Mitchell ble nettopp en av mine favorittspillere, og ikke fordi han minner om Wade, men for måten han håndterte Shaq på i natt. I love it. Shaq er forøvrig en cringe cactus av dimensjoner for måten han håndterer dette og Gobert opplegget på, let it go already, herrefred.

For alle som ikke har sett det allerede: Hør på "All The Smoke" podcasten på spotify! Ekstremt mye bra greier. Likte veldig godt Kobe (dog tungt å høre han snakke om datteren og fremtiden), Wade, Bosh, Rondo, Pierce (denne overrasket meg, fremdeles uenig i hans overdrevne selvtillit angående Wade, "I'm more skilled and can do everything he does offensively and defensively", men han var en bra gjest). En del gjester går de ikke i dybden med, som Chris Paul, fordi de vil ha dem i studio, så de episodene mangler litt spicy materiale, men er gode listens anyways.

En annen ting for alle basketball fans er "Thinking Basketball" på youtube, og siden hans med ekstremt mye spicy stats https://backpicks.com/. Ikke mange som kan overbevise meg som denne karen, selv om jeg til tider er uenig i hans til tider overdrevne fokus på advanced stats over the eye test. Mange variabler i en kamp, spillerne snakker f. eks om Jordans "aura" og hvordan han var fryktet på 90-tallet. Det blir litt vanskelig å legge stats på akkurat den delen, men LeBron har litt av det samme, men er jo en mer hyggelig fyr generelt som ikke gir han like god effekt.

Jeg begynner forøvrig å helle mot LeBron som GOAT, når jeg hører på thinking basketball og tenker på hans topp 1 floor raiser effekt. Har noen vært bedre på å ta uansett lag og gjøre det til contenders i NBA historien? Når han da våknet som en killer mot Boston i game 6 i 2012, så er det lite å si mot den mest dominerende all around spilleren i NBA historien. Hans totalimpact på en kamp overgår nok Jordans, selv om MJ var en bedre og tøffere, mer mentalt/naturlig scorer. Just my five cents, det er fremdeles ekstremt vanskelig å skille dem, og Kareem fortjener også en shoutout.

Wilt Chamberlain får jeg litt empty stats wibe av, når Thinking Basketball går igjennom hans lave impact på offense og winning generelt, selv med gode stats. Det virker ikke som han helt greier å overføre de ekstreme ferdighetene sine over til effektiv lagbasketball på både offense og defense, for å dermed vinne kamper. Kanskje ikke tilfeldig at både MJ, Kobe og LeBron ikke vant rings når de ledet ligaen i scoring, men når de spilte bedre all around basketball og forbedret seg som ledere? Dette er ting jeg føler Thinking Basketball kanskje ikke går nok inn på i sine evalueringer, "the intangibles". Jeg setter dog stor pris på hans enorme bidrag med matte og advanced stats, det gjør jobben med å skille klinten fra hveten lettere.

En veldig spennende ting han går inn på i en video, er hvor "gode" assists folk hadde. Rondo hadde i store deler av sin Celtics karriere mindre verdifulle assists, hvor "The Big 3" gjorde større deler av grovjobben for å sette poengene. Mens Steve Nash hadde mer verdifulle og skapende assists, som ledet til mer åpne skudd og lettere baskets for lagkameratene. Dette fører meg til Wilt sin "leading the league in assists" sesong, jeg har en sterk mistanke om at den sesongen var mer tidlig Rondoesque enn Nashesque i sin assistverdi, mtp Wilt sin historie med å ikke bidra til gode nok offenses.

Spillere jeg har undervurdert/delvis glemt av over årene, som Thinking Basketball har gjort jobben for meg og gått i dybden på, er Steve Nash, David Robinson (han var katalysten for defensen når Duncan kom, ekstreme defensive impact tall), Kobe Bryant, Bill Russell, Paul Pierce, Reggie Miller, Artis Gilmore og det er sikkert flere! Shoutout til disse gutta, sorry for min unge ignoranse.

5

Sliter litt med å se hva Nuggets holder på med. Aaron Gordon er selvsagt veldig mye bedre enn hva som var der fra før av, men nå har vi vel omtrent 13 power forwards på lønningslista. Spent på hvordan det funker i praksis, og om Gordon kan guarde små vinger over en lang periode for et skikkelig lag.

Gary Harris var ikke til å stole på. Verken når det kommer til helsen eller skytingen, men jeg er likevel overrasket over at de ikke gikk all in for å få tak i en guard når de først var klare for å kvitte seg med han. Sannsynligvis var det ingen som var tilgjengelige for det Nuggets kunne tilby. Lonzo Ball var vel eneste som var nevnt, men han er ikke verdt prisen. Nå blir det plutselig veldig mye ansvar på Campazzo og Dozier som begge har sine utfordringer.

Gary Harris fortjener en shout out. Han ble aldri den spilleren han så ut til å bli, men han har uansett vært en viktig del av denne rebuilden. Jeg kommer til å savne fyren.

5

NBA 2020/21 sesongen nærmer seg. Som forrige sesong, kommer også denne sesongen til å bli preget av Korona-viruset; sesongen starter uten publikum, og det kommer til å bli kamper som vil bli utsatt fordi det er spillere eller andre tilknyttet lagene som er smittet eller i karantene. Dette er det mørke bakteppet for sesongen, men det er slik det er.

Men foruten om det, så er det enormt mye å glede seg til..

Først og fremst er det som burde være verdens beste basketspiller nå, Kevin Durant tilbake. Med seg i Brooklyn har han den klart beste dribleren og ballhandleren i NBA, Kyrie Irving. Så ble det slik at Golden State Warriors comeback etter hvileåret i fjor er preget av Klay er ute for sesongen, men for ligaen er det tross alt bra med Steph tilbake og en Dray som har noe å spille for, ja, det er noe helt annet enn det vi så sist sesong. Så har vi de regjerende mestrene Lakers, byrival Clippers og en mengde lag fra Øst som er utfordrere kommende sesong. Nevnte Brooklyn, men også Philadelphia, Miami og Milwaukee er tenkbare mestere!

For egen del så har det aldri vært så deilig å gå inn i en ny sesong. Etter alt for mange år hvor hvert sluttspill har vært en lidelse, fordi jeg har investert alt for mye følelser i LeBrons karriere, så har det aldri vært så avslappende å gå inn i ny sesong med å vinne trofeet for noen uker siden, så har LeBron vunnet med alle sine tre lag i karrieren, og midt i 30-årene, så er han på nytt på tronen. Så nå er alt som skjer fra nå av bare en bonus. For ta for eksempel career-statsene fra playoffs, LeBron er så langt foran alle andre, at diskusjonen er over. Som om det ikke er nok så har Anthony Davis vært en av mine andre favorittspillere i mange år, og når han har skaffet seg sin første ring, så er det oppriktig slik at jeg for første gang kan nyte sesongen som kommer. Jeg synes det er fett at Brooklyn er så sterke (på papiret), og jeg gleder meg over at Øst har langt flere realistiske kandidater til å vinne hele greien enn Vest. Selvfølgelig vil jeg at Lakers skal vinne igjen, men det er ikke et must for sesongen at LeBron skal ta enda en ring, det er mye å glede seg til uansett!

Nå kan enda en del skje fram mot vi er i gang, men kommer med følgende rangering av lagene i NBA, rangerer denne gang ikke ut fra hvordan jeg tror grunnserien ender eller utfra Øst og Vest, men hvem jeg tror er sterkest i sluttspillet:

1.Philadelphia 76’ers – når man snakker om Embiid og Simmons ikke går i hop, så er det lett å glemme at Sixers i 2019 var et sykt, sykt, sykt skudd fra Kawhi av å slå det laget som vant det året i game 7. Sixers hadde en del klare svakheter i fjor, men Seth Curry og Danny Green inn er helt riktig, og med Dwight har de den klart beste back-up centeren i ligaen. Så er jeg ingen fan av Doc, men synes han er en headcoach på det jevne. Vet at mange synes han er fryktelig dårlig, og at spillerne i ligaen liker han veldig godt, jeg befinner med en eller annen plass i mellom der.

2.Miami Heat – måten de tok av seg rivalene i East i sist sluttspill var meget imponerende. Crowder er borte, men Harkless og Bradley inn, og det faktum at Bam, Herro og Robinson fortsatt er i utvikling skal totalt sett gjøre de bedre. Så har de så klart Jimmy, som passer så kollosalt perfekt til dette laget. I tillegg er det noe fjellstøtt over hele denne organisasjonen. Riley og Spoelstra....

3.Los Angeles Lakers – de regjerende mesterne! Vant mesterskapet gjennom å ha det høyeste makspotensiale i ligaen defensivt, samt at de var merkbart større, sterkere og bøllet seg gjennom sluttspillet. I tillegg hadde Lakers veldig mange spillere som presterer bedre jo mer som står på spill

Pelinka har tatt en viss sjanse med å bytte ut spillere som var prototyper på Lakers identitet (Dwight, AB, Rondo), med spillere med høyere offensivt potensiale (Harrell, Schroeder). Med de utskiftingene går Lakers klart mer i retning av et lag med rollespillere som gjør de bedre i grunnserien og dårligere i sluttspillet. Men med nye kontrakter på KCP og Markieff så reddet Pelinka mye av identiteten fra seierslaget sist sesong, og også MGasol styrker at man fortsatt kan spille slik Vogel ønsker. I tillegg fortsetter Jkidd og Handy i Vogels stab. Spesielt sistnevnte virker viktig for spillergruppen. Det viktigste er selvfølgelig at man har LeBron og AD, man er jo allerede en kandidat til å vinne igjen med de to i seg selv, men med utskiftinger av rollespillere så utfordrer man ikke bare dette lagets sterke sider, men også kjemien i garderoben. Hos Lakers dro alle i samme retning sist sesong, det skal man ikke undervurdere.

4.Milwaukee Bucks – Suverene i grunnserien, og med klare mangler når det virkelig gjelder som mest, det har vært felles for Giannis, Budenholzer og Bucks generelt over flere sesonger nå. Jrue inn for Bledsoe er et klokkeklart svar fra Bucks, man hever potensialet i sluttspillet, og man går all in. Hvis man i tillegg får lært Giannis at lag som Toronto og Miami er fysisk, taktisk og mentalt forberedt på at han kommer (ensidig) hardt inn mot kurven, og at Giannis dermed må ha et bredere register, så er man et godt stykke på vei. I tillegg må Coach Bud forstå noe så enkelt som at i sluttspillet så skal dine beste spillere spille hele tiden om de må. Mindre skader og antall PFs spiller ingen rolle, om du taper, så skal du ha prøvd alt.

5.Los Angeles Clippers – Det er både artig, fornøyelig og lett å latterliggjøre PG13% / wayoff-P og resten av Clippers siden de var vel høye på seg selv før og under sist sesong. Men potensialet er der fortsatt og revansjelysten er nok stor. Tipper de har mange spillere som har jobbet hardt siden de var i Orlando. Ibaka inn for Harrell er dessuten en stor oppgradering, særlig i forhold til sluttspill-basket. Likevel, det er fortsatt to åpenbare spørsmål: Mangelen på en ren PG og om man har den kjemien man må ha for å gjøre hverandre bedre?

6.Brooklyn Nets – Latterlige talentfulle og hundre spørsmålstegn. Uten skader, så skulle KD vært den beste spilleren i NBA nå. Kyrie er den beste dribbleren og ballhandleren i NBA. Og spillere som Allen, Harris (selv om det er vanskelig å fatte for en som fulgte han i Cavs), Dinwiddie og LeVert er en meget solid gruppe spillere til å backe opp sine stjerner. Ideen om hva Nash kan tilføre er også spinnvill. Likevel; KD har en fragile personlighet der han sitter og diskuterer seg selv på nettet. Kyrie er enten skummelt rar på ordentlig, eller har et behov av å være motsatt av alle andre. Nash er rookie som headcoach. DeAndre er ferdig som toppspiller. Og vi vet null om hvordan kjemien og sammensetningen av dette laget vil fungere.

7.Boston Celtics – Brad Stevens virker på meg å være på sitt beste når han er i en utfordrerposisjon, og hvor han slipper å ta for mange hensyn til spillere med store navn, men som ikke passer inn i det han holder på med. Boston ble ikke dårligere med Kyrie og Horford borte, og jeg tror ikke de blir dårligere med Hayward vekk heller. Så nå mangler det bare at Ainge får napp på at noen vil ha Kemba (som selvfølgelig ikke kan fungere utover i et sluttspill), og deretter tror jeg Boston er mye bedre med at Stevens får brukt Tatum, Brown og Smart i hovedrollene.

8.Denver Nuggets – Grant ut, Green inn er en liten nedgradering. Men at resten av laget er så unge, gjør at de totalt sett bør utvikle seg ganske mye. Det er vanskelig å se lag som skal kunne stoppe Jokic i neste sluttspill i WC. Lakers hadde Dwight, og AD kan ta jobben. Ellers ser jeg ingen lag i West som kan stoppe han.

9.Houston Rockets – Klart vanskeligste lag å vurdere. Det er mange rykter om dårlig kjemi, man har mistet Morey og D’Antoni og Harden og Westbrook ønsker seg vekk. Samtig er status at man har de nevnte spillerne, og har hatt en bra offseason i forhold til trades og signeringer. Egentlig er de noe sterkere på papiret, samt at de har fått inn spillere som gjør de noe mer fleksible. Alt fra siste mulighet med Harden (WCSF) til total kollaps er mulig for Houston denne sesongen.

10.Toronto Raptors – Var meget gode selv uten Kawhi, nå er det litt for mange viktige ut til at de vil være helt der oppe. Men Nurse er for tiden ligaens beste headcoach. En spillergruppe med Lowry, Siakam og FvV i spissen er ganske solid tross alt.

11.Portland Trailblazers – Inn med Covington og Nurkic skadefri skal gjøre Portland bedre. Hvor mye bedre er mer usikkert.

12.Utah Jazz – Jeg er ganske enkelt ikke med på tanken at Mitchell/Gobert er en duo som kan matche de beste duoene i ligaen. Solid coach og organisasjon og en bra supporting cast til tross, Utah er gode og solide, men ikke en utfordrer. Det kan bli vel mye Mitchell i blandt, og det er kanskje ikke hans feil, men det føles ikke naturlig når han har sykt mange poeng i en del kamper. Og Gobert er virkelig fantastisk å forsvare egen kurv, men er langt fra en god perimeter-forsvarsspiller som for eksempel AD er. Gobert er et grensefall om han i det hele tatt er spillbar i en del settinger hvor motstanderne tvinger han vekk fra kurven.

13.Indiana Pacers – mye rykter om både trade og oppførselen til Oladipo, men han har i alle fall fått noen måneder å trene seg opp på. Jeg synes likvel McMillan fikk mye ut av denne gjengen, og forventer vel at de er på omtrent samme nivå også denne sesongen.

14.Phoenix Suns – Chris Paul inn er i utgangspunktet gull. Hjelper Suns voldsomt defensivt, og måten han spiller fremover var sykt imponerende sist sesong. Han forcer ingen ting, bryr seg ikke om statsene, gjør alltid det beste for laget. En av de aller siste ‘pure’ PG. Samtidig henger det alltid en skadetrussel over CP3.

15.Dallas Mavericks – Det er kanskje hardt å si skuffende offseason, men Mavs er fortsatt en brikke eller to fra å gi Doncic et lag som kan utfordre hele veien.

16.Golden State Warriors – Denne kan jeg treffe virkelig dårlig på. GSW med Klay ville vært helt der oppe av favorittene, da blir det kanskje helt bom å si at uten, så er de grensefall for om de kommer til playoffs. Mye mulig at de er veldig mye bedre enn jeg tror. Jeg liker til og med Oubre inn, han spiller hardt, og bør passe inn. Min skepsis starter med Wiggins, som jeg ikke greier å se noen seiersvilje i. Skepsisen fortsetter med om Draymond kan være på DPOY nivå lengre, fyren har spilt hardt og ofret kroppen i mange sesonger, ikke overraskende om kroppen ikke tåler å spille slik mer. Med Steph vil det egentlig alltids være en over middels sjanse for skader. Igjen, jeg bommer kanskje helt her, men tror ikke det bare er å trykke på en startknapp og så er Warriors tilbake.

17.New Orleans Pelicans – Mye spennende, og mye å like. OK, mistet en kvalitetsspiller i Jrue, men Lonzo og Bledsoe tilsammen kan vel tilføre noe i nærheten. Litt mye med maks til Ingram, men de beholdt han jo, noe som var det viktigste. SVG og Adams inn er også lett å like. Men det som avgjør er om Zion kan roe seg litt ned på matfronten, for uansett hvor villt talentfull han er, så er det tungt for kroppen med de kiloene han har.

18.Memphis Grizzlies

19.Sacramento Kings

20.San Antonio Spurs

21.Minnesota Timberwolves

22.Oklahoma City Thunder

23.Orlando Magic – Øst ser enormt god ut 1-5, og 6 og 7 ser også sterke ut, men siste sluttspills-lag i Øst kommer til å være elendige. Så i mangelen på noen andre lag ender jeg opp med Orlando. De er kanskje det minst interessante laget å se i ligaen, men skal ha for at de jevnt over fighter bra og de faller ikke sammen. Det hadde selvsagt vært mye artigere med Wizzards eller Hawks på siste sluttspillsplass, men Orlando er nok hakket bedre.

24.Washington Wizzards

25.Atlanta Hawks

26.Detroit Pistons

27.Charlotte Hornets

28.Chicago Bulls

29.Cleveland Cavaliers

30.New York Knicks

4
Bagley-Towns Lakers ser ut til å ha gitt opp noe annet enn play-in kamper. Man er konservative både med LeBron og AD. På ene siden fullt forståelig, uten de to skadefrie, så har man ikke noe å...

Lakers ser ut til å ha gitt opp noe annet enn play-in kamper.

De vinner i hvert fall og bør kunne ta de to siste mot et skadeskutt Pacers og Zion-løst Pelicans. Men det skal mye til å nå lenger opp uansett, siden de har ett tap mer og har tapt innbyrdes mot både Portland og Dallas.

Portland så ut som de var i fritt fall en stund, men så har de snudd det 180 grader og vunnet 9 av 10 siste. Har tøffe motstandere i Suns og Nuggets to siste, men det spørs om de er like motiverte.

Dallas møter et Raptors-lag i tankmodus og et småfriskt TWolves lag som har begynt å vise seg litt frem når de endelig kan stille fullt mannskap. Bør også kunne gå 2/2, men avhengig av Portland-tap for å klatre opp.

Hvis det skulle bli helt likt mellom alle tre så har Dallas fordelen, fordi de er divisjonsvinner.

4

Spillere jeg planlegger å følge mest:

1.LeBron James

2.Anthony Davis

3.Ben Simmons

4.Kevin Durant

5.Zion Williamson

6.Kyrie Irving

7.Luka Doncic

8.Kawhi Leonard

9.Steph Curry

10.Trae Young

LP-ranking:

1.Lakers

2.Nets

3.Sixers

4.Pelicans

5.Warriors

6.Celtics

7.Heat

8.Mavericks

9.Clippers

10.Hawks

Min spillerrangering 2020/21;

1. LeBron James (Los Angeles Lakers) - Det skal være umulig å gå inn i sin sesong 18 / 36 år og å være den beste basketballspilleren. Men kanskje ikke helt overraskende likevel; for selv om LeBron har mistet noe atletisk sett, så er han fortsatt vilt atletisk. Dessuten har det alltid ligget i kortene at han er nesten bedre som PG/PF, enn som scorer, så at han er den beste pasningsspilleren i NBA nå er på en måte slik det var ment å bli. Men for å nå tilbake på toppen av denne, så måtte han tilbake på elite-nivå defensivt sett. Og det greide han. I tillegg ledet han så klar laget sitt til the promised land, samt ble Finals-MVP.

2.Anthony Davis (Los Angeles Lakers) - Overreaksjon å ha de to beste spillerne fra mesterne? Nei, litt mindre småskader på AD både i grunnserien og på slutten av sluttspillet, og han hadde trolig forsvart førsteplassen på denne. Helt ellevilt hvordan han defensivt dekker alle posisjoner, og utover sesongen og i sluttspillet er det overtydelig at lag og spillere ikke tørr å skyte med AD i nærheten, i redsel for å bli blokket. Når han i tillegg utviklet midrange-jumpskuddet offensivt i sluttspillet, så er han ustoppelig begge veier. Men viktigst av alt for å få denne plassen; han viste at spillet og hodet han har gjør han bare mer dominerende så viktigere kampen er.

3.Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) - Toppet min liste sist offseason. Og i grunnserien og første halvdel av sluttspillet forsvarte han plassen. Men ikke bra nok det han presterte utover i WCSF mot Denver, så her må han ned fra toppen!

4.Kevin Durant (Brooklyn Nets) - Når neste sesong starter, så er vi minst 20 måneder siden sist vi så KD. Likevel, med sin høyde og gode skuddteknikk, så ser jeg ikke helt hvordan han skal stoppes selv om han skulle ha mistet litt fart og spenst. Om så har skjedd, så går KD nok bare litt mer i Dirk-modus, og det er vanskelig å se hvordan noen skal stoppe han fra det.

5.Stephen Curry (Golden State Warriors) - Langt avbrekk for Steph også, men jeg tror både han og Warriors er motiverte for å nå toppen igjen. Den beste skytteren i historien i en god kombo med å være så uforutsigbar at du ikke vet når han skyter, dribler eller gir en god pasning.

6.Giannis Antetounmpo (Milwaukee Bucks) - Ustoppelig i grunnserien de siste to årene, og han er det med færre minutter en andre toppspillere. Større og mer atletisk enn noen andre. Men når resultatet og utfallet av sesongen skal avgjøres i sluttspillet, så blir han endimensjonal og mulig å stoppe for de som er organisert godt nok, samt har spillere som er villig til å ofre seg i forsvarsspillet. Giannis fordel når det gjelder å oppnå sluttspillsuksess, er at han fortsatt er så ung.

7.Luka Doncic (Dallas Mavericks) - Helt uvirkelig god i forhold til alder. Det skillsettet han har offensivt er second to none, og når han i tillegg allerede har tøffheten, smartheten, selvtilliten til å gjøre det når tid som helst, mot hvem som helst, så er han allerede en av de aller beste i ligaen.

8.James Harden (Houston Rockets) - Mye av det samme som Giannis i form av historisk god i grunnserien, hvor han er ustoppelig (og også innovativ), men med skills som ikke like lett er overførbart til sluttspillet. I stadig utvikling som forsvarsspiller, fra å være terningkast 1 for 3-4 år siden, så er han oppe på et middels nivå defensivt. Tiden tikker for om han noen gang kan være best når det gjelder som mest.

9.Jimmy Butler (Miami Heat) - Alltid bunnsolid defensivt, og spiller forsvar med en intensitet som er unik. Offensivt er han en lagspiller, som først gjerne ser etter eget skuddforsøk når kampen tilsier det. Helt unik arbeidskapasitet og evne til å fighte. Det han gjorde i sist sluttspill er den eneste måten man kan tape en finale-serie på, men fortsatt gå seirende ut, og oppnå en enorm respekt for å gi absolutt alt han hadde.

10.Nikola Jokic (Denver Nuggets) -

11.Damian Lillard (Portland Trailblazers)

12.Chris Paul (Phoenix Suns)

13.Joel Embiid (Philadelphia 76ers) 14.Jayson Tatum (Boston Celtics)

15.Kyle Lowry (Toronto Raptors)

16.Ben Simmons (Philadelphia 76ers)

17.Bam Adebayo (Miami Heat)

18.Draymond Green (Golden State Warriors)

19.Paul George (Los Angeles Clippers)

20.Pascal Siakam (Toronto Raptors)

21.Klay Thompson (Golden State Warriors)

22.Donovan Mitchell (Utah Jazz)

23.Jamal Murray (Denver Nuggets)

24.Russell Westbrook (Houston Rockets)

25.Rudy Gobert (Utah Jazz)

26.Kyrie Irving (Brooklyn Nets)

27.Khris Middleton (Milwaukee Bucks)

28.Devin Booker (Phoenix Suns)

29.Blake Griffin (Detroit Pistons)

30.Trae Young (Atlanta Hawks)

31.Jrue Holiday (Milwaukee Bucks)

32.Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves)

33.Bradley Beal (Washington Wizzards)

34.Ja Morant (Memphis Grizzlies)

35.Jaylen Brown (Boston Celtics)

36.Brandon Ingram (New Orleans Pelicans)

37.De'Aaron Fox (Sacramento Kings)

38.CJ McCollum (Portland Trailblazers)

39.Kristaps Porzingis (Dallas Mavericks)

40.Zion Williamson (New Orleans Pelicans)

41.D'Angelo Russell (Minnesota Timberwolves)

42.Kemba Walker (Boston Celtics)

43.Nikola Vucevic (Orlando Magic)

44.Tobias Harris (Philadelphia 76ers)

45.Victor Oladipo (Indiana Pacers)

46.Kevin Love (Cleveland Cavaliers)

47.Goran Dragic (Miami Heat)

48.Domantas Sabonis (Indiana Pacers)

49.Eric Bledsoe (New Orleans Pelicans)

50.Fred VanVleet (Toronto Raptors)

3
Bagley-Towns Da begynner moroa i natt :) Det blir merkelig med ring-night uten publikum, men blir kult å se uansett :) selve kampen tror jeg ikke man skal legge så mye i, antar begge lag forsøk...

Da begynner moroa i natt :)

Predictions for sesongen:

MVP: Luka Doncic DPOY: Anthony Davis COY: Doc Rivers 6thMOY: Caris LeVert MIP: Shai Gilgeous-Alexander ROY: LaMelo Ball

1st Team All-NBA: Luka, Dame, LeBron, Giannis, AD 1st Team All-Defense: Simmons, Jrue, Giannis, AD, Gobert.

WCF: Lakers>Clippers ECF: Bucks>Nets

Finals: Lakers>Bucks Finals MVP: LeBron James

3

1000 kamper på rad med tosifret antall poeng. Føler meg trygg noen aldri kommer til å touche den rekorden.

3

For å prate om noe annet enn Lakers :) For en herlig balkansk duell mellom Doncic og Jokic i natt. Fortsatt litt bekymret for 3-poengsskuddet til Doncic, men i nå satt det i hvert fall da det gjaldt som mest. Som i Clippers-kampen i boblen. Straffeprosentene kryper også opp mot 80-tallet nå, forhåpentligvis kan han stabilisere 3-poengsprosentene på 35%+ ila de neste 2-3 årene.

Begynner også å komme i bedre fysisk form - han leverte kanskje best i overtiden etter 40+ minutter i høyden i Denver.

Fyller 22 år om en mnd og er emm nå en topp 8-spiller i ligaen. Er så dominerende. Det blir jo en del turnovere, men hva skal man egentlig forvente av en 21-åring med nesten historiks høy usage %.

3
Krebels87 The Last Dance fikk meg til det, og etter å ha sett den vart det flere dokumenterar på YT. Så har sett ganske mye på YT for å få mere kunnskap om spillet.. Skal sies att jeg har ve...

Er det noen som har abonnement på NBA. com her?

De fleste streamer nok via litt forskjellige løsninger. Er en stund siden jeg abonnerte på League Pass og det er nok for de mest ivrigste supporterne. For min del bruker jeg IPTV som en løsning.

Ser ikke altfor mange kamper i regular season, men heller i playoffs når det virkelig gjelder. Holder for min del å se extended highlights til å kunne få min NBA dose, uke for uke.

Spiller også Fantasy som gjør det lille ekstra for min del.

3
Bagley-Towns Jeg har forsøkt å forstå hva Kyrie holder på med, men har ikke fått helt tak på det. Går rykter om festing og politikk, men hva er hovedgrunnen til at han er borte. LeBron, noen ta...

Jeg har forsøkt å forstå hva Kyrie holder på med, men har ikke fått helt tak på det. Går rykter om festing og politikk, men hva er hovedgrunnen til at han er borte.

Ville ikke si noe så lenge det eneste som ble sagt var at han stod over pga "personlige årsaker". Det ble ikke sagt noe mer spesifikt og trener Nash hadde ikke fått tak i Irving for å snakke med ham. Det kunne jo være noe alvorlig, som sykdom eller dødsfall i familien. Men nå er det jo kommet frem en video av at han feirer søsterens bursdag på et utested. Han var også på et videomøte med en kandidat til statsadvokatjobben i Manhattan, et møte som begynte 30 min før en av kampene han stod over.

Det virker rett og slett som om Kyrie ikke bryr seg så mye om basket. Han har andre ting han prioriterer høyere. Lurer på hva KD tenker nå...

Ligaen har startet etterforskning siden den bursdagsfeiringen bryter koronareglementet deres.

3

Full current trade: Rockets: Victor Oladipo, Dante Exum, Rodions Kurucs, 3 BKN first-rounders (22, 24, 26), 1 MIL first (22, unprotected), 4 BKN 1st round swaps (21, 23, 25, 27) Nets: James Harden Pacers: Caris LeVert, 2nd-rounder Cavs: Jarrett Allen, Taurean Prince

3
Bagley-Towns Enig i at det ikke er så mange bedre spillere (jeg har begge mellom 20-30), men poenget mitt er at det ikke er klokt av lag å gi maks, eller tilnærmet maks til spillere i det sjikt...

Enig i at det ikke er så mange bedre spillere (jeg har begge mellom 20-30), men poenget mitt er at det ikke er klokt av lag å gi maks, eller tilnærmet maks til spillere i det sjiktet.

Men om ikke Mitchell og Gobert skulle fått maks, hva skulle egentlig Jazz gjort da? Det er ikke slik at man kan vandre ut i markedet og lokke superstjerner med bosted i Salt Lake. Her har man to topp 30-spillere i NBA på samme lag, som ønsker å være i byen og som er blitt lagets og byens ansikt utad. Emm er det helt nødvendig for lag som Jazz å strekke seg litt ekstra for å beholde slike spillere. Og som det nevnes her så konkurrerte Jazz bra i sluttspillet ifjor. Dersom Mitchell tar enda et steg, og Conley faktisk fortsetter å spille bra, så har laget enda bedre forusetninger i år til å lage bråk i playoffs.

Hørte Zach Lowe snakke om det i går, det er noe vakkert med lag i mindre markeder som konkurrerer hardt hvert år. Selv det ikke nødvendigvis er den beste måten å vinne en tittel på.

3

The Nets since the Harden trade: 122.6 offensive rating - Best in league - Would be the best of all time 119.9 defensive rating - Worst in league - Would be the worst of all time

Dette er vel egentlig ganske forventet.

3
Lew_Ashby Jeg er enig i at AD sin skadesituasjon framstår litt verre enn det som kommuniseres ut, men han er i hvert fall tilbake i trening nå. Så da må man jo håpe på at han blir noe i nærh...

Jeg skal komme sterkere tilbake med å kommentere denne når jeg får tid :)

Generelt kan jeg si at jeg synes at Miami er et godt eksempel på et lag som er bedre rigget til sluttspillet enn grunnserien, og de mest angrepssterke lagene med motsatt fortegn, de er mer rigget for RS.

3
Lew_Ashby Jeg er enig i at AD sin skadesituasjon framstår litt verre enn det som kommuniseres ut, men han er i hvert fall tilbake i trening nå. Så da må man jo håpe på at han blir noe i nærh...

Hvem holder du egentlig som større favoritter enn Lakers per i dag?

Akkurat nå fremstår ligaen med mange spørsmålstegn, siden det noen plasser er mye skader og i andre lag nye konstellasjoner. Men noe sånt;

West; Man kan ikke velge å ignorere at Anthony Davis enten har vært ute med skade, eller ikke sett bra ut når han har vært på hardwooden HELE denne sesongen. Det viktigste med det er å huske at AD jevnt over så ut som ligaens beste spiller sammen med LeBron hele forrige sesong. AD var historisk sett enorm i fjorårets sluttspill, han var ingen nummer 2 bak en superstjerne, han var enorm selv. Det gode med det er at Lakers har det høyeste potensialet i ligaen, det dårlige er at det begynner å bli svært lite sannsynlig at vi vil se AD på forrige sesongs nivå. AD på sitt beste og Lakers er favoritter. Lakers uten AD (men med LeBron)har jeg som nummer 5 i West. AD slik han var i begynnelsen av denne sesongen, da har jeg Lakers bak Clippers, men på samme nivå som Denver og Utah.

Jeg har vårt helt åpen at jeg bommet en del forrige sesong på Clippers, og det som ble åpenbart var at de manglet en pure point guard, PatBev er ikke god på å distribuere, heller ikke Wayoff-P, som var den løsningen de ofte valgte i fjorårets sluttspill. For Clippers er etter min mening en god PG fra å være ligaens beste lag, og få har vist at de kan på den største scenen som Kawhi. Så er det en risiko å satse på at Rondo skal løse dette. Ja, han var playoff-Rondo og til tider laget som vant sin tredje beste/viktigste spiller så sent som forrige sesong. Så han kan enda, men også skadeutsatt.

Denver har så langt denne sesongen bekreftet at de er helt der oppe, og har kanskje ligaens MVP. Min utfordring med Nuggets er at Murray ikke har den stabiliteten som andre toppspillere, for han må være på sitt beste i hele sluttspillet om Denver skal nå fram. Så er jeg ganske positiv til Gordon inn, det øker bestenivået til Denver.

Utah imponerende i grunnserien, men ta sammenligningen mellom Gobert og AD, begge er enorm i forsvar, men hvor AD dominerte offensivt i sluttspillet forrige sesong, så er Gobert begrenset i angrep. Hadde jeg vært fan av dette laget, så hadde det derfor uroet meg en hel del at Mitchell skal gjøre det helt store. Kan han det? Tja, helt klart i enkelte kamper og i noen serier, men hele veien? Poenget mitt er vel noe i retning at mans de tre andre lagene har et høyere potensial enn de er på akkurat nå, så tror jeg ikke Utah blir bedre i sluttspillet. Men klart: om Lakers har en AD på halv maskin, Clippers fortsatt må bruke PG13 som spillefordeler og Murray fortsatt er like opp og ned, så kan Utah nå fram. Men ser ikke at de har det høyeste potensialet.

East: Brooklyn er klart det laget i ligaen i forhold til navn. Har dessuten Durant som har bevist på øverste nivå, så også Kyrie. Harden er den av stjernetrioen som klart har en spillestil som IKKE fungerer når det gjelder som mest. Men slik jeg så han den første tredelen av denne sesongen, så var han inne på noe annet. Og det tror jeg skyldes at de to andre var der før han. Nå som de to andre delvis har vært fraværende, så er det uvisst om Harden nå tror dette er hans lag, eller om han kan gå tilbake til en annen rolle.

Philadelphia, den starting-5 de har er det ikke mye å utsette på, spesielt med Curry og Green inn, så har de nå den trepoengsskytingen man trenger i et lag med Embiid og Simmons. Den kombinasjonen Sixers har av og kunne lukke defensivt, og sterke offensivt gjør de farlige.

Milwaukee er rett og slett vanskelig å lese, det er jo forsvarsspillet som ikke er bra nok denne sesongen, og det føles jo helt merkelig med spillere som Jrue, Giannis, Middleton og Brook Lopez. Det andre spørsmålet er om Giannis har lagt til noe mer enn å kun spille på en voldsom fysikk? Tja, noen kvelder ser det ut til at midrange-jumper´n er i framgang, neste kveld ser det ikke bra ut igjen. En ting er i alle fall sikkert; om Giannis spiller som han har gjort hele sin karriere, så blir det for ensidig når vi kommer til sluttspillet. Folk henger seg veldig mye opp i om at han har et trepoengsskudd eller ikke. Jeg vil si at midrange skuddet er nøkkelen, samt at jeg er usikker på om han bør ha ballen så mye i sluttspill. Den der point forward greia de kjører med han, nja, han er ikke så god der.

Og så liker jeg hvordan Miami matcher opp mot Giannis, de har et tonn med gode forsvarsspillere, som også er villig til å ha det vondt, og som vil posisjonere seg når Giannis kommer dundrende. Iggy, Butler, Bam, Ariza og også Oladipo er alle gode forsvarsspillere, som har mentaliteten til å spille godt forsvar. Legg på Dragic, Herro og Robinson og du har en gjeng som vokser i sluttspill.

En relativt nøktern oppsummering vil være at LeBron kommer helt tilbake, og at AD ikke gjør det denne sesongen, men kanskje vil være på parketten slik han så ut i begynnelsen av denne sesongen. Om det vil bli fasiten, så har jeg:

Clippers, Sixers, Miami og Nets (dersom det er KD som styrer showet) over Lakers.

Jazz, Nuggets, Milwaukee på samme nivå.

3
KongOlav2 Hvor høyt nivå holder egentlig Draymond for tiden? GS ble jo veldig satt tilbake da Klay igjen ble langtidsskadet og takket være den feite kontrakten til Wiggins (og tidligere Russ...

Draymond holder fortsatt svært høyt nivå.Topp-topp forsvarsspiller, og enorm til å finne Steph offensivt. Hadde Warriors hatt Klay denne sesongen, så ville Warriors vært helt der oppe, og da hadde Dray også fått samme status som tidligere. Nedsiden med han er kamper hvor Warriors trenger andre enn Steph til å putte poeng, da er han som tidligere, en temmelig svak skytter. Se gjerne kampen som var i natt, og du får se en Dray som assisterte det meste, og du får se Steph fighter seg gjennom skadetrøbbel, mot et enda mer skadeutsatt Nuggets. Helt sykt når både Barton ogSteph gikk ned så tidlig, som om de to lagene ikke har fått sin del av skader allerede...

Tipper at Warriors opprinnelige plan med Wiggins var å trade han for en siste brikke for et run mot mesterskapet, men med Klay ute, så gir det vel ikke samme mening å hente inn en proven veteran som ikke har mange mil igjen i beina.

3
Small_boi Det er litt morsomt, for Rose er jo en herlig historie og Knicks gjør det veldig bra i de minuttene han spiller. Men ser man på statsene (som selvfølgelig ikke er alt), så er de ne...

Klart, han bærer ikke lag alene lenger som han kunne for 10 år siden..(Klar over at Thibs og rollespillerne bidro men ta en titt på 2010-12 Bulls rosteren og fortell meg at ikke Rose bar de Chicago lagene offensivt, Boozer, Noah og Deng var alle ute med skader langt ut i MVP sesongen for eksempel, Rose spilte med Keith fucking Bogans som sin 2 guard :p)

Men det han gjør i forhold til all motgangen er jo tegn på sinnsykt god work ethic og ikke minst 0 tegn til ego

Det jeg alltid har likt best med Rose og som gjorde han til min favoritt er uansett om han er MVP, eller borderline 6th man, så har han nøyaktig samme mengde ego, han er definisjonen på team player, han vil bare vinne.

New York er 21-8 når Rose spiller, før trade deadlinen var de 11-14 og dead last i offensive ranking, siden deadlinen har de vært ranked #13, New York sin offensive efficiency er 11.9+ når Rose er på banen, alt dette er såklart ikke bare pågrunn av Rose, men i de minuttene han har spilt har han virkelig bidratt

18 ppg, 4ast på 57%FG

45%3P på 3attempts

på 28MPG de siste 14 dagene, readjust disse tallene til 36 per game så ser du tall ikke veldig ulikt gamle dager

Per 36: 23 PPG, 5APG

Jeg ble skuffet når det var Knicks som tradet for Rose, jeg hadde håpet på en contender som Clippers, Bucks osv..

Men Knicks ser bra ut og det er såklart alltid gøy å ha Taj, Rose og Thibs på samme lag igjen.. NYK ser definitivt ut som en dark horse i playoffs 37-20, 4th seed i east, med Thibs sin defensive magic ligger de på #4 defensive ranking i ligaen

3

Programmet for christmas day:

Miami-New Orleans

Milwaukee-Golden State

Boston-Brooklyn

L.A Lakers-Dallas

Denver-L.A Clippers

Snilt av NBA at de lar oss slippe å se Houston...

2
Bagley-Towns NBA 2020/21 sesongen nærmer seg. Som forrige sesong, kommer også denne sesongen til å bli preget av Korona-viruset; sesongen starter uten publikum, og det kommer til å bli kamper s...
Slettet-NKCESW

14.Phoenix Suns – Chris Paul inn er i utgangspunktet gull. Hjelper Suns voldsomt defensivt, og måten han spiller fremover var sykt imponerende sist sesong. Han forcer ingen ting, bryr seg ikke om statsene, gjør alltid det beste for laget. En av de aller siste ‘pure’ PG. Samtidig henger det alltid en skadetrussel over CP3.

Jeg er ganske enig i rangeringene dine (med unntak av at jeg har mindre troen på lagene i toppen av East enn deg), og også enig i plasseringen av Suns.

Men det er mer enn Paul som har styrket dem.

Rubio og Oubre var viktige i fjor, men laget fallt helt sammen når Booker gikk av banen. Rubio var ingen poengplukker, og det var heller ingen andre på benken. Inn har man fått skarpskyttere som Moore og Galloway. De erstatter Okobo og Ty Jerome, som ikke fikk det helt til.

At man erstatter Oubre med Crowder gjør også laget mer solid defensivt, men kanskje mer forutsigbare offensivt.

2

Tja, tenker at det er en ganske klar dreining i retning av at det er flere topplag i East enn i West. West er til gjengjeld klart dypere, og er totalt sterke enn East. At 4 av de 6 beste lagene er i Øst mener jeg det er god dekning for å si. Men lag 8-15 i Øst, der er det nitrist...

Jeg har alltid syntes Westbrook er underholdende å følge, men det er ikke til å komme forbi at spillestilen er veldig brukbar i grunnserien, men det fungerer ikke i sluttspillet. Jeg mener all erfaring tilsier det. Det betyr ikke at jeg støtter alt fra advanced stats-gutta som latterliggjør Westbrook så ofte de kan, men vi kan vel alle være enige at Westbrook har ikke en plan B, det er full gass hele veien, og når det blir inefektivt utover i et sluttspill, så står han fast. Dessuten er det veldig tydelig at noe går galt med kjemien innad i Houston i ethvert sluttspill. Harden ville ha vekk CP3, og nå det samme med Westbrook. Sånn sett bedre for Houston å starte litt på nytt med Wall.

2

Anthony Davis med 5 år/190 mill kontrakt for Lakers. AD og LeBron har tydeligvis tenkt at de skal spille i lag leeeeenge :)

2

Lignende innlegg

Laster...