Nye VGD er lansert! Mer informasjon

NASA-pressekonferanse 14 mai - nytt objekt funnet

NASA to Announce Success of Long Galactic Hunt

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2008/may/HQ_M08089_Chandra_Advisory.html

WASHINGTON -- NASA has scheduled a media teleconference Wednesday, May 14, at 1 p.m. EDT, to announce the discovery of an object in our Galaxy astronomers have been hunting for more than 50 years. This finding was made by combining data from NASA's Chandra X-ray Observatory with ground-based observations.

http://www.nasa.gov/news/media/newsaudio/index.html

- Kan det ha noe med dette å gjøre: http://www.canada.com/topics/technology/science/story.html?id=9fe3bd1e-eabd-4542-8e66-d203eb25fb81&k=19876

/EdvMeyer

1
12 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Larry

Fikk med meg et par minutter av streamingen av slutten, og de snakket om en type supernova i noen sekunder.

Deretter var det en innringer(?) som skreik noe om vagina til den kvinnelige konferanselederen(?).

Hehe, det virket utrolig amatørmessig det lille jeg hørte :-)

1

ostgote

En 150 år gammel supernova i den sentrale delen av melkeveien.

1

Larry

Ja, så det. Ikke så fryktelig spennede egentlig.

Undrer meg litt over at de skrev at dette var lett etter i over 50 år. Supernovaer har man jo også tidlligere sett "etterdønninger" fra. Og selv om denne nå er bekreftet til å være yngre enn det de opprinnelige trodde, så er det jo ikke engang en ny supernova som er observert.

Virker som de prøver å "hype" opp interessen litt :)

1

Larry

Kan neppe være noen forbindelse mellom de sakene, siden den siste du linker til er fra ESA og ikke NASA. I tillegg sier de jo at det dreier seg om noe i vår galakse, og ESA sin oppdagelse dreide seg om galakser som var 2.3 milliarder lysår unna.

Men håper det er en spennede oppdagelse, selv om det virker som det bare er en bekreftelse på noe vi allerde antar eksisterer.

1

Jhaakill

Er det en bekreftelse på det store sorte hullet i sentrum av Melkeveien kanskje? Eller er dette allerede bekreftet? Sorte hull sender jo ut røntgenstråling (siden det er snakk om Chandra X-ray observatory)..

1

Larry

Jeg tenkte litt på om de kunne observert røngtenstråling fra det mellomstore sorte hullet de mente de fant indikasjoner på for noen få år siden, like ved det supermassive i senter, men så var det dette med 50 års leting da. Jeg innbilt meg nemlig at det supermassive sorte hullet i senter allerede var godt underbygd, men det kan hende jeg har trukket litt for raske konklusjoner,og at de har manglet avgjørende data?

Det er jo uansett snakk om et objekt, så det utelater jo en hel del fenomener. Men det er jo allered i morgen pressekonferansen er, så...

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...