Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Velkommen til den store samletråden for den fantastiske sporten lacrosse, ofte forkortet til lax innad i miljøet.

Dette er en idrett som ofte har fått et litt ufortjent rykte på seg gjennom serier og filmer som Blue Mountain State, American Pie og så lignende.

Men dette imaget som disse seriene ofte har skapt kunne nesten ikke vært lengre fra sannheten, her hvor jeg selv har måtte møtt meg selv i døra de siste årene. Lacrosse er en relativt dyr sport, men det er definitivt ikke en sport for snobber.

Historie Lacrosse er en av de aller eldste lagidrettene fra Nord-Amerika, og er en av idrettene som er i aller størst vekst. Dette er av flere årsaker, som jeg nok kommer i hvert fall til å touche så vidt innom i løpet av trådstarten.

Før vi kommer til hvor Lacrosse er i dag, og hvordan status ser ut for fremtiden, så vil jeg først se bakover. For i lacrosse er det mye historie, og det går ofte under navnet The Medicine Game.

Lacrosse kommer fra en stamme som het Haudenosaunee, eller Irokesere som de er kjent som i dag. Selv den dag i dag så får barna som blir født i Iroksere-stammen en tre-stick fra tidlig alder. For dem er en lacrosse-stick like selvfølgelig som langrennsski er for oss nordmenn, og dette har ført til noen av de beste lacrossespillerne man har i dag, som Thompson brødrene. Iroquois har det også vært kontroverser rundt, men av helt andre årsaker, noe jeg kommer tilbake til litt senere i denne tråden.

Årsaken til at spillet blir kalt The Medicine Game er fordi det ble spilt kamper som medisinske ritualer for å avverge stammen for sykdom.

Jeg tror ikke at jeg skal skrive veldig mye mer om historien til lacrosse, fordi da tror jeg at jeg aldri blir ferdig. Er det flere som er nysgjerrige, så legger jeg ved noen videoer som er veldig fine;

Roots: Exploring the History of LacrosseThe History of Lacrosse | Honoring the Native American HeritageRoots of Lacrosse by IWCS

1
12 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

LaGoeba

Det har vært to helt fantastiske runder før PLL-sirkuset starter i Baltimore til helgen.

Man merker nå etter at PLL slo seg sammen med MLL at kvaliteten er skyhøy, tempoet er lynraskt og det er målkalas i omtrent hver eneste kamp. Det er også veldig mange kamper som er så jevne at det er nerve til siste possesion.

Første runden var på Patriots sin hjemmebane Gillette Stadium i Boston, mens den andre runden ble spilt i Atlanta på Fith Third Bank Stadium. Litt forskjell på stadionene, men per nå så blir nok stadioner som Gillette Stadium litt for store kontra markedet til Lacrosse.

Archers ser ekstremt bra ut, sammen med Whipsnakes som ikke er like overraskende.

Oppsummering av første runde ser slik ut:

Cannons - Redwoods: 11-12 Whipsnakes - Chaos: 13-7 Archers - Atlas: 18-6 Waterdogs - Cannons: 7-13 Chrome - Redwoods: 11-14

Andre runde:

Chaos - Waterdogs: 12 - 14 Whipsnakes - Cannons: 15 - 14 (OT) Redwoods - Atlas: 9 - 12 Chrome - Waterdogs: 9 - 14 Chaos - Archers: 8 - 12

Skuffet over hvor dårlig Chrome har vært så langt, spesielt med tanke på det offensive arsenalet de besitter i år, og kampen mot Waterdogs var egentlig en kamp de skulle ha vunnet. Heldigvis er Chaos dårligere, men akkurat nå så ser det dårlig ut for et chromeback2021 dessverre.

Jaja, ny sjanse til helgen for å rette opp kjerringa, men blir knalltøft når man møter Whipsnakes denne helga og Archers igjen neste runde. Spørs om man ikke står med fire tap etter fire runder her.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Boksing, Kampsport og MMA

Boksing, Kampsport og MMA

Bilde

Hobby

Hobby

Laster...