Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvorfor finnes det noe som helst?

Ønsker å ta opp en tanke jeg lenge har grublet på. Jeg vil si det er slik at begreper som "ingenting" og "uendelighet" må det brukes abstrakt tenkning for å forstå og selv da er det vanskelig. Dersom en tenker abstrakt bør det være mulig å komme inn på tanken jeg lenge har tenkt: Hvorfor eksisterer det noe som helst? Jeg mener at med abstrakt tenkning er det ikke logisk at noe som helst skal eksistere, hvis noen her mener det motsatte, hvorfor mener dere da at det er logisk?

Jeg er meget klar over at dette kanskje passer bedre i filosofi-forumet eller kanskje begge steder, moderator må gjerne flytte tråden hvis det føles riktig.

1
11 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lodott

ingenting og det at noe eksisterer er to sider av samme sak. hvis man zoomer inn på kvantenivå i et rom som ser tilsynelatende helt tomt ut, er det et forrykende kaos hvor partikler og antipartikler og ditt og anti-datt oppstår i hytt og pine ved å "låne" energi ut av ingenting for så å annihilere hverandre og "betale" tilbake den lånte energien til ingenting. summen av en partikkel og en anti-partikkel er lik 0, altså ingenting. big bang oppsto jo fra ingenting, altså må likt antall av partikler og anti-partikler ha oppstått, men universet eksisterer jo, så de kan ikke ha annihilert hverandre. det betyr at det må finnes et univers som er separert fra vårt eget som består av anti-partikler. hmm, havnet litt utenfor tema nå da :p men høres det ikke logisk ut da? ___________________________________________________ the feeling of rust against my salad fingers is almost orgasmic

1

moppop

du eksistere jo

1

Planeswalk

Det er svært enkelt å bevise at noe eksisterer. Det at du sanser noe og oppfatter noe, krever at det du sanser og oppfatter må finnes for å kunne bli sanset. Årsak-virkning. At mennesker har én type sansning og ei flue en helt annen type, blir en annen historie. Arter oppfatter eksistensen ulikt, basert på hva som er fordelaktig i miljøet det gjelder.

1

Planeswalk

Derfor er vår type sansning selvsagt bare en illusjon, et presentasjonsforsøk mht.virkeligheten. Men det er en illusjon som refererer til det som finnes.

1

Jhaakill

Cogito, ergo sum = jeg tenker, altså er jeg :)

1

Planeswalk

Cogito ergo sum: jeg tenker....

--Akkurat. Denne tenkningen spikrer vår oppfattelse av virkeligheten. All tenkning er en del av å tolke eksistensen. Et inntrykk av verden som er typisk for menneskearten er det som ligger til grunnlag for både sansning og refleksjoner. Tenkning er som kjent refleksjoner, dersom vi utelukker instinktiv tenkning. Mennesker har utviklet en høy grad av refleksjon/tenkning, noe som har flere årsaker (en er nevnt ovenfor lenger opp). Dette gjør at vi har muligheter til å danne kunnskap om en rekke ting på et unikt vis, men det fører også med seg en slags bakside av medaljen; vi begynner å spørre "hvorfor"..i forhold til eksistensielle spm. , noe som forvirrer oss i forhold til å forstå virkelighetens natur "bak teppet".

1

orbixx

protus skrev: "Hvorfor eksisterer det noe som helst?"

Ja, det er spørsmålet som vi har grublet på siden tidenes morgen, og er en av årsakene til at vi vakler gjennom livet med kronisk hodepine.

Et interessant spørsmål som stimulerer eksistensialister, spesielt?

Tråden passer bedre i filosofi-forumet. Enig i det.

1

Planeswalk

Det er ingen "hvorfor". Ting er bare energi i variasjon. Mennesket har utviklet en høy grad av refleksjonsevne. Det positive med det er at vi kan finne ut ting som dundrer oss framover i utvikling (om det kan sies å være positivt) og foreløpig har sikret oss som art.

Dette var basert på interesse for "hvordan" ting fungerer, fra et større og mindre perspektiv, alt etter hva som trengs.

Det negative er at vi også begynte å spørre "hvorfor". Grunnen til akkurat dette, er at samfunnet utviklet seg til høysivilisasjon der vi ikke lenger måtte bruke mye tid på å klare oss. Dermed ble det frigjort mye tid og folk kjeder seg. Da dukker spm.som "hvorfor" opp. "Hvorfor" er ikke et eksistensielt spm.

1

Tjodgeir

Det er ingen "hvorfor". Ting er bare energi i variasjon. ___________________________________________

Er du helt sikker på dette?

1

brosmeraad

orbixx skrev: protus skrev: "Hvorfor eksisterer det noe som helst?"

-------------------

Veldig vanskelig å svare på.

Derfor mange liker å si "fordi Gud skapte det" og så ikek tenke mer på det.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...