Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kollisjon med gigant-asterioder ?

Dette katastrofescenarioet var rangert som en av de mest sannsynlige hendelser som kunne utslette menneskeheten i en dokumentar jeg så forleden.

Hva tror dere?

1
9 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

perchri

...uten tvil vil det skje...men når? Om ikke utslettelse rent fysisk vil støv etc etter nedslaget kunne legge jorden under mørke skyer...som igjen i titals år vil senke temperaturen..og solen utebli for de som måtte overleve..

1

trøndergutten

Hva tror dere?

At vi innen den tid har funnet en måte å hindre at en katastrofe skjer. Det forskes mye på hvordan man kan få en fremtidig astroide til å endre sin bane, sånn at den ikke treffer jorda. Store speil som reflekterer sollys sånn at den smelter, lasere fra jorda, atombomber (ikke treffe rett på den, men detonere ved siden av sånn at den endrer bane), og satelitter som ved god tid kan ved gravitasjon få en astroide ut av sin bane, er potensielle muligheter.

1

shaukat23B

Vel, den som vimset mellom månen og Jorden ganske nylig, var ikke akkurat langt unna...

1

Messier33

Dette katastrofescenarioet var rangert som en av de mest sannsynlige hendelser som kunne utslette menneskeheten i en dokumentar jeg så forleden.

Blir det eller Yellowstone supervulkan eruption. Selvsagt kan vi menneskeheten fint klare å utslette oss selv også. Jeg tror vi selv er vår egen verste fiende.

Store asteroider har dundret ned på vår planet før og det vil skje igjen en gang. Det viser seg faktisk å være helt naturlig.

Sist gang det skjedde i den skalaen som virkelig kan stå for en mass extiction event skjedde for 65 millioner år siden. Det skjer ikke så ofte, heldigvis.

Fikk en påminnelse i fjor, hvilken farer som er der ute. Chelyabinsk meteor

Barringer crater hadde utslettet en by som New York eller Tokyo om den hadde slått ned der i dag. Står godt bevart i Arizona og er et bevis på omfanget av et nedslag.

1

ostgote

Fikk en påminnelse i fjor, hvilken farer som er der ute. Chelyabinsk meteor

Denne asteroiden kunne ha utslettet byen Chelyabinsk om den hadde eksplodert nærmere jordoverfalten.

Tunguska eksplosjonen i 1912 ville ha lagt en storby i grus om den hadde eksplodert der i stedet for det øde området i Sibir.

Men både Tunguska og Chelyabinsk meteorene er for småsteiner å regne i forhold til størrelser som Apophis. Asteroider av Apophis størrelse vil ikke utslette menneskeheten men kan ødelegge store deler av et land. Kollisjoner med asteroider kan og må avverges i en tidsalder med romfart. Kometer en enda skumlere enn asteroider da de ikke kan oppdages i lang tid før en eventuell kollisjon. De har nye større hastighet og kan være kjempestore. Hale Bopp kometen skal ha vært 40km i diameter. En vet med sikkerhet at en komet har slått ned i Sahara en gang for noen millioner år siden. Et stort område av Sahara fikk sanden smeltet til glass.

1

Messier33

De har nye større hastighet og kan være kjempestore. Hale Bopp kometen skal ha vært 40km i diameter. En vet med sikkerhet at en komet har slått ned i Sahara en gang for noen millioner år siden. Et stort område av Sahara fikk sanden smeltet til glass.

Kometer er mer støv og is. Ville tro de eksploderer litt opp i høyden og lager et inferno isteden. Ikke at det er en bra ting det heller.

Chelyabinsk asteroiden var heldigvis ikke noe særlig jernholdig som gjorde at trykket fikk den til å dele seg og gå mer i oppløsning. Hadde den vært Jernholdig, så hadde den byen vært i historieboka i dag.

Tilfeldighetene rår. Skumle saker....

2

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Laster...