Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stjerneskudd (utenom det vanlige), og litt til.

Har en liten ting jeg gjerne vil dele med dere, og også stille dere et par spørsmål!

Var ute her i går kveld en liten tur med en stjernekikkert av middels kvalitet. Siden det ikke er noe måne å se, så tenkte jeg skulle tune meg inn på en stjerne (noe jeg først trodde det var). Er ikke helt sikker på hvilken himmelretning jeg kikket i, men jeg det jeg så lignet veldig på en planet (rund, med en noe grålig farge) Kan jeg ha sett venus? Hvor ligger venus i såfall?

Etter litt kikking i kikkerten tittet jeg bare opp på himmelen å beundret synet, da plutselig hele hagen ble lyst opp, jeg leter febrilsk etter kilden på himmelen, å det viser seg da at et stjerneskudd av den store typen har tatt en snarvisit. Stjerneskuddet hadde nemmelig en hale som var en blanding av flammer og gnister som virkerlig lyste opp, får så brått å forsvinne. Mitt spørsmål er så: Har denne lille kometen kommet seg mer eller mindre helskinnet gjennom atmosfæren, slik at rester (les: steiner/romsteiner/o.l) kan ha regnet ned et sted i nærheten?

Observasjonen ble gjort i Kongsberg.

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

gammel_mann

Pnictidene, kanskje?

Vi har nettopp hatt en årlig sverm av stjerneskudd, og enkelte av stjerneskuddene (har sett det selv) er nøyaktig slik du beskriver.

De fleste er mye mindre.

1

sven_a

I sørlig retning kan du se Jupiter, litt øst for Jupiter er Neptun, og enda lenger østover kan du se Uranus. Venus var det nok ikke, for den er under horisonten nå.

Spennende observasjon - det kan godt være noen rester klarte seg, men det er umulig å si før man finner noe :)

1

magicdragon

Jeg har finni ut av at jeg kikket i sør-østlig rettning, objektet var ca medium/sterk lysstyrke, men siden alle disse planetene ligger på den østlige delen av himmelen så er jeg fortsatt ikke sikker på hvem det var.. Noen aning?

1

sven_a

Som sagt ligger Uranus i sørøstlig retning på horisonten nå

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...