Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Flere enn meg som følger spent med på Opportunity sin vandring mot Victoriakrateret på Mars? Den kommer fram ganske snart, og er nå bare 100 meter unna.

Vi snakker om et STORT krater her...

1
10 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

ostgote

Har fulgt med marsroverne fra dag en, men i det siste er det blitt mer sparsomt med ny informasjon om nye funn og oppdagelser. Ser fram mot det nest robotkjøretøyet som skal sendes til Mars med stor forventning. Roboter er den mest rasjonelle metoden for å utforske Mars.

1

KapteinKaos

Nå kikker de over kanten. http://www.astro.uio.no/ita/nyheter/opportunity_0104/oppdater_opportunity.html Bare sand og stein, ingen grønne menn...

1

KapteinKaos

Spirit og Opportunity må da være blant de aller største og historisk viktigste suksessene i moderne romfart. Av det jeg kommer på vil jeg bare ranke månelandingene, Hubble-teleskopet, og Voyager-sondene foran.

1

Jhaakill

Fantastisk å se bilder fra Mars. Jeg håper jeg får oppleve at "vi" drar dit...

1

KennethGnosis

Er virkelig både Spirit og Opportunity fortsatt operative? De hadde altså en beregnet levetid på ca 90 dager, og nå har de holdt på hvor lenge? Tre år?

Edit: Jeg sjekket, og fant ut at det er snakk om to og et halvt år, eller i overkant. Uansett meget imponerende. Fascinerende ekspedisjon må jeg si. Skal bli gøy når de sender atomdrevne biler dit, og glidefly. En isborende sonde på Europa hadde også vært noe. -----------------------------------------------

<a href="http://home.no/gnosis/"&gt;http://home.no/gnosis/&lt;/a&gt;

1

mito

Det stemmer at begge roverne har vært der langt utover garantitiden, men de begynner nå å merke tegn til slitasje. Det ene hjulet hos Spirit har låst seg, så de har en spesiell manøver når de kjører den (uansett ligger den i vinterdvale nå). Slipeverktøyet begynner også å merket kjøret. Likevel, dette må regnes som en suksess!

1

Ashtead

Ja, jeg lurte på om de fremdeles var "i live" de to der. Og det er de: ser ut som våren er iferd med å komme for Spirit, mens Opportunity er igang med å skrubbe på "Cape Faraday". De har vel til nå holdt det gående ca 10 ganger så lenge som opprinnelig planlagt, og virker som de er i rimelig god form fremdeles.

Det hjelper sikkert godt med de hvirvelvindene som blåser vekk støvet fra solpanelene deres med mellomrom.

Ashtead

1

2Crabs

Nope, men en link ville kanksje hjulpet.

1

mito

1

trollbrt

de har ruslet rundt lenge i sanden de to småtassene imponerende

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...