Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Astronomi

laaaaaangtbrukernavn

Kjøpe stjernekikkert

Hei!

Jeg lurer på å kjøpe et sånn stetoskop til å se litt på stjernene og himmelen generelt, og kanskje få et lite glimt av nabokona når hun vandrer rundt i bare busken på kjøkkenet.

Fra spøk til alvor. Hva må jeg ut med for en stjernekikkert som er brukbar? Jeg har lyst å se litt på månen, og litt på disse planetene som svirrer rundt, og kanskje få et glimt av en romstasjon eller noen satelitter.

Hva koster et teleskop som kan styres automatisk eller manuelt via pcen? Et sånt med motorer og hele greia.. Regner med at det koster litt?

Noen som har konkrete anbefalinger eller tips til hvor en nybegynner skal starte?

2
13 kommentarer

Jalla2

Det finnes ikke dumme spørsmål, bare dumme svar!

På endel teleskoper (både med motrsøking og manuell) er det mulig å kople opp mot en PC som har programmer som "Starry Night", "Cartes Du Ciel", "Stellarium" o.l. installert (de to sistnevnte programmene kan lastes ned gratis fra internet). Da kan du velge deg et punkt på stjernehimmelen (i programmet) som du ønsker å se nærmere på og det motordrevne teleskopet vil da stille seg inn på det punktet - eller du vil få vite hvordan du skal stille inn teleskopet. Teleskopet må da være stilt inn slik at det "vet" hvor på kloden det er - slike instillingsprosedyrer ligger i instruksjonen/bruksanvisningen for de motoriserte teleskopene (og de som kommer med en såkalt "object finder" som forteller deg om hvordan du stiller inn teleskopet).

I tillegg kan du få små kameraer som du kan sette inn der okkularet ("øyestykket") sitter - da vil du kunne få bildet frem på skjermen.

Uansett, så lønner det seg å kjøpe stjernekart/atlas og kanskje en liten planisfære (den er lett å ta med seg på tur også)

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...