Nye VGD er lansert! Mer informasjon
Bilde

Astronomi

laaaaaangtbrukernavn

Kjøpe stjernekikkert

Hei!

Jeg lurer på å kjøpe et sånn stetoskop til å se litt på stjernene og himmelen generelt, og kanskje få et lite glimt av nabokona når hun vandrer rundt i bare busken på kjøkkenet.

Fra spøk til alvor. Hva må jeg ut med for en stjernekikkert som er brukbar? Jeg har lyst å se litt på månen, og litt på disse planetene som svirrer rundt, og kanskje få et glimt av en romstasjon eller noen satelitter.

Hva koster et teleskop som kan styres automatisk eller manuelt via pcen? Et sånt med motorer og hele greia.. Regner med at det koster litt?

Noen som har konkrete anbefalinger eller tips til hvor en nybegynner skal starte?

2
13 kommentarer

guttemann

Du har jo en astronomiforening i fylket ditt;

Jeg hadde en kompis som var med i en forening som het Sol og Måne. Dette hadde glidd ut av han i forbifarten mens en kollega på jobb hadde overhørt han. For å glatte over fadesen, hadde han tatt en liten hvit løgn om at det var en astronomi-forening. Uheldigvis var kollegaen nokså interessert i astronomi. Så etter at kollegaen hadde fisket om hvordan han kunne bli med i foreningen intens i over en måned, ble kompisen min nødt til å si sannheten for å unngå mer mas : Det var egentlig en forening for Sado Maschokisme....

Men, tilbake til temat. Google Earth er et kjempefint (og gratis) verktøy jeg bruker mye når det gjelder astronomi. Utrolig nyttig altså. Fantastisk godt stjernekart som åpner en ny verden.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...