Amerikanske Idretter

SalSomer

NFL Uke 13

NFL Uke 13

(Merk at VGD fortsatt har nattestengt, og vi har valgt å gå for Discord som løsning for diskusjon etter midnatt da Reddit-løsningen vi brukte i fjor bød på en del utfordringer. Lenken til Discord-kanalen vår er her.)

Det har vært et uvanlig år, det er vel ikke til å komme bort fra. For de fleste av oss har det kanskje vært det uvanligste året noensinne. Dette gjelder også for NFL, der det hele toppet seg (for nå) i forrige uke når Denver Broncos måtte stille med en UDFA practice squad WR med under et døgn til å forberede seg som quarterback i en kamp. Det gikk ikke kjempebra, men de skal ha store mengder cred for forsøket.

Men samtidig som alt er annerledes i år er det greit å vite at egentlig er alt fortsatt akkurat det samme. For ser man nøyere på NFL så ser man at ting er som det har vært i en årrekke. I AFC har man noen veldig gode og dominerende lag, men man har også noen helt håpløse lag. I NFC har man en jevnere fordeling av talent blant lagene, en litt større pool med gode lag, men ikke like mange som er helt i toppen eller helt i bunnen. Dette føles nesten som om det er blitt en naturlov i moderne NFL.

Med denne “loven” på plass er det også kanskje ikke så rart at det er i AFC vi ser de første lagene forsegle sine sluttspillskjebner. Jets forsvant for to uker siden, Jaguars ble med dem i forrige uke. Sammen med sluttspillhåpene forsvant også Jaguars’ GM David Caldwell, som fikk sparken etter forrige ukes tap. Steelers hadde en mulighet til å sikre sluttspill forrige uke, men den røk allerede før de fikk spilt da Dolphins vant sin kamp, men de får en ny mulighet denne uken. Denne uken vil også Chiefs og Saints ha potensielle scenarioer for å sikre en sluttspillplass. Det er altså ikke utenkelig at vi vil ha vår første bekreftede sluttspillplass etter denne uken.

Ellers har vi også vår siste runde med bye weeks denne uken. Ingen lag var på bye forrige uke, men denne uken skal Buccaneers (7-5) og Panthers (4-8) ha bye week. Etter dette vil altså alle lagene stå på like mange kamper spilt når det siste kvarteret av sesongen gjenstår.

Uken starter forøvrig ellers på søndag kl. 19. Atter en gang står vi uten en torsdagskamp pga flyttede koronakamper. Ravens fikk sin Thanksgiving-kamp mot Steelers flyttet til onsdag, og dermed var det umulig for dem å skulle spille igjen dagen etterpå. Både Steelers og Ravens spiller også utsatte kamper denne uken som et resultat av den forrige forskyvningen.

Søndag 19.00: Falcons (4-7) mot Saints (9-2) i Atlanta

For to uker siden skrev jeg at Saints uten Brees muligens måtte belage seg på å kjempe om å forsvare divisjonen i stedet for å kjempe om bye week. Siden den gang har Saints vunnet begge sine kamper, Bucs har tapt begge sine, og laget har nå en klar og nesten uslåelig ledelse i divisjonen, samt at de troner alene på toppen av NFC. Og jada, kampen de spilte i forrige uke var under så ekstremt spesielle omstendigheter at det måtte en kollaps av episke proporsjoner til om Saints faktisk skulle tape, men uken før der tok de en overbevisende seier mot et Falcons-lag som er bedre enn recorden deres tilsier. Det skal sies at det var noen indikasjoner på at Falcons kanskje undervurderte Taysom Hill litt før kampen, men gjør de den feilen to ganger? Det er fristende å tenke at Falcons ikke har noe å spille for her, men de er faktisk i den situasjonen at hvis de kan vinne ut så har de en særdeles høy sansynlighet for å gå til sluttspill. Det skal godt gjøres, spesielt fordi de har en brutal avslutning på sesongen, men de har altså noe å spille for. Og hvis de kan gjøre noe som helst fremover som likner på den nedsablingen de hadde av Raiders i forrige uke, så, tja, hvorfor ikke?

Søndag 19.00: Vikings (5-6) mot Jaguars (1-10) i Minnesota

The Yannick Ngakoue Bowl? Tja, kanskje ikke helt, men Vikings har nå virkelig begynt å få sving på sakene etter at de shippet av gårde Ngakoue tidligere i sesongen, og etter en livsviktig seier mot Panthers, som riktignok veldig fort kunne gått den andre veien hvis Panthers’ kicker hadde vært litt mer treffsikker, er laget nå satt opp for en veldig spennende avslutning på sesongen. Tar de en oppskriftsmessig seier mot Jaguars her setter det dem opp for en ekstremt viktig kamp mot Buccaneers uken etterpå. En seier der sender laget som på et tidspunkt var 1-5 helt opp på siden av sluttspillagene. Og med et dugelig forsvar og en frisk Dalvin Cook i storform (han hadde en skade-scare i forrige uke, men klarte å komme tilbake og avslutte kampen) så har Vikings det de trenger for å være med og kjempe om sluttspill.

Jaguars derimot har ikke så veldg mye å spille for etter at de som sagt er blitt lag nr. 2 som er offisielt slått ut av sluttspillet. GM Dave Caldwell er borte, men HC Doug Marrone har fått beskjed av Jaguars-eier Shad Khan at jobben hans er trygg ut sesongen. Hva som kommer i 2021 er ikke godt å si, men det er vel ikke helt sånn at ting ser lyst ut for Marrone akkurat nå. Han coacher nok for sin fremtidige jobb i de kommende ukene, og hvis Jaguars ikke evner å ta noen seiere etter at de har hatt et par veldig jevne kamper mot rimelig sterk motstand så er det nok kroken på døra for Marrone også når Black Monday kommer.

Søndag 19.00: Titans (8-3) mot Browns (8-3) i Tennessee

Titans tok en uhyre viktig seier mot Colts i forrige uke, i stor grad takket være løpene til Derrick Henry. Med det er de også tilbake på toppen av divisjonen, og de har nå kontroll på sin egen skjebne. Etter denne kampen mot Browns har de også et rimelig overkommelig avslutningskvarter på sesongen, så en seier her kan gjøre veldig mye for å sikre Titans’ første divisjonstittel siden 2008. Men da må de opp mot en etter hvert så formidabel motstander i form av et Browns-lag som nå har vunnet tre på rad etter bye weeken sin. Og hvis Titans syns 2008 er lang tid å vente på å vinne en divisjon, så spiller Browns her om å sikre sin første winning season siden 2007. De leter også etter sin første sluttspillopptreden siden 2002 og de er fortsatt, i teorien i hvert fall, med i kampen om sin første divisjonstittel siden 1989. Ja, også har de en rimelig dugelig running back de også, i form av Nick Chubb. Eventuelt kan du si de har ligaens mest dugelige duo hvis du legger til Kareem Hunt. Dette kan være en god dag for de som liker godt løpespill, eventuelt de som liker scrappy underdogs som forsøker å eliminere årelang historie.

Søndag 19.00: Bears (5-6) mot Lions (4-7) i Chicago

Ja, ja, Bears. Hva skal man si? Angrepet deres er og forblir en farse. Det er liksom ingen tegn til liv der. Og når det vanligvis så staute forsvaret deres er like gjennomført svakt som det var mot Packers i forrige uke er det null håp for seier. Og dermed er laget som startet 5-1 nå plutselig 5-6. For å være litt statistisk, 140 lag har startet sesongen 5-1 siden NFL introduserte 16-kampers-sesongen i 1978. Kun tre av dem har endt opp under .500. Nå er det fortsatt fem kamper igjen å spille og Bears har en del greie kamper foran seg, blant annet denne mot Lions, men akkurat nå har de et angrep som er så fantasiløst og håpløst at de kan tape mot hvem det skal være. Ja, Lions lot nettopp Texans fullstendig rulle over dem i en must-win-kamp på Thanksgiving, men det var Texans og Deshaun Watson. Bears får ikke 41 poeng mot Lions. Bears får ikke 41 poeng mot noen. Altså, dette er i teorien en kamp der i hvert fall et av lagene har hang på sluttspillagene, men nei, dette er ikke en kamp med sluttspillimplikasjoner. Bears-sesongen er ferdig. Lions-sesongen er ferdig. Disse lagene går ingensteds. Det er min definitive påstand. Og med det fastslått er jeg nå klar for å se vinneren i denne kampen vinne sine fire siste og knipe den siste wild card-plassen.

Søndag 19.00: Dolphins (7-4) mot Bengals (2-8-1) i Cincinnati

Brandon Allens Bengals var et fryktelig trist skue. Ja, de var på papiret jevne med Giants, men mye av det var takket være et langt kick return, noe som ikke akkurat er en noe man kan basere kampplanene sine på. Nå møter de et godt Dolphins-forsvar og et godt Dolphins-lag i wild card-modus, som bør kunne gjøre kort prosess av Bengals. Det store spørsmålet sånn sett er kanskje ikke hvem som kommer til å vinne kampen, men heller hvem som kommer til å vinne kampen for Dolphins. Tua Tagovailoa måtte stå over forrige kamp med en tommelskade, og Ryan Fitzpatrick gjorde en meget god jobb som hans erstatter, men Dolphins-HC Brian Flores insisterer fortsatt på at Tua er hans starter uansett hva som skjer. Kommer Tua til å være klar for denne kampen, eller får vi enda en runde med Fitzmagic? Og kan Fitzpatrick gjøre noe som helst for å faktisk overbevise Flores om å gi ham jobben tilbake, eller seilte det skipet med en gang Tua tok over? Dolphins har klart å sette seg i en litt rar QB-kontrovers-situasjon, der det er den unge, lovende og spennende spilleren som får spille, mens det er den trause og kjedelige veteranen som mange fans helst vil se. Vanligvis ville det vært motsatt, men det er kanskje bare sånn det er noen ganger. Men uansett hvem som starter, dette bør bli Dolphins-seier.

La det forøvrig også være nevnt hvor ufattelig trist det er om det som skulle vært det første møtet mellom Tua og Burrow i NFL ender med at begge er skadet for kampen. Ja, ja, det kommer forhåpentligvis flere sjanser.

Søndag 19.00: Texans (4-7) mot Colts (7-4) i Houston

Texans har vunnet tre av fire etter bye week, og mot Lions på Thanksgiving så både angrep og forsvar godt ut, med store spill fra lagets to store stjerner Deshaun Watson og JJ Watt. Det så faktisk ut som om laget så vidt begynte å bygge noe som kunne likne på en aldri så liten playoff push på tampen av sesongen. Det er tre kamper opp til Colts på wild card, men samtidig har de to kamper igjen mot Colts så de kan tette luken raskt. Problemet er bare hva som skjedde denne uken, da både Will Fuller og Bradley Roby testet positivt for doping og ble suspendert inn i neste sesong. Med to vesentlige bidragsytere på angrep og forsvar ute ser det ut som at det kan være kroken på døra for Texans’ sesong allikevel. De måtte nok vinne fem på rappen, og det er fryktelig vanskelig allerede før du mister spillere til suspensjoner. Her er det altså en god mulighet for Colts til å få slukket den siste rest av håp som er igjen i Houston med en gang. Problemet med Colts virker å være at de er fryktelig uforutsigbare i år. De er et lag som er godt nok til å slå hvem det skal være, men også tape mot hvem det skal være. Så langt i sesongen har stort sett forsvaret vært der hele veien, mens angrepet under Phil Rivers har vært litt opp og ned. Mot Titans ble det dog en total svikt på alle fronter mot slutten av første halvdel av kampen som førte til at Titans fikk bygget seg opp en alt for stor ledelse alt for tidlig. De har ikke råd til å la Watson Texans-angrepet ta en liknende ledelse. Hvis Colts-forsvaret kan containe Texans bedre er angrepet deres godt nok til å vinne kampen og sørge for at laget holder stø kurs mot sluttspill og kamp om divisjonstittelen, og med Will Fuller ute av Texans-angrepet tror jeg Colts kan klare akkurat det.

Søndag 19.00: Jets (0-11) mot Raiders (6-5) i New York

Ja, hva er verst egentlig? Å ha legitime grunner til håp og tro på at ting skal bli bedre, bare for å få drømmene knust igjen og igjen, eller å bare være kontinuerlig dårlig? Raiders var liksom endelig kommet dit de skulle være, mente de. De hadde fått noen store seiere, de var med i wild card-kampen, de splittet serien sin med Chiefs og selv om de tapte så så de gode ut. Carr fortjente til og med å være i MVP-samtalen, hevdet enkelte, og fansen så ut til å klø etter å komme seg til sluttspillet og møte Chiefs for en tredje gang denne sesongen, for der skulle de sette skapet på plass. Det er forsåvidt fortsatt muligheter for dem å gjøre dette, men etter kampen mot Falcons har kanskje luften gått litt ut av ballongen, for dette var ikke pent. Virkelig ikke pent. Greit nok, Falcons har et ok lag som er i stand til å gi de fleste lag problemer, men at Raiders skulle bli avkledd og utspilt så til de grader? Og at de skulle bli stengt ned så kraftig av Falcons-forsvaret som har vært en akilleshæl gjennom hele sesongen? Greit at Josh Jacobs røk på en ankelskade, men allikevel, det der var ikke pent. Ikke i det hele tatt. Derfor blir dette en ekstra viktig kamp for Raiders for å komme seg tilbake opp på hesten igjen og vise at de fortsatt har stø kurs mot sluttspillet. Heldig for dem at det da er Jets som er motstander, for det eneste de klarer å slå for tiden er sine egne fans. To nye GMer og en HC sparket denne uken, og Adam Gase har fortsatt en jobb. Ja, sånn kan det gå.

Søndag 22.05: Seahawks (8-3) mot Giants (4-7) i Seattle

Et møte mellom et par divisjonsledere i NFC, men ikke alle divisjoner er like. Seahawks leder det som kan hevdes å være NFLs tøffeste divisjon (AFC North har en bedre sammenlagt seiersprosent, men NFC West har et bedre lag på fjerde plass), mens Giants leder det som uten tvil eller diskusjon er NFLs dårligste divisjon, kanskje noensinne. Så joda, Giants er på en win streak på tre kamper (for første gang siden 2016), men det er snakk om to divisjonskamper og et møte med Bengals uten Joe Burrow. Det er ikke akkurat kvalitetsseiere, og selv om de nok ikke trenger kvalitetsseiere for å vinne NFC East, så trenger de kvalitet om de skal beseire Seahawks. Og det ser det ikke ut til at de har, spesielt ikke om skaden på Daniel Jones tvinger dem til å spille Colt McCoy denne helgen. Og jada, jada, Colt McCoy er faktisk ubeseiret mot Seahawks i karrieren. Hans en kamp mot dem som quarterback for Browns i 2011 endte med seier 6-3. Men hvis årets utgave av Seahawks - med Russell Wilson som fortsetter å kaste baller til DK Metcalf - ender opp med å bare score 3 poeng i en kamp, så tar jeg min hatt og går, for da er det ikke noe poeng i å prøve å få noe mening ut av NFL lenger.

Søndag 22.05: Cardinals (6-5) mot Rams (7-4) i Arizona

Stolleken i NFC West fortsetter. Året åpnet med at 49ers var favorittene, før det ble tidlig klart at Seahawks så ut som en tittelutfordrer. Så har Cardinals og Rams hatt vært sitt lille øyeblikk på toppen, før Sehawks igjen er topp mens 49ers etter å ha sett helt utslått ut har spilt seg inn i sluttspillkampen igjen. Det er en ganske vill affære! Men med så mange utskiftninger er det klart at det må gå litt opp og litt ned i blant, og for disse to gikk det litt ned i forrige uke. Fitzgerald-løse Cardinals tapte en kamp de nok kanskje burde vunnet borte mot Patriots, og viste med det at selv om de ser ut som et godt lag, er de nok ikke stabilt gode nok til å være en seriøs utfordrer om en Super Bowl i år, mens Rams tapte mot 49ers i en kamp der de først så utspilt ut, så kom tilbake, før de rotet bort seieren på slutten. Og for gjøre irritasjonen maksimal tapte altså begge lag på et field goal i kampens siste sekund. Man sitter veldig med en følelse av at dette er to lag som kan nå sluttspillet og som kan gi hvem som helst trøbbel på en god dag, men som kanskje ikke er stabile nok til å vinne fire sluttspillkamper på rad. Vi får vel se. Vinner Rams her ser i hvert fall veien deres mot sluttspillet veldig klar ut, mens Cardinals da vil være i trøbbel, men definitivt ikke ute av det. Vinner Cardinals er begge lag i en ok posisjon før de siste fire kampene. Det kan altså bli spennende og det kan bli jevnt. Men uansett hva det blir er vi garantert at det blir Kyler Murray mot Aaron Donald, og det bør være noe å få med seg.

Søndag 22.25: Chargers (3-8) mot Patriots (5-6) i Los Angeles

Patriots nekter å gi seg. Laget tok en særdeles viktig seier mot Cardinals i forrige uke, der forsvaret igjen viste seg fra sin bedre side, mens Cam og angrepet gjorde nok til å vinne. Fjorårets beste defensive spiller Stephon Gilmore hadde en ny god kamp der han stort sett nøytraliserte en av de beste receiverne i verden i Nuk Hopkins. Nå venter Keenan Allen og et Chargers-angrep som produserer dugelig med yards, men ikke så mange seire. Forrige uke tapte de også for første gang med mer enn én score. Ting begynner å se mørkt ut for deres hovedtrener Anthony Lynn, som får flere og flere kritikere som roper på hans avgang. Kan han overleve et møte med et Patriots-lag i desperat jakt på å komme seg tilbake inn i sluttspillkampen?

Søndag 22.25: Packers (8-3) mot Eagles (3-7-1) i Green Bay

Begge disse lagene gjorde et overraskende og kontroversielt trekk da de draftet en quarterback tidlig i årets draft. Det førte til spørsmål om tiden var ute for henholdsvis Aaron Rodgers i Green Bay og Carson Wentz i Philadelphia. Men responsen vi har fått fra disse to quarterbackene denne sesongen har vært noe forskjellig. Aaron Rodgers har spilt på MVP-nivå og vist at det definitivt ikke er tid for å ta ham ut av spill riktig ennå. Carson Wentz har sett ut som den dårligste quarterbacken i ligaen, og i forrige uke, etter ukevis med mediestorm, ble han faktisk tatt ut av spill for et par snaps. Jalen Hurts kom inn, completet en pasning, gikk ut, og fikk se Wentz bli sacket på neste spill. Og med unntak av en handoff til Sanders var det det Hurts fikk gjort i kampen. Allikevel så han kanskje bedre ut enn Wentz, som slet kraftig mot et av ligaens svakeste forsvar og som ville hatt en veldig lite pen statline hvis ikke det hadde vært for en hail mary i garbage time. Ropene etter Hurts vil nok ikke stilne fremover, for Eagles er jo fortsatt midt i et sluttspillrace, bare en halv kamp bak i NFC East. Med det sagt er det nok ikke så viktig hvem som spiller av Wentz eller Hurts akkurat i denne kampen. Packers er i en helt annen klasse, noe de også viste med deres nedsabling av Bears i forrige uke. Rodgers og co fortsetter på stø kurs fremover, men leder det mot en MVP, en Super Bowl-seier, begge deler eller ingenting?

Mandag 02.20 - SNF: Chiefs (10-1) mot Broncos (4-7) i Kansas City

De to siste ukene har jeg spurt om Drew Locks dager er talte og om Broncos kommer til å se etter en ny quarterback etter sesongen. Forrige uke fikk vi dog i hvert fall slått fast en ting - Drew Lock er kanskje ikke kjempegod, men han er definitivt bedre enn ingenting. For med null quarterbacks måtte altså Broncos ta banen og forsøke å utrette mirakler mot Saints. Det gikk ikke videre bra, men de skal ha respekt for et veldig ærlig forsøk. For Kendall Hinton blir det nok med det ene forsøket som QB, men selv om det ikke var pent er det vanskelig å ikke ha respekt for at han prøvde. Og så må det være lov å si at han ikke akkurat fikk mye hjelp fra sin playcaller. Det er litt usikkert hva Pat Shurmur egentlig prøvde på mot Saints, men i gameplanen hans var det definitivt ikke rom for å gjøre ting enkelt for en quarterback i en umulig situasjon.

Men uansett, det var forrige uke, og nå er denne uken, og Broncos skal opp mot en quarterback som forrige uke kastet nesten tre ganger så mange yards som Broncos’ kamptotal på kampens første spill, før han fortsatte med å gå over 300 yards før pause. Chiefs ser ganske rødglødende ut for tiden, mens Broncos, med eller uten quarterback, ikke akkurat gjør det. Men samtidig er Chiefs kanskje litt for glade i å ta foten av gasspedalen når de bygger seg opp en ledelse og la lag slippe til igjen. Det går stort sett bra, men det fører til en del hårete situasjoner. Kan Broncos utnytte seg av at de får inn en frisk og uthvilt quarterback (og receivergruppe, forsåvidt, de hadde jo ikke så mye arbeid i helgen de heller) og straffe Chiefs om det blir en ny jevn kamp?

Mandag 23.00: Steelers (11-0) mot Football Team (4-7) i Pittsburgh

Steelers fortsetter videre, mot en ubeseiret sesong? Når man er 11-0 er det definitivt på tide å snakke om at potensialet for perfeksjon er der, selv om det skal sies at de tidvis så veldig håpløse ut mot Ravens’ B-lag, med fryktelig mange untimely drops fra receivere på 3rd down. Det er blitt en litt sånn stående vits som gjentas hver uke blant fans nå at Steelers er “det dårligste X-0-laget noensinne”. Det er ikke nødvendigvis sant, men det er et faktum at de har sett tidvis shaky ut. Kan et Football Team-lag som ser ut til å ha funnet rytmen litt klare å straffe dem, da? Det er ikke utenkelig, men det er mye som skal klaffe riktig da. For de som fulgte Alex Smiths karriere i AFC vet man at han historisk har slitt mot nettopp Steelers’ form for soneforsvar. Samtidig har Steelers-forsvaret fått en enorm skrape hvis rapportene om at Bud Duprees korsbånd er røket stemmer. Men i utgangspunktet bør dette være en grei Steelers-seier, men ikke utelukk Football Team fullstendig.

Tirsdag 02.15 - MNF: 49ers (5-6) mot Bills (8-3) i “San Francisco” (altså Glendale, AZ)

Kan vi faktisk få samtlige lag fra en divisjon i ett og samme sluttspill? Det skal vel fortsatt litt til, men akkurat nå er ståa den at vi har to NFC West-lag på wild card-plass, mens 49ers bare ligger én kamp bak å ta den tredje plassen hvis de vinner her. Rarere ting har skjedd, altså, og med Raheem Mostert tilbake og George Kittle som venter på å komme seg av IR aner vi konturene av et godt 49ers-lag for det siste kvarteret av sesongen. Men samtidig aner vi også konturene av et lag som har mer enn bare sluttspillet å bekymre seg for. Santa Clara County har nemlig besluttet at det ikke skal spilles idrett i fylket i kommende uker, og dermed er 49ers kastet ut i en situasjon der de både må trene og spille hjemmekamper i Arizona de kommende ukene. Ikke akkurat optimale forhold.

Og midt oppi dette møter de altså et Bills-lag som fortsetter å se veldig godt ut, og som nå vel har etablert seg som den sterkeste av “røkla”, AFC-lagene utenom Steelers og Chiefs. Det er en tøff oppgave å slå Bills i seg selv, men bråket rundt hva 49ers skal kalle hjemmebane gjør ikke ting lettere. Kanskje 49ers kan prøve å bruke det at denne stadion var åstedet for Bills’ sureste tap i år som en psykkologisk faktor? Få Cardinals til å henge opp en haug med bilder av Nuk Hopkins som fanger inn en hail mary over tre Bills-forsvarere? Det kan jo være verdt et forsøk, for dette er en kamp 49ers må vinne for å holde følge i wild card-kampen, samtidig som det er en kamp Bills må vinne for å trygge ledelsen i AFC East. Det bør bli bra!

Onsdag 02.05: Ravens (6-5) mot Cowboys (3-8) i Baltimore

Ravens hadde bare 36 aktive spillere mot Steelers, men de gjorde allikevel en fight ut av kampen, og kunne til og med kanskje vunnet hvis de hadde spilt kortene sine bedre fra 1-yard-linjen like før pause. Det var et tap, men det var allikevel en slags “moralsk seier” i et veldig tøft oppgjør mot en svær divisjonsrival. Var dette den typen kamp som vil kunne heve lagets moral og gjøre dem klare til et playoff-push på slutten av sesongen? Tja, vi så vel nettopp Raiders komme ut med en “moralsk seier” mot en divisjonsrival bare for å fullstendig krasje i kampen etter, så den pendelen kan vel svinge begge veier. Men med Lamar Jackson tilbake (for de som har kritisert Lamar i år, forøvrig, må det ha vært interessant å se hvor ekstremt flatt angrepet er uten ham) og mot et Cowboys som fremstår som det dårliste laget i NFC East bør det allikevel være nok til seier for de lilla.

11
23 svar

Men med Lamar Jackson tilbake (for de som har kritisert Lamar i år, forøvrig, må det ha vært interessant å se hvor ekstremt flatt angrepet er uten ham) og mot et Cowboys som fremstår som det dårliste laget i NFC East bør det allikevel være nok til seier for de lilla.

Driter vi i, for Cowboys skal spille fotball på samme bane som Dez Bryant igjen! :heart eyes: :heart eyes: :heart eyes:

2
LaGoeba [sitat…] Kan være at jeg var litt upresis her. Jeg kan ekstremt lite om College-fotball, selv om jeg ønsker å lære meg mer om dette, men jeg har bare lest at enkelte har satt spørs...

Jeg kan ekstremt lite om College-fotball, selv om jeg ønsker å lære meg mer om dette, men jeg har bare lest at enkelte har satt spørsmålstegnet til nivået på motstanderne.

Jeg vet ikke spesifikt hva folk har sagt, men det bør ikke være noen grunn til å si noe på nivået. Sewell spiller for Oregon i Pac-12. Det er en såkalt Power Five Conference, altså en av de fem beste conferencene i college (sammen med Big XII, Big Ten, ACC og SEC). Og joda, Pac-12 er litt på en nedadstigende kurve og er kanskje den svakeste conferencen av Power Five akkurat nå, men det er fortsatt en veldig god conference, liksom. Hvis man sammenligner med europeisk fotball er det som om noen skulle spilt i Frankrike. Selv om det ikke er helt Spania eller England er det fortsatt en av de fem beste ligaene i Europa og man ville ikke sagt at nivået var svakt.

Så uten å ha sett spesifikt hva det er folk klager på så vil jeg generelt si at det ikke stemmer at Sewells motstand er svak.

2

Det er drøyt å si at Seahawks pr i dag har et av ligaens svakeste forsvar.

Vi har hatt massive skadeproblemer i forsvaret, men har fått nøkkelspillere tilbake, og ville holdt Eagles til ti poeng om ikke det var for Hail Maryen du nevner.

Jeg tror forsvaret blir riktig bra når vi nærmer oss playoffs. Som Pete Carroll sier:"It's not how you start, it's how you finish".

1

Jeg vil være forsiktig med å kurere dette forsvaret ut ifra en kamp mot Eagles.

Vi har slitt stort sett i hele år, også i de kampene vi har hatt de fleste av nøkkelspillerne tilstede. Men jo, det har blitt bedre i det siste, dog. det skal litt mer til enn en god forestilling eller to mot NFC East-motstand før jeg friskmelder forsvaret.

Om forsvaret vårt bare kunne blitt helt average, så hadde det gjort underverker i og med at vi fortsatt har et potent angrep.

1

Jeg har ikke friskmeldt forsvaret, men det er bedring på gang, og hvis vi får flere tilbake uten at nye nøkkelspillere blir skadet, har jeg tro på at det kan bli bra.

1
Dr_Who Det er drøyt å si at Seahawks pr i dag har et av ligaens svakeste forsvar. Vi har hatt massive skadeproblemer i forsvaret, men har fått nøkkelspillere tilbake, og ville holdt Eagle...

Det er drøyt å si at Seahawks pr i dag har et av ligaens svakeste forsvar.

Seahawks har en defensiv DVOA-ranking på 26 og en defensiv SRS-ranking på 29 ...

Å trekke frem at de holdt Eagles til få poeng blir også en litt merkelig sirkulærlogikk når det du reagerer på er et utsagn om at det ikke så bra ut hva Eagles klarte å få til mot dette forsvaret.

At ting kan bedre seg er fullstendig mulig, men at det Seahawks-forsvaret har vist så langt i år er svakt er et faktum.

1

Dette blir litt på siden av tråden, men shit au. Nå går det jo mange, om ikke rykter, så i hvert fall ønsker om at i hvert fall Bengals vil tanke for Penei Sewell. Spesielt etter skaden til Burrow har dette tatt seg opp.

Han ser jo ut som et potensielt beist, som ryktene også tilsier som den mest dominerende på O-line på college nivå på lange tider. Samtidig så ser jeg at det blir satt små spørsmålstegn ved nivået han spiller på, uten at jeg vet veldig mye mer om akkurat det.

Så spørsmålet er egentlig, hvor god er Sewell? Vil vi se lag begynne å konkurrere om å få #1 pick i draften for å velge han, eller er ryktene overdrevne?

1

Så lenge Bengals har et topp-3-valg i draften tar de Penei Sewell. Han er et av de største OT-talentene på år og dag og en fantastisk kombinasjon av fysikk og teknikk allerede i college. Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med nivået hans. Han dominerte i Pac-12 allerede som sophomore, det er vanskelig å nå et høyere nivå enn det.

De eneste grunnene til at Sewell ikke går som nr. 1 i år og faller helt til Bengals på 3 er at han kommer inn i NFL samme år som et av de aller største QB-talentene vi har sett (Trevor Lawrence) og at de to lagene som ligger før Bengals er særdeles QB-hungrige så for den som ender på nr. 2 går nok Justin Fields (eller Zach Wilson).

Det finnes aldri noen garantier i draften, men Sewell er så nære en garanti man kommer. Og for et Bengals-lag som desperat trenger å beskytte QBen sin er han en no-brainer som jeg ser det.

1
Dr_Who Det er drøyt å si at Seahawks pr i dag har et av ligaens svakeste forsvar. Vi har hatt massive skadeproblemer i forsvaret, men har fått nøkkelspillere tilbake, og ville holdt Eagle...

Det er drøyt å si at Seahawks pr i dag har et av ligaens svakeste forsvar.

Har fortsatt et av ligaens svakeste forsvar, inntil vi har bevist noe annet - selv om trenden viser bedring. Vi må ha good showings mot Giants og The One and Only Football Team først og så har vi uke 16 mot Rams. Det kan avgjøre mye - NFC West, potensielt #1-seed (mer typisk blir vel vi 1 av 2 lag i NFL som får bære nedsiden av første sesong med 14 playoffslag) og om vi kan være sikre på at vi ikke lenger er blant ligaens svakeste forsvar.

Fyren som har fått mye av æren for at det har snudd seg - apropos skadeproblemer - Dunlap, ble også sendt til MRI etter kampen. Det var visst ikke *alvorlig*, men usikkert om han kan spille denn uken - vi har sett sånne ting dra ut før. (Pete kjører alltid positive spin.)

1
SalSomer [sitat…] Seahawks har en defensiv DVOA-ranking på 26 og en defensiv SRS-ranking på 29 ... Å trekke frem at de holdt Eagles til få poeng blir også en litt merkelig sirkulærlogikk nå...

Seahawks

.. har fått Josh Gordon re-instated, kan allerede være klar fra uke 16!

Nå skal det sies at vi har Giants, Jets og Football Team frem til det, og de tre bør vi vel kunne vinne uten ham. Men litt sånn rar håndtering. Ser ut til at de ville suspendere ham nøyaktig et år. Det kunne de vel kommmunisert litt klarere, har jo vært uklart fra week 3 elns det her.

1

Los Angeles Chargers quarterback Justin Herbert is the NFL Offensive Rookie of the Month as he's hardly looked like a rookie signal-caller. Herbert averaged 294.6 yards per contest in five November outings, tossing 11 touchdowns to only four interceptions with a 66.5 completion percentage.

1

Josh Gordon blir god å ha mot slutten av regular season, og eventuelt i playoffs.

Så er det bare å krysse fingrene for at Dunlap og Flowers kan spille mot Giants.

1
SalSomer Så lenge Bengals har et topp-3-valg i draften tar de Penei Sewell. Han er et av de største OT-talentene på år og dag og en fantastisk kombinasjon av fysikk og teknikk allerede i co...

Så lenge Bengals har et topp-3-valg i draften tar de Penei Sewell. Han er et av de største OT-talentene på år og dag og en fantastisk kombinasjon av fysikk og teknikk allerede i college. Jeg er ikke helt sikker på hva du mener med nivået hans. Han dominerte i Pac-12 allerede som sophomore, det er vanskelig å nå et høyere nivå enn det.

Kan være at jeg var litt upresis her. Jeg kan ekstremt lite om College-fotball, selv om jeg ønsker å lære meg mer om dette, men jeg har bare lest at enkelte har satt spørsmålstegnet til nivået på motstanderne. Lurte egentlig bare på om dette stemte, men dette kunne jeg vært selvfølgelig tydeligere på :-)

Men synes han ser ekstremt spennende ut. En sykt eksplosiv og atletisk pakke av det lille jeg har fått sett.

1
SalSomer [sitat…] Jeg vet ikke spesifikt hva folk har sagt, men det bør ikke være noen grunn til å si noe på nivået. Sewell spiller for Oregon i Pac-12. Det er en såkalt Power Five Conferen...

Dette oppklarte veldig mye, takk for et veldig utfyllende og ryddig svar! Alltids fint å lære noe nytt også.

Da vil jeg tippe at kritikken er litt malplassert, men kommer fra de som kanskje ser «ned» på gode divisjoner, litt sånn som du nevner med Ligue 1.

Da gleder jeg meg veldig til å se Sewell i NFL de neste årene!

1

Den TD pasningen til Hurts var har alle aspektene av det Wentz har ønsket å få til denne sesongen.

Nå kan det være verdt sjansen å bare starte Hurts fra og med neste kamp, det blir i hvert fall ikke verre.

1

BREAKING NEWS: Jets har nå endelig tatt en avgjørelse, og valgt å sparke ....

Defensiv Coordinator Gregg Williams.

God jul og godt nyttår, Jets supportere.

1

Da er det bekreftet at Wentz blir back-up QB mot Saints, og da glir Hurts inn som starter naturlig nok.

Fikk ikke sett blitzen til Jets mot Raiders Hail Mary før i dag. Helt sykehus.

1

Lignende innlegg

Laster...