Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har ofte lurt på hvorfor de heller ikke laget en base på månen istedenfor Internasjonal Space Station (ISS) ?

ISS ligger i bane ifra jorden 330.000- 435.000 km unna, månen ligger 384.400 km unna, altså ett gjennomsnitt for ISS i bane.

Det finnes konspirasjonsteorier på at Alien har base på baksiden av månen, og at menneskeheten har blitt advart imot å lage noen base der, og at dette kan være årsaken.......Hva tror du?

For rent økonomisk så må det være enklere og bygge base på fast grunn, og der kan en vel også kanskje finne noen ressurser i form av mineraler etc.etc.?

Ett annen godt argument for heller å ha base på månen er at det finnes 1000 vis av fragmenter/etterlatenskaper av tidligere oppskytninger flytende rundt der oppe, der bare en liten bolt på noen få gram er i stand til å penetrere hvilken som helst del av ISS om den skulle treffe.

Har du gjort deg noen tanker ovenfor dette?

1
26 svar

26 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

thormartisuth

Mye tull her. Som tidligere nevnt så har tiden det tar å dokke med ISS ikke noe med Delta-V/masse kravene(dette som gjør det dyrt å dra til månen) eller avstand å gjøre, det har med relativ hastighet og presisjon og dette varierer defor fra oppdrag til oppdrag og hvilke metode man bruker for å komme i synkronisert bane med ISS.

Anbefaler at folk tar en titt på omløpsmekanikkene og utfordringer det byr på istedet for å spy ut noen tullekonspirasjonsteorier som for lengst er blitt avkreftet.

Ang van allen beltet så er problemet avhengig av tiden som må tilbringes i området,og hvor i området du befinner deg. Apolloastronautenes tid der var så kort og på ett relativt harmløst punkt (van allen beltene er ikke en uniform sone rundt jorda) at de fikk i seg omtrent samme dose som ett menneske får over ett år, noe som ikke er i nærheten av en dødelig eller engang helsefarlig dose ionisert stråling.

2

Oppholdsnes

Grunnen til at det ikke er noen base på månen er fordi NASA fortsatt ikke har funnet ut hvordan de skal forlate low earth orbit og reise gjennom Van Allen-beltet, med svært mye stråling. Selv om det tydeligvis ikke var noe problem på 60- og 70-tallet!

Kilde

1

Kulumuli

Grunnen til at det ikke er noen base på månen er fordi NASA fortsatt ikke har funnet ut hvordan de skal forlate low earth orbit og reise gjennom Van Allen-beltet

De reiste mellom de minst farlige feltene i Van Allen beltet, som forklart her.

1

JTHammer

Hah, den der har dukket opp flere ganger i feeden min på YT men har ikke kommet rundt til å sjekke den ut enda. :D :p

1

Oppholdsnes

Så hvorfor sier NASA selv at de må løse utfordringene med Van Allen-beltet FØR de kan sende mennesker gjennom dette området da? Noe som skurrer. De sier også relativt tydelig at på dette tidspunkt er low earth orbit så langt unna jorda vi kan dra.

Hvorfor ikke bare rett og slett reise gjennom de minst farlige områdene i en farkost lik den de hadde på den tiden...

1

Karten67

Ja det sier litt om kostnadene ved å reise ut I rommet I dette tilfelle månen, men er det ikke litt rart at det allikevel er 44 år siden noen sist var der?

Eller at de velger heller å bygge en stasjon på Mars med 100% "No return" kontra å bygge først en base på månen?

Ellers er det spennende det der med Helium3.

1

Kulumuli

Har hørt at om månen var av rent gull ville det ikke være lønnsomt å drive gruvedrift der.

Men månen har mye Helium 3 som nok kan bli veldig verdifullt i framtiden hvis man klarer å gjøre fusjon til et energialternativ på jorden.

I filmnen 'Moon' har man en slik Helium 3 gruve på månen. Men med bare en person stasjonert der. resten er roboter. Og jeg tror nok gruvedrift på månen vil være veldig automatisert, siden det å frakte mennesker til og fra månen veldig dyrt.

Uansett, hvis man lykkes med fusjon kan vi få en energikilde som er veldig effektiv og de fleste vil være positive til. I og med at man trenger veldig lite drivstoff for en fusjonsreaktor vil sannsynligvis det å frakte Helium 3 til jorden være veldig lønnsomt.

1

NiGoZeroIchi

Det finnes konspirasjonsteorier på at Alien har base på baksiden av månen, og at menneskeheten har blitt advart imot å lage noen base der, og at dette kan være årsaken.......Hva tror du?

Det finnes også teorier om at månen er en ost, og at en base på månen vil ødelegge smaken.

1

Lignende temaer

Bilde

Historie

Historie

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Luftfart og Samferdsel

Luftfart og Samferdsel

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...