Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvordan vet vi hvordan andre galakser ser ut?

Vil ikke lyset fra andre galakser vi ser ha reist i romet i utrolig mange år og derfor kunn gi et bilde av hvordan galaksene så ut for lenge lenge lenge siden? hvordan vet vi hva som skjer i andre galakser i nå tid? eller gjør vi ikke dette?

1
3 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

orbixx

Hvis du vil utforske rommet, så kan jeg anbefale et fantastisk gratisprogram fra Microsoft.

worldwidetelescope.org

1

Vigi

Deichman skrev: Vil ikke lyset fra andre galakser vi ser ha reist i romet i utrolig mange år og derfor kunn gi et bilde av hvordan galaksene så ut for lenge lenge lenge siden? hvordan vet vi hva som skjer i andre galakser i nå tid? eller gjør vi ikke dette?

-------------------------

Vi vet det ikke, men vi antar. Stemmer det at det er fortiden vi ser på. Faktisk er det slik at når vi ser på månen så ser vi månen slik den var for ett sekund siden. Med galaksene er det snakk om millioner av år, og det er da umulig å være sikre på hvordan det ser ut akkurat i dag.

1

Jhaakill

Vi vet ikke hvordan en enkelt galakse ser ut akkurat nå, nei. Men siden det finnes så utrolig mange galakser som er på forskjellig utviklingsstadium rundt om i universet, samt at galakser gjerne holder seg stabile i millioner/milliarder av år er ikke alltid det vi observerer så halvgærnt. Men man må selvfølgelig alltid ha i bakhodet den lange avstanden og lysets reise fra galaksen til våre teleskoper.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...