Astronomi

Joakimws

Into the Universe with S.Hawking

Hei! Helt plutselig har jeg blitt veldig interessert i universet, stjerner og planeter og diverse teorier om hva som finnes der ute. Jeg har nylig sett "Into the Universe with S.Hawking", og synes det var meget bra:) -Hva annet bør jeg se av film/dokumentarer? -Hvilke sider bør jeg se på? -Hvem bør jeg følge på Youtube?

Jeg vil helst unngå det "Superavanserte" hvor de snakker om avansert utregning og mattematiske formler..

2
91 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hvilke sider bør jeg se på? -Hvem bør jeg følge på Youtube?

Youtube er kanskje ikke det du bør bruke mest tid på. Det blir publisert alt mulig skrot der, og det tar en evighet å finne fram til noe som er verdt å få med seg - med mindre du får en henvisning fra en eller annen. I tillegg er det ofte vanskelig å oppfatte hva som sies.

Prøv med å søke på nettet med stikkord (som Universe, Big Bang, inflation theory, Origin of the Universe osv.). Det finnes mye på norsk, men om du er oppegående i engelsk eller andre språk finnes det lassevis. Men vurdér kilden. Ikke alle er like seriøse, og ikke alle er like nylig oppdaterte.

Det åpne nettets evige dilemma...

Og - velkommen skal du være!

Mvh

BE

1

-Hva annet bør jeg se av film/dokumentarer? -Hvilke sider bør jeg se på? -Hvem bør jeg følge på Youtube?

Cosmos: A personal Voyage av Carl Sagan er jo nesten obligatorisk :)

Riktignok litt utdatert siden dette er fra 1980 men det er måten Carl Sagan gjennomfører dette på, som gjør at man virkelig får opp interessen for astronomi. Mannen var noe for seg selv.

Ellers så kan jeg annbefale denne Youtube filmen. En grei grunnleggende forklaring for Fysikken bak Universet.

Denne dokumentaren tar for seg det astronomer er mest opptatt av, nemlig å finne liv der ute.

Lykke til :)

2

-Hva annet bør jeg se av film/dokumentarer? -Hvilke sider bør jeg se på? -Hvem bør jeg følge på Youtube?

Seminarer av Lawrence Krauss

Filmer av Brian Cox

Neil deGrasse Tyson

Sagan så klart

Richard Feynman

Ed Witten

Brian Green

Hawking

Sixty symbols på youtube samt scishow

4
MartinwetlesM [sitat…] Seminarer av Lawrence Krauss Filmer av Brian Cox Neil deGrasse Tyson Sagan så klart Richard Feynman Ed Witten Brian Green Hawking Sixty symbols på youtube samt scishow

Seminarer av Lawrence Krauss

Filmer av Brian Cox

Neil deGrasse Tyson

Sagan så klart

Richard Feynman

Ed Witten

Brian Green

Hawking

Lawrence Krauss er Sagans arvtager. Akkurat som Sagan kan han snakke om kompliserte emner på en måte som alle kan forstå. Leksjonene hans er også stappfull av lidenskap og humor. Anbefales!

Ellers mange gode forslag i listen til Martin.

Edward Witten vet jeg ikke helt om jeg kan stå bak. Han er litt for smart, og ikke særlig enkel å lytte til for en "nybegynner". Mye matematikk (streng-teori) og den mest monotone stemmen på aldri så lenge. :P

1

Benjamin Schumacher har en helt fenomenal videoserie om kvantemekanikk som forklarer de mest kjente/aktuelle begrepene og teoriene, parallelt med en kornologisk oppsummering. Anbefales både til nybegynnere og vitenskapsnerder som meg selv.

Jeg finner den ikke på youtube, men jeg vet den ligger ute på ymse torrent-sider.

1
MartinwetlesM [sitat…] Seminarer av Lawrence Krauss Filmer av Brian Cox Neil deGrasse Tyson Sagan så klart Richard Feynman Ed Witten Brian Green Hawking Sixty symbols på youtube samt scishow

En annen som bør nevnes er Sean Carrol. Han er ikke redd for å gå inn i detaljer, men han klarer det stort sett uten matematikk (i foredragene).

I tillegg vil jeg nevne min personlige favoritt, Leonard Susskind som har forelesningsserier om bl.a. kosmologi og GR på Youtube. Men han bruker matte der det er nødvendig og det vil si omtrent overalt

1

Hei! Helt plutselig har jeg blitt veldig interessert i universet, stjerner og planeter og diverse teorier om hva som finnes der ute.

Særlig innen astronomi bør en ta det en leser med en klype salt. Særlig når det kommer til utenomjordisk liv. Det er en klar forskjell på vitenskapen astronomi (som er observerbar og prøvbar) og sci. fi. som er synsing.

Dessverre er det mange som sauser sammen de to.

1
kreasjonist [sitat…] Særlig innen astronomi bør en ta det en leser med en klype salt. Særlig når det kommer til utenomjordisk liv. Det er en klar forskjell på vitenskapen astronomi (som er obs...

Særlig innen astronomi bør en ta det en leser med en klype salt. Særlig når det kommer til utenomjordisk liv. Det er en klar forskjell på vitenskapen astronomi (som er observerbar og prøvbar) og sci. fi. som er synsing.

Hva i all verden!? Snakker vi om å reise gjennom markhull og warp-drive nå? Nei, absolutt ikke! Vi diskuterer hvilken foredrag, filmer og bøker som kan være bra å starte med om man begynner med astronomi.

Det virker nesten som motivet for dette innlegget er å trolle. Vennligst ikke gjør det, ingen andre enn eventuelt deg som ser humoren i det. Astronomiforumet vil vi helst holde ryddig og pent og ikke gå så mye off-topic.

1

En kombinasjon av høflighet og nysgjerrighet. Vet at jeg egentlig ikke burde det, men likevel...

1
kreasjonist [sitat…] Særlig innen astronomi bør en ta det en leser med en klype salt. Særlig når det kommer til utenomjordisk liv. Det er en klar forskjell på vitenskapen astronomi (som er obs...

Det er en klar forskjell på vitenskapen astronomi (som er observerbar og prøvbar) og sci. fi. som er synsing.

Dessverre er det mange som sauser sammen de to.

"Dessverre er det mange som sauser sammen de to."

Her kommer du med en ubegrunnet påstand, der du regelrett beskylder folk for å være idioter. Hensikten er naturligvis utelukkende å provosere.

Hva kaller man en slik diskusjonsteknikk?

1
kreasjonist Sagan, Hawking og Cox er ivrige til å flette inn insinuasjoner om utenomjordisk liv inn i ellers mye god vitenskap. Det er greit å være klar over.

Sagan, Hawking og Cox er ivrige til å flette inn insinuasjoner om utenomjordisk liv inn i ellers mye god vitenskap.

Det finnes ingen bevis for utenomjordisk liv, og jeg utfordrer deg til å fortelle hvor og når Sagan eller Hawking har påstått noe annet.

At det er stor sannsynlighet for utenomjordisk liv er noe helt annet. En trenger ikke være så gløgg for å trekke den konklusjonen: liv har oppstått + universet er idiotisk stort og like forbanna gammelt.

Når noe i universet har skjedd en gang er det en overveldende stor sannsynlighet for at det har skjedd mange ganger. Jeg kommer knapt nok på noe som kun har hendt en eneste gang.

1

Vel, alt vi observerer tyder på at vi er alene. Og basert på hva vi vet om celler, viser at celler ikke bare oppstår der forholdene ligger til rette for det.

Dette vet Sagan, Cox og co. Alikevel insinuerer de at universet myldrer av liv sammenblandet med god vitenskap.

1
kreasjonist Vel, alt vi observerer tyder på at vi er alene. Og basert på hva vi vet om celler, viser at celler ikke bare oppstår der forholdene ligger til rette for det. Dette vet Sagan, Cox o...

Her påstår du (uten dokmentasjon eller argmentasjon) at Sagan og Cox vet at din konklusjon er riktig, men at de er uærlige og insinuerer noe annet i programmene sine.

Dette er så tåpelig et argument at det ikke er mulig å ta deg på alvor. Det er helt klart at du ikke engang gjør et forsøk på a presentere logiske argument. Ditt eneste mål er å provosere andre til å reagere på dine idiotiske utsagn.

Hva kaller vi slike debattanter? Er ikke dette definisjonen på et troll?

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
23 svar
Historie vif_support Publisert

17. mai til ettertanke

Kongen hilser det norske folk 17. mai 1940 Kongens hilsen leses opp i Tromsø radio, den eneste frie radiostasjonen i Norge https://www.nrk.no/skole-deling/12165 London Radio 17. mai 1945 Siste 17. mai...
1
0 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Historie mar_ette Siste svar

Ukraina - en historisk allegori.

Siden vgd driver med lite annet enn sensur/kontrollert kupping av innlegg... Ingenting her i dette innlegget er ment som faktiske påstander jeg kommer med, det er kun utsagn som leseren selv kan tolke...
2
5 svar
Laster...