Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Krysse melkeveien

Hvor lang tid tar det å krysse melkeveien med et jet fly fra den ene enden til den andre.

Melkeveien er 100000 lysår i diameter

Et lysår = 9 460 000 000 000 eller 9.46 Billioner km

Jetfly holder sikkert 700 km/t i Snitt

http://no.wikipedia.org/wiki/Melkeveien

1
6 kommentarer

edwardo1

øøh.. vel, egentlig trengs det bare en liten tank siden det ikke er luftmotstand der "ute".. som bringer oss til neste problem, en jetmotor ikke vil kunne fungere uten luft. La oss heller ta en rakett.. raskeste noen gang er apollo 13 (?) som kom opp i ca rundt 40 000 km/t.. tenker man at den skytes uten gravitasjon og luftmotstand vil hastigheten bli enorm men avstanden er uansett så latter stor at å krysse melkeveien uansett er utopi.

Og når man først har nådd målet så må man bruke like mye energi for å stoppe :-)

1

Pip_6

Man trenger trolig hovedsaklig drivstoff til å akselerere og stoppe.

Det er ikke tomt 'der ute'. I 'dragsuget' ifra enkelte satelitter, dannes det silisium-krystaller. -Veldig fine slike, som faktisk blir brukt til endel veldig flott elektronikk her på Jorden. Men dette plasmaet som satelittene svever i, avtar trolig i tetthet, jo lenger ifra planetene eller stjernen man befinner seg. Vi kaller vanligvis dette plasmaet for sol-vind. Eller planetenes magnetosfere.

Hvis vi akselererer et 'romskip' opp imot ekstreme hastigheter, vil anntagelig denne 'ørlille' motstanden bli stor nok, til at den får en merkbar effekt. Og vi vil måtte ta med drivstoff for å opprettholde farten. Men når vi forlater sol-systemet, vil tettheten igjen avta, og motstanden vil minke.. -Trolig.. :o)

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...