuff XD.

1

LBJ91

The Nets since the Harden trade: 122.6 offensive rating - Best in league - Would be the best of all time 119.9 defensive rating - Worst in league - Would be the worst of all time

Dette er vel egentlig ganske forventet.

3

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...