Nye VGD er lansert! Mer informasjon

S. Hawking eller A. Einstein? Teorien om alt!

Så på ett program på nrk om Hawking og teorien om alt,og ble ganske forvirret.Er det slik at man må ha en iq på 150+ for å forstå hva stengteori,multivers,kvantemakanikk og relativitetsteori? Vi idioter som strøt til Examen Artium,har problemer med å forstå noe så enkelt som språkbruken.Jeg har lenge trodd at elektroner var de aller minste bestandeler,men det kan se ut som om det kan være strenger.Dette med at sorte hull bare suger til seg minus partikler gjorde meg ikke spesielt klokere.Når jeg har testet meg,har jeg både fått 110 og 127 i iq,men begynner nå å lure på om ikke 110 virker mest sannsynlig i mitt tilfelle.

Hold på å bli sprø av dette programmet,når nye tanker hele tiden dukker opp og man forkaster den forrige.Først måtte man velge mellom relativitetsteorien og kvante-mekanikken,men så påsto Hawking at begge kunne finnes samtidig.Så kom en med stengteorien,og en annen med boblene i mulitiverset.Jeg ble så sliten i hodet,at jeg måtte ta en pause.

Forstår nå meget godt at genier kan bli gale.Hvis jeg tenker for mye på dette selv kan jeg sikkert tilte.Får håpe jeg er ett vanlig menneske med middels iq,kanskje jeg da kan beholde det lille vettet jeg har?

1
27 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

perchri

Forstår nå meget godt at genier kan bli gale.

...de er gale.

1

shaukat23B

...de er gale

Menneskeaper regner sikkert mennesker som gale. Er bare å se på blikkene bonoboer og gorillaer gir oss. Fisker regner muligens apene som gale.

1

kreasjonist

For evolusjonsrelgionen sier vel at kreasjonistene Pasteur og Mendel aldri har eksistert. Grunnleggere av moderne biologi.

1

kreasjonist

Evolusjonsrelgionen må helt klart vekk for igjenn å gi plass for fornuftige og rasjonelle forskere som ikke fyller dagene med politisk korrekt svada.

Ellers må vi ikke utelukke at stemcelle teknologi ikke vil stoppe aldring generelt.

1

St14al3x

Evolusjonsrelgionen må helt klart vekk for igjenn å gi plass for fornuftige og rasjonelle forskere som ikke fyller dagene med politisk korrekt svada.

Evolusjonsteorien er grunnlaget for absolutt alt innen biologi. Dét at du og andre ikke forstår dette betyr veldig lite.

"Nothing in biology makes sense except in light of evolution." – Theodosius Dobzhansky

2

shaukat23B

Evolusjonsteorien er grunnlaget for absolutt alt innen biologi.

Tradisjonelt, ja. Not for long. Du kan ikke lenger forklare genetiske prosesser og celleatferd uten å kjenne til fysikkvitenskapens innerste kroker. Det minste avgjør hva som skjer i det større, ikke motsatt som religionene trodde.

1

AntiHobbit

Er det slik at man må ha en iq på 150+ for å forstå hva stengteori,multivers,kvantemakanikk og relativitetsteori?

Stengteori er vanlig i Liverpool FC. Altfor mange skudd går i stengene.

Man har ikke løst hvorfor, til tross for en flom av teorier. Foreløpig er den gjeldende teorien "uflaks".

1

Messier33

Spesielt Michio Kaku er dyktig til å forklare og poengtere på en enkel måte så folk forstår hva det dreier seg om.

Carl Sagan var kanskje den aller beste til akkurat det :)

1

MartinwetlesM

Carl Sagan

aaaa glemte Sagan! skam!

1

Messier33

Om du ikke har gjort det tidligere, så anbefales Cosmos på det aller sterkeste. Ikke bry deg om at det er fra tidlig 80-tallet og per dags dato utdatert. Det er bare hvordan Sagan forklarer og illustrerer ting som er så episk. Også litt interessant å se hva man visste på den tiden. Vi er heldig som får oppleve nåtiden i skrivende stund. For det har begynt en ny gullalder innenfor utforskningen av Cosmos.

Synd at Mr. Sagan ikke får oppleve dette. Han rakk hvertfall å få med seg Pegasus 51 b og et par andre exo-planeter.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...